Saako Ox tilaisuutensa ja jos saa niin käyttääkö sen hyödykseen?

Everton on seuraavana haasteena edessä lauantai-iltana. Onneksi Bayern peli oli jo tiistaina, jotta palautumisaikaa on vähän enemmän kuin jos olisi pelattu vasta eilen. Pelitahti on viime aikoina ollut kova useille pelaajillemme ja etenkin niille, jotka ovat pelanneet myös maajoukkueiden kanssa täydet ottelut.

Ramsey maksoi kovan hinnan pelaamisesta lähes joka ottelussa ja on nyt sivussa arvioiden mukaan vähintään kuukauden eli totuus lienee jotain kahden kuukauden luokkaa jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Tämä loukkaantuminen avaa tilaisuuden Oxille tai näin voisi ainakin kuvitella.

Toinen vaihtoehto on sitten Walcottin paluu oikealle ja Giroudin peluuttaminen kärjessä. Tässä on vain se ongelma, että penkille ei jää yhtään hyökkääjää, sillä Campbelliä ei voi sellaiseksi laskea, kun mies ei pelaa ollenkaan ja tuskin on koskaan meillä pelannut muualla kuin laiturina pelistä sen viimeiset viisi minuuttia.

Oxille tämä Ramseyn loukkaantuminen on suuri juttu, sillä nyt pitäisi tarttua tilaisuuteen toden teolla. Ox on kuitenkin jo 22-vuotias eli ei todellakaan mikään junnu. Kokemusta on yli sata ottelua meidän paidassa ja maajoukkueessakin yli 20 esiintymistä.

Potentiaalia on edelleen, mutta se ei enää riitä. On tullut aika lunastaa lupaukset esityksillä kentällä. Tehoja pitää alkaa löytyä enemmän ja myös typerät pallonmenetykset omassa päässä ja puolessa kentässä on loputtava. Lisäksi asenteen puolustamiseen ylipäätään on parannuttava.

Yksi avainasia on myös kunnossa pysyminen, sillä oikeastaan aina ennen tilaisuuden saatuaan Ox on loukkaantunut melkein välittömästi. Nyt siihen ei ole varaa. Toivon todella Oxin nostavan tasoaan ja pysyvän kunnossa, mutta olen todella epäileväinen asian suhteen. Periaatteessa kaikki ominaisuudet ovat kunnossa, mutta jokin vain miehen pelissä mättää. No kohta nähdään kuinka käy edellyttäen, että Wenger todella antaa tilaisuuden, eikä siirrä Walcottia laitaan tai sitten laita Öziliä laituriksi, jotta kentällä on taas vähintään neljä keskimmäistä keskikenttää. Özilin siirtäminen laitaan nykyvireessä olisi muutenkin äärimmäisen typerä ratkaisu.

Tällä hetkellä muutama viime ottelu on mennyt mukavasti niin tulosten kuin esitysten puolesta. Suurin haaste on kuitenkin pitää tämä sama taso tai sanotaanko pikemminkin tulostaso. Aina ei voi pelata ManU ja Bayern otteluiden tasolla, mutta siitä huolimatta suurin osa vastustajista on pystyttävä voittamaan vaikka kohdalle sattuisi niin sanottu huonompikin päivä. Tässä suhteessa Everton on mitä parhain testi viikonloppuna.

5 thoughts on “Saako Ox tilaisuutensa ja jos saa niin käyttääkö sen hyödykseen?

  1. Wenger pistää ramseyn loukkaantumisen walesin andorra-pelin piikkiin, koska myös bale loukkaantui sen jälkeen. Eli juuri se ottelu oli liikaa…

  2. Wenger ei tee ikinä mitään oikein.

    Tokihan me voitettiin ns. kaikkienaikojen paras joukkue 2-0.
    wwwwwwwwwwwww-Wenger

    Tuo on muuten Munchenin viime otteluiden saldo.

  3. Jos managerilta löytyy hitustakaan järkeä niin yhden miehen loukkaantumisen takia ei aleta muuttamaan koko toimivaa systeemiä. Uskon, että löytyy… pakko löytyä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että loukkaantunut korvataan uudella ja muut pitävät paikkansa, walcott jatkaa piikissä, özil keskellä ja Giroud ”super”subina. Ox ramseyn paikalle ja jos ei oxia nappaa niin vaikka Flamini tai joku uusi tuttavuus junioreista. Ei Cazorlaa laitaan, eikä missään tapauksessa enää kankeata Artetaa aloitukseen kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s