Voitto on voitto, mutta ei se silti isoa kuvaa muuta mitenkään

Arsenal – Sunderland 3-1 (1-1)

Kolme pistettä ja ei ilmeisesti uusia loukkaantumisia eli ottelu meni kaikin puolin täydellisesti. Ainakin näin jos katsotaan puhtaasti tilastoja ja tulosta. Olimme todella hankalassa tilanteessa niin peliesitysten kuin loukkaantumisten suhteen ennen eilistä peliä.

Esitys ei toden totta vakuuttanut oikeastaan missään vaiheessa, mutta siitä huolimatta onnistuimme tekemään kolme maalia tai oikeastaan neljäkin, kun Sunderlandin ainokaisen teki Giroud omaan rysään. Ennen peliä en uskonut kolmeen tehtyyn osumaan tai edes kahteen, mutta sillä ei ole mitään merkitystä.

Ottelu oli juuri käsikirjoituksen mukainen tai sanotaanko pelitapahtumien ainakin olleen. Me hallitsimme, mutta todelliset maalipaikat ja tilanteet olivat harvassa selkeästä pallonhallinnasta huolimatta. Vierasjoukkue oli lähes aina vaarallinen päästessään vastahyökkäyksiin tai erikoistilanteisiin ja niitä annettiinkin aivan liikaa vastustajan taso huomioiden.

Onneksi kuitenkin vuosien jälkeen meillä on maalissa voittava maalivahti, joka hoitaa suurimman osan tilanteista jo pelkällä hyvällä sijoittumisella, mikä on ollut kaikkea muuta kuin selviö Almunian, Fabianskin, Szczesnyn ja kumppaneiden ollessa maalissa.

Otteistamme paistoi läpi ottelun selvästi viime aikojen huonot tulokset ja avainpelaajien puuttuminen, mutta onneksi Özilin laatu muun muassa oli lopulta liikaa vierailijoille ja tietysti Campbell, Giroud ja Ramsey saivat myös tärkeät onnistumiset maalien muodossa.

Oikeastaan kaikki muut tulokset olivat meille suosiollisia, joten kierros oli huomattavasti parempi kuin olisi ennakkoon voinut toivoa. Olemme sarjakakkonen uskomatonta kautta pelaavan Leicesterin takana. Tämä on käsittämätöntä, kun katsoo kuinka heikosti tai ainakin epätasaisesti olemme suurimman osan kaudesta pelanneet.

Pelkkää sarjataulukkoa tuijottamalla voi todeta asioiden olevan hyvin ja jopa omissa käsissä jos haluaa puhua mestaruudesta tai mestaruustaistelusta. Silti esityksemme, loukkaantumistilanteemme ja ennen kaikkea esitystemme laatu ei vain ole millään tapaa sellainen, että se antaisi uskoa mihinkään muuhun kuin maksimissaan siihen perinteiseen taisteluun kolmos- ja nelossijasta.

Ymmärrän tämän olevan hyvin synkkä ennustus joidenkin mielestä sarjataulukkoon peilaten, mutta valitettavasti tämän saman kuvion on nähnyt niin useasti viimeisen vajaan 10 vuoden aikana jos seuraa on pidempään aktiivisesti kannattanut.

Se, että voittaa yhden sarjan heikoimmista joukkueista kotikentällä juuri ja juuri ei vielä suuressa mittakaavassa ole mitään. Nämä ovat niitä rutiinivoittoja, jotka eivät ole mitään ihmeellisiä, vaan ennemminkin aivan pakollisia jos haluaa ylipäätään olla neljän joukossa puhumattakaan paremmista sijoituksista. WBA ja Norwich kahdella edelliselle kierroksella olivat samaa sarjaa ja niitä emme kuitenkaan pystyneet voittamaan, joten se kertoo aika paljon.

Eilen kierrätyksestä ei ollut tietoakaan, kuten saattoi ennustaa, vaikka vastassa kotikentällä oli sarjan yksi heikoimmista joukkueista. Debuchy tai Gabriel eivät saaneet minuuttiakaan, vaan Wenger mieluummin riskeerasi Koscielnyn ja jatkoi Bellerinin peluuttamista, vaikka mies pelaa vasta ensimmäistä täyttä kauttaan tällä tasolla ja otteet ovat olleet jo jonkin aikaa laskusuunnassa.

Niin paljon kuin haluaisin uskoa eilisen tekevän jotain eroa tai muutosta isoon kuvaan niin en vain pysty asiaa sillä tavalla näkemään. Voitimme mutta siitä huolimatta kaikki ongelmat ovat edelleen olemassa ja sen takia edes tällä kaudella mestaruus on vain kaukainen toive, vaikka tämän parempaa mahdollisuutta tuskin on luvassa ties moneenko vuoteen.

Kaikesta tästä huolimatta eilinen oli hyvä päivä ja Manun, Chelsean, Cityn ja kumppaneiden konttaus on aina mukavaa seurattavaa. Vielä parempaa se olisi jos vain ottaisimme siitä todella hyödyn irti ja sitä emme tälläkään kaudella valitettavasti tee.

15 thoughts on “Voitto on voitto, mutta ei se silti isoa kuvaa muuta mitenkään

 1. Mitäpä sitä voitosta nauttimaan, kun voi porkata munia myöten Isossa Kuvassa. Mikä se sitten onkaan. Ja wenkerikin vielä penkin päässä eikä älynnyt kierrättää. Vaan sen jos olisi tehnyt, niin blogissa olisi varmaan lukenut, ettei jäärä halua voittaa edes näitä pelejä.

 2. No se ainut päästetty maalihan meni valitettavasti Cechin piikkiin kun ei huutanut Giroudille että anna mennä

  • Väittäisin, että suurin vika oli miten puolustettiin taas kerran erikoistilanne. Meillä ei ollut etumiestä, joka purkaisi tuollaiset pallot, kun keskitys ei todellakaan ollut laadukas. Tai ehkö Ox siinä näennäisesti oli, mutta oli huonosti sijoittunut ja ei oikeastaan tehnyt mitään vaan seisioi paikallaan.

   Ehkä Cech olisi voinut huutaa, mutta ainakin hiukan kyseenalaista ehtiikö sitä tehdä tuollaisissa tilanteissa, kun pallo tulee niin sanotusti kahden vastustajan pelaajan läpi.

 3. Asian voi myös ajatella niin että pakka on aika sekaisin loukkaantumisten vuoksi ja silti saatiin kaivettua tärkeä voitto. Toivoisin että tammikuussa edes joku laatupelaaja tulis sisään.

 4. Asian ydin on, etta Arsenal on kakkosena 2 pisteen paassa Leicesterista. Samanaikaisesti Chelsea havisi Bournemouthille ja Man City Stokelle. C’mon! Kyllahan asiassa on syyta positiivisuuteen.

 5. Niin kuin eilinen kierros osoitti, valkussa ei jaeta ilmaisia pisteitä…
  Voitto on aina voitto, vaikka hieman nihkeää tekeminen olikin.
  Positiiviset asiat on nyt vaan nostettava esiin ja nautittava niistä, aina kun nautittavaa löytyy.
  Ramsey tuhnuili monta paikkaa, mut onnistui onneksi kerran.Campbell’in onnistuminen oli myös tärkeää.Cech oli jälleen mies paikallaan ja onneksemme loukkaantumisilta vältyttiin.
  Viime aikaiset pistemenetykset syö miestä edelleen, mutta podium ei ole kaukana!

 6. Oi mikä ihana viikonloppu _Arsenal-fanille_!
  _Wenger_ voitti ja kaksi täälläkin jumalan yläpuolelle nostettua valmentajaa hävisi (ehkä vääryydellä, mutta otetaan vastaan).
  Lisäksi pari inhokkijoukkuetta jäivät tasapeliin.
  Minulle joulu tuli aikaisin, anteeksi ettei se kaikille passaa…

 7. No sehän on hienoa, että joulu tulee sunderland-voitosta ja parista sopivasta muusta tuloksesta! Tosin itsellenikin Sunderland-ottelu oli kauden kohokohta tähän mennessä – ei peliesityksen takia vaan Emiratesilla ottelua paikan päällä katsoneena. Ja tunnelma oli hyvä!

 8. Siis eikö se vanha viisaus ollut se, että ”muna on loistava joukkue, koska ne vääntää voitot paskallakin pelillä”. Miten tämä on nyt kääntynyt muotoon ”Arsenal on paska vaikka vääntää voitot paskalla pelillä, koska peli on paskaa ja ollaan vasta sarjakakkosia”.

  btw, giro teki taas kaksi! 🙂

 9. Alkuun musta oli tärkeä saada raavittua varamiehisellä joukkueella voitto. Ottelun nähneet voisivat analysoida varsinkin oxin ja ja rambon pelaamista tarkemmin..? Isse? Ville? Anyone?

  Mutta mutta.
  Välillä tuntuu, että eri kannattajat katsoo eri ottelua, kun niin eriäviä on fiilikset pelin jälkeen.

  Kyllähän tähän masenteluun on jo saatu ns. helppojen voittojen myötä tottua, mutta sitten tasurit ja tappiot kieltämättä nostattavat sitä kanattamisen intohimoa esiin.
  Tämä sitten purkautuu vähän kuin meidän kaksi vuotiaalla; kiukutteluna ja valittamisena.

  Aina löytyy parannettavaa, etenkin kun isoa kuvaa katsoo, joskus vaan tuntuu, että täällä on aina sama teksti luettavana riippumatta ottelusta tai tuloksesta.
  Tulen jatkossakin, joka päivä toiveikkaana katsomaan, mitä Ville on meille suomigoonereille ansiokkaasti tänään kirjoittanut. Ja vielä jonain päivänä tulen yllättymään positiivisesti!

  Mielipide huru-ukosta on kaikilla hyvin tiedossa, mutta saisikohan, vaikka yksittäisten pelaajien otteista ja hetkistä otteluiden sisällä raavittua jotain vaihtelevaa sisältöä / sävyä.
  Kiitos ja syvä kumarrus blogistille kuitenkin!

  • Ihan ok oli joo tunnelma pelissä,toki taas jonkun verran tyhjiä paikkojakin näytti olevan,eli ei ihan loppuunmyyty,oli myös ihan kiva päästä pukkarissa ja kentälläkin käymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s