Puhkaisiko Bayern kuplan vai kimaltaako kupla edelleen?

Lokakuussa pelasimme kuusi ottelua: viisi voittoa ja ainoa tappio liigacupissa junnumiehistöllä. Esimerkiksi Watfordin manageri Quique Sanchez Flores totesi, että Arsenal ja City pelaavat eri tasolla kuin muut joukkueet.

Otetaanpa pessimistin lasit päähän ja tutkaillaan otteluita tarkemmin:

Arsenal-Manchester United 3-0. Saimme aivan ottelun alussa, alle kymmenessä minuutissa, kaksi maalia. Nämä pikamaalit ratkaisivat ottelun. Aika harvoin näin nopeasti tehdään kahta maalia. Entäpä jos Alexisin ohjaus ei olisikaan onnistunut – tai Özilin syöttö tai laukaus? Olimmeko selkeästi parempia? Ehkä olimme, ehkä emme olisi olleet.

Watford-Arsenal 0-3. Ensimmäisellä puoliajalla Watfordilla oli useita maalitilanteita, me olimme surkeita. Säästyimme takaiskuilta Watfordin heikon viimeistelyn takia. Toisen puoliajan alku ei ollut sen kummempi. Kuin salama kirkkaalta taivaalta teimme lopulta kolme maalia. Näinkö homma oli suunniteltu? Tunti alakynnessä ja sitten isketään? Oikeasti?

Arsenal-Bayern München 2-0. Bayern piti palloa ja pyöritti peliä meidän kolmanneksella lähes koko ottelun ajan. Sitten saimme vähän oudon maalin (Giroud’n rähmäpusku) ja vielä lopussa toisenkin. Puolustimme siis loistavasti ja iskimme vastahyökkäyksistä? Paitsi emme, sillä avausmaali tuli Manuel Neuerin mokan takia. Taktiikka siis onnistui täydellisesti, kuten monesta tuutista on kuultu. Tiesimme, että Neuer mokaa ja Giroud saa jonkin ruumiinosansa osumaan palloon siten, että se menee maaliin? Huima suunnitelma siis.

Arsenal-Everton 2-1. Kaksi pikamaalia reilun puolen tunnin jälkeen ratkaisi ottelun, vaikka Everton kavensi ensimmäisen puoliajan lopussa. Molemmissa maaleissa Evertonin maalivahti Tim Howard teki arviointivirheen – juuri sellaisia kuin meidän viime vuosien maalivahdit ovat tehneet. Tämä oli siis osa taktiikkaa – tiesimme Howardin epäröivän? Ja Evertonilla ei ollut mahdollisuuksia tasoitukseen? Lukaku osui putkeen – ei mitään hätää. Tämän tiesimme?

Sheffield Wed.- Arsenal 3-0. Tästä ei sen enempää. Sheffield osui kolmesti siten, että tuskin osuvat tällä kaudella uudestaan.

Swansea-Arsenal 0-3. Kuten amerikkalaiskanavan selostaja totesi: ensimmäinen puoliaika oli Arsenalin huonoin tällä kaudella. Ja sitten toisen puoliajan alussa peruspuskumaali kulmapotkun jälkeen. Game plan siis toteutui jälleen hienosti? Että pelataan huono puoliaika ja sitten isketään? Meillä on homma hallussa.

Sitten tuli marraskuu. Yhtäkkiä niistä tilanteista, joista emme olleet lokakuussa kaivaneet palloa verkon perukoilta, teimme sitä urakalla. Bad day in the office?

Lopuksi optimisti raivaa tilaa itselleen: hyvällä joukkueella on myös tuuria (vanha kulunut fraasi) ja tietysti ansaitsimme jokaisen voiton lokakuussa. Ja jos Kos olisi pelannut keskiviikkona, Bayernin avausmaali olisikin ollut paitsio. Ja ottelu olisi päättynyt meille 0-1.

Joten älä pessimisti selitä. Heitä ne lasit Thames-jokeen.

-Isse-

8 thoughts on “Puhkaisiko Bayern kuplan vai kimaltaako kupla edelleen?

 1. Hyvä kirjoitus Isseltä.
  Tällä hetkellä maalivahtimme (lue Cech) ei tee virheitä, minkälaisiin vastustajien veskat on viime peleissä sortunut.
  Sunnuntaina nähdään missä iskussa kupla on.
  Toivotaan että timanttisessa. Coyg

 2. Voi poijjat, sillä joukkueella jolla olemme näitä voittoja saaneet on oikeasti hyvä. En ole sataan vuoteen nähnyt meiltä niin räjähtävää mitä nyt on nähty ennen loukkaantumisia.

  Meillä on kolme kärkimiestä ja niistä kaksi loukkaantui. Toki tälle tontille olisi toivonut jonkun tasapainoisen hankinnan. Oikea laita on loukkaantunut. Vasemmalla on vain väsynyt Alexis. Ei voi vain kuin toivoa että nyt raavitaan kovalla työllä pisteitä liigassa.

  Sanoin jo ennen ensimmäistä metsuripeliä että junnut kentälle. Meillä olisi ollut saumat Valion voittoon tällä miehistöllä. Ja ensi kaudella muutamalla täsmähankinnalla myös mestarien mestaruus saatavilla.

  Näin helppoa asiat on paperilla. =)

 3. Jose ei osaa lopettaa häviämistä. Eiköhän se pyristely ala olla nyt tässä.

  Kärkimieskeskustelu on turhaa. Kyllä joukkueessa on viisi piikissä pelaamaan pystyvää. Ongelma on ainoastaan se, ettei kukaan ole sillä pelipaikalla maailmanluokkaa. Alexis on sitä laidassa, muttei piikissä. Toisaalta Ox on sitkeästi sjoitettu joukkuelistauksessa keskikentälle, vaikka on ilmiselvä laituri eikä 99% varmuudella siitä miksikään muuksi muutu. Mikähän tämänkin merkitys on? Ehkä se yrittää viestiä keskikentän leveydestä, vaikka siellä on listauksessa kolme pelaajaa, jolle on jo julistettu ensi kesänä lähtöpassit ja kahdella heistä terveys on aivan nollaluokkaa. Toki terveyttä ei ole Jackillakaan.

  Onnesta ei pitäisi puhua. Wenger roikottaa samoja naamoja sitkeästi ringissä vuodesta toiseen, vaikka ilon aiheet rajoittuvat n. 1-3 peliin kaudessa. Politikka on käsittämätöntä ja johtajuus huonoa.

 4. Timolta, asiaa!
  Selssi on muuten ollu jo jonkun aikaan Lontoon jäsenten välisissä pahnanpohlimmaisena, eikä nousua ole näköpiirissä.Mut Josen palli ei näytä heiluvan…pieni ilo se on vahingonilokin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s