Huomenna pelataan

Tulihan niitä uutisia ennen kaikkea loukkaantumistilanteesta ja vähemmän yllättäen huonoja. Uusia loukkaantumisia ei kai sentään ole, mutta Ramseyn ja Oxin paluu ei tapahdu vielä huomiselle. Wenger puhui jotain ensi viikosta, mutta tämä on nähty ja kuultu niin usein ennenkin. Uskotaan kun nähdään kaksikko taas kokoonpanossa.

Walcottin kohdalla uutiset olivat perinteiseen tyyliin vielä heikompia. Huhuissa maajoukkuetauon aikana puhuttiin tämän kuun lopusta, mutta Wenger sanoi toisen hyökkääjävaihtoehtomme olevan sivussa vielä useita viikkoja. Hienolta näyttää taas, mutta ei pitäisi tulla yllätyksenä, kun managerimme luottaa samoihin kroonisesti loukkaantuvina oleviin pelaajiin kaudesta ja vuodesta toiseen.

Seuraava kuukausi vähintään mennään siis pelkällä Giroudilla kärjessä ja tämä on nähty niin useasti ennenkin. Kahden ottelun viikkotahdilla ei kestä kauaa, että loukkaantuminen iskee myös ranskalaiselle tai sitten vähintään jalka alkaa painaa ja esitysten taso tippuu. Ja kun lähtötasokaan ei ole riittävä, niin pian olemme todellisissa ongelmissa.

Sanchez on Twitterin välityksellä vakuutellut olevansa kunnossa huomiselle. Hyvä näin, sillä vaihtoehtoja ei olekaan. Ja onhan väsynyt Sanchez silti parempi kuin lähes kukaan muu laiturivaihtoehtomme. Toinen asia on sitten kuinka järkevää Sanchez on peluuttaa täysin loppuun, kun kaudesta on pelattu vasta noin kolmasosa.

Huomenna ainut kokoonpanoon ja luultavasti suoraan avaukseen palaava pelaaja on Bellerin. Periaatteessa espanjalaisen paluu mahdollistaisi miehen laittamisen jopa laituriksi, jolloin Debuchy jatkaisi avauksessa. En kuitenkaan usko tämän olevan paras ratkaisu, vaan ehkä olisi parempi laittaa jälleen pelaajat omille paikoilleen eli Bellerin puolustajaksi ja Campbell laituriksi.

Topparitilanne on myös vähintään pieni kysymysmerkki. Koscielnyn henkinen tila Pariisin iskujen jälkeen ei kai ole aivan optimaalinen. Tämä lisättynä siihen, että mies pelasi kaksi täyttä ottelua maajoukkueessa Merten ja Gabrielin saadessa lepoa tai päästessä helpommalla ei ratkaisun pitäisi olla vaikea. Ehdottomasti Merte ja Gabriel avaukseen ja Koscielny penkille.

Joka tapauksessa loukkaantumisista ja maaotteluista huolimatta saamme ehdottomasti sellaisen kokoonpanon jalkeille, että mikään muu kuin kolme pistettä ei kelpaa. Tasoero on selkeä, vaikka meiltä puuttuisi muutama pelaaja parhaasta mahdollisesta avauksesta. Kyse on suurimmaksi osaksi siitä kuinka hyvin peliin onnistutaan valmistautumaan ja tämä sisältää vastustajan vahvuuksien huomioimisen, mikä valitettavasti ei kuulu juurikaan Wengerin toimintatapoihin.

Mainokset

5 thoughts on “Huomenna pelataan

  1. Saas nähdä, onko otettu opiksi monista tämän kauden vieraspeleistä, joissa eka puoliaika on ollut täysin luokaton ja tokalla on herätty pelaamaan.

  2. Syytä olisi.Huomiseen taistoon on lähdettävä 100% asenteella, pelailemalla ei 3 pistettä ole luvassa.
    Vastustaja lukeutuu alemman kastin joukkueeksi, mutta tulee otteluun varmasti hyvin latautuneena.Ovat hävinneet muistaakseni 2 viimeisintä liigaottelua…

  3. Pelko perseessä kohti huomista,kuten isse aikaisemmin kommentoi niin toivottavasti on otettu opiksi ja eka jakso olisi jo paremmin kontrollissa eikä liikaa Tsekin varassa…

    Ei jaksanut toi Theon paluun viivästyminen ees yllättää enää……

  4. Noh onneksi Giroud on kuitenkin näitä heikompia vastaan yleensä tehokkaampi. Walcott taas on tavallaan samalla tasolla, oli vastassa kuka tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s