Everton huomenna ja laajuuden puute ongelma keskikentällä ja hyökkäyksessä

Viikonlopun Valioliigakierros näyttää mielenkiintoiselta muutenkin kuin oman ottelumme suhteen. Everton on aina mielenkiintoinen vastustaja, sillä sen riveissä on useita hyviä pelaajia ja Martinezin johdolla sen pelityyli on myös hyökkäävä.

Muissa otteluissa nähdään muun muassa Manchesterin paikallisottelu Manun isännöidessä Cityä Old Traffordilla. Tässä ottelussa on panoksena sarjan kärkipaikka myös meidän osalta. Jos ManU voittaisi, niin se tarjoaisi meille voitolla mahdollisuuden nousta sarjan piikkipaikalle. Tietysti edellyttäen, että Everton kaatuu.

Siitä onkin jo tovi vierähtänyt, kun viimeksi olemme liigassa olleet kärkipaikalla. Tarkistamatta en edes osaa sanoa milloin tämä on tapahtunut, ehkä toissakaudella? Tuskin ainakaan viime kaudella, kun alkukausi oli ennätysmäisen heikko.

Loukkaantumistilanne huomiselle on odotetunlainen. Wilsheren, Rosickyn ja Welbeckin lisäksi sivussa ovat Ramsey ja Ospina. Ramseyn pitäisi olla pelikuntoinen noin kuukauden päästä, kun vuoden viimeinen maaottelutauko on ohi. Jotenkin en usko tähän, mutta katsotaan kuinka käy. Ospinan kohdalla ennustus on sama, mutta kolumbialaisen tapauksessa uskon, että tämä toimistoloukkaantuminen tuskin estää maajoukkueessa pelaamista.

Ramseyn loukkaantuminen osoittaa jo karusti kuinka haavoittuvainen joukkueemme on monien pelipaikkojen suhteen. Puolustus kestää aika hyvin laitapakkien loukkaantumisen ja yhden topparin poissaolon, mutta muut paikat ovat huonommassa jamassa.

Keskikentän keskustaan ei ole Ramseyn poissa ollessa yhtään kunnollista varavaihtoehtoa, sillä Artetan ja Flaminin pelatessa taso tippuu liikaa. Myöskään hyökkäykseen ei ole vaihtoehtoja yhtään ja jos Walcott tai Giroud loukkaantuu olemme todellisissa ongelmissa. Sama pätee tietysti myös Sancheziin ja Coqueliniin.

Sanchezin kohdalla asian tietysti ymmärtää, sillä eihän yksikään joukkue pysty korvaamaan parhaan pelaajansa poissaoloa, vaan taso tippuu väkisinkin. Sanchezia lukuun ottamatta vain kyse on siitä, että taso tippuu liikaa jos kentälle joudutaan laittamaan Arteta, Flamini tai jopa hyökkäykseen Campbell.

Tällä hetkellä tilanne on kohtalaisen hyvä ja suurempia ongelmia ei ole Ramseyn poissaolosta huolimatta, mutta kova pelitahti yhdistettynä olemattomaan kierrätykseen ainakin Sanchezin, Özilin, Cazorlan, Coquelinin ja erityisesti loukkaantumisherkän Walcottin kanssa tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä aiheuttamaan ongelmia loukkaantumisten muodossa lähiaikoina.

Mainokset

8 thoughts on “Everton huomenna ja laajuuden puute ongelma keskikentällä ja hyökkäyksessä

 1. Tilanne olisi jo paljon parempi, jos Rosicky ja Campbell olisi korvattu käyttökelpoisilla pelaajilla. Tilanne olisi loistava, jos Flamini olisi päivitetty nuorempaan vastaavaan (vaikka liigacupista ehkä olisikin pudottu).

  Ei tarvita kummoisia povaajan kykyjä, jos näkee liigakauden romuttuvan marras-helmikuun välin loukkaantumisiin. Kumulativinen pelimäärä nousee aika korkeaksi parhailla pelaajilla ja se alkaa näkyä tuossa vaiheessa kautta. Ei mitään uutta. Ei paljon mitään ole myöskään muutettu.

  • Tietysti voisi toivoa, että Campbell olisi koirankopissa opetellut esim. puolustuspelin hienouksia. Hän ei ole sen tason hyökkäysase, joka voisi missään kovemmassa joukkueessa saada vapaat kädet toteuttaa itseään laidassa tai piikissä. All round kykyjä pitäiisi löytyä. Vaan tuskinpa hänen suhteensa tehdään muuta kuin odotellaan seuraavaa siirtoikkunaa.

 2. Noista kierrätyksistä ja loukkaantumisista voin ex valmentajana kertoa että valmentaja ei koskaan pohdi pelaajien loukkaantumis riskiä kun suunnittelee kokoonpanoa otteluun, vaan hän laittaa aina parhaan mahdollisen kokoonpanon kentälle. Jos sitten paljon pelannut pelaaja loukkaantuu ottelussa voi se olla tietysti huonoa tuuria tai huonosti hoidetusta palautumisesta ja lihashuollosta kuin paljosta pelaamisesta mikä Arsenalin tietäen on hyvinkin toden näköistä. Jos pelaajan lihaksien ei anneta optimaalisesti palautua edellisestä rasituksesta ennen seuraavaa ottelua on loukkaantumis riski 10-20 kertainen. Kun ajatellaan esim. Messiä joka on pelannut Barcassa kaikki matsit jo monta vuotta ja loukkaantui vasta nyt ensi kertaa kun potkittiin jalat hajalle, mutta hänellä ei ole ollut kuitenkaan minun muistikuvan mukaan lihasrevähtymiä jotka voisi johtua huonosta palautumisesta, tässä yksi esimerkki hyvästä lihashuollosta. Pelaajan pitää pystyä pelaamaan 2 matsia viikossa.

  • Haha… Arsenalissa olet juuri viime kausina nähnyt heikkoa virettä siksi koska on pelattu liikaa. Ramseyn jälkeen seuraava on Özil tai Alexis. Tällä hetkellä Giru ja Walcott saa oikeanlaista kierrätystä. Tottakai huolto pitää pelata jne. Kaikki vaan ei ole samaa kuin Messi.

 3. Tuo loukkaantumisherkkyys on kyllä mielenkiintoinen aihe. Ja varsinkin nuo lihasperäiset vammat.

  Rambokin kiitää joka ottelussa sen 10k, eikä mitenkään hölkäten vaan kauheeta kyytiä.
  Luulisi, että siinä tulee revähdyksiä helpommin kuin esim. Özilillä, joka kuitenkin hölköttelee ja etsii niitä rakoja, joista vaikuttaa peliin.
  Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkään Hector pysyy kasassa pelkällä nuoruuden tarmolla. Kaverikin kellottaa aika lailla väkevän määrän pitkiä spurtteja per peli ja on pelannut tällä kaudella todella paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s