Surkea esitys, mutta ei nämä yllätä enää mitenkään

West Bromwich – Arsenal 2-1 (2-1)

Perinteinen marraskuu on taas käsillä. Pisteitä tippuu samaa tahtia kuin uusia loukkaantumisia ilmestyy. Ketään muuta asia tuskin yllättää kuin Wengeriä ja suurimpia miehen kannattajia. Tarina on aina sama. Samat äijät pelaavat kauden alusta asti ja yllätys yllätys paikat hajoavat tässä vaiheessa kausi ja vuosi toisensa jälkeen. Mahdotontahan tällaista on tajuta tai saatikka sitten asiaan reagoida, kun manageriuraa on takana vasta reilu 30 vuotta. Ehkä sitten kun vuosia on 50 mittarissa..

Todella surullinen esitys eilen kaikin puolin. Johtomaali ei auttanut pätkääkään, vaan heikko vastustaja päästettiin siitä huolimatta rinnalle ja ohi. Coquelinin loukkaantuminen kruunasi kaiken ja näytti toteen juuri sen mitä kaikki pelkäsivät kesällä ja ennen kauden alkua. Pelimme on aivan surkeaa kun Coquelinin tilalle pelaa Arteta tai Flamini.

Lisäksi Artetan nykykunto on se, että mies kestää hädin tuskin puoli peliä ennen kuin loukkaantuu ja kaksi ottelua putkeen on aivan sula mahdottomuus. Oli siinä neronleimaus kesällä jatkaa tämän miehen sopimusta ja kaiken lisäksi kyseessä on joukkueen kapteeni. Ei herran jestas mitä touhua, mutta kiitos tästäkin kuuluu ainoastaan managerillemme.

Tällä kaudella on tullut selväksi, että mestaruus tulee menemään ennätyshalvalla ja alhaisella pistemäärällä, kun verrataan ties moneenko edelliseen kauteen. Se ei kuitenkaan millään tapaa auta meitä, sillä meillä ei ole silti mitään jakoa mestaruustaistelussa. Loukkaantumiset sekä ainainen sulaminen joka ikinen kerta tilaisuuden tullessa ovat tänäkin vuonna olennainen osa tekemistämme.

Vuosi kalenterissa vaihtuu, pelaajat vaihtuvat, mutta tekeminen pysyy samana ja ainut yhteinen nimittäjä on manageri penkin päässä. Jos joku haluaa uskotella ongelman olevan jossain huonossa onnessa tai vastaavassa vuosien tai vuosikymmenen jälkeen niin pettää ainoastaan itseään. Olisi aika herätä todellisuuteen ja tunnustaa tosiasiat.

Meidän palkkabudjetti on selvästi suurempi kuin esim. Bayern Munchenin. Tämä on aivan käsittämätöntä, kun katsoo joukkuettamme ja kuinka eilenkään penkillä ei ollut ainuttakaan käyttökelpoista hyökkääjää tai hyökkäyspään pelaajaa. Samoin Artetan pelaaminen ja se, että miehen peluuttaminen lisäksi maksoi toisen vaihdon on täysin käsittämätöntä.

Nelossija on täysin oikea sijoitus meille ja olisi aivan oikein jos ensi kaudeksi sillä ei pääsisi mukaan Mestareiden liigaan. Emme ansaitse olla siellä, sillä meillä ei ole mitään yritystäkään menestyä kyseisessä kilpailussa, vaan kuitata palkintorahat kassaan edellisien yli 200 miljoonan jatkoksi.

Eilinen aloitti helpompien pelien sarjan ja otteluohjelman puolesta meidän piti olla vahvoilla. Valitettavasti edes heikommat vastustajat eivät enää kaadu, kun avainpelaajat ovat joko väsyneitä tai loukkaantuneita ja vaihtoehdot niin kärkeen kuin keskikentän pohjalle sekä laituriksi ovat suurelta osalta luokkaa vitsi puhuttaessa meidän kokoluokan ja statuksen seurasta.

Kaiken kruunaa manageri, jonka ainut toiminta vaihtopenkillä on tottelusta ja vuodesta toiseen valittaa neljännelle erotuomarille, vaikka ottelun tuomitsi liigan paras erotuomari, joka kaiken lisäksi antoi meille melko kyseenalaisen rankkarin.

Harvoin on ainakaan viime vuosina käynyt Liverpoolia kateeksi, mutta tällä hetkellä käy pahasti. Joukkueella on huikea manageri, joka olisi ollut saatavilla ja ennen kaikkea sen myötä jotain toivoa, kun taas meidän ”elämä” on sitä kuuluisaa Grounhog Day:ta päivästä ja ennen kaikkea kaudesta toiseen.

Milloinkahan tästä painajaisesta heräisi eli toisin sanoen saisimme muutoksia aikaan seurassa ennen kaikkea managerin osalta. Tuskin ihan lähiaikoina tai vuosina, joten eilisen kaltaista herkkua on tarjolla vielä lukuisia kertoja tälläkin kaudella.

Mainokset

18 thoughts on “Surkea esitys, mutta ei nämä yllätä enää mitenkään

 1. Niinpä niin, ”helppojen” otteluiden sarja käynnistyminen sitten lupaavasti kun vanha vainooja pulis kyykytti wenkkua…..

  Marraskuun synkkyys iski taas voimalla jos ja kun Cog on pitempään pois. Ringin riittämättömyys tasollisesti tulee taas karmeasti esille kun mitat täyttävää korvaajaa ei vain ole tärkeällä pelipaikalle
  Eihän tästä ketään muuta syyttää kuin jääräpäistä manageria.

  Muissa joukkueissa yleensä managereilla on ongelmana ettei meinaa rahaa löytyä vahvistuksiin, meillä se on toisinpäin. Rahaa on mut jääräpää haluaa pakonomaisesti näyttää et nykyrunko riittää. Loukit ei helpota vaikka fysiopuolella on miestä vaihdettu. Jotain tehdään kyllä totaalisen väärin treenipuolella ku tilanne on sama joka vuosi.
  Turha vedota huonoon tuuriin enää

 2. Nyt kun katsoi vielä hidastukset uudestaan niin ei voi kuin syyttää sitä että Arteta oli kentällä, aivan luokaton esitys. Ei näissä tiukoissa peleissä vaan saa olla yhtäkään heikkoa lenkkiä kentällä.

  Jostain syystä Alexis oli ihan pirteän näköinen.

 3. Se oli kai sitten valeasuinen Wenger, joka potkaisi Coqin 3 kk saikulle, jätti pitämästä miehensä, teki oman maalin, liukastui ja ampui pallon pilkulta yli maalin, ampui tolppaan ja missasi lopussa avopaikan. Eiku…

 4. Eihän tietenkään yksittäinen tilanne ole managerin syytä tai ansiota. Manageri kaiketi kuitenkin valitsee pelaajat ja taktiikan. Jostain kahdeksan miltsiä managerille maksetaan – tuskin siitä, että makuupussin vetoketju alkaa vihdoin toimia.

 5. Oliskohan omissa junioreissa, jossain lainalla, jossain ystävyysseurassa tai ylipäätään jossain päin maailmaa sellaista keskikentän pohjapelaajaa jota voisi harkita tohon Coquelinin tuuraajan paikalle viimeistään heti tammikuun alusta kun ikkuna aukeaa. Tuskinpa vaan… mutta ei kyllä huvittais nähdä sillä paikalla enää yhtään peliä Artetalta, Flaminilta, Ramseyltä, Cazorlalta tai edes Wilshereltä.

 6. Ei vittu,huomaan olevani kateellinen loskanvalkosille,niiltä löytyy kokoonpanosta 10 kotimaista pelaajaa,milloin meillä ollut viimeksi näin?-90 luvulla?

 7. Spuds ui mukaan kärkikahinoihin pelaamalla 12. peräkkäisen tappiottoman ottelun. Nyt viisi joukkuetta neljän pinnan sisällä. Ensi viikonloppuna ”huima” kärkikamppailu leicester-muna.

  Vielä eilisestä: Aika harvoin häviää ottelun, jos pallonhallinta on 72 prossaa – siihen tarvitaan suunnilleen oman maalin tekeminen ja rankkarin sössiminen…

 8. Varhaiset arvaukset Coqin vammasta kuulostavat huonolta. Hölkkä-Artetalla mennään. Ja enää reilu 5 vk, jonka jälkeen Wenger pääsee leventämään rinkiä ja myöntämään tehneensä kesällä virhearvion tarvittavasta miehistön laajuudesta. Or, maybe not.

 9. Turha kuvitella et tammikuussa ostetaan täydennystä keskikentälle tai kärkeen.Aivan turhaa. Meillä on riittävän hyvä ja laaja rinki, kysykää vaikka Wenkulta.
  Tosin mielenkiinnolla odotan mitä esim pool tekee tammikuussa? Uudella managerilla on varmasti vetovoimaa, toisin kuin meidän professorilla…

 10. Liverpool on hyvä esimerkki miten onnistunut managerin vaihdos vaikuttaa peliesitykseen (Bentekeä lukuunottamatta). Seurajohdon luulisi jo heräävän.

 11. Wenger tod.näk. tekee saman arvion kuin viime tammikuussa: vesijuoksuallas tyhjenee viimeistään helmikuussa, joten ketään ei tarvita.

  Vetovoimasta: väittäisin, että Arsenaliin olisi huomattavasti enemmän vetovoimaa kuin Pooliin – oli siellä managerina kuka tahansa. Poolissa CL-pelaaminen on huomattavasti epävarmempaa ja kaupunki on ns. syvältä. Lisäksi liksoissa, mikä nykypelaajille ja heidän agenteilleen on tärkeintä, pystymme nokittamaan poolin.

  No, kunhan kitkutellaan ensi kesään ja kerrankin tuulesta temmattu huhu pitääkin paikkansa: Zlatan. Ihan sama vaikka artetan kadoksissa ollut serkku luutisi keskikentän pohjalla, kun zlatan rikkoo kaikki maaliennätykset. Ikä on vain numero.

 12. jaa eihän Zlatan touhu ihan tuulesta temmattua olekkaan.. terroristien jaloista pois ja soppari loppumassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s