Neljäs kerta toden sanoo Southamptonin vieraana?

Pelipäivästä huolimatta pitää aloittaa jo pari päivää sitten tulleella surullisella uutisella. Entinen Arsenal pelaaja, manageri ja ennen kaikkea valmentaja Don Howe on kuollut 80-vuotiaana. Täytyy sanoa, että en tarkemmin tunne Howen historiaa, mutta ilmeisesti kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaista englantilaisista valmentajista. Ei managereista vaan valmentajista ja tuossa roolissa Howe oli ilmeisen pidetty ja menestyksekäs niin meillä kuin myös maajoukkueessa.

Onlinegoonerissa on artikkeli Howesta ja samoin muun muassa BBC:ltä löytyy juttua miehen urasta. Ehkä seuraa pidempään kannattaneet muistavat miehen ja osaavat kertoa enemmän, sillä Howe ei ollut oman aikakauteni henkilö.

Illalla on vuorossa vierailu Southamptoniin ja vastassa on hyvä joukkue, joka tosin on pelannut viime aikoina heikosti. Toivottavasti kotijoukkueen alamäki jatkuu vielä ottelun verran, eikä käy perinteiset eli kotijoukkue saa kautensa takaisin raiteille meidän kustannuksella. Tämä on nimittäin nähty aivan liian useasti viimeisten kausien aikana, että heikossa jamassa oleva joukkue ottaa meiltä pisteen tai jopa kolme pistettä.

Kotijoukkueessa on useita mielenkiintoisia ja hyviä pelaajia. Puolustuksessa topparipari on hyvä ja etenkin Celticistä kesän siirtoikkunan lopussa siirtynyt Van Dijk on todellinen pelote erikoistilanteissa. Mies on vaarallinen pääpelaajana ja lisäksi suorissa vapareissa mies on usein pallon takana.

Keskikentällä Southamptonissa voi seurata meillekin paljon huhuttua Wanyamaa ja hyökkäävämmässä roolissa löytyy esim. Tadic ja Mane. Lisäksi kärjessä Pelle on vaarallinen jos sattuu pelipäälle.

Southamptonin tavaramerkki aiemmilla kausilla näissä kohtaamisissa on ollut korkea prässi, joka erityisesti avausjaksoilla on aiheuttanut meille suuria ongelmia. Voisi veikata kotijoukkueen jatkavan samalla taktiikalla myös tänään, vaikka viime aikoina tulokset ovatkin olleet heikkoja.

Saa nähdä onko Wengerillä mitään asetta tähän ja onko edellisten vuosien heikoista tuloksista opittu mitään. Kaava on ollut kolmella viimeisellä vierailulla lähes sama, joten sen suhteen olisi korkea aika pystyä parempaan ja kotijoukkueen pelitavan ei pitäisi tulla millään muotoa yllätyksenä.

Paljon on myös kysymys asenteesta ja kuinka hyvin otteluun on valmistauduttu ja ennen kaikkea kuinka maanantain hieno City voitto on saatu nollattua. Jos jatkamme siitä mihin maanantaina jäimme pitäisi kolmen pisteen lähteä mukaan. Jos taas asenne ja keskittyminen ovat vähänkään heikommalla tasolla, niin pistemenetys ja jopa tappiokin on hyvin mahdollinen.

COME ON YOU GUNNERS!!!

73 thoughts on “Neljäs kerta toden sanoo Southamptonin vieraana?

 1. Minulla oli kunnia tavata valmentaja Don Howe kun olin 1984 valmentajana Arsenalin vieraana. Hänellä oli poikkeuksellinen tapa viheltää harjoitus poikki aina ilman pilliä kovaäänisesti huulillaan…se jäi pysyvästi mieleeni. Hänellä oli hyvä ja positiivinen ote pelaajiin ja hän veti hyviä treenejä. Merkille pantavaa oli myös se, että hän veti kaikki Arsenalin treenit, ja muistan kun oli viimeiset harjoitukset ennen lauantain liigamatsia perjantaina, niin manageri George Graham tuli paikalle puku päällä vasta harjoitusten jälkeen ja piti siinä palaverin pelaajille ja julkisti kokoonpanon lauantain matsiin. Näin ei taida olla enää tänä päivänä??

 2. Manu häviää parhaillaan Stokessa ja kaikesta päätellen niin häviää muutaman viikon päästä Arsenalkin. Erittäin hankala areena. Ehkäpä Manu tarttuu nyt Mourinhoon paniikissa ja taas menee Arsenalia nurin pari kautta.

 3. Alkaa Manulla karkaamaan mestaruus. En usko että tarttuvat hädässä Mouhun.. haluavat kuitenkin jotain pysyvämpää,

 4. No, toisaalta LvG:nkin piti olla vain kolmen vuoden projekti, mutta näyttää menevän karille jo nyt. Saattavat hädissään hyvinkin tarttua Mouhun – tai sitten vetävät kauden loppuun Giggsillä ja haaveilevat Neville brosista pidempi aikaisena ratkaisuna. Toisaalta: Ihan sama.

 5. Guardiolalla on varmasti ainakin suullinen sopimus jonkun englantilaisseuran kanssa, ainahan sillä on paikka valmiina katsottuna ennen lopettamisilmoitusta entisessä työpaikassa. Vilunkia, mutta kuitenkin näin. Ja kolmen Englannin kauden jälkeen sitten Italiaan?

  Fergusonin lopettamisen jälkeen mikään seura ei ole yltänyt dominoivaan asemaan valioliigassa ja nyt varmasti ainakin kolme seuraa on haaveillut saavansa sen aseman Guardiolan myötä. Tai tarkkaa ottaen, Chelsea haaveili Mourinhon kasvaneen ulos kolmen vuoden kirouksestaan ja veikkasi väärin (varmaan myöhästyi siksi Guardiola-junasta) ja Pool yrittää Kloppinsa kanssa. Veikkaankin Guardiolan istuvan ensi kaudella Manchesterissa penkin päässä. Suurin osa veikkaa Cityn sietäneen Pelleä vielä yhden kauden juuri Guardiolan odotuksen takia. Toisaalta Guardiolaa tuntuu miellyttävän valita maan suurin, kaunein ja varakkain seura. Englannissa ei sellaista tällä hetkellä taida olla, mutta suurin on Manu ja rikkain lienee edelleen City (ei omaa tuloa ehkä, mutta toistaiseksi abudhabilaisilla kassaa riittää ”sponsoronnillaan”).

 6. Kärkipaikka odottaa palkintona, kun voitto tulee. Leicesterin vaikeudet alkavat odotetusti otteluruuhkassa. Voitolla Manu ja Pool ovat myös turvallisen kaukana. Vaikka kauden ensimmäinen puolisko on pelkkää pelailua jossa ei voi voittaa mitään, korkeintaan menettää kaiken Chelsea-tyylisellä täyskatastrofiesityksellä, niin näyttäisi alustavasti mestaruustaistelun menevän Cityn, Arsenalin ja Spursin väliseksi. Nyt pelien panos alkaa hitaasti kasvaa, mikä yleensä ei tosin ole sopinut Arsenalille tai Spursille.

  Ja vaikka Manu on jyrkässä tappioputkessa ja van Gaal haukuttu lyttyyn, Manu lienee paras vaihtoehto ulkopuoliseksi mustaksi hevoseksi. Ehkä vaatisi valmentajan vaihdoksen, ehkä ei.

 7. Muna oli taas tänään tasollaan ja chelski jatkaa kyntämistä, city ja pool sentään tasollaan.Ja lestölle tappio, se on vain meille plussaa.
  Piikki paikkaa olis jälleen tarjolla, nyt aletaan mittaamaan miehistömme henkistä kanttia tosissaan.
  S’ton ei ole vastus helpoimmasta päästä, mutta nämä tilaisuudet on nyt vaan pakko pystyä hyödyntämään.
  Oma pää puhtaana, tehdään 1 kihaus
  ekan jakson alkuun, niin hyvä tulee.
  COYG

 8. Cech
  Bellerin Merte Kos Monreal
  Flamini Ramsey Özil Theo Campbell
  Giroud
  Subs: Chambers Gabriel Iwobi Ox Reine-Adelaide Ospina
  Coyg

 9. Onkos tämä nyt kolmas kerta, kun piikkipaikka on tarjolla? Kolmas kerta toden sanoo vai ei kahta ilman kolmatta?

  Guardiola: jos menee Saksan suurimpaan ja menestyneimpään, kait Englannissa pyrkii samaan eli tosiaan sillä perusteella ManU, mutta entäpä jos eka kausi meneekin korkeintaan torstailiigaa pelailessa? Ja jos vielä ajattelee pelaajamateriaalia, ManUssa olisi aika rajusti rakentamista – ekana pitäis heivata Rooney jonnekin suht siististi. Toiseksi halusi jo Bayernissa eroon Schweinsteigerista, joten haluaisiko valmentaa häntä toisessa seurassa? Ja ennen muuta edelleen: ihan sama.

  Nyt näytetään, että piikkipaikka otetaan.

 10. Kerranhan kyseinen chantti on jo kuultu villa parkilla, mutta kierros kun tuli täyteen piikkipaikka ei ollut meitin. Nysse on!!!!

   • No ei, mutta veto oli myös sellainen, että jamppa ei tule sitä koskaan toistamaan. Anyway, vahvasti näyttää siltä, että wenger ei osaa luoda taktiikkaa Sotonia vastaan.

 11. ”Voi hurjuus.. Mehän voidaan vaikka mennä sarjakärkeen, jos voitetaan!!” ja ei muuta, kuin plöröt housuun.

 12. Arsenal haluaa nollata kiireesti City-voiton ja pitää muut kyydissä.

  BBC:llä vanhan liiton kannattajat jo julistavat, että jos näitä ei joukkue hoida, mestaruutta ei tule. Vähän samaa mieltä, ei joka kuukausi voi puppeloida kuin olisi marraskuu.

 13. Ihan sama kuin viime kaudella – Sotonin nopea liike meille täyttä myrkkyä. Melkeinpä ainoa mahku on se, että Sotonin liike hyytyy tokalla jaksolla. Ja että harvoista maalipaikoista saadaan muutakin aikaiseksi kuin löysiä vetoja tai päin veskaria.

 14. Totuushan on se, että jos muut pelaisi tasollaan Arsenal taistelisi jälleen kerran neljännestä sijasta. Nyt olisi paras mahdollinen kausi voittaa Valioliiga, mutta tuntuu, että joukkue sulaa aina silloin, kun rupeaa näyttämään hyvältä.

 15. …vetin huonoa syöttöpeliä.S’ton antaa tasasen tiukkaa prässiä koko ajan, ja meillä tärisee jalat niin kuin esikoululaisilla. Tästä ei ole kuin yksi tie, ylöspäin!

 16. Sviddu!!!

  Mut vähintään kolme varttia on aikaa. Ja täähän käännetään.

  Rambo sais joko ite alkaa tarjoileen tai sit blokata tuo pirun Clasie että Özil pääsis tekeen sitä mitä me tarvitaan.

 17. On tää surkeaa. Mulla meni nyt ohi, mitä tuossa maalissa protestoitiin…

  Meillä on siis vastassa joukkue, joka ei ole voittanut viiteen matsiin. Ihan kuin olisi toisinpäin.

 18. Järkyttävä pallon menetys keskikentällä ja kikkelis kokkelis, 2-0.Surkeaa peliä koko joukkueelta.

 19. En tajua miten moni jaksaa joka vuosi uskoa, vaikka ripuloinnin perinne alkaa olla kuin Spursilla ja loukkaantumisille ei löydy enää mitään vertailukohtaa. Nytkin kerrassaan naurettava niiaaminen.

 20. Aa, Long veti jalat alta Kosilta ennen maalia. Aika hyvin, eka lähti paitsiosta, toisessa rike ennen maalia. Moss ei perinteisesti näe juuri mtn. Toki olemme myös pelanneet surkeasti.

 21. Lopeta nyt jo Timo. Aika hiljaa olet yleensä ollut Mancs, Bayern yms voittojen jälkeen mutta aina ensimmäisenä olet manaamassa täällä maailman loppua.

  • Niin, kun Shitty ei ole piikkipaikalla, mitä niiden ”yllättävät” tappiot ovat olleet… Jaahas, kauden pohjat tulossa.

   • Jep, kaameeta paskaahan toi pelaaminen nyt on – siitä ei pääse mihinkään. Jos kuitenkin kommentoisi että ”olemme olleet aivan paskoja läpi kauden” tämän 70minuuttisen perusteella niin sehän on ihan älytöntä.

    Enkä todellakaan oleta, että kukaan oikea fani on tyytyväinen tällaisen esityksen keskellä.

   • Kaikki tietää (Cityssä), että Pellen olisi pitänyt saada jo potkut keväällä. Rampa ankka. Lisäksi alakerran talismaani Kompany kokee heikon jakson ja on aina loukkaantunut. City on murroksessa, kun taas Arsenal on mukamas stabiili, mutta täysin toimeton ja kädetön timmin ringin rakentamisessa.

  • Kyllähän Wengerille soisi viimeisen mestaruuden ja kultaisen kellon eläkkeelle lähtiessä. Mutta ei vaan ole tulossa, kun tuloksentekokyky on tätä.

   Ja kipeästi kaivatuissa vahvistuksissa huhut on kaikkea muuta kuin lupaavia. Seuran toiminta on aika onnetonta, useita ”palkkiovirkoja” ringissä ilman mitään todellista käyttöä ja managerilla nimellinen tulosvastuu.

 22. Ei käännetä tätä nyt tuomareiden niskaan.Pyydän.
  Meidän taso on nyt yksinkertaisesti aivan paskaa

 23. vittu, että vituttaa tuo tuomari. Siinä taas Ramseyta niin törkeesti jaloille, onneksi ei tullut kovempaa.

 24. Ja täytyy kyllä antaa tunnustusta sotonille, ovat tulleet kääntämään kurssia ja taistelemaan.

  Issen kanssa samoilla linjoilla. Mutta jos tänään menee vihellykset meitä vastaan niin kyllä ne ajan kanssa tasoittuu. Toivottavasti ei enää loppukaudella tule vihellyksiä meitä vastaan. Ja en ota mitään siitä pois, että paskasti ukot pelaa..

 25. Ja juu, dumari on huono, mutta nolla tehtyä ei tietty ole dumarin syy. Jotenkin uskoin, että toka jakso menee paremmin, mutta tästä tuli ihan selkeästi kauden pohjat.

  Eipä olisi uskonut, että Shitty-voittoa seuraa tällainen sähellys.

 26. En olis eilen uskonu että Pool tarjoilee hopeavadilla piikkipaikkaa ku riisti Ketuilta pisteet ja mitä vittua me tehtiin?! Ei tämä voi olla enää todellista! Kahteen viikkoon en oo saatana juonu mutta nyt taidan ratketa! Kyllä niin vituttaa. Anteeksi avautuminen mutten liene yksin ajatuksineni.

 27. Long muuten kuittasi aika vahvasti Kosin ekan jakson kovan runttauksen, kun kampitti Kosin ja pääsi pistämään tyhjiin.

 28. Niin onhan todella hämärää, ettei penkiltä löydy käytännössä ketään. Jos Alexis ja Kokkeli olisi mukana niin edelleenkään penkiltä ei löytyisi mitään vaihtoehtoa, korkeintaan Walcott-Giroud. Tammikuussa tarvitsisi jotain tehdä. Cazorla tietysti, mutta edelleen puuttuu sellaiset pelaajat, jotka voivat ottaa vastuuta vaikeissa tilanteissa.

 29. Isse osu naulan kantaan..
  Asiasta kolmanteen, kyl mä ton Wanyaman meille ottaisin.Pelaa joukkueen edun mukaisia ratkaisuja koko ajan ja vahva kun mikä…eri kaliiberin mies kuin Flamster
  4-0…Tästä on hyvä jatkaa kohti Bournemouthin kaatoa

 30. koko joukkue suti tänään, Cech, Bellerin ja Monreal ehkä lähimpänä omaa tasoaan. Kos-Merte, Flam-Ramsey aivan pihalla.

 31. Se tietty tässä on, että tällaiset murskaluvut sit saatiin tällekin kaudelle – ja vielä heikkoa kautta pelaavalle joukkueelle.

  Niin se positiivinen asia: usein pahimman rähmimisen jälkeen on alkanut hyvä vaihe. Nyt seuraavaan matsiin on vain alle kaksi vuorokautta, joten uuden vireen pitäisi löytyä nopeasti.

 32. VALTAVAN. AIVAN VALTAVAN VAHVA ESITYS. Hankinnoista muuten, Metrossa luki että wenkku olis tehnyt tarjouksen ”hyökkääjäVAHVISTUKSESTA” joka ei oo enempää eikä vähempää kuin entinen munapeluri Chicharito. Voi vittu sentään. Kyllä wenkku on tehnyt viime aikoina hyviä, todella hyviäkin hankintoja mutta toivottavasti tämä ei oo totta. Nyt tarvitaa miehiä eikä mitää puolukanveivaajia. Nimensä mukainen ”pikkuherne” meille kärkeen pipertämään. Tekstin mukaan wenkku tarjonnu 13,2 milliä. voi perkeleen perkele. Kas kun ei päättäväistä Teemu Pukkia oo meille hommaamas. Toivottavasti tämä on Metron normijuttuja eli täys uutisankka

 33. Jopa Manu ja Spurs pitäneet alakertansa tiukempana (14 ja 16 mennyt). Ja Spursilla muutenkin parempi maaliero. Munattoman hyökkäyksen olisi saanut pitkälti anteeksi jos olisi mennyt korkeintaan se yksi ihmeveto sisään, mutta alakerta oli tutusti aivan surkea kuten niinä heikoimpina kausina. Pitävällä puolustuksella ja nollasta luodusta maalipaikasta huolimatta tehdyillä räkämaaleilla voitetaan mestaruuksia.

  • Öö, Yle tekee jutun, jonka lähteenä on goal.com… Milloinkahan wenger on noin sanonut – ehkä kauden alussa?

 34. Toi toka puoliaika kyl jotenkin ihmetyttää. Se meni niin munilleen kuin vain voi. Ihan kuin ois säästelty maanantaita varten, kun heti kättelyssä meni pieleen. Ei varmaan näin ollut, mutta himmeä jakso anyway.

  Maanantaina seuraava mahku nousta piikkipaikalle, kun Leicester pelaa shittyä vastaan vasta tiistaina – ja sen jälkeen vois tietty olla edelleen piikkipaikka.

 35. Ei ole joukkue henkisesti riittävän vahva mestaruustaistoon. Vetelyys ilmenee aina kun olisi mahdollisuus saada ote kärkipaikasta.

 36. Kaksi helppoa kotimatsia seuraavaksi, joista haavat nuollaan täysin pistein ja sen jälkeen ponneton Sunderland-cupissa, josta jatkoon.

  Mutta sen jälkeen tulee taas rospuuttoa: Pool (a), Stoke (a) ja Chelsea (h). Veikkaan näistä tämän nähtyä yhtä pistettä.

 37. “I will never forget that game in Southampton,” said Wenger.

  Ei muuten sanonut tämänpäiväisen matsin jälkeen vaan viime kaudella uutenavuotena… Ja silloin lukemat olivat 2-0.

 38. Kärkipelaajastahan tämä homma ei todellakaan kiikasta. Meidän keskikentän rakentelu oli viime kausien luokkaa. Vain Cazorla puuttui pyörimästä. Mikään ei lähtenyt terävästi ylöspäin.

  Toki myös pelto(kenttä) näytti Arsenalin vastaiselta.

 39. Järkevät kommentit vaihteeksi Wengriltä. Ei munannut seuraa. ”We lost too many challenges today, they were sharper than us. I think we were unlucky as well, their first shot on goal went into the top corner from the right back, the second goal came after a foul on Koscielny.

  ”It’s a disappointing result but I have to say well done to Southampton. The referee let a lot go but when you’re not dominant in challenges that is the price you have to pay.

  ”The title is down to consistency to fight in every single game and produce a performance. Today was a very physical game and we didn’t play well enough.”

 40. Huomio.Onko valkussa tällä kaudella helppoja pelejä / ilmaisia pisteitä?
  En mä tän päiväisestään helppoa peliä odottanut, mut kova usko oli, että tiukalla asenteella 0-1 vierasvoitto on kyllä otettavissa…tän kaltaisella esityksellä ei saada pistettäkään Bournemoutilta.
  Mielenkiinnolla odotan wengerin koottuja selityksiä.

 41. Panee miettimään tämä heikko Kos-Merte esitys ja Gabrielin selvä virhealttius, mitä tehdään alakerralle? Huhut vievät Chabersia lainalle jo tammikuussa, mikä on käsittämätön ratkaisu, kun edes Jenkoa ei ole mahdollista saada takaisin. Ja Debuchyä mahdollisesti viedään myös. Tässä tilanteessa ei ole mahdollista vielä ohentaa rinkiä, kun Kos on ollut loukkaantumisherkkä. Ehkä alakertaan siis vahvistusta tai sitten kaikki pois-huhut ovat roskaa.

  Keskikentälle on toki helppo hankkia, kun on varmaa monen sieltä lähtevän kesällä. Mutta ei mitään Egyptin ihmeitä mielellään.

 42. En äskeisessä kommentissani tarkottanu että pelkästää hyökkääjää tarvitaa vaikka sitäkin tarvitaan ollin hyvästä vireestä huolimatta. Wenkun ostopolitiikkaa täs ”ihastelin” mutta toivotaa ettei pikkuherne koskaan saa punavalkoista väriä pukea päälleen ainakaa tän nimises joukkuees. Keskikentän riittämättömyydestä oon kritisoinu jo kauden alussa, Rosickyn ja flamin taso ei riitä, artetasta ny puhumattakaa. Wishere on ikivempula ja jos on kunnossa nii jaskaa ja ramseytä ei voi peluuttaa samaan aikaa. Kaverit on kyllä työhevosia ( yleensä) mutta ku älliäki tarvitaan varsinki kkmieheltä niin tilanne on tämä. Mutta nimimerkki ”niin tyypillistä” oot oikeas että pelinrakentelu ontuu.Kkmiehistä ja laadukkaista sellasista on nyt huutava pula. Niinku jo kauden alussa moni muukin oli samaa mieltä. Nyt kuulemma viälä rosicky kuntoutumas pelikuntoon. Rakentaako wenkku nyt pelikirjaa rosickyn hartioille? EI TULE RIITTÄMÄÄN

 43. Match of the dayssa Alan Shearer oli riemua täynnä Arsenalin kontatessa ja osoittaessa taas mentaalista heikkoutta, kuten hän alleviivasi. Muut ovat tulleet Shearerin mukaankin taaksepäin, mutta Arsenal ei kestä painetta.

 44. Kärjistä puhuttaessa omasta mielestäni Giron 10 kauden puoliväliin on yllättävän kova lukema ja oletettu lopputulema 20 olisi ihan ok ykköskärjeltä. Se tietysti vähän närästää, että kiikaritehoilla pitkään kauden alussa jauhanut Kane meni jo ohi (11).

  Ongelma on Sanchez ja Walcott ja vielä enemmän muut tuhnulaiturit. Sanchezilta meni kauden alku penkin alle preseasonin epäoptimaalisuuden takia (Wenger, Copa) ja Walcott taas on ollut jälleen liikaa loukkaantunut. Piikki meni Girolle ja se siitä Theon osalta. Lisäksi maaliruisku keskikentältä ilmiselvästi puuttuu, Ramsey, Cazorla, Özil ym. ei maaleja. Özil toki tekee hommaansa muutoin.

  Welbeckistä ei voi ymmärtää, miten joku on joskus nähnyt jotain sellaista, että odotuksia ylipäätään on olemassa? Miehen paluu joskus ei anna tälle joukkueelle mitään muuta kuin vahvoja juoksujalkoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s