Ramseyn rooli keskikentällä

Huikeat viikonlopun tulokset saivat jatkoa eilen Newcastlen lyödessä viime aikoina hyvässä iskussa olleen Liverpoolin. Tämä tarkoitti, että kierros oli meille lähes täydellinen kilpailijoiden hävitessä tai vähintäänkin pelatessa tasan. Ainoastaan Evertonilla on vielä mahdollisuus ottaa täydet pisteet sen kohdatessa illalla Crystal Palacen. Everton ei välttämättä ole kuitenkaan se suurin uhka meille tai sanotaanko, että sen ei ainakaan pitäisi olla.

Viikonloppu oli harvinaisen hyvä siinäkin mielessä, että ilmeisesti selvisimme ilman uusia loukkaantumisia. Milloin viimeksi tätä ennen pelattiin ottelu ilman loukkaantumista?

Sairastuvalta kuului silti heikkoja, mutta toki varsin odotettuja uutisia Cazorlan tilanteesta. Polvi on leikattu ja kuntoutuminen vie arvioiden mukaan nelisen kuukautta ja siihen päälle pelituntuman haku, niin tämän kauden voi sanoa espanjalaiskeskikenttäpelaajamme osalta olevan melko lailla taputeltu.

Keskikentän osalta mennään todella veitsen terällä, sillä yhteenkään loukkaantumiseen ei ole enää varaa. Jos Özil, Ramsey tai Flamini loukkaantuu, niin tilanne on todella vaikea. Seuraavat vaihtoehdot lienevät Chambers ja Ox. Kumpaakaan näistä en haluaisi nähdä keskikentän keskustassa harjoittelemassa uudella paikalla pelaamista, kun kyseessä ovat pisteet liigassa ja jatkopaikat cupeissa.

Ramseyn esitys oli kaksijakoinen lauantain osalta, mutta silti se kääntyi tehojen myötä varmasti plusmerkkiseksi. Pelintekijänä Ramsey ei ole läheskään Cazorlan luokkaa ja jos vastustaja prässää ylhäältä asti kovaa saattaa meidän pelinrakentelu joutua vielä suuriin ongelmiin ilman espanjalaista, sillä Özil yksinään on helpompi ottaa kiinni.

Sen sijaan maalintekijänä ja hyökkäyksiin mukaan nousemisessa Ramsey on aivan eri tasolla kuin Cazorla. Ramsey pääsee lähes joka pelissä useita kertoja maalipaikalle niin boksin sisällä kuin ulkopuolellakin erinomaisille vetopaikalle. Lauantaina paremmalla viimeistelyllä, joka varmasti osittain johtuu pelituntuman puutteesta, olisi maaleja voinut tulla muutama enemmänkin.

Keskikentältä tuleva apu maalintekoon on erittäin tärkeää, sillä maalintekomme on aivan liikaa Giroudin varassa tällä hetkellä ja tietäen miehen epätasaisuuden ongelma on suuri. Lisäksi Sanchezin poissa ollessa ei tehoja pahemmin voi odottaa laitureilta varsinkaan kovissa peleissä. Näiden seikkojen takia Ramseyn paluu keskelle omalle paikalleen on positiivinen asia ja tuo peliimme eri ulottuvuuden.

Tietysti ongelmiakin walesilaisen pelaamisessa keskustassa on. Usein Ramseyn hyökkäysinto menee liialliseksi ja olisi syytä muistaa, että mies ei kuitenkaan ole kentällä hyökkääjänä, eikä edes kymppipaikan pelaajana ja näin ollen puolustusvastuu olisi syytä muistaa.

Ramseylla on kuitenkin juoksuvoimaa yllin kyllin, joten puolustusvastuusta ei voi sen tekosyyn varjolla välttyä. Sunderland pääsi aivan liian helposti vastaiskuihin, kun Ramsey sekä Flamini olivat molemmat muutamia kertoja liian ylhäällä boksissa tai ainakin sen tuntumassa. Enemmän tämä koskee vielä Flaminia, jonka tehtävissä hyökkäämisen pitäisi olla melko alhaalla prioriteettilistalla, mutta ei se silti poista myös Ramseyn vastuuta puolustuspelissä.

Ehdottoman tärkeää olisikin jatkossa, että Ramsey löytää paremman tasapainon hyökkäämisen ja puolustamisen välillä, sillä kaikki ominaisuudet loistavaksi keskikenttäpelaajaksi ovat olemassa. Lähinnä kysymys kuuluu onko sitä nöyryyttä tarpeeksi vai viekö hyökkäysinto kaiken mielenkiinnon.

Erityisesti kovempia vastustajia vastaan sekä myös vierasotteluissa Sunderland pelin kaltainen puolustaminen tulee nopeasti aiheuttamaan pistemenetyksiä ja tappioita. Tietysti Ramsey ei ole yksin syyllinen, vaan koko joukkueen pitää löytää parempi tasapaino hyökkäämisen ja puolustamisen suhteen.

Mainokset

6 thoughts on “Ramseyn rooli keskikentällä

  • Erinomaisesti pohdiskeltu.
   Allekirjoitan oikeastaan poikkeuksellisesti koko tekstin.
   Olen myös varovaisen toiveikas, että kurinalaisuus ja pelisilmä vielä kehittyvät..
   Ei rambo enää mikään junnu lupaus ole, mutta nuori kuitenkin ja toivottavasti parhaat vuodet vielä edessä.
   Pitkällä tähtäimellä olisi todella tärkeää, että jannu saisi pelejä keskellä alle.
   Ei tuo santi tuosta nuoremmaksi muutu, vaikka sopimusta taitaakin olla pitkälti jäljellä.

 1. Pitkissä poissaoloissa tässä vaiheessa kautta on se hyvä puoli, että ne pakottavat jäärän ostoksille. Tai ainakin pitäisi pakottaa…Jos tuo Cazorlan loukkaantuminen olisi tullut pari kuukautta aiemmin niin olisi taas like a new signing puheet tilattuna tammikuulle.

 2. Todella hyvä kirjoitus. Analyyttistä ja kriittistä ilman, että sama levy soi liikaa, niin kuin välillä on tapana. Itseäni huolestuttaa Ramseyn hyökkäysintoa enemmän Flaminin ääretön halu hyökätä. Luulisi, että kaverille on sanottu, että pitää malttaa ja suojata puolustuslinjaa. Jos ammattilaispelaaja on noin kuriton, niin eiköhän rosterista löydy joku joka suostuu hyökkäysintojaan vähän kaitsemaan. Edes sitten vaikka Chambers sinne seisomaan.

 3. Pitkästä aikaa hyvä, analyyttinen ja kriittiinen kirjoitus. Näitä lisää.
  Samaa mieltä kuin Mikko. Nyt olisi hyvä sauma katsoa sitä meidän ”laajaa ja laadukasta penkkiä ”. Kriisi tilanteessa pelaajien roolitus ja ns. game planissa pysyminen on aivan ehdotonta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s