Jälleen surkeaa

Norwich – Arsenal 1-1 (1-1)

Tiedättekö mikä tässä on kaikkein koomisinta tai pitäisikö sanoa tragikoomisinta. Päivityksen otsikko ja tulosrivi olivat kirjoitettu jo ennen ottelun alkua. Ei tarvinnut tehdä muutoksia, vaan molemmat osuivat nappiin täydellisesti.

Eilen Wenger käytti rotaatiota ainoalla osaamallaan tavalla eli vaihtamalla loukkaantuneen pelaajan tai tässä tapauksessa pelaajat pois ja toki Cazorla kentällä pidettiin jopa loukkaantuneena.

Koscielnyllä on ollut ongelmia selän ja lonkan kanssa jo pidemmän aikaa, mutta ei puhettakaan, että Gabrielille voisi antaa minuutteja. Tiedän maalin olleen suuri virhe mieheltä, mutta ehkä olisi brassillakin helpompaa pelata jos saisi enemmän peliaikaa, eikä tarvitsisi hypätä kehiin ilman lämmittelyä kesken ottelun. Vaikea sitä on hyvin pelata, kun vastuuta tulee kerran viidessä ottelussa ja ainoastaan silloin kun Koscielny tai Merte ovat sivussa.

Lisäksi alkukaudella Gabriel oli pääsääntöisesti erittäin hyvä, mutta eipä tuolla ollut mitään vaikutusta peliaikaan, vaikka avauksen toppariparimme esitykset olivat muuta kuin hyviä. Tämä on sama asia kuin esim. Campbellin kohdalla tällä viikolla. Mies pelasi parhaan ottelunsa meidän paidassa tiistaina, mutta ei muuta kuin suoraan takaisin penkille, jotta puolikuntoinen Ramsey voi pelata avaukseen ja vieläpä väärälle paikalle, sillä edelleenkään walesilainen ei ole laituri.

Tämä on juuri sitä, että managerimme ei välitä peliesityksistä mitään, vaan valitsee aina samat pelaajat avaukseen pelasivat he miten tahansa ja ainoat muutokset tulevat sitten loukkaantumisten takia. Mahtaa olla motivoivaa penkillä istuville kavereille, kun tiedät että pelaat miten tahansa niin et kuitenkaan saa jatkaa avauksessa.

Cazorlan kohdalla Wenger teki perinteiset. Managerimme myönsi espanjalaisen olleen selvästi loukkaantunut toisella jaksolla, mutta siitä huolimatta piti miehen kentällä koko ottelun. Pahemmaksi asian tekee, että jo ennen iskua polveen Cazorla oli heikko ensimmäisellä jaksolla ja kaukana parhaasta tasostaan.

Kaiken huippu oli kuitenkin Sanchezin kohtalo ja viimein Wenger onnistui peluuttamaan parhaan pelaajamme loukkaantuneeksi. Kauan sitä piti yrittää, mutta viimein se onnistui ja nyt vain odotetaan onko kyse viikoista vai kuukausista. Viikolla managerimme sanoi idioottimaisesti peluutetun Dinamo Zagreb ottelun jälkeen Sanchezilla olevan ongelmia takareidessä, mutta siitä huolimatta oli pakko ottaa riski eilen. Kyllä kannatti taas kerran, kun tulos oli tämän johdosta niin timanttinen.

Peliesityksestä sen verran, että mitään ei oltu tietenkään taas opittu viikon takaisesta. Johtomaali halvalla, jonka jälkeen olimme koko loppuottelun ajan täysin vastaanottavana osapuolena. Jollain tapaa tämän voisi ymmärtää jos vastassa olisi ollut joku huippujoukkue, mutta sarjanousija Norwich, joka oli edellisestä kuudesta ottelustaan hävinnyt viisi, ei kuulu ihan tähän kategoriaan.

Ottelun loppu kruunasi koko homman. Meidän olisi pitänyt kaikilla mahdollisilla konsteilla hakea voittomaalia, mutta sen sijaan kotijoukkue myllytti ja oli lähellä saada sen voittomaalin. Ainoastaan koko ottelun huomioon ottaen Cechin yksi maaginen torjunta sekä Norwichin heikko viimeistely pitivät meidät kiinni edes tasapepisteessä.

Tämä oli nyt toinen ottelu kauden helpointa otteluohjelmaa ja tuloksena oli onnekas tasapeli sekä parhaan pelaajan loukkaantuminen täysin älyttömän peluutuksen seurauksena sekä tietysti myös loukkaantumiset Koscielnylle ja Cazorlalle, jotka nekin ovat hyvin pitkälle ylipeluutuksesta ainakin ranskalaisen kohdalla ja tuskin silloin tällöin lepo Cazorlallekaan pahaa tekisi, kun katsoo viime aikojen esityksiä. Koko marraskuuta katsottaessa liigassa kaksi pistettä yhdeksästä vieläpä otteluohjelma huomioiden on täysin katastrofaalinen saldo.

Näennäisesti pelkkää sarjataulukkoa katsomolla voi todeta asioiden olevan vielä kohtalaisesti, mutta se on itsensä pettämistä. Kun katsoo meidän otteita, loukkaantumistilannetta ja sitä kuinka väsynyttä ja halutonta pelimme on, niin on aivan turha väittää meidän olevan mukana mestaruustaistossa, vaikka mestaruus tulee menemäänkin todella alhaisella pistemäärällä.

Wenger on tehnyt jälleen sen mitä suuri osa kannattajista pelkäsi. Joukkue on ihan lopussa, vaikka kaudesta ei ole pelattu kuin reilu kolmasosa ja seuraavana on vuorossa vuodenvaihteen peliruuhka. Sama virsi joka ikinen kausi ja samat virheet toistuvat, mutta managerimme ei edes yritä ottaa opiksi saatikka muuttaa mitään.

On tämä todella raskasta ja pakko ottaa pieni mustansävyinen kevennys loppuun Onlinegoonerin forumilta. Sen verran alustusta, että lainaus on tulevan Sunderland ottelun viestiketjusta:

The most desperately boring, negative team in the division, will be playing Sunderland next.

7 thoughts on “Jälleen surkeaa

  1. kylläpäs Alexis työnnettiin rumasti tuonne kuvaajaan monttuun.. eipä hirveästi järki painanut..

  2. Ja täytyy vielä kaikesta kurjuudesta huolimatta kehua Monrealin peliä. Omassa päässä jantteri on suht huomaamaton ja hyökkäyspäässä pelistä toiseen laittaa muutaman loistopassin.

  3. Monreal on yksi ainoita joukkueessa joka keskityksissään pyrkii etsii kenelle keskittää, mm.Ramsey on on ikuinen optimisti keskityksissään kun luulee että pallo menee puolustajan läpi. Eilisessä pelissä Arsenal venyi sentään tasapeliin, sillä tätä samaa tasoahan on jo kymmenen vuotta saatu seurata….on kuin sokea Reetta valmentaisi joukkuetta.

  4. Samaa perus viimevuosien kiertokulkua mennään. Pienestä toivon pilkahduksesta syvään epätoivon alhoon ja loukkaantumisesta toiseen jne. Kohtahan tässä taas voi jo alkaa hekumoimaan uusilla vahvistuksilla, jotka liittyvät joukkueeseen heti tammikuun alusta niinkuin aiempinakin kausina. Matuidi ja Zlatan ovat jo varmoja ja Hummels ja Muller haluaisivat itse siirtyä ehdottomasti Wengerin alaisuuteen. Ei voi muuta sanoa kuin että hyvältä näyttää.

  5. Kunnon konttausvaihe ja sitten pieni tsemppijakso maalis-huhtikuussa ja nelossija, niin kaikki ovat oikein iloisia. Varsinkin kun talvi on tutustuttu torstailiigan ihmemaailmaan.

  6. Onhan taas kyllä veikeä tilanne näiden loukkaantumisten kans. Kun oltais kesällä myyty rosicky, flamini ja arteta veke ja hommattu se dm ja hyökkääjä nii tilanne olis 100 kertaa valoisampi. Vaikka hilloa olis palanut näihin kahteen hyvätasoiseen hankintaan niin kyllä tästä kolmikosta oltais kumminki joitaki millejä saatu (osaako kukaa arvioida mitä näistä jampoista oltais saatu?) ja kuiteski ainaki toisen hankinnan palkat saatu todennäköisesti maksettua ja pelin laatu ei kärsisi kun on heittää laatuhemmoa kentälle. Nyt ku flamini on parhaat päivänsä nähnyt, samoin rosicky, artetasta ny puhumattakaa nii harmaantumine ja kaljuuntumine o selviö enneku keväässä ollaa. Katotaa ny tosiaa mitä tammikuus tapahtuu vai uskooko wenkku jälleen kerran että laatu ja ringin laajuus on riittävällä tasolla. Jos oltais kesällä hankittu se ykköspyssy nii sitä pääsääntöisesti kentällä ja ollia välillä ja se olis vapauttanu theon laituriksi ja se hankittu dm olis vahvuudes tasapainottamas keskikenttäpeliä. Bellerin ja Monreal on kyllä pääsääntöisesti ollu hyviä. Jokaisee loukkaantumisee ei wenkkukaa tiätenkää oo syyllinen mutta kosin ja ennenkaikkea Alexisin loukkaantuminen on kyllä täysin wenkun käsialaa. Ku nää oltais hankittu nii kierrätys laadun kärsimättä olis ollu paljo helpompaa. Rosicky ja Wilshere tosin ollu vesijuoksus koko kauden, Mistä helvetin Hobby-Hallista wenkku on tuon ”professori” – tittelinsä tilannu? Osaako kukaa kertoa? mun käsittääkseni ”professori” tarkottaa henkilöä joka hiffaa asioita keskimääräistä paremmi, Mitäpä jos joku silmäätekevä antais johtokunnalle vinkin että nyt tarvittais manageri, Nii, just sellane joka näkis joukkuetta vuosikausia vaivaamat samat ongelmat, Ratkokoot professoreille kuuluvia ongelmia vaikkapa jossai yliopistolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s