Huomenna vuorossa legendaarinen Boxing Dayn ottelukierros

Jouluaatto on vietetty ja tänään saadaan vielä rauhassa jatkaa kinkun syöntiä, mutta huomenna on vuoden toinen täysi valioliigakierros vuorossa. Ainoastaan päätöskierros taitaa olla toinen, jolloin kaikki joukkueet pelaavat samana päivänä.

Tosin päätöskierrokseen verrattuna ero on, että kaikkia pelejä ei suinkaan enää pelata samaan aikaan Tapaninpäivänä, vaan ennätyksellisesti tänä vuonna pelit tulevat neljään eri kellonaikaan. Näin ollen huomenna on mahdollista katsoa pelejä varttia vaille kolmesta aina puoli kahteentoista. Kun meidän ottelu on viimeisenä vuorossa voi neljän pelin päivä olla hyvinkin mahdollinen.

Tämä huominen Southampton vierasottelu on osunut etelärannikkolaisten Valioliigaan paluun jälkeen kolme kertaa neljästä juuri tähän joulun ja uudenvuoden aikaan. Tulokset eivät vain ole olleet alkuunkaan sellaisia, joita olisimme halunneet nähdä. Kolmen vierailun saldo on tappio ja kaksi tasapeliä ja rehellisyyden nimissä molemmat tasapelit olivat otteluita, joissa kotijoukkue oli vielä selvästi parempi.

Huomenna olisi korkea aika muuttaa tätä surullista viime vuosien tilastoa ja ainakin katsoen joukkueiden viime aikojen tuloksia ja esityksiä olisi siihen loistava tilaisuus. Meillä on kolme voittoa putkeen liigassa ja Southampton saldo taitaa kaikki kilpailut mukaan lukien olla kuusi voitotonta ottelua, joista viisi on päättynyt tappioon. Viime kierroksella Tottenham haki voiton St Mary’s stadiumilta, joten meillekään homman ei pitäisi olla mitenkään mahdoton, vaikka viime kausien perusteella se on siltä vaikuttanut.

Mitään ihmeellistä ei ole kokoonpanon suhteen luvassa, sillä uusia loukkaantumisia ei kai ole tullut ja vastaavasti kukaan ei ole palaamassa sairastuvalta kokoonpanoon. Maanantaista on kuitenkin vierähtänyt useampi päivä, joten avauksen pelaajat ovat saaneet lepoa ja huomenna avaus on todennäköisesti täysin sama kuin kahdessa aiemmassa ottelussa.

Tämän ei vielä pitäisi olla ongelma ja rotaation merkitys korostuukin vasta toden teolla maanantaina Grovella pelattavassa Bournemouth ottelussa. Siihen ei kuitenkaan kannata mennä vielä kovin tarkasti, vaikka toki ehkä maanantaita ajatellen voisi olla järkevää miettiä myös huomisen avausta ja mahdollisuuksien mukaan antaa edes yhdelle tai jopa parille pelaajalle hieman lepoaikaa.

No kaikki tiedämme Wengerin rotaation ja ratkaisu on todennäköisesti pelata koko otteluruuhka samoilla pelaajilla ja sitten vain lasketaan loukkaantuneet. Toinen vaihtoehto on vaihtaa lähes koko ryhmä maanantain otteluun, mutta se on melko haastavaa ellei jopa mahdotonta johtuen loukkaantumistilanteesta.

One thought on “Huomenna vuorossa legendaarinen Boxing Dayn ottelukierros

  1. Vähän kannattaisi todellakin kierrättää ja voimia säästää, sillä tammikuun kolmen pelin putkea ei kannata kontata, jos mestaruuteen kurkottaa. Stoke ja Pool vieraissa, Chelsea kotona. 9 pinnaa osoittaisi roimaa eteenpäin menoa.

    Täytyy muistaa, että liigan toiseksi viimeisellä kierroksella on Cityllä kotimatsi Arsenalia vastaan. 6 pinnan matsi jos mikä nykynäkymin. Kaulaa kannattaisi varmuuden vuoksi hakea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s