Eniten luotuja huippupaikkoja Eurosarjoissa ja loistava tilaisuus protestoida lippujen hintoja vastaan

Useasti ennenkin tilanne on näyttänyt tässä vaiheessa hyvältä maaotteluiden jälkeen, mutta sitten lopulta yksi tai jopa useampi pelaaja on kuitenkin ollut sivussa viikonlopun pelistä loukkaantumisen vuoksi. Alustavien uutisten mukaan kuitenkin kaikki maaotteluissa pelanneet olisivat palanneet pelikuntoisina takaisin Lontooseen. Lisäksi Arteta ja Flamini ovat kunnossa ja myös Koscielnyn paluu on mahdollisuuksien rajoissa.

Koscielnyn takareittä ei kuitenkaan kannata riskeerata missään tapauksessa. Merte on saanut kaksi viikkoa huilia ja samoin Gabriel ei tainnut olla ollenkaan Brasilian mukana, joten lauantaina avaavien toppareiden valinnan pitäisi olla erittäin helppo.

Walcott sai huilata myös Englannin jälkimmäisen pelin, joten mies voi hyvin pelata. Sen sijaan Sanchez kannattaisi jättää penkille, sillä Watford on kuitenkin sellainen ottelu, jossa mahdollisuus lepovuoroon on mahdollinen. Watford on toki pelannut ja erityisesti puolustanut alkukauden aikana hyvin, mutta tästä huolimatta meidän on pystyttävä voittamaan ilman Sanchezinkin panosta.

Itse en olisi ainakaan osannut vastata, että kuka pelaajistamme on luonut eniten hyviä maalipaikkoja tämän kauden aikana, eikä ainoastaan meillä, vaan koko Valioliigassa. Vastaus ei ole Özil tai Cazorla, jotka olisivat olleet ehkä helpoimpia arvauksia.

Bellerin on luonut kuusi huippupaikkaa alkukauden liigaotteluissa ja tämä on enemmän kuin kukaan muu pelaaja Valioliigassa. Kova saldo ja liigasta puhuttaessa kahdeksan parhaan joukkoon mahtuivat meiltä myös ylempänä mainitut Özil ja Cazorla.

Jälleen kerran yllä olevat tilastot vain todistavat kuinka ongelma ei suinkaan ole tilanteiden luomisessa vaan ennen kaikkea viimeistelyssä. No valitettavasti managerimme ei asiaa näe näin, vaan lähti kauteen jälleen ties monettako vuotta peräjälkeen Giroud ykköshyökkääjän toivoen, että se ja Walcottin mahdollinen läpimurto riittävät. Eivät tule riittämään kirkkaimpiin pokaaleihin ja sen ymmärtävät lähes kaikki muut.

Bayernin kannattajat tekevät sen mitä Arsenalin kannattajat eivät ole saaneet aikaan, vaikka vuosia on valitettu lippujen olevan aivan liian kalliita. Saksalaiset saavat vielä A-kategorian halvimmat liput, jotka toki nekin ovat kalliita, mutta siitä huolimatta protestiksi ensi tiistaina Bayern fanit tulevat katsomoon vasta, kun ottelua on pelattu viisi minuuttia.

Ei voi kuin ihaillam muiden seurojen kannattajien aktiivisuutta ja halua vaikuttaa asioihin, kun meillä tyydytään vain tilanteeseen oli kyse sitten lippujen hinnoista, Wengeristä tai Kroenken toiminnasta. Nyt olisi goonereilla helppo homma liittyä samaan tempaukseen saksalaiskannattajien kanssa, jolloin stadion olisi tyhjä ensimmäinen viisi minuuttia, mutta voitte olla varmoja, että näin ei tule tapahtumaan.

RED Action, AISA ja muut kannattajayhdistykset ovat aivan liian kiireisiä kahvittelemaan Gazidiksen ja kumppanien kanssa sen sijaan, että puuttuisivat oikeisiin ongelmakohtiin. Toki oikeisiin ongelmakohtiin puuttuminen ja toiminta tarkoittaisivat myös seuran tarjoaminen etujen vähenemistä, joten kannattajayhdistykset tyytyvät mieluummin ottamaan esille epäolennaisia asioita ja korkeintaan kirjoittamaan jonkin kirjeen kerran parissa vuodessa seuran johdolle.

3 thoughts on “Eniten luotuja huippupaikkoja Eurosarjoissa ja loistava tilaisuus protestoida lippujen hintoja vastaan

 1. Taisi olla ’no huh, huh’, millä aloitin parin viikon takaisen kommenttini viitaten täysin poikkeukselliseen Arsene Wengerin lehdistötilaisuuteen. Mikäli kommentin kokonaisuudessaan lukeneeksi tulitte, ymmärtänette, kun väitän nyt sitä seuranneen keskustelun jääneen kovin vähälle huomiolle isossa kuvassa.

  Käytän edelleen termiä poikkeuksellinen. Oli siis syntynyt, sallinette kriisi, joka avautui meidän kaikkien nähtäväksi ja kuultavaksi tässä mainitussa lehdistötilaisuudessa. Koska en tiedä käytännössä tuon taivaallista joukkueen/seuran konkreettisista reagoinneista tapahtuneeseen, seurauksia niiden osalta on turha lähteä spekuloimaan.

  On olemassa vain fakta, ja se fakta on meitä kaikkia ilahduttanut tulos ManUa vastaan. Tikulla silmään joka vanhoja muistelee olen oppinut, mutta jäikö Wengerin poikkeuksellinen lehdistötilaisuus sittenkin liian vähälle huomiolle? Liian nopeasti, liian helposti.

  “Please, no more or I shall have to close the meeting.”

  Nyt, en ole nähnyt kuvamateriaalia päivän ’yhtiökokouksesta’, mutta raporttien mukaan edellisestä siteerauksesta tilaisuudessa vastasi seuramme puheenjohtaja Sir Chips Keswick. Se, että koin Wengerin toiminnan tovi sitten poikkeukselliseksi, jähmettää nyt raportoitu minut lähes täydellisesti.

  Kyllä, nämä kokoukset ovat tarjonneet draamaa aiemminkin, tai Keswiwickin edeltäjä on erehtynyt peräti loukkaaviin kommentteihin kannattajista, mutta nyt yksinkertainenkaan yhteenlasku ei luo kuvaa jostain päämäärästä, mihin tahosta riippumatta kaikki olisivat sitoutuneet.

  Kuten Arsenen lehdistötilaisuus, tai nyt tuore puheenjohtajan raportoitu ’uhkaus’, on tässä nyt olemassa jotain aivan perustavaalaatua olevia ristriitoja, joiden edessä koko organisaatio vaikuttaa olevan toimintakyvytön.

  Oman tulkintani mukaan Matti Alahuhdan olennaisin viesti tuoreessa kirjassaan oli johdonmukaisuus. Vaikkei takuulla ole kompetenssillani kokemusta yhdistää Alahuhdan kokemuksia yritysmaailmasta hämmennykseeni jo mainituista seuramme johdon tuoreista ulostuloista syvällisen analysoinnin muodossa, karkaa ajatukseni väistämättä myös tuoreeseen tutkimukseen Nokiasta.

 2. Hente,

  tässä täytyy muistaa, että jos kyseessä oli yhtiökokous on yhtiössämme käytännössä kaksi osakkeenomistajaa, jotka asioista voivat aidosti päättää (tai oikeammin vain yksi) ja kaikki muu on taustakohinaa. Meille Arsenal on kaikkea muuta kuin korporaatio, mutta todellisuudessa Arsenal on yhtiö ja yhtiön tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Tähän voi pääomistaja käyttää haluamiaan toimintatapoja. Näihin voi kuulua asiakkaille haistattelu, muiden omistajien ylenkatsominen tai tuotteen hinnoittelu liian kalliiksi. Olennaisinta kuitenkin on se, että pääomistaja voi näin tehdä, jos katsoo sen parhaaksi. Me voimme kauhistella, päristellä partaa ja jopa jättää ostamatta tuote (kuten minä ja moni muu on päättänyt tehdä) mutta millään aiemmalla ei ole aidosti merkitystä ennen kuin omistaja huomaa ettei nykyinen toimintatapa maksimoi tuottoa. Ja tässäkin tapauksessa toimintatapojen muutos vaatii älykästä omistajaa, ei uppiniskaista aasia jostain kartan laidalta.

  Onko syytä olla huolestunut? Kyllä. Onko omistajan toiminta kylmää ja tunteetonta? Kyllä. Onko toimintatapa kuitenkaan poikkeuksellinen yrityselämässä? Ei missään nimessä.

  Sivuhuomio: lauantain iltapelissä Giro tekee kaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s