Odotettu rökäletappio

Bayern Munchen – Arsenal 5-1 (3-0)

Aloitetaan jo parin viime päivän ajalta perinteeksi muodostuneella tavalla. Maanantaina loukkaantumislista oli kahdeksan pelaajan pituinen, tiistaina yhdeksän ja nyt se on jo kymmenen, kun Koscielny missasi eilisen, vaikkakin istui näön vuoksi vaihdossa.

Tulos oli todella ruma, mutta valitettavasti täysin odotettu. Ajattelin, että hyvä jos häviämme korkeintaan kolmella maalilla, mutta sekin oli liikaa toivottu. Tasoero oli järkyttävä ja eilinen vain todistaa kuinka olemme nostamassa rahat sieniliigasta vailla mitään mahdollisuuksia voittaa kyseistä kisaa. Wenger on koko manageriuransa eli yli 30 vuotta yrittänyt voittaa europokaalia ja eilinen vain jälleen kerran todisti, että sitä pokaalia ei koskaan ole tulossa.

Eiliseen tulokseen on useampikin syy. Meidän riveistä puuttui taas useampi tärkeä pelaaja samoin kuin rotaatiomiehiä, jonka takia kunnossa olevat pelaajat ovat terittäin väsyneitä ja korvaajien taso ei vain riitä. Tämä on kutienkin vain yksi syy ja Walcottin puuttuminen ja ylipäätään se, että yhden hyökkääjän ollessa loukkaantuneena seuraava vaihtoehto hyökkäykseen on täysi raakile Iwobi kertoo kuinka surkeasti kesän siirtoikkuna meni managerimme toimesta.

Walcottin tai paremmin sanoen ylipäätään nopean hyökkääjän puuttuminen romutti täysin meidän ensimmäisessä Bayern kohtaamisessa loistavasti toimineen taktiikan puolustaa tiiviisti, mutta aina tilaisuuden tullen hyökätä nopeasti vastaan. Nyt saksalaisvastustajamme ei tarvinnut pelätä vastaiskuja läheskään niin paljon, kun kärjessä Giroud ei karkaa jalalla yhdeltäkään topparilta. Tämän seurauksena kotijoukkue prässisi ylempää ja useammalla pelaajalla, jonka seurauksena peli pyöri käytännössä koko ajan meidän päässä. Siihen vielä kun lisätään heikompi päivä puolustamisen suhteen, niin ollaan aika lailla 5-1 tuloksessa.

Tietysti ehkä kaikkia edellisiä asioita merkittävämpi tai ainakin yhtä merkittävä seikka oli Bayernin motivaatio. Tällä kertaa se oli ärsytetty ja tarvitsi tuloksen toisin kuin aiemmissa kohtaamisissa Saksan maaperällä. Nyt Guardiolan joukkueen keskittyminen oli 100% sen 90% sijaan ja se todella näkyi kentällä.

Eilinen Giroudin pelatessa piikissä olisi ollut sama antaa Sanchezille ja Özilille lepovuoro ja peluuttaa Gibbsiä ja Flaminia, sillä pelkkää puolustamistahan tuo oli aina siihen saakka kunnes Bayern oli ratkaisut pelin kolmella osumalla.

Kaikista raivostuttavinta ja typerintä oli taas kerran Wengerin vaihdot. Kuinka idiootti pitää olla, että peluuttaa Sanchezia ja Öziliä täydet 90 minuuttia ottelussa, joka on ollut hävitty jo 30 minuutin kohdalla jos jo ei ennen ottelun alkua. Tämä Wengerin peluutus ja vaihdot ovat niin järjetöntä, että sitä ei selitä mikään ja managerimme suorastaan kerjää lisää loukkaantumisia kymmenen jo olemassa olevan lisäksi. Ja tämä kaikki pari päivää ennen paikallispeliä Tottenhamia vastaan.

8 thoughts on “Odotettu rökäletappio

  1. Tämä kaikki tilanteessa jossa Bayern kärsi myös loukkaantumisista soittaa todella materiaalin kapeuden joukkueessamme. Samaa mieltä Özilin ja Sanchezin peluuttamisesta.

  2. Edelleen olen sitä mieltä, ettei Bayernin sortuminen tasuriin olisi jättiyllätys. Saksalaiseen mentaliteettiin kuuluu prosenttien maksimointi ja Arsenal nyt ainakin joidenkin mielestä osoitti hurmoksellisellä kotivoitolla pystyvänsä horjuttamaan nahkapöksyjä. Siispä kun voi ilmaiseksi pelata ulos, niin miksi ei.

  3. Bayernin ja Olympiakosin pelissähän pelataan myös lohkovoitosta, joten sinällään pitäisin tasuria isona yllätyksenä.

    Todennäköisimpänä skenaariona pidän, että meillä on vielä viimeisellä kierroksella mahdollisuus pelata itsellemme jatkopaikka. Tarvittavan tuloksen hakeminen Kreikasta onkin sitten toinen juttu. Meidän tyyliinhän sopisi, että jos vaatimuksena on kahden maalin voitto, niin tuloksena on yhden maalin voitto (0-1 tai 1-2).

  4. Kaikista eniten tässä touhussa ärsyttää se, että meidän kokoisessa seurassa ei eilen saatu tarpeeksi laadukasta miehistöä kentälle. Tällä kertaa siellä ei kuitenkaan juossut Sanogo kärjessä. Özilin asennevamma myös ottaa aina kupoliin.

  5. Özil tosiaan yhden kerran jätti hyökkäyksen kesken, mutta oli muuten ainoa, joka täyspäisesti pärjäsi Bayernin jamppojen kanssa – giroud myös pienin varauksin. Sen sijaan Alexis lähinnä puski itsensä tilanteisiin, joista ei ollut ulospääsyä.

    Joo, Bayern ei varmasti halua jättää lohkovoittoa viimeisen ottelun varaan. Lisäksi joukkueessa on sen verran saksalaisia, että kreikkalaisille eivät halua antaa mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s