Laaja ja laadukas pelaajarinkimme on pelkkä harhakuva

Viime aikoina, tai onhan asian voinut havaita jo vuosien ajan, on käynyt selväksi, että Wengerin puheet laajasta ja laadukkaasta pelaajaringistä ovat pelkkää sanahelinää ja suoranaista valehtelua lähinnä, jotta hankintoja ei tarvitsisi tehdä siirtoikkunoiden aikaan.

Periaatteessa laajuutta olisi jos pelkkää laatua katsotaan, mutta kun joukkoon mahtuu puolentusinaa todellista lasijalkaa ei laajuudesta ringin suhteen ole enää mitään jäljellä. Rosicky, Wilshere, Gibbs, Walcott, Ox, Arteta ja näemmä lisäksi Welbeck ovat pelaajia, joiden kunnossa pysymiseen ei voi luottaa pätkän vertaa ja samaa on kestänyt jo vuosikausien ajan.

Jos näistä edes puolet olisi normaalisti kunnossa pysyviä pelaajia, niin tilanne olisi eri. Mutta niin olisi lehmäkin maitoauto jos sillä olisi renkaat.

Nykyisestä loukkaantumistilanteesta ja kroonisista loukkaantujista huolimatta managerimme peluutuksella on kuitenkin suuri vaikutus loukkaantumisiin. Tälläkin kaudella on ollut useita mahdollisuuksia lepuuttaa Sanchezia, Öziliä, Ramseya ja kumppaneita, mutta Wenger ei ole niitä käyttänyt ja kaikki Öziliä lukuun ottamatta ovatkin siitä jo kärsineet loukkaantumisen tai loukkaantumisten muodossa.

Seura maksaa lähes 200 miljoonaa kaudessa palkkoja pelaajille, mutta siitä huolimatta Wenger ei uskalla lepuuttaa esim. Sanchezia heikkoa Dinamo Zagrebia tai sarjanousija Norwichia vastaan. Aivan käsittämätöntä ja voikin kysyä, että miksi ihmeessä Campbell, Ox ja kumppanit ovat sitten joukkueessa jos edes kauden helpoimmissa peleissä ei vastuuta tule, vaan kentälle on aina laitettava ennemmin loukkaantunut Sanchez.

Eihän tässä ole mitään järkeä, että maksamme palkkoja selvästi enemmän kuin esim. Bayern Munchen, mutta siitä huolimatta vaihtoehtomme rotaatioon ovat surkeita tai ainakin sellaisia joihin managerimme ei luota edes kauden helpoimmissa liigaotteluissa. Olisikohan joukkueen rakennuksessa jokin enemmän tai vähemmän pielessä.

On täysi myytti, että rahaa ei ole muka ollut Emiratesin rakentamisen takia. Lainat olivat pitkäaikaisia, oliko 30 vuotta ja maksettavat summat 10-20 miljoonaa kaudessa, joka ei meidän kokoluokan seuralle ollut edes 10 vuotta sitten mikään ongelma. Paljon enemmän on laitettu rahaa hukkaan joka vuosi palkoissa, kun kroonisesti loukkaantuneet nostavat ylimitoitettuja liksojansa samoin kuin hyvin keskinkertaisille pelaajille maksetaan aivan älyttömiä palkkoja. Parhaana esimerkkinä nykyään Giroudin 130 000 puntaa viikossa, mutta vastaavia tapauksia on useita muitakin nykyjoukkueessa ja vielä paljon enemmän kun otetaan katse taaksepäin viiden tai kymmenen vuoden ajan.

Managerimme aina mainostama laaja rinki tarkoittaisi sitä, että muutama loukkaantuminen ei haittaisi mitään ja parhaitakin pelaajia uskaltaisi aina silloin tällöin lepuuttaa heikompia vastustajia vastaan. Mikään tästä ei kuitenkaan tapahdu meillä, joten Wenger ainoastaan valehtelee tässäkin asiassa meille kannattajille. Myös nolla hankittua kenttäpelaajaa kesällä tarkoittaa, että managerimme mielestä emme tarvinneet ketään. Samalla tämä tarkoittaa, että joukkueen pitäisi olla tarpeeksi hyvä voittamaan liiga, mutta todellisuus on aivan muuta.

Odottakaapa vain kun muutama pelaaja palaa tammikuun aikana kehiin, niin managerimme taas sanoo kuinka on mahdotonta löytää parempia pelaajia kuin joukkueessa jo on, koska rinki on laaja ja laadukas. Aina samat puheet, vaikka tulokset kentällä ja todellisuus todistavat aivan muuta kausi toisena jälkeen.

Mainokset

12 thoughts on “Laaja ja laadukas pelaajarinkimme on pelkkä harhakuva

 1. Käsittämätöntä että meidän palkkamenot on suuremmat kuin bayernilla! Ottaen huomioon millaisia supertähtiä niiden jengi on täynnä!!

 2. Se on oikeastaan meistä faneista kiinni koko homma niin kauan kuin lyötte rahaa kassaan niin Wenger jatkaa.

 3. Ville jatkaa myös niin kauan kunnes Wenger poistuu rivistä,sen jälkeen loppuu aiheet.Kyllä nytkin tuntuu nauha pyörivän toistolla.Sama marina voitettiin tai hävittiin.

 4. Pyörii Villen nauha toistolla mutta niin pyörii Wengerinkin. Ei Wenger ole valioliigan historiassa ainoa esimerkki kaavoihinsa kangistuneesta managerista. Vaikka kuinka haluaisi muuta uskoa ei voi väittää, ettei blogistin puheissa olisi totuutta mukana.

 5. Turhauttavaahan tätä puuhastelua (managerin ja seurajohdon toiminta) on šeurata. Pokaalit on ollu tiukassa pitkän aikaa ja sieniliigassa pyöriminen ei ole muuta tuottanut kuin rahaa ja välillä loukkaantumisia.
  Wengeristä voi ja pitääkin olla montaa mieltä, mutta yhden asian haluan tuoda vielä esille. Se on VASTUU.
  Jokaisessa työyhteisössä, miksi jalkapallo seura/joukkuekin pitää lukea, on erilaisia työtehtäviä ja rooleja. Ja jokaiseen rooliin kuuluu vastuu.
  En tiedä onko Wengerin vastuu enemmän tehdä tuotteellamme rahallista voittoa omistajille vai pitää huolta joukkueen materiaalista, iskukyvystä, peleihin valmistautumisesta jne.
  Jos minä olisin omistaisin esim. yrityksen, pitäisin varmasti huolta, että henkilökunta voi hyvin, on motivoitunut, on työkykyinen, ei tule sairaana töihin yms…

 6. Hyvä blogi! Oikeastaan enemmän tai vähemmän päivittäin seurannut tätä sen jälkeen kun reilu kuukausi sitten satuin törmäämään sattumalta ensimmäistä kertaa. Hyvin kirjoitettua ja oivaltavaa tekstiä mielestäni kaikin puolin. Blogin lukeminen on toiminut minulle eräänlaisena terapiana ja vertaistukena, koska Arsenalin heikot otteet ja varsinkin ennalta-arvattavuus viimeisten vuosien aikana (esim. taloudellinen menestys vs pelillinen menestys, pettymykset siirtoikkunoissa, rutiinin-omaiset loukkaantumiset ja materiaalin kapeus, Wengerin selittelyt jne.) on johtanut tilanteeseen jossa mielenkiintoni koko lajia kohtaan on kärsinyt punnitessani viikoittain haluanko tosiaan kulut-taa aikaani Arsenalin määrätietoiseen fanittamiseen, jossa pelien seuraamisen lisäksi käytän aikaani myös kaikkeen muuhun joukkueen toiminnan seuraamiseen (siirtohuhut ja yhdistettyjen pelaajien scouttaus, otteluennakot ja raportit yms.) kun joukkue ei edes anna toivoa menestyksestä, vaan kauden alkaessa tietää että seuralle riittää Valioliigassa CL-paikan varmistaminen ja siellä alkuloh-kosta jatkoon pääseminen. Olen vielä sen verran ”nuori” fani, että 2000-luvun alun kultaisesta aika-kaudesta olen lähinnä saanut todisteita Youtuben kautta joten alle 10 vuotta kestänyt faniuteni on lähinnä tarjonnut pettymyksiä vuodesta toiseen. Toistaiseksi olen kuitenkin ollut liian koukussa lopettaakseni ja Arsenalin pelit ovat edelleen itselleni yksi viikon kohokohdista (tai valitettavan usein myös pohjakosketus). Mukava siis huomata että on muitakin, jotka painivat samojen ongel-mien kanssa, sillä jotenkin tuntuu että ainoastaan Arsenal-fani voi ymmärtää toisen Arsenal-fanin tuskaa ja muille näistä asioista tilittäminen tuntuu melko turhalta ja samalla myös turhauttavalta. Kiitoksia siitä, että blogi on luonut foorumin myös esimerkiksi tälle vuodatukselle.

 7. Huipputähdet haluavat mennä bayrnii vähän heikommallakin liksalla koska bayern menestyy vuodesta toiseen. Se voittaa bundesliigan lähes aina vuodesta toiseen ja tappelee tosissaan joka vuosi myös mestareiden liigan voitosta. Kun nuori pelaaja on huipulla tai tulossa huipulle niin sillä on VOITTAMISEN NÄLKÄ. Nälkä voittaa mestaruuksia ja sitä kautta saada mainetta. Kyllä siinä tilit korjaantuvat ajan mittaan jos esim Barca tai Real tai Manu kiinnostucat kaverista. Sitten ne tottakai puntaroi mitä kiinnostuneella seuralla on tarjota rahan lisäksi. Voinko voittaa la ligan tai valkun ja taas sieniliigan siihen seurassa minne menen? Menisinkö Arsenaaliin? Palkka vähä parempi ja voidaan päästä valkus 3nneksi jos hyvin käy. Niin ja voisin voittaa jpa Fa-cupin. Sieniliigan voiton jälkeenhän ainoa suurempi pysti on Fa.cup. Hohhoi. Vaikka se englannis himoittu ja arvostettu ja sen eteen täytyy tehdä töitä raivona, niin moniko meistä lähtis Fa-cupista tappelemaan jos vaihtoehtona Barca tai Real? Mitäpä muuten tuumaatte mitä Klopp on neuvotteluissaan tuonu julki ennenku pooliin meni? – Joo aion tuoda poolille Fa-cupin voiton. Jos miehellä ei olis enempää uskoa tekemiseensä niin se ei poolin käskyttäjänä olisi. Bundesliigassa myös muut joukkueet voivat katsoa peiliin kun myyvät huippujaan. Miksi perkeleessä ne pitää lähes poikkeuksetta myydä pahimmalle kilpailijalle, Bayernille? Mutta ku täs tullaa taas siihe että Bayern tosissaa HALUAA VOITTAA sekä bundesliigan että sieniliigan. Minähä vuonna wenkku haluaa TOSISSAA VOITTAA VALKUN TAI SIENILIIGAN?
  Joittenki artetan ja rosickyn ja flaminin varaan ei oo voinu laskea enää mitää moneen vuoteen jos mestaruuksia haluaa

 8. Nyt ei osaa enää sanoa mitään kun toi viimeinen loukki, cazorla 3 kk uutisoitiin.
  Ei tää voi olla enää todellista.

 9. Tätähän me kaikki pelättiin.. ja itseasiassa ollaan pelätty jo useampi vuosi. Kuitenkin se pää on pysynyt pinnalla juuri ja juuri. Nyt on liian paljon ja liian hyviä pelaajia loukkaantuneina, enkä yksinkertaisesti usko, että muu joukkue nostaisi niin paljon tasoaan, että tästä selvittäisiin. Mites se nyt menikään…

 10. Huh huh.Tää meininki alkaa pikkuhiljaa hirvittää heikompaa….vielä kun Özil saadaan viikonloppuna telakalle niin lähtee kermatkin kakun päältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s