Neljäs yritys ja normitulos Southamptonin vieraana

Southampton – Arsenal 4-0 (1-0)

Ennakkoasetelmat otteluun olivat, että meillä oli alla loistava voitto Manchester Citystä ja Southampton ei ollut voittanut kuuteen viimeiseen otteluun. Lisäksi muiden tuloksia todistaessa oli paikka nousta taas liigan kärkeen. Kaikki piti olla niin hyvin kuin vain se oli mahdollista.

Karu totuus kuitenkin tuli vastaan hyvin nopeasti. Puheet sarjan kärkipaikasta ja mestaruudesta ovat vain liikaa Wengerin joukkueille, kuten on ollut jo yli 10 vuotta. Kaava on sama kerta toisensa jälkeen. Aina kun on tilaisuus nousta piikkipaikalle tai jatkaa hyviä otteita tapahtuu romahdus ja eilen se oli täydellinen.

Esityksemme oli täysin ala-arvoinen ja ei jättänyt mitään selittelyjä. Southamptonia vastaan ei vain voi hävitä jos haluaa voittaa mestaruuden puhumattakaan täydellisistä murskalukemista.

Olisiko esityksemme voinut olla yhtään heikompi jos Wenger olisi kierrättänyt edes vähän sen sijaan, että aloitti taas samalla avauksella kuin kolmessa vai neljässä viime ottelussa. Tämä ei välttämättä ole kuitenkaan olennaisinta, sillä emme vain ole lähelläkään sitä tasoa, jota mestaruuteen vaadittaisiin oli kentällä ketä tahansa Wengerin ollessa manageri.

Managerimme aina kehuu mental strenghtiä, mutta todellisuudessa tämä joukkue on täysin managerinsa näköinen ja kovassa paikassa sitä voitontahtoa, henkistä kovuutta ja todellista johtajuutta ei löydy ainoaltakaan pelaajalta. Helppoa se on silloin johtaa, peli kulkee ja hommat sujuvat, mutta todelliset johtajat nousevat esiin vaikeilla hetkillä ja kuten eilen nähtiin ei joukkueessa ole ainuttakaan sellaista puhuttiin sitten managerista tai pelaajista.

Saimme Southamptonin kolmoshyökkääjän Longin näyttämään joltain Suarezin, Neymarin ja Messin hybridiltä ja tämä on täysin anteeksiantamatonta. Yleensä edes aiempina vuosina Sotonilla on kärjessä ollut Pelle tai Rodriguez ja joukkue on todella pelannut hyvin erityisesti avausjakson, mutta eilen esitys vastustajaltamme ei ollut edes niin loistava, vaan perushyvä suorittaminen hyvällä liikkeellä ja melko korkealla prässillä oli vain aivan liikaa meille.

Pelimme meni täysin sivuttaissiirtelyksi ilman mitään todellista uhkaa eteenpäin. Tämä on nähty niin useasti ennenkin ja tullaan näkemään tulevaisuudessakin. Todella masentavaa katsottavaa, kun mahdollisuudet olisi niin paljon parempaan, mutta henkinen kantti ei riitä ja valmennus ei vain saa pelaajista parasta irti kuin joissain otteluissa, eikä koskaan tarpeeksi säännöllisesti, jotta voisimme edes haastaa mestaruudesta tosissaan.

Se on aivan sama loppujen lopuksi kuinka halvalla mestaruus tulee menemään tai kuinka kilpailijat konttaavat, kun oma suorittamisemme ei vain riitä. Sellaista ihmettä ei ole olemassa, että tämä joukkue Wengerin johdolla olisi sarjan kärjessä toukokuussa sarjan loputtua.

Timo hyvin kommenteissa eilen vai toissa päivänä huomautti sarjaohjelmasta loppukauden osalta. Pari päivää sitten päivityksessä listasin asioita, jonka takia en usko meidän voittavan mestaruutta tai edes taistelevan siitä tosissaan loppuun asti. Päivityksestä unohtui otteluohjelma, joka kauden toisen puolikkaan aikana on huomattavasti kovempi kuin syyskaudella.

Kohtaamme muun muassa molemmat Manchesterin joukkueet, Liverpoolin, Stoken, Tottenhamin ja Evertonin vieraskentällä ja kaikki vähääkään historiaamme tuntevat ymmärtävät kuinka paljon tai oikeammin vähän pisteitä on luvassa näistä otteluista, kun Southamptoninkin kohtaamisen vieraskentällä saa nykyään listata joka kausi kategoriaan, että pisteitä ei ole tulossa kuin korkeintaan yksi tai ei edes sitä.

Wengerin kannattajat ja positiivisesti ajattelevat saava olla eri mieltä ihan vapaasti ja haluaisinkin kuulla perusteluja minkä takia mestaruus on mahdollinen tai oliko eilisessä jotain positiivista. Ei kai loukkaantumisia tai niitä ei ainakaan pelitapahtumien perusteella voinut havaita tulleen. Toki silti jälkikäteen saatamme kuulla pelaajan tai parin loukkaantuneen. Tämä tuskin olisi minkään asteen yllätys, mutta tämä tuli ainoana mieleen muuten täydellisestä fiaskosta.

23 thoughts on “Neljäs yritys ja normitulos Southamptonin vieraana

 1. Onneks en nähny peliä kun olen aasiassa lomailemassa ja tuli aamuyöllä paikallista aikaa.
  Aika shokki kun aamulla katoin tuloksen
  Ei tällaisiin perseraiskauksiin keskitason joukkueita vastaan ole varaa jos mestaruudesta halutaan taistella.

  Eihän mitään ole vielä menetetty mut….

 2. Hyviä pointteja blogistilta jälleen kerran. Eiline oli täys fiasko, siitähän ei päästä yhtään mihinkää. Syy pelkästää ei oo wenkun vaa kyllä aikamiesten joiden ammatti on jalkapallo niin kyllä on syytä kattoa peiliin, niin perkeleen ponnetonta nyhväämistä eiline oli. Mutta kyllä tämä jengikin osaa ku se saa vaihteen päälle niinku muutamas valkun matsis on nähty ja mikä nousu sieniliigas loppumetreillä. Siksi onkin käsittämätöntä miten vitussa eilinen matsi oli mitä oli. Ja nyt tullaa wenkkuun. Vaikkakin ammattipelaajilla on ja täytyy olla vastuu tekemisistään, myös wenkulla on tässä parantamista. Pyhimykset on ollu meille helvetin hankala vastus monta vuotta ja vaikka pelaajien pitää se tietää niin myös managerin tehtävä on psyykata jengi sellaiseen tahtotasoon ettei eilisen kaltaine oo ikinä mahdollista. Sitte tämä tärkein asia. Pelaajavahvistukset tai lähinnä niiden puuttuminen. Keskikenttä kaipaa kipeästi tuoretta verta. Tarvitsemme sinne pohjalle voimakkaan, nopean , teknisen ja hyvän peliälyn omaavan miehen. Kokkeli on pelannu hyvin niin kauan ku sitä kesti mutta nyt tilanne on mikä on. Tarvitsemme nyös ylemmän kkmiehen ja laatusellaisen. Öz on iskussa mutta millo loukkaantuu ja kierrätystä tarvitaa tulevaisuudessa ku cazorlan taso ailahtelee ja jos/kun loukkaantuu. Monipuolinen cazorla toki on. Ramsey ja wilshere on työhevosia ja niitä tarvitaan mutta, muttamutta. Myös toppariosastolle uus mies. Merte ei tuosta enää ”nopeudu” vaikka onkin pelannu suht hyvin ja annan kyllä kosille yhden heikon ottelun anteeksi, on mies niin tärkeä meille ollut ja tulee vielä olemaan. Ja sitte se hyökkääjä. Eli siis tärkeimmille pelipaikoille tarvitaa 1 jamppa. 4 vahvistusta. eikä kaikkia saada nyt tietenkää tammikuus mutta ku saatais edes 2. Alempi kk ja hyökkääjä tai alempi kk ja ylempi kk. Keskikentällä ku kaverit kuluvat eniten. Tai ainaki pitäis. tiedän että moni ajattelee että ei voida hankkia nyt tammikuun ja kesän aikan yhteensä 4 huippumiestä. On pakko jos meinaa VOITTAA joyaki enkä ny puhu mistää vitun cupista vaa valkusta tai sieniliigasta. Ja se että on tarvetta 4 huipille niin kuka on vastuussa? aivan oikein. ”minähän sanoin wenkku” joka ei oo voittanu mestaruutta 10 vuoteen ja mua ei mikää facupit lämmitä kun resurssit olis voittaa mestaruuksia. Reussia ja Benderiä huhuiltii kesällä ja laatukamaa ilmeisesti myös Bender mutta jos kaveri nii loukkaantumisherkkä ei kiitos, Niitä on jo omasta takaa. Niin ja joku oltais voitu ostaa jo kesällä ja vaikka 2 ku rosicky ja arteta oltais lyöty lihoiksi hyvän sään aikana. Kuka tuosta parivaljakosta yai flamista enää mitää tuntuvaa maksaa.
  Mut miälipiteitä gooneriveljet. Ketä tarvitaa ja mille paikalle?
  Olis mukava saada muittemki miälipiteitä kyseisestä aiheesta.
  Mutta ei pikkuhernettä vittu edes vichyä meidän poijille hakemaan

 3. Arsenalilla on S-niminen ongelma: Kun joukkueen nimi alkaa S-kirjaimella, meidän joukkueella on aina ongelma: Soton, Stoke tai Swansea. Jostain syystä juuri näihin joukkueisiin ei Arsenal ole viime vuosina saanut otetta. Ehkä ranskalainen S lausutaan niin eri tavalla kuin brittiläinen, että Arsene ei oikein ymmärrä, mitä S tarkoittaa…
  Se tarkoittaa myös Spirit, S..t, Sanhzes, Santi, sattuma..
  Eilisessä ottelussa vain kaksi yllä mainituista oli paikalla.

  Spirit oli jäänyt joulukalkkunan kaveriksi ja kaksi muuta loistivat vain muuten poissaolollaan.
  Plogin sisällöstä olen joistakin asioista samaa mieltä, mutta edelleen uskon tähän joukkueeseen ja kannatan tätä joukkuetta. Nyt valmistaudumme tinan valuntaan….

  COYG

 4. Kyllä minäki joukkuetta kannatan niinku me kaikki ja onn kannattanu niin kauan ku muistan. Wenkkua en oo kannattanu enkä kannata. Valkun voittamiseen laatu ei riitä ku loukkaantumiset rassaa ja tästä on vain ja ainoastaan wenkku vastuus. Ja kun kerta mestaruutta ei hankintojen puuttuessa voida voittaa vaa jatkuvia soppareita väsätää entisille suuruuksille niin tää tie on kuljettu loppuun. Aika aikaansa kutakin pätee myös tässä ja kukaa wengeristi ei voi ainakaa sitä kiistää etteikö jampalle olisi annettu aikaa tai resursseja. Kohti uusia koitoksia ja tinan valamisia kuten Eno totes

 5. Eilinen esitys vaikutti unen tasoon. Ei tullu rem tasoa saavutettua. Mutta ensi yötä jo kovasti odottelen tietäen että unien taso ja laatu on varmasti parempi.

  Kausi on ollut kaikinpuolin hullunkurinen tähän asti, ja miksikös se ei sellaisena myös päätöstänsä saisi. Eli kannu on meidän!

  Hirttäkää munista sitten keväällä jos näin ei ole 🙂

  http://www.arvokisat.com/valioliigan-kuntopuntari-sekaisin-kuin-seinakello-suurseurat-piilottavat-ongelmiaan-maton-alle/

 6. Se on hienoo että ville sai myöhästyneen joululahjan,pääsi meinaan revitteleen kunnolla Wengerii vastaan.

 7. Olisiko mahdollista järkeillä tätä mitenkään muuten kuin haukkumalla Wengeriä ja surkeita pelaajia? On kovin yksitoikkoista.
  Voisko olla näin: City-peli kävi liikaa pelaajien voimille ja olivat uuvuksissa. Halusivat kuitenkin satsata siihen peliin kaikkensa pitääkseen Cityn takanaan. (Cityssä ajateltiin toisin ja otettiin löysästi se peli ja iskettiin Tapanina.) Joululounaskin oli ehkä mennyt vähän pitkäksi.
  Voi tietysti ihmetellä, onko joukkueessa vain 10 ykköskokoonpanon miestä. Kyllähän rökäletappion saa kakkosjoukkueellakin.

 8. Tilanne on nyt sen kaltainen, et kyllä tässä jokainen joukkuetta kannattava henkilö saa luvan kanssa olla vihainen, vittuuntunut ja poissa tolaltaan. Eilinen esitys oli kokonaisvaltaisesti niin aneeminen, kun otetaan huomioon pelipäivän ajankohta ja muiden otteluiden lopputulokset…ei se yllätys ole, et moni saattoi matsin jälkeen tehdä ”yksinäisen miehen hiljaisen protestin” ja ottaa kehon vallanneeseen masennukseen lisää punertavaa viiniä tai terästettyä glögiä.
  Koen, että mulla on oikeus vaatia joukkueelta, valmennukselta & taustajoukoilta laadukasta tekemistä..päivästä ja viikosta toiseen.
  Laatua oli eilen tasan S’ton, siinä kaikki.
  Mut on tätä suota tarvottu jo niin monia vuosia, et onhan tähän jo totuttu.Ylämäen jälkeen tulee alamäki, tasaisuus loistaa poissaolollaan.
  Mut mikä ei muutu, on kannattaminen ja usko parempaan huomiseen.

 9. Uskoaan voi miettiä lähinnä siltä kantilta, että loppuohjelmassa on 7 vaikeaa vierasmatsia jäljellä. Vaikeaa joko vastustajan absoluuttisen kovuuden, sen managerin tai lähihistorian synkän keskinäisen balanssin pohjalta. Melkoista käärmekeittoa pitää Wengerin loihtia, että pisteitä ropisee noista vieraspeleistä tarpeeksi. Eikä tietysti kotisaldo saa vieraspeleihin keskittymisen takia notkahtaa yhtään.

  Kyllä se omasta mielestäni vaatisi Coqin ja Santin pikapaluuta ja tehokasta uutta kärkeä lomittamaan Giroa. Ainakaan loukkaantumisissa ei tule iloista yllätystä millään, kumpikin keskikentän keskeinen mies on poissa viikkoja, kuukausia. Huomattavaa on sekin, ettei edes luja keskikenttähankinta automaattisesti istu miehistöön ja paranna riittävän nopeasti peliä. Ikävän todennäköistä on sitä vastoin Özilin tai Ramseyn vamma ja keskikenttäpelin täysi sakkaus. Kesän virheitä on tosiaan vaikea paikata tammikuussa ja takuulla Wengeria kaduttaa Artetan, Rosickyn roikottaminen turhana mukana. Edes toisen korvaaminen kesällä laatumiehellä ja syksyn sisäänajo olisi antanut selvästi paremmat nykynäkymät.

  Jos yrittää katsoa Cityn kannalta, niin sillä on Pool vieraissa (häviö), Chelsea vieraissa ja tietysti huomenna sarjajohtaja Leicester vieraissa. Mutta muut ns. pahat kotona. Vaikuttaisi City menevän liigavoittoon 10 pinnan marginaalilla, ellei Wenger keksi jotain aivan ainutlaatuista käännettä tiimiinsä.

 10. Lampaita, saatanan lampaita kaikki. Özil pelaa erittäin hyvin silloin kun muutkin ovat mukana. Jos ei muita kiinnosta vähääkään niin ei Özil ole todellakaan sellainen pelaaja joka kantaa joukkuetta. Tätä samaa tämä on ollut jo kauan: Odotukset ylös hyvällä esityksellä ja sitten heti perään täydellinen romahdus. Olen edelleenkin sitä mieltä että jos silloin pari vuotta sitten olisi ostettu Fellaini niin tilanne olisi paljon parempi… kannattaisi ostaa vieläkin jos vaan mahdollista. Jonkun ison, taitavan ja härskisti pelaavan korston tuo joukkue tarvitsee keskikentälle. Se on selvä.

 11. Egyptiläinen Elneny saa nyt kannatusta jopa Skyltä eli vaikuttaa jokseenkin varmalta tulevan viikon hankinnalta. Eli keskikentän pohja lukitaan siis Coqilla ja tällä arvoituskaverilla.

  Lisäksi Wenger mukamas kuulostelee takaisin Saksasta Håvard Nordtveitia, joka pelaa keskikentällä ja topparina. Tämä nyt antaisi edes vähän järkeä huhuihin Chambersista.

  Hei, pakko se on lähteä tähän, siirtoikkuna aukeaa ihan kohta ja sily season on täällä.

 12. Nämä mahdolliset tuuraajat eivät kyllä ratkaise pokaalin kohtaloa suuntaan tai toiseen. Joukkueemme tärkein pelaaja eli Özil on avainasemassa. On toki huimaa, että Özilillä on kasassa jo 15 maaliin johtanutta syöttöä ja ilman pitkää loukkaantumista hän rikkoo Valkun syöttöennätyksen (20 – Henryllä, tietty), mutta tässä se pulma onkin: Özil vastaa lähes yksin maalipaikkojen luomisesta. Soton otti Özilin erikoisvartiointiin, josta olisi pitänyt seurata se, että muille jää enemmän tilaa ja mahdollisuuksia. No ei seurannut.

  Eli: kun viime kevään nousun yksi tae oli Özilin hyvä vire loukkaantumisen jälkeen (lue: kunnon levon jälkeen), ja vire on jatkunut koko syyskauden, jaksaako heppu vielä tulevankin kevään? Vähintä mitä voisi toivoa, olisi Alexisin paluu – ja nimenomaan viime kauden tasolle eikä syksyn puskutraktorin paluu.

  • Toki egyptiläinen tai norski ei mitään ratkaise. Mutta hyökkääjä, joka tekee maaleja Özilin kanssa ja varsinkin ilman Öziliäkin olisi mielenkiintoinen ja välttämätön lisä. En nyt sano, että näitä on helposti ostettavissa liiankin kanssa, mutta nykyinen kärkiosasto ei riitä mestaruuteen. Kaikki ovat kovin rajoittuneita eikä Giron kuuma putki tunnetusti ikuisuuksia sekään kestä.

 13. Vielä tuosta Elnenystä. GoonRambler twiittasi näin: Welcome Mohamed Elneny, whoever the fuck you are.

  Jostain syystä tuo naurattaa hillittömästi, vaikka osuu sinänsä asian ytimeen.

  • Ilmeisesti done deal jos bbc:n orsteinkii asiasta kertoo jo.eipä tää siirto kyllä mikään mahtiuutinen ole,muita vahvistuksis siis ainakaan keskikentälle turha odottaa,vaikka mistä sitä tietää kuinka kova pelimies tästä kaverista tulee,tuskin mitään pelastusta ainakaa heti aluks.myös hyökkääjiä huhuttu meille somessa,esim hernandez kelpaisi vallan mainiosti,taisi tehä LVG tyhmästi ku päästi miehen saksaan.

 14. Ei helvetissä enää mitään Manu rejectejä yhtään enempää… varsinkaan kun tuon profiilin pikku-ukkoja on jo nytkin liikaa.

 15. Ei Manu-rejekteille. Eikä tämä b-tason spanski Nolitokaan muutamalla maalilla vaikuta ollenkaan harkitsemisen arvoiselta. Ongelmahan on jo se, että tuhnu-Danny varaa yhden hyökkääjäpaikan vuosiksi lädien kosiskelemiseksi ja Wengerin ikuisen toiveikkuuden takia, josko mies joskus löytäisi maalihyvän. Toista toivotaan toivotaan projektia ei tasapainoinen hyökkäys kestä.

 16. Hyökkääjistä puheen ollen: Tässähän on jo ehtinyt unohtaa, että Yaya Sanogo kasvaa korkoa Ajaxissa… On pelannut ykkösjengissä syksyn aikana huimat 47 minuuttia ja jokusen ressupelin. Ajax varmasti mielihyvin palauttaisi wonderkidin…

  • Gnabry palaa kai myös ennenaikaisesti lainaltaan oltuaan Pulisin mielestä kelvoton. Ja oltuaan jotain yli vuoden käytännössä pelaamatta valiota, ei varmaan ole mitään apua Arsenalissakaan tällä kaudella. Hukkaan on menossa tämäkin talentti. En itse pidä kyllä Villen tapaan erityisen hohdokkaana tapauksena, mutta kyllä Joel Campbellia korkeammalle voisi joskus päästä.

 17. Jälkimainingeissa vahvistettiin se, ettei Wilsheren topuminen suju. Helmikuu, aikaisintaan. Eli tammikuussa ainoa mainitsemisen arvoinen palaaja on Sanchez.

  Lisäksi Wneger: ”A lot of the players have not been overloaded,” Wenger said. “If you look at the number of games that Flamini, Ramsey and Campbell have played since the start of the season – even Giroud was out for a while and didn’t play games, Walcott, as well. All these players are not overloaded with games.”

  Tässä on mielestäni ajatusvirhe. Campbell ja Flamini eivät ole pelanneet aikoihin korkealla tasolla paljon mitään, joten tiivis peliputki vie mehut äkkiä ja varsinkin henkinen puoli rakoilee. Sama Bellerinillä, jolla kokemus taas on pieni ja on vaikea pitää tasoa pidempään. Girolta ja Ramseylta voi ja pitää odottaa korkeaa tekemisen tasoa, heillä on rutiiinia, pohjakuntoa ja kokemusta vastuunkannosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s