Toinen huikea kotivoitto putkeen

Arsenal – Bayern Munchen 2-0 (0-0)

Kilpailu vaihtui, mutta esitys pysyi samalla tasolla. ManU voiton jatkoksi Bayern kaatui komeasti 2-0. Tämä on jopa kovempi saavutus ottaen huomioon tasoeron Manussa ja saksalaisjoukkueessa. Bayern ei myöskään ollut hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan.

Harvoin pystyy sanomaan, että Wengerin taktiikka toimi, mutta eilen näin tapahtui. Puolustimme syvällä ja kurinalaisesti koko joukkueen voimin, mutta vastaiskut lähtivät erittäin terävästi Walcottin ja Sanchezin johdolla. Loistavaa nähdä, että viimeinkin yritetään tehdä asioita eri tavalla, eikä hakata päätä seinään samalla tapaa kuten aina ennenkin.

Onnistujia oli koko joukkue ja harvinaisesti Sanchez ei ollut joukkueen paras. Cech maalissa jatkoi loisto-otteitaan torjuen kaiken eteen tulleen. Lewadowskin ja Mullerin johtaman Bayern hyökkäyksen pitäminen nollilla on kova saavutus. Puolustuslinja onnistui loistavasti ja erityisesti nostaisin esille Monrealin, joka pimensi lähes täysin Mullerin. Ei todellakaan temppu, johon moni puolustaja pystyy loistava saksalaispelaajaa vastaan.

Voitosta huolimatta tilanne lohkossa on edelleen todella vaikea. Olympiakos voitti vieraskentällä Zagrebin, joka oli pahin mahdollinen tulos tuosta ottelusta. Nyt kreikkalaiset keräävät suurella todennäköisyydellä vähintään 9 pistettä. Tämä tarkoittaa, että jos häviämme Saksassa seuraavan ottelun ja tämä on eilisestä huolimatta se todennäköisin vaihtoehto, täytyy meidän voittaa päätösottelussa Olympiakos vieraskentällä kahdella maalilla tai vähintään 3-2, jotta pääsemme maalieron turvin jatkoon.

Loistava esitys ja loistava tulos, mutta myös negatiivista tapahtui eilen. Ramseyn takareisi hajosi ja tiedossa on todennäköisesti viikkojen poissaolo. Tämä oli loukkaantuminen, joka menee täysin managerimme peluutuksen piikkiin. Walesilainen on pelannut käytännössä kaikki pelit koko kaudella niin meillä kuin maajoukkueessa ja loukkaantuminen oli vain ajan kysymys.

Sama tapahtui pari kautta sitten, kun Ramsey oli huippuiskussa. Tuolloin peluuttamista pystyi jollain tapaa perustelemaan miehen tärkeydellä, mutta tällä kaudella asia ei ole ollut näin. Wenger ei edelleenkään osaa kierrättää järkevästi, vaan näitä hajalle asti peluuttamisia tulee aivan liikaa joka kausi. Lepoa muutamassa ottelussa ja eilinen olisi todennäköisesti vältetty.

Toinen negatiivinen tai lähinnä vitsi oli RED Actionin toiminta. Bayern kannattajat protestoivat lipun hintoja vastaan tulemalla vasta viiden minuutin pelin jälkeen katsomoon. Voisi olettaa, että tämä olisi ollut täydellinen paikka liittyä mukaan protestiin, kun kerran omat kannattajajärjestömme eivät saa mitään oikeaa aikaa. Sen sijaan Red Action kampanjoi ennen ottelua, että haluaa kannattajamme paikalle jo tavallista aikaisemmin. Ymmärrän ajatuksen tämän takana ja näin pitäisi olla joka pelissä, mutta ei eilen, kun olisi ollut hyvä tilaisuus viimein ottaa kantaa järkyttävään lippujemme hinnoitteluun.

Mainokset

26 thoughts on “Toinen huikea kotivoitto putkeen

 1. Mun mielestä on iso ongelma, että Arsenalilla on näitä erillisiä kannattajakerhoja niin monta. AISA, AST, BSM ja Red Action. BSM taitaa olla näistä se kova äänisin ja ASTilla oli aikoinaan se fanshare ohjelma, jossa haaveissa oli nostaa omistusosuutta kannattajille. Pitäisi olla yksi ryhmittymä, joka suunnittelisi nämä kannanotot keskitetysti, jolloin niihin saisi hieman sitä voimaakin taustalle. Nyt näin ei ole..

 2. Cechin torjuntojen ja varmuuden esiin nostaminen on hyvä pointti. Toisaalla se ylimielinen puolalaispelle kauhoi palloa taas omasta verkostaan urakalla, tällä kertaa neljästi. Toivottavasti AS Roma on tarpeeksi typerä lunastaakseen äijän. Otteluihin lähteminen ja ylipäätään pelien katsominen on tällä kaudella huomattavasti mukampaa kun tietää, että maalilla seisoo kunnon kassari. Kyllähän tuota tulikin jo lähes 10v odoteltua.

  Ramseyn loukkaantumisesta sen verran (jos nyt loukkaantui pidemmäksi aikaa), että ei onneksi ole ollut missään korvaamattomassa vireessä. Juoksee kyllä paljon, mutta syöttöpeli ja viimeistely on ollut melkeimpä surkeaa verrattuna parhaimpaan tasoonsa. Nyt olisi Oxille hyvä näytön paikka, kunhan nyt ei vaan heti itse loukkaannu perään.

 3. Loistavaa, että Wenger ymmärsi viimein, ettei Ospinan taso riitä UCL-peleihin.

  Ramseyn 3-6 vk tyyppitakareisivamma ei ole paha tosiaan siinä mielessä, että omasta mielestäni Oxille voi antaa näyttöaikaa. Jostain syystä miehellä se kypsymisen lopullinen loikkaa antaa odottaa itseään. Ei tule maaleja, eikä tyhmät pallonmenetykset lopu. Tosin olihan Manu-matsissakin jo siisti ylärima, ainakin tehoissa voi tapahtua käänne. Helpot pallonmenetykset riivaavat kaikkia Arsenalin lädejä, turhan optimistista pelaamista omaan pallovarmuuteen suhteutettuna.

 4. Rambo ei ole hyökkäyspelissään hirveästi onnistunut, mutta jaksaa kovia kilometrejä ottelusta toiseen ja on osoittautunut puolustussuuntaan lähes korvaamattomaksi tueksi Bellerinille. Ox ei valitettavasti samaan pysty.

 5. Oxilla on kuitenkin kaikki tarvittavat ominaisuudet huippulaituriksi, hieman toki enemmän fysiikkaan painottuen, Miksikään pelintekijälaituriksi ei veny. Kehitysvaraa on siis reilusti ja tarvitsee pelejä.

  Ymmärrän kyllä hyvin diesel-Aaronin suosimisen Wengeriltä. Hyvä nähdä silti muutakin. Saisi toki olla pätevä kolmas vaihtoehtokin.

   • Koitin Kotkanpoika löytää sulle sitä sähköpostia, mutta tajusin etten tiedä sitä enää itsekkään. Nykyäänhän on oltava yhdistyksen jäsen, mutta en tiedä onko kotisivujen ilmoittama ( jasenasiat ät arsenalfinland piste net) osoite myös sama, mistä tiedustellaan lippuja.

 6. Hetkinen… nyt on mennyt ihan ohitse viime kauden parhaan pelaajan äänestys. Arsenal Finlandin sivuilla näkyy, että Sanchez valittiin 39% äänisaalilla kauden pelaajaksi, mutta missään vaiheessa ei ainakaan omaan silmään ole äänestystä tullut silmään. Mitäs ihmettä? Kyselin kyllä pari kertaa loppu keväästä äänestyksen ajankohtaa, mutta vastausta en ikinä saanut.

 7. Muutama mieti. Itse asiassa Ramseyn loukkaantuminen saattaa kyllä vaikuttaa. Olympiakosia vastaan Ramsey puuttui ja se kyllä näkyi (vaikka peli oli muutenkin heikompaa). Ramsey tuppaa puolustamaan hyvin, tekee hyvin juoksuja ja menee paikkoihin mihin kukaan muu ei mene. Mielestäni miehen rooli on iso ja tärkeä vaikkei tehot ole samaa tasoa kuin pari vuotta sitten. Mutta toivotaan että Ox antaa nyt hyvät näytöt.

  Ramsey lepäsi edellisen CL-matsin. Pelejä on tullut, muttei oikeastaan enempää kuin muille runkomiehille. Ihan perusteltua ja loogista, että Ramsey on pelannut edelliset kolme matsia. Majun toimintaan seura ei sitten oikein voi vaikuttaa. Lihasvammat kuuluu lajiin, jäi nyt vähän se maku, et pakko hakea jotain negatiivista manageriin liittyen…

  • Kaveri kyllä painaa pelistä toiseen täysillä ja panos joukkueelle on ollut tärkeä, mutta kuitenkin pelaa hyökkäävässä roolissa joten tulos ratkaisee.
   Eilinen oli mulle tosissaan näyte siitä kuinka ollaan alettu oppimaan miten huippu peleissä pelataan ja että muutos on selvästi käynnissä.
   Se että pystyykö Ville tai muut hc anti wenkulat sitä myöntämään onkin ihan toinen juttu.
   Fakta on se että nyt ei voida nillittää väärin voittamisesta tai vain yhdestä pelistä.
   Oltiin selvästi parempia kuin voittamattomana pidetty bm.
   Nuf said

   • Manu- ja Bayern-voitot on kunnioitettavia suorituksia ja esityksinä kurinalaisia. Silti, vain kaksi peliä. Pitkä tähtäin ja tulostaso ratkaisee lopulta aina arvostuksen (pysymisen, kehittymisen).

    Edelleen tässä on kriittistä myös kuntopuolen uudistuminen, sekä loukkaantumiskysymyksessä ja erityisesti koko kauden jaksamisen kannalta. Kaikki syksyn työ valuu hukkaan, jos keväällä suoritustaso niiaa kunnolla. Toivottavasti tässä on löytynyt uutta viisautta ja Forsythe on maineensa arvoinen.

    Bayern-voitto ja Zagrebin paha hyytyminen Arsenal-voiton jälkeen takaa sen, että Arsenalin pelit jatkuvat lopputalvesta joko UCL:ssä tai ainakin torstailiigassa. Jälkimmäinen hyydyttäisi kyllä pahasti liigakevättä, sillä uskon Wengerin sortuvan panostamaan siihenkin, jos se eteen osuu.

    Taasuri (tai voitto) Baijerissa ja asiat on todella vasta omissa käsissä ja myös kovien pelien hyvä putki saisi merkittävää jatkoa. Sitä odotellessa.

   • Faktoja, pelkkiä faktoja. Arsenal on pitkään luisunut tottenhamisaatioon, eli yksittäisiä hyviä pelejä on seurannut pitkät kaudet pilaavat putket. Tämä perinne pitää katkaista, ennen kuin kovista pokaaleista voi unelmoida. Yksi askel on toivottavasti otettu, eli ainakin ne nolot murskatappiot on mennyttä painajaista.

   • Jotkut ”kriittiset realistit” kaipaavat tietysti monen vuoden tilastollista otantaa näkeäkseen mitään kehitystä. Tämän vuoden puolella yksi tappio huippuja vastaan. Beniteziä lainatakseni: Iza FACT!

  • Oliko muuten täällä kirjoitettua vai jossain muualla, kun kritisoitiin sitä kuinka aw kertoi lehdistölle millä tavalla aikoo lähteä pelaamaan bayernia vastaan.
   Mourinholta hienosti kikka omaksuttu ja täysin eri systeemillä liikkeelle. Kaunista

   • Täällähän kaikki mitä Wenger sanoo tai tekee on väärin.. =D

 8. Ymmärtääkseni joskus sovittu, että Nimetön-nimellä tänne ei kirjoiteltaisi!?! ”Vahinkoja” on sattunu mulleki sen seittemän kertaa. Jatketaan…

  COYG!

 9. Kyllähän Manu- ja Bayern-voitot olivat huikeita yksittäisiä otteluita, mutta eivät kokonaistilannetta juurikaan muuta. Syksystä kevääseen ansaitut pisteet lasketaan ja ratkaisee, ei tammikuusta joulukuuhun.

  Bellerin on kyllä nousemassa omaksi suosikiksi kovaa vauhtia. Ei paljon jaloissa painanut 90+ minuuttia ja hirveällä vauhdilla pallo bayernilta pois ja namupassi vielä Mesutille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s