Todella haastava viikko edessä

Tämän viikon ohjelmassa on kaksi todellista huippuottelua, mutta tärkeysjärjestyksessä ei silti ole ainakaan omissa papereissani mitään epäselvyyttä. Keskiviikon visiitti Saksaan Bayern Munchenia vastaan on hieno ottelu, mutta jää kauaksi taakse verrattuna sunnuntaiseen Pohjois-Lontoon derbyyn.

Mestareiden liigassa tilanne on edelleen äärimmäisen tukala yllättävästä viime kierroksen voitosta huolimatta. Paljon tietysti riippuu myös Olympiakos – Dinamo Zagreb pelin lopputuloksesta. Jos kreikkalaiset voittavat, kuten olettaa saattaa, on tilanteemme erittäin hankala, koska ylivoimaisesti todennäköisin tulos keskiviikkona on kuitenkin tappio, sillä tällä kertaa Bayern on ärsytetty ja lisäksi sillä on myös enemmän panosta tässä ottelussa kuin edellisessä.

Tiedän Wengerin peluuttavan parasta mahdollista kokoonpanoa keskiviikkona ja ymmärrän sen ihan hyvin, sillä pisteenkin saaminen muuttaisi asetelmia huomattavasti paremmaksi meidän kannalta. Silloin riittäisi todennäköisesti voitto päätöskierroksella Kreikasta sen sijaan, että tappio keskiviikkona ja voiton pitää todennäköisesti olla vähintään kahden maalin suuruinen tai tehtyjä vierasmaaleja vähintään kolme.

Ykkösavauksen peluuttamisessa keskiviikkona lähinnä hirvittää loukkaantumiset, sillä yhteenkään ei olisi enää varaa, kun puhutaan erityisesti hyökkäyksestä ja keskikentästä sekä tietysti sama koskee Cechiä maalissa. Puolustuslinja on osa-alue, joka kestää parhaiten loukkaantumisen ja tilalle on heittää ainakin paperilla kunnollinen varamies, vaikka viime aikojen peliesitykset eivät sitä välttämättä ole osoittaneetkaan erityisesti Debuchyn ja ehkä Gibbsin kohdalla.

Hyvä asia otteluohjelmaa katsoessa on, että vaikka pelaamme vasta keskiviikkona Mestareiden liigaa, niin palautumisaikaa jää silti sunnuntaihin ihan kohtalaisesti. Tottenham pelaa vasta tänään oman liigapelinsä ja sen lisäksi se kohtaa Eurooppa-liigassa torstaina jonkin ”eurojättiläisen”, mutta valitettavasti kotona, joten todennäköisesti Pochettino säästelee suurinta osaa avauksen pelaajistaan sunnuntaita varten.

Ei voi kuin toivoa, että tämä viikko selvittäisiin kunnialla läpi, sillä seuraavat kaksi viikkoa menevät taas maaotteluiden parissa ja ainakin osa, tosin pieni sellainen pelaajistamme pääsee hiukan vetämään henkeä, sillä pelitahti on viime viikkoina ollut todella kova. Tietysti avainpelaajallamme ovat perinteiseen tapaan maajoukkueiden mukana, mutta ei voi kuin toivoa, että maajoukkueluotseilta löytyisi kerrankin edes vähän pelisilmää erityisesti jos kyseessä on täysin typerät harjoitusottelut.

Useina vuosina marraskuu on ollut erityisen synkkä kuukausi meille tulosten valossa ja otteluohjelman puolesta se on nytkin enemmän kuin mahdollista. Pelkoa lisää vielä ringin kapeus, kun sama avaus joutuu tällä hetkellä pelaamaan kaikki ottelut. Samoin lokakuussa tulokset liigassa olivat loistavia pelkkien voittojen muodossa, joten putki tulee väkisinkin katkeamaan lähiaikoina.

Mainokset

9 thoughts on “Todella haastava viikko edessä

 1. Tuli vain mieleen, että mitähän Wenger yrittää Chambersistä tehdä? Näytöt on tällä hetkellä mun silmään todella epävarmoja. Keskuspakkina ei vaan ole tarpeeksi potkua ja laidalle liian hidas. Puolustavana keskikenttänä taas liian pehmeä. Jotain pitäisi tehdä tai pistää pelimies kiertoon. Tällä hetkellä tie näyttä vain alaspäin.

 2. Samaa mieltä Chambersista ku edellä….
  Ei vaan taida taso riittää millekään paikalle jollei sit ota aimo kehitysharppausta.

  Suunnitelma tulevaisuuden brittirungosta ei taida oikein toimia, loukkaantumisherkkyys lahjakkaimmilla ja osalla ei vaan taida taso riittää?

 3. Kyllähän chamberssilla se taso topparin paikalle on olemassa, kuten viime kauden alussa nähtiin kun joutui heti kovaan paikkaan kun muut topparit oli sökönä, oli jopa alkukaudesta yksi joukkueen parhaita ajoittain, pitää nyt ottaa huomioon että kaveri on ihan junnu vielä,ei voi liian kovia paineita ladata vielä noin nuorelle miehelle, uskon että kaverista voidaan koulia vielä ihan kelpo toppari nimenomaan tulevaisuudessa, pitää vaa muutama vuosi antaa aikaa kehittyä.

  • Laitappa joku matsi missä Chambers on pelannut hyvin? Siis joo ymmärrän kun vastassa on ollut keskikastin porukkaa niin on pysynyt perässä, mutta muutoin on viety aivan satanolla.

   Ja eikös silloin pitäisi laittaa lainalle, jos haluaa kehittyvän. Tällä hetkellä ei ole kehittynyt mihinkään.

 4. Laina olisi tosiaan paras ratkaisu Chambersin suhteen.

  Mites Calle, uskotteko et olisi vielä tulevaisuutta Grovella?

 5. No en todellakaan osaa yksittäisiä pelejä tässä nyt luetella mutta nimenomaan alkukaudesta tuurasi ihan hyvin oliko nyt kos vai merte sillo sivussa.ehdottomasti joo lainalle, ei se soton sitä kesällä huvikseen lainalle halunnu jos ei ois potentiaalia, ei vaan wenger päästäny.kyllä callelle hectorin varamiehenä käyttöä löytyy, goonerina saattaa jopa suostua siihen rooliin.debuchyä kyllä käy tavallaan sääliksi,loukkaantumiset taitaa käytännössä pilata arsenal-uran, ei sen enää penkillä kannata tossa iässä jäädä vielä ku kotikisat tulossa.

 6. Ihmeellistä luovuttamista Chambersin suhteen. Se johtunee siitä, että jannu on lädi. En komppaa yhtään. Esim. Monreal oli umpisurkea ja pehmeä ainakin 18 kk tullessaan Arsenaliin, vaikka oli sentään kokenut pelaaja. Chambersilla on olennaista se, että nuorukaisella kannustusta ja luottamusta riittää heikomman kauden yli.

  • Ei mitään luovuttamista, mutta haluaisin nähdä jotain kehitystä. Monreal on kehittynyt tasaisesti koko ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s