Sarjanousija Bournemouth Grovelle – ryhtiliike vai ei?

Paljon ei ole aikaa ehtinyt kulua lauantain täydellisestä nöyryytyksestä. Se on toisaalta hyvä asia, että seuraava ottelu tulee nopeasti, mutta toisaalta tietäen meidän nykyisen loukkaantumistilanteen ja ylipäätään loukkaantumisherkkyyden olisi pitempi palautumisaika huomattavasti parempi.

Wengerin kierrätystaidot tietäen tänään kentällä voi olla täsmälleen sama avaus kuin Southamptonia vastaan. Managerimme ei rotaatiosta välitä pätkääkään, eikä myöskään peliesityksistä, vaan yleensä aina samat naamat pelaavat niin kauan, että loukkaantuminen iskee.

Eihän kierrätykseen paljon mahdollisuuksia ole, mutta ainakin Gabriel pitäisi tuoda avaukseen Mertesackerin tilalle ja samoin Debuchy, mutta jälkimmäistä ei ainakaan tapahdu, sillä ranskalaispuolustajamme on huhujen mukaan siirtymässä tammikuussa muualle vähintään loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Tämä on osittain juuri seurausta, että managerimme ei ole kierrättänyt yhtään oikean pakin tontilla, vaan Bellerin on pelannut lähes kaikki ottelut, vaikka hienon alkukauden jälkeen taso on ollut laskussa jo pidempään.

Surkeassa vireessä oleva Ox saa mahdollisesti tilaisuutensa tänään ihan siitä syystä, että muita vaihtoehtoja ei ole. Toivottavasti mies käyttää viimein tilaisuutensa hyödyksi, mutta paljoa en laittaisi rahaa likoon sen puolesta, vaikka kertoimet olisivat varmaan kohdallaan veikkaustermein puhuttaessa.

Asenne joukkueella on varmaan taas tänään kohdillaan viime ottelun jälkeen, sillä tätä samaahan tämä on ollut jo vuosikaudet. Muutama parempi peli ja sitten taas tullaan rotsi auki kentälle ja odotetaan pisteiden kuin itsestään tulevan, kun vastassa on jokin vähän heikompi joukkue. Tänään tuota ongelmaa ei ole, mutta saa nähdä kuinka lopussa useat pelaajamme ovat, kun samat naamat ovat pelanneet koko ajan jo viikkojen tai kuukausien ajan.

Paljon huolestuttaa uudet loukkaantumiset ja tänään sanoisin olevan suuri ihme jos selviämme ilman ainuttakaan loukkaantumista. Özilin loukkaantuminen ei yllättäisi yhtään. Samoin Ramseyn takareiden paukahtaminen voi olla hyvin mahdollinen ja Koscielnyn selkä- ja lonkkaongelmat saattavat olla tässä pelitahdissa taas esillä ennen ottelun loppua. Ja yksi pienimmistä kertoimista on varmasti Walcottin loukkaantuminen, sillä mies ei yleensä kestä lyhyen ajan sisään useaa ottelua ilman loukkaantumista ja viime aikoina mies on ollut kaikissa peleissä avauksessa.

Vastustajamme on sarjanousija, joka on viime ottelussa ollut kauden parhaassa vireessään. Sillä on takana kuusi tappiotonta liigaottelua, joista puolet on voittoja. Neljään viimeiseen peliin ovat kaatuneet muun muassa Chelsea vieraissa ja ManU kotona, joten tuskin ihan ilmaiseksi pisteet ovat tänään jäämässä Pohjois-Lontooseen.

En ole paljoa nähnyt vastustajamme otteluita tällä kaudella, mutta Eddie Howen ryhmän tavaramerkki on ollut todella korkea työmoraali ja juostut kilometrit ottelusta toiseen. Numeroista puhuttaessa taktiikka on kai ollut välillä perinteinen 4-4-2 ja joissain otteluissa taas 4-5-1.

Alkukaudesta joukkue koki pahan takaiskun, kun paras maalintekijä Wilson loukkaantui koko kaudeksi. Siirtoikkunan lopulla joukkue sai kuitenkin Murrayn Crystal Palacesta ja lisäksi muut hyökkääjät, kuten Stanislas ovat ottaneet suurempaa roolia. Joukkueen ehkä paras pelaaja on kuitenkin oikea laituri Matt Ritchie, joka pystyy itse tekemään maaleja ja samoin luomaan muille paikkoja. Englantilainen valittiin muistaakseni viime kaudella Championshipin parhaaksi pelaajaksi ja vaikka puoli kautta Valioliigassa ei ehkä ole mennyt aivan nappiin on mies silti syytä huomioida.

Päätän päivityksen lainaukseen Onlinenegoonerin forumin ottelutopikista. Aihe on vähintäänkin ajankohtainen lauantain jäljiltä:

Against a south coast team lying in the bottom half of the table, which presses hard and breaks with pace. What could go wrong?

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

33 thoughts on “Sarjanousija Bournemouth Grovelle – ryhtiliike vai ei?

 1. Wengerin pitäisi kehitellä plan B silloin kun pelataan pellolla tai rikkovaa joukkuetta vastaan.

 2. Pitäneekö tällä kertaa itsekin olla pessimisti…

  Pari B’mouthin peliä nähneenä pitää sanoa, että pelaavat viihdyttävää peliä. Alkusyksyllä olisivat ”paremmalla tuurilla” laittaneet N’castlea nenuun tennisluvuin – mutta hävisivät 0-1.
  Jokin aika sitten kaatoivat jonkun ”ison” – hymyilytti!

  Pessimisti ja toivoa olevani TAAS väärässä… vai usko omiin ja Fortunan leidikin olisi puoellamme. Dilemma…

 3. Ei pointsit tipu tänäänkään helpolla, mut pakko ne on nyt vaan kairata.
  Ja koko joukkueen ilmeen on oltava taistelutahtoinen, heti alkuverryttelystä alkaen. 3 pistettä, kiitos.
  Pieneksi ”kevennykseksi” Wilshere, on sivussa pehmeästi arvioiden helmikuulle, todennäköisesti helmikuun loppuun. Pitäiskö vaihtaa vesijuoksuvöitä, allasta…mene ja tiedä.
  COYG

 4. Uudenvuoden päivänä 2015 hävittiin Saintsille 2-0. Muistan pelin hyvin. Ihan samanlaista halutonta paskaa oli kuin lauantainen 4-0 tappio. Sen jälkeenhän Arsenal oli suvereeni liigassa kevätkauden. Mestaruushan oli toki hävitty silloin jo lokakuussa.(yllättäen loukkaantumisiin)

  Toivottavasti oli lauantaina taas herätys.

  Se lauantain tappio oli muuten vasta toinen syyskuun 19 päivän jälkeen. Mä en ainakaan ala yhden ottelun perusteella köyttä rasvaamaan.

  Veikkaajat muuten pelanneet Arsenalia 75% On kyllä mun mielestä ylikerrointa jos miettii miten hyvin Bourn on pelannut viimeaikoina.

  • Syitä kertoimeen on toki monia, mutta yksi on se, että Bournemouth pelaa aika pienellä ringillä, joten heillä ei ole mahkuja juurikaan kierrättää. Ei ole nyt meilläkään, mutta silti tästä on meille etua.

  • Se nyt on aivan sama, mikä on tappioiden väli. Olennainen luku on 4 ja se on kokonaismäärä. Ja se on puolivälissä aika paljon, vaikkakaan ei liikaa tälle sekavalle kaudelle.

   Jos tilastoja lukisi, niin mestarin nimi olisi esim. Tottenham, sillä se on vahvoilla, jollla alakerta pitää ja häviää harvoin. Spursilla siis vasta 2 häviötä, kun kukaan ei jaksa tarkistaa.

 5. acestream://983a3e2b00512a85430bbd1300b6c8d4abac11c7

  Loistava acestreamin linkki Wat- Tot peliin.
  Tulee siinä ottelun lomassa myös muitten otteluiden maalit pikkuikkunassa.

 6. Cech
  Bellerin Gabriel Merte Gibbs
  Chambers Ox Ramsey Özil Theo
  Giroud
  Subs: Ospina Debuchy Monreal Campbell Iwobi Reine-Adelaide

  Uudet tuulet puhaltaa, nyt rotaatiota!

 7. Spudsista puheen ollen… onnistuivat sit lopulta voittamaan, vaikka watford oli lähellä maalia just ennen spudsia. Tämänkin takia tänään on pakko voittaa.

  • Nyt vasta alettiin julkisuudessa laajemmin puhua Spursin mestaruusmahdollisuuksista, mikä yleensä tarkoittaa pelin sekoamista niillä. Toivottavasti nytkin.

 8. Tottahelvetissä se spursin maali oli paitsio vielä(tai se edeltävä tilanne) Valioliigan tuomarit eikyllä vakuuta.

 9. Kovin on hermostunutta pelaamista. Ei vielä yhtään selkeästi rakennettua hyökkäystä, enemmänkin roiskimista.

 10. Alku vaikea, sit lähinnä jo huonoa tuuria, että toista maalia ei tullut. Merten tolpasta paluupusku oli koominen.

 11. 2-0 olisi pitänyt taas jo laittaa, noh toisen jakson alkuun heti sitten. Jos vielä 75min on 1-0 niin livevetoon voi huoletta iskeä koko kassan tasapelille. Näissä peleissä kun usein on hyvin samankaltainen käsikirjoitus.

 12. Näppärä maali. Toi dumari sen sijaan alkaa ketuttaa – meille jo kaksi varoitusta, bournemouthille ei yhtään, vaikka samanlaisia taklauksia on ollut.

 13. Lopulta helppo voitto. Jos jossain pelissä piti tuhlata maalipaikkoja, niin tämä oli sellainen, kun riittävät osumat hoituivat.

  Mitäs muuta? Chambersilta ihan lupaava peli keskikentän pohjalla.

 14. Chambers yllätti positiivisesti…vastassa tietty sarjanousija vaikkakin kyykytti hiljattain munaa ja chelskiä. Mezutille olisi suonut hiukan lepoa, vaikkei mies mielellään vaihtoon tulisikaan…
  Töttenhamin viime hetken nousu syö miestä, mut muna-chelski tasuri ”tasoittaa” tilannetta.
  Siitä lähdetään, s’ton peli oli ”tilastotappio”, nyt kurssi nousuun ja rajuun sellaiseen.COYG

 15. Taas ”muutama” kommentti vähemmän kuin viime pelissä 😂. No mut mitä sit…..
  Huh, hyvä voitto ja tärkeet 3 pojoo. Uskomatonta että ollaan KÄRJESSÄ 💪. On kyllä erikoinen kausi menossa. Mielenkiintoinen.

 16. Jotain ihan muuta: maikkari on valinnut sentään ensi la klo 17:n otteluksi arsenal-Newcastlen. Selostajana ainakin mulle uusi tuttavuus, Teppo Laaksonen.

 17. Itse kattelin selostukselta vapaalta kanavavalta pelin.
  Täytyy sanoa, että calum pelasi hienon pelin. Yksi paha pallon menetys jonka korjasi itse.

  Myös Ox ja Gabriel mielestäni olivat hyviä.

  Gibbstaas oli oma ittensä. En tykkää.Köyhän miehen Clichy.

  Toki oma kasvatti……

  Calum pelasi parhaan pelinsä Arsenalin paidassa ikinä.

  Näkyi muuten tällä kertaa toi kierrätys positiivisena.

 18. ps. Özilille jo 16 maalisyöttö tällä kaudella, kova saldo, vaikkei olla edes puolivälissä!
  Ja munalle 6 peli putkeen ilman voittoa, lähentelee käsittääkseni ennätystä viimeiseltä parilta kymmeneltä vuodelta.”Golf” ablodit!

 19. Tosiaan hyvin pelasvat Calum ja Cabriel. eikä Ox tai Gibbokaan huonosti pelanneet. Hyvää kierrätystä tähän väliin. Paremmalla viimeistelyllä oltais voitu iskee pari enemmänkin. Näissä peleissä tulee myös mieleen että onneksi Chech on maalissa, tuo jotenkin varmuutta takalinjoille.

 20. Ehkäpä merkittävintä näillä parilla kierroksella on se, ettei Klopp ja van Gaal saa ajoissa korjattua kurssia voittoputkeen. Ero Arsenaliin alkaa olla n. 9 pinnan luokkaa, eikä siihen tarvita kuin noin yhden voiton ero lisää, niin nämä vakiopeikot on pelattu ulos. Eli siis Arsenal, City, Spurs ja huumoriosastolla Lestoh on mukana kisassa hyvinkin pian.

 21. Soton muuten pelasi tod.näk. ”kauden pelinsä” meitä vastaan – mitään uutta nousua tappioputken katkettua ei tullut, kun ottivat heti pataan hammersilta.

  Mutta kukapa olisi uskonut, että sarjan puolivälissä olemme 19 pistettä edellä chelskiä… No, chelskiin on nyt sikäli turha verrata, sillä skabaamme ihan muiden bändien kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s