Suurin tappio 56 vuoteen alempisarjalaista vastaan

Sheffield Wednesday – Arsenal 3-0 (2-0)

Täytyy sano, että olen todella vihainen tällä hetkellä ja syitä on lukuisia. Ensinnäkin eilen heitettiin hukkaan toinen kauden voitettavista olevista kilpailuista täysin ala-arvoisella tavalla. Ehkä se on vain Liigacup monille, mutta totisinta totta on ja on ollut jo vuosikymmenen, että emme Wengerin alaisuudessa enää koskaan voita liigamestaruutta tai Mestareiden liigaa, joten aivan FA Cup ja Liigacup ovat joka ikinen kausi ne ainoat mahdollisuudet pokaaleihin. Tällä kaudella jäljellä on siis enää FA Cup.

Jos uskoisin Valioliigan tai euromenestyksen olevan mahdollinen en varmasti olisi näin vihainen eilisestä tappiosta, mutta valitettavasti uskoni noihin kahteen on samalla tasolla kuin joulupukkiin Wengerin ollessa manageri.

Eilinen esitys oli häpeällinen sarjatasoa alempana pelaavaa joukkuetta vastaan ja loppuvihellyksen jälkeen Wenger kehtasi vielä hymyillä leveästi kävellessään pelaajatunneliin. Ilmeisesti meidän tappiot ovat sitten hauskoja managerimme mielestä. No mikäpä siinä on nostaessa täysin ylimitoitettua palkkaansa vailla mitään vastuuta. Sheffieldiin paikan päälle vaivautuneet noin 5 000 gooneria sekä tv:stä pelin seuranneet saattavat tosin olla vähän eri mieltä ja ainakaan itselläni hymy ei ollut ensimmäinen reaktio eilisen otteluun.

Pelistä sen verran, että toivottavasti oli Kamaran ensimmäinen ja samalla viimeinen esiintyminen tykkimiespaidassa. Aivan kauheaa ja miksi Bielik ei aloittanut, kun on kaikin tavoin huomattavasti parempi pelaaja. Tosin Kamaran ohella lähes kaikki muutkin pettivät ja ei voi kuin epäuskoisena miettiä kuinka Wenger tai joku muu kuvittelee meidän haastavan huippujoukkueet Valioliigan tai Mestareiden liigan voitosta, kun rotaatiopelaajamme eivät pärjää millään tapaa edes sarjatasoa alempana pelaavaa joukkuetta vastaan.

Eilen ensimmäinen maalintekoyrityksemme tuli 70 minuutin kohdalla, kun ottelu oli ratkennut jo 20 minuuttia ennemmin kotijoukkueen kolmanteen maaliin. Ylipäätään kaksi vetoa maalia kohti, joista toinen ihan lopussa on täysin ala-arvoinen suoritus, jota ei koskaan saisi tapahtua Sheffieldin tasoista porukkaa vastaan.

Samaa sarjaa kuin erikoistilannepuolustamisemme taas kerran, kaksi maalia erikoistilanteista omiin, mutta eihän tässä ole mitään yllättävää, vaan päinvastoin. Luulisi, että juuri näitä heikompia joukkueita vastaan erikoistilanteiden merkitystä olisi painotettu, kun ne ovat kuitenkin tilanteita, joista alempisarjalaiset todennäköisimmin maalinsa tekevät. Ilmeisesti liian vaikeaa kuitenkin, vaikka ristiriitaisesti managerimme mielestä erikoistilannepuolustaminen on helpoin asia korjata jalkapallossa. Milloinkahan managerimme suvaitsee aloittaa asian korjaamisen? Tätä on nyt odoteltu kymmenisen vuotta, kuten montaa muutakin asiaa.

Pari viikkoa sitten Wenger puhui vastustajan aliarvioimisesta Zagreb ja Olympaikos tappioiden jälkeen. Hyvinpä näytti olevan asia muistissa ja hienosti koko joukkue laittoi kaiken likoon, jotta olisimme päässeet jatkoon. Täysin ala-arvoinen suoritus lähes kaikilta pelaajilta samoin kuin managerilta.

Eilisen kaltaisen esityksen ja tuloksen ei vain pitäisi olla mahdollista oli meiltä kentällä ketä tahansa ja avauksessa oli kuitenkin Cech sekä puolustuslinja, jota ainakin paperilla piti olla hyvä tähän otteluun. Lisäksi Giroud oli piikissä, joten eilisen kaltaisen ei pitäisi olla vain mahdollista jos joukkue pelaisi edes vähän taitojensa sallimissa rajoissa, mutta valmistautuminen ja asennoituminen peliin oli surkea ja tästä managerimme saa ottaa suuren osan kontolleen.

Wengerin pelin jälkeinen virnuilu kertoi oikeastaan kaiken paremmin kuin tuhat sanaa ja on täysin anteeksiantamatonta.

Mainokset

20 thoughts on “Suurin tappio 56 vuoteen alempisarjalaista vastaan

 1. Aivan oikeaan osunutta vuodattelua Villeltä.
  Tuo eilinen peli meni Ö-mappiiin. Pitää vaan pyyhkiä pois muistista.
  Kuinkas vakavaa Oxin ja Theon loukkaantumiset olivat?

 2. Vain 1 peli ja ei voi tehdä vielä mitään johtopäätöksiä yhtään mistään.
  Ihan nii kuin ei manu tai munchen voitoistakaan.

  Fakta on se että meidän junnut höystettynä flaminilla ovat juuri noin surkeita.

  Hymyilyt ja virnuilut sikseen. 2 vakavaa huolenaihetta (odotettujen) loukkaantumisten muodossa ja 2 todella vakavaa huolenaihetta rotaatio laitapakkien surullisuudesta.

  En lähtisi junnujen niskoille tappiota vierittämään, vaan kokeneiden maajoukkuetason pelaajien, jotka aivan selvästi jäivät lontoon lukaaleihin tai matkan varrelle.. Kentällä heitä ei näkynyt.

 3. Eilen pelimiehet pelasivat koulupoikia vastaan. Kentällä ei ollut joukkuetta nimeltä Arsenal, ainoastaan paperilla. Joukkue vaikutti siltä kuin olisi kerätty jostakin piritorin nurkilta. Pelin rakentelua ei käytännössä ollut lainkaan. Ja rotaatio ukkojen motivaatio oli aivan hukassa. Campbellin säälittävä yliyrittäminen ja Giroudun seisoskelu oli turhauttavaa katseltavaa.Joten esitystä ei voi juurikaan verrata aiempiin tai muihin peleihin. Se, että wenger kuvitteli tuon miehityksen pärjäävän on tietysti suuren luokan virhe tai sitten harkittu virhe. Ehkä ei ole ollut tarkoituskaan pelata liigacupia. Ja mitä hyötyä jatkoon pääsystä edes olisi jos lopulta häviämme finaalissa jollekin Birminghamille.

  • Ehkä Campbellillä meni yliyrittämiseksi, mutta kaveri taisi olla kutakuinkin ainoa, joka todella yritti. Harmi vain, ettei taito näytä riittävän. Menetti pallon useasti ja keskitykset/syötöt menivät keturalleen, mutta näytti edes jonkinlaista asennetta yrittäessä saada menetetyn pallon takaisin (ja muutaman kerran myös onnistui tässä).

   Voipi olla, että saadaan nähdä herraa myös tulevissa peleissä loukkaantumisten takia. Silloin pitää vain toivoa tason nostoa, asenne ja näyttöhalut tuntuisi olevan kohdillaan.

 4. Jannu yrittää epätoivoisesti pelata itselleen siirtoa johonkin lämpimään talvella. Veikkaan Turkkia.
  Gnabry olisi varmasti ollut valmiimpi kaveri näihin hommiin, mutta onneksi on kehittymässä katsomossa Pulisin joukoissa.

 5. Kotkanpojalle.
  Itse kans kyttään neljää lippua lestörin helmikuun peliin.. Ollaan nyt perheessä kaikki red membereitä, osaksi nyt sen takia, että jos ”tuuri” kävis, kun liput tulee red membereille kuukautta ennen peliä.
  Aiemmin saanut liput Grovelle, kun oon sillä kellon lyömällä ollut tietsikan äärellä visa ja jäsennumerot kourassa, kun liput tullut myyntiin.
  Ticket2:ssa yksittäinen lippu tällä hetkellä hetkellä 142e, neljälle vierekkäiset paikat olisi yht. 580e! Red membereinä liput neljälle yht. about 100e!
  Perheen kiihkeimmän Goonerin mielestä Lontooseen on turha lähteä, jos ei Matsilippuja ole takataskussa. Majoituksen oon varannut Momondon kautta periaatteella, että maksan sen vasta hotellissa. Eli jos en saa lippuja peliin, pystyn perumaan majoituksen ilmaiseksi.
  Lippuja Matsiin saa näköjään myös osoitteesta FootballTicketNet, ainakin.
  Se mitä Mustan pörssin lipuilla (Mati) tarkoitetaan, en ole ottanut selvää.
  Lennot täältä Oulun suunnasta(uskoakseni myös Hesasta)on halvimpia ehdottomasti Norwegianilla, Kone menee Gatwick-kentälle, about 40 min keskustaan junalla. Ryanair vissiin lopettanut suorat, halvat lennot Tampesterista.

  Nimimerkistäsi päätellen asut Porvoossa 😉 Sole ku lenthää Drayton Parkhille!

  COYG!

 6. Lähtökohtaisesti on toki niin, että jokainen tappio ottaa pattiin. Se, että ei luotu maalipaikkoja, ei ollut yllättävää, koska pelintekijää ei ollut. Kun vielä Ox loukkaantui kättelyssä, tilanne oli toivoton. Sen sijaan kuitenkin yllättävää oli, että runsaalla valioliigakokemuksella varustettu puolustuslinja yllätettiin kolmesti. Toki Sheffield teki ”once in lifetime” -maaleja – etenkin ensimmäinen oli sellainen, että divarijyrä ei vastaavaa uudestaan tee.
  Mutta, kuten jo eilen totesin, nyt viimeistään ”kannatti” pudota nimenomaan siksi, että wenger saattaisi seuraavassakin Liigacup-ottelussa peluuttaa joitakin normaaliavauksen pelaajia ja loukkaantumisriski olisi jälleen olemassa.

 7. Turha tätä tappiota on synkistellä.
  Onni onnettomuudessa, että tiputtiin.

  Jää enemmän energiaa muihin kilpailuihin.

 8. Hymyä huuleen, niin kuin suuri johtajammekin esimerkillisesti opasti.Kättä yhteen ja onnittelut Sheffieldiin.
  Toivotaan ettei lauantaina loukkaannuta lisää, otetaan voitto ja kovalla uskolla kohti saksanmaata.Kikkelis kokkelis

 9. Vaikka pelin voi yleisesti unohtaa, otetaan kuitenkin yksi positiivinen asia esille: Ensimmäistä kertaa näin Bielekin pelaavan ja hänessä selvästi on ainesta.
  Kerätään kolehti, että Honkanen kiinnitettäisiin reserveihin, kun on takapihalla kerran harjoitellutkin….v

 10. Maikkari on valinnut la klo 17 otteluksi palace-munan – ei niin yllättäen. Kuinkas Viasat Ruotsissa: sekä em. ottelu että myös swansea-arsenal (Viasat Football).

  • Vaikka ei olisi punavalkosia lasia päässä ni kyllähän swansea-arsenal on takuuvarmasti viihdyttävämpi matsi kuin crystal palace vs muna.no onneks ens kaudel homma toivottavasti muuttuu parempaan suuntaan,pelkään myös hinnan nousevan kun niin kovan kattauksen lyö viasat urheilutarjontaa ens kaudella.

 11. Valittamisen kulttuuri! Miksi kaikesta mahdollisesta pitää nostaa esiin vain negatiiviset puolet. Ennen bensakin makso vajaa viis markkaa litra. Herramunjee ku satsattais kaljakuppiin täydellä bofoorilla niin sepä olis upeeta. Tänä vuonna tärkein eli valioliigan kannu on meidän!!!!

 12. Spurs-pelistä syntyi hieman väärä kuva liigacupista. Tämän häviön jälkeinen reaktio kertoo siitä, ettei tappio ole paha ja tähtäin on muualla. Oli vain harmillista, että niin moni pelaaja olisi valmiiksi loukkaantunut ja pelissä pari lisää. Lainallahan oli lisäksi runsaasti pelaajia, jotka olisivat tämän höntsän voineet viedä läpi.

  Hyvä ratkaisu osittain Wengeriltä.

 13. Tuolla nyt huhuillaan, et theo ja ox ois sen 3 viikkoa veke, eli 6vk! Siistii ja mikään ei ole muuttunut, eikä muutu näiden vitun loukkaantumisten kanssa. Nyt jo ollaan siinä tilanteessa, että ainakin swanseaa, bayernia ja Spursia vastaan siellä häärää taitava flaminii tai hyvän pelituntuman omaava cambell. Vittu mitä meininkiä 😡

 14. Loukkaantumisia tuntuu osuvan juuri lädeille paljon. Sekä tietysti ikivempoille Rosickylle tai aiemmin Diabylle. Wilshere on omassa luokassaan, mutta onhan noita jalkavaivoja riittänyt Oxilla ja Gibbsillä, Walcottiilla lisäksi monenlaista vaivaa alkaen jopa olkapäistä.

  Herää tietysti uteliaisuus, miksi? Paljonhan on yleisesti valiossa puhuttu, että lädit ovat rahtusen epäammattimaisempia. Jopa Rooneytä on kehoitettu ammattimaisempaan touhuun uransa pituuden maksimoimiseksi.

  Arsenalissa ainoastaan Wilsheren touhut ovat joskus vaikuttaneet selvästi epäammattimaisilta. Mutta ehkäpä omaehtoinen lihashuolto ja kurinalainen lepo ei maistu niin kovin hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s