Ajatuksia sunnuntailta

Täytyy palata vielä sunnuntain fiaskoon muutamilla ajatuksilla. Aloitan Giroudista, joka kärjessä oli aivan surkea. Ei yritystä, ei liikettä, ei halua, ainoastaan käsien levitystä ja tuomarille mussuttamista koko peli. Täysin ala-arvoinen esitys, jonka jälkeen kentälle ei pitäisi vähintäänkään muutamaan otteluun olla asiaa, mutta koska meillä ei ole toista hyökkääjää saa ranskalainen pelata kuinka huonosti tahansa ja avauspaikka on siitä huolimatta varma. Säälittävä tilanne ja kukaan muu kuin Wenger ei ole asiasta vastuussa.

Muutenkin kun katsoo Giroudin tasoa ja kuinka yksipuolinen pelaaja on kyseessä, niin on äärimmäisen vaikea tajuta kuinka mies voi olla jo kolmatta vai neljättä kautta joukkueemme ykköshyökkääjä ja mikä vielä pahempaa samalla oikeastaan ainut hyökkääjä koko joukkueessa.

Nopea hyökkääminen ja vastaiskupeli ovat täysin pois joukkueen pelikirjasta aina ranskalaisen ollessa kentällä. Ei voi ymmärtää kuinka maksamme miehelle 130 000 puntaa viikossa. Hädin tuskin mikään muu seura maailmassa maksaisi puolta tuosta summasta. Ja Wengerin muka piti olla järkevä rahankäytön suhteen. Palkkabudjettimme on karvan alla 200 miljoonaa kaudessa, mutta siitä huolimatta meillä ei ole penkillä hyökkääjää tai hyökkääviä pelaajia ja avauksessa Cambellin, Artetan ja Flamini tapaisia pelaaja viikosta toiseen. Hyvin on käytetty rahat ja todella on laaja ja laadukkaasti kasattu joukkue..

Giroudin nopeuden puutetta voisi jollain tapaa, ei kokonaan, kompensoida peluuttamalla laidalla nopeita ja suoraviivaisia laitureita, mutta Ramsey laidalla viimeistään romuttaa hyökkäyspelimme suoraviivaisuuden ja nopeuden täysin. Sunnuntai oli tästä malliesimerkki. Koskaan Giroudin ollessa kärjessä ei laiturina pitäisi olla Ramsey tai kukaan muukaan suhteellisen hidas keskikentän keskustan pelaaja, mutta silti yleensä aina tämä on kuitenkin Wengerin valinta.

Tuskin lienee sattumaa, että alkukaudella Walcottin pelatessa piikissä voittoprosenttimme oli aivan eri luokkaa kuin Giroudin pelatessa. Tämä siitäkin huolimatta, että Walcott ei ole pelannut paljoa piikissä ja on kaukana huippuluokan kärjestä. Silti miehen tuoma liike ja nopeus saavat kuitenkin aivan eri tavalla tilaa muille pelaajillemme kuin staattinen Giroud.

Wengeriltä tuli taas sunnuntain pelin jälkeen kohtalaisen ylimielistä kommenttia:

The players are there to play, not to be rested when press decides when they need to be rested.

Voisi luulla, että tällaisten kommenttien jälkeen mitään ongelmaa ei ole ja Sanchez on pelikuntoinen sekä ratkaissut juuri ottelun meille. Silloin tämän voisi jotenkin ymmärtää, mutta todellisuus on jotain aivan muuta ja niinpä tämä osoittaa saman kuin aina ennekin eli managerimme ei kestä yhtään kritiikkiä. Syy on aina jossain muualla ja miehen omassa tekemisessä ei koskaan ole mitään vikaa tapahtui mitä tahansa.

Yksi selitys manageriltamme sunnuntain tulokseen oli väsymys. No auttaisikohan asiaan kenties järkevä kierrätys ja se, että ei peluuta avainpelaajiaan täyttä 90 minuuttia joka ikisessä ottelussa, vaikka ottelu on ratkennut jo hyvissä ajoin ensimmäisen puoliajan aikana. Viimeksi näin managerimme toimi viikko sitten Dinamo Zagrebia vastaan. Ottelu oli selvä, mutta Sanchez ja Özil pelasivat täyden ottelun ja toinen ja kolmas vaihto tehtiin vasta reilun 80 minuutin pelin jälkeen. Ääliömäistä kitistä ja selitellä heikkoja tuloksia väsymyksellä kerta toisensa jälkeen, kun omalla toiminnalla ei edes yritä millään tapaa vaikuttaa ja saada asiaan parannusta.

Tiistaina Wenger teki tämän kaiken tietäen, että samat pelaajat tulevat pelaamaan sunnuntaina Norwichia vastaan ja vastassa ylipäätään oli joukkue, joka ei meidän lisäksi ollut voittanut 10 vuoteen ketään Mestareiden liigassa. Siitä huolimatta kaikki parhaat oli pakko laittaa avaukseen ja peluuttaa täydet minuutit. Huikeaa managerointia ja kyllä tästä kannattaa maksaa 8 vai jopa 11 miljoonaa kaudessa bonuksineen. Eikä missään nimessä kukaan muu maailmassa pystyisi tekemään parempaa jälkeä. Ei todellakaan sillä sehän on aivan mahdotonta.

Lopetan artikkelilla, jonka on kirjoittanut yksi suurimmista Wengerin puolustelijoista. Jos jopa John Cross kritisoi Wengeriä näin selkeästi ja totta kai täysin aiheesta, niin voi olla varma, että managerimme tekemisessä ei ole enää mitään punaista lankaa jäljellä.

Mainokset

12 thoughts on “Ajatuksia sunnuntailta

 1. Toki Wenger teki virheensä Alexisin kanssa, mutta toivoisin jotain vastuuta myös pelaajalle. Ennen maajoukkuehöntsiä oli jo tiedossa jonkunlainen vamma. Miksi Alexis pelaa? Tuon tason kaverilla on varaa jättää hönöt pelaamatta ja silti paikka on avauksessa.

  Toki tämä ei poista Wengerin typerää toimintaa. Toivoisin vain, että pelaajien tärkeysjärjestys menee siihen suuntaan mistä leipä tulee. Ja Arsenal voisi myös tehdä kaikkensa, ettei Alexis pelaa kipeänä muualla.

 2. Muuten samaa mieltä, mutta ei ollu höntsämatseja nämä, vaan Etelä-Amerikan MM-karsintaa.

  • Höntsää ne on.. Eikö palkkaa maksavalla joukkueella ole mitään valtaa pelaajan touhuista?

 3. Ja Alexisille maaottelut tuntuvat olevan erityisen tärkeitä. Tämä lienee ollut tiedossa jo silloin kun heppu meille hankittiin.

 4. Jos lääkäri ja pelaaja sanovat, että on kunnossa. Eiku kentälle. No itse näin sohvamanagerina olisin myös lepuuttanut.

  Giroudin paskuudesta toki samaa mieltä.
  Toki olisi kiva tietää kenet blogisti olisi ranskalaisen tilalle laittanut?

  Dannyboy ja Theo loukkaantuneena ja Alex ylipeluutettu.

  Gibbs”maalintekijä jumalan armosta” Kärkeen?

  Jossain netissä tuli vastaantieto, että Kamppeli on ainut Arsenalin pelaaja 24 ryhmästä joka ei ole ollut loukkaantuneena vuonna 2015

  Onhan tää nyt vittu taas puuhastelua noitten loukkaantumisten kanssa.

  Mun ratkaisu on , että vaihdetaan kaikki. Manageri, pelaajat, fysiot, lääkärit, stadion ja harjoituskentät. Omistajaksikin voitaisiin ottaa joku prinssi oulusta.

  Kyllä syö…..

  • Eikös gibbo ollut myös loukkaantuneena ainakin jollain listalla.. Lienee mennyt popcorni väärään kurkkuun penkillä istuessa..

   Hauskaa miten ennen ottelua wenger mainosti rambon olevan laituri koska keskellä ei pääse hyökkäämään tarpeeksi.
   Pelin jälkeen ollaan sitä mieltä että ei hätää koska meillä on maailmanluokan kk pelaaja. U know it.
   Ramsay.
   Nuf said

 5. Jaahas, Chambers pelasi eilen 21-vuotiaiden ottelussa puolustavana kk-pelaajana. Lienee ollut testi, miten homma sujuisi. Arviot ovat melko kehuvia, mutta loikka 21-vuotiaiden ottelusta valkkuun samaan rooliin on aika iso.

  • Njaaa, tuolle paikalle kaveria olenkin aina ollut laittamassa, mutta tuskin ihan vielä valmis korvaamaan kokkelia.

  • Loukkaantumisherkin joukkue taitaa olla Newcastle. Sitten tulee Everton ja Liverpool ja sen jälkeen vasta Arsenal ja Mancester City.

  • Ei arsenalilla ole mitään ongelmaa.
   Yritys tekee koko ajan hyvää voittoa omistajilleen.
   Ikävää kun siinä sivussa ei vaan voiteta pokaaleita tai edes olympiakosia..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s