Siirtoikkuna on auki

Aloitetaan uusi vuosi ja ennen kaikkea tammikuu perinteisellä tavalla. Siirtoikkuna aukesi tänään, joten mikä olisikaan osuvampi tapa vuoden ensimmäiselle päivitykselle kuin miettiä hiukan siirtoasioita.

Baselin keskikenttäpelaaja Mohamed Elneny on ollut viikon verran huhujen ykköskohde ja kauppa vaikuttaisi olevan hyvin pitkällä ellei jo sovittu. Uusimman tiedon mukaan kuitenkin työluvan saamisessa vaikuttaisi olevan ongelmia, koska Egypti ei ole FIFA rankingissa 50 parhaan joukossa, jolloin työluvan saaminen on helpompaa jos kyseessä on säännöllisesti maajoukkueessa esiintyvä pelaaja.

Vaikuttaa että arveluni nopeasti siirrosta ja opiksi ottamisesta aiemmista siirtoikkunoista oli pelkkää toiveajattelua. En tiedä kauanko työlupaprosessissa menee, mutta veikkaisin siihen kuitenkin kuluvan viikko jos ei useampikin eli tuskin Elneny on vahvistamassa meitä reilun viikon päästä FA Cupin ottelussa Sunderlandia vastaan.

Ja tietysti on olemassa se mahdollisuus, että työlupaa ei tule ollenkaan. Ei olisi huono vaihtoehto jos tämä pakottaisi Wengerin ostamaan jonkun tasonsa osoittaneen pelaajan, mutta todellisuudessa tiedämme, ettei Wenger toimi tällä tavalla. Yleensä managerillamme on yksi kohde ja jos siirto ei toteudu syystä tai toisesta niin joukkue jää ilman vahvistuksia.

Skysports on listannut jonkin verran pelaajia, jotka olisivat mahdollisia hankintoja tämän tammikuun aikana. Skyn listasta ainakin Wanyama kelpaisi loistavasti ja olisi ilman muuta varmempi ja todennäköisesti parempi hankinta kuin Elneny. Maksaisikin moninkertaisesti, mutta sen ei meidän kassatilanteessa ole mikään ongelma.

Muista jutun nimistä ehkä tämän kauden tähän mennessä paras valioliigapelaaja Mahrez kelpaisi loistavasti, mutta todellisuuden kanssa tällä huhulla ei ole mitään tekemistä. Hyökkääjistä jutussa mainitaan Nolito ja entinen ManU kärki Hernandez. Molemmat varmasti vahvistaisivat hyökkäysosastoamme, mutta niin tekee lähes sama kuka tahansa hyökkääjä, kun Giroud on ainoa vaihtoehto Walcottin pelatessa laidalla.

Kumpikaan mainituista ei olisi mikään loistava hankinta ainakaan lähtökohtaisesti tai taso, johon meidän pitäisi tyytyä, mutta silti vahvistaisivat joukkuetta selkeästi ja auttaisivat mestaruustaistelussa, joten sen suhteen ottaisin jommankumman huomattavasti mieluummin kuin olla hankkimatta ketään. Sen sijaan huhuissa ollut Kokorin Venäjän liigasta alkaa olla sellainen nimi, että mieluummin sitten jatketaan nykyisillä vaihtoehdoilla.

Valitettavasti me saamme spekuloida ja toivoa vahvistuksia kuinka paljon haluamme, mutta Wenger todennäköisesti toimii jälleen kerran toisin. Näin ainakin voi olettaa, kun katsoo aiempia siirtoikkunoita, jolloin olemme olleet samassa tilanteessa. Toivottavasti managerimme olisi kuitenkin ottanut opiksi aiemmista virheistään, sillä tällä kertaa mahdollisuus voittaa mestaruus on jopa parempi kuin parilla aiemmalle kerralla 2007-2008 ja 2013-2014 kausilla.

10 thoughts on “Siirtoikkuna on auki

 1. ”ja vahvistaisivat mestaruustaistelussa” ,onko jotain muuttunut Ville ? Sun aiempiin kommentteihin viitaten,mestaruustaistelua ei ole olemassa Wengerin johdolla . Ei ole viime akoina tullut myöskään ylistäviä kommentteja rakkaista poikaystävistä josesta ja van haalista.

 2. Mielenkiintoisia lukuja. Elneny on kuulemma jo medical testissä.
  Toivotaan et mies yllättää positiivisesti Coquelinin tyyliin.

 3. Brittimedia kirjoittaa faaraojampan sukunimen muodossa Elneny. Mikähän on oikea? On näkynyt myös muotoja El Neny, ElNeny ja El Nenny…

  Pelitaidoista on vaikea sanoa tosiaan mtn, kun ei ole nähnyt tositoimissa. YouTuben kuuden minuutin kooste ei ollut hirveän hohdokas mutta ei mikään mahdotonkaan.

 4. Ihan ensiksi suuri kiitos blogistille ynnä adjutanteille ja hyvää uutta vuotta omastakin pualesta kaikille Goonereiile. Loistavaa ja kullanarvoista työtä Blogistilta. Siirtouutisista sen verran että wenkku oli keuhkonnu näin: ”Sanoin jo kuukausi sitten että tarvitsemme keskikentälle uutta verta”. Wenkku huamas asian nyt jo vaikka sitä on kaikki toitottanu ”professorille” vasta n vuaden verran. Aivan saatanan ripeää toimintaa ja minkä oraakkelin maailma onkaan wenkussa menettäny ku mies touhuilee futiksen parissa. Wenkkuki liitty ”hyvissä ajoin”ongelman näkijäksi telluksemme n 6,5 miljardin näkijän joukonjatkoksi. Ei huono suoritus lainkaan. Nyt vaa jännätää jääkä se tähän Egyptin mieheen. Hyökkysosastolle tosiaan Nolito tai ”pikkuherne”. Voi jumalauta sentään. Ensiksiki lapsista ei oo laivatöihin eikä poikasia pidä laittaa miesten hommiin. Itteki oon vinkunu uutta hyökkääjää jote jokune saattaa ihmetellä valitustani. Mutta perustelen asian näin: Tarvitsemme nimenomaan HYÖKKÄÄJÄN, emme marjanpoimijoita. Wenkkuhajoku päivä sitte oli sanonu että ihmetteli ku fanit kesällä vaati hyökkääjää ja wenkku oli perustellu että meillä on jo 4 huippuhyökkääjää: Olli, Theo, Welbekki ja Sanches. Käytännös siis 3 koska welbekistä ei oo eikä tuu. Olli ja Theo on ailahtelevia ja Theo viälä telakalla n pualet kaudesta. Sanches osaa ja kykenee mutta ei voi yksin jaksaa koko kautta ku miäs raataa viälä muutenki kentällä niin paljo jote HYÖKKÄÄJÄ tarvitaan. Mutta miksi Nolito tai varsinki pikkuherne? Jos näistä pitäis valita nii sitte ei kumpaakaa. Perustelu on tämä: Ens kesänä wenkku ei sitte hanki hyökkääjää koska ensi luetteloo saman litanian ja lisää siihen perään sitten nimen Nolito tai pikkuherne. Joten sitte olis jo ens kausiki menetetty. Ei vittu yhtää mikkihiirtä tänne. EI YHTÄÄN.. Nimimies ja kova jätkä sen pitää olla. Cavani, Higuain, Benzema tai jos käy nii että Ronaldo siirtyy Psg: hen ja Ibra lähtee nii sitte se Ibralla on varmasti viälä 2 huippuvuotta jäljellä ja se tois voitontahtoa ja asennetta koko jengiin. Summasummarum: hyökkääjää tarvitaan mutta nimenomaan mies eikä mikää perkeleen pikkuherne . Nyt 2 oikeaa hankintaa niin mestaruus on meidän. Nimenomaan oikeaa hankintaa eikä toivotaan toivotaan hankintoja. Ku saatii nii halvalla . Nyt pitää sijoittaa ja ottaa se mestaruus koska se on käsissämme (jaloissamme) Negatiivisesta kirjoituksestani huolimatta usko huamiseen parempi ja viälä kerran Hyvää uutta vuatta kaikki Goonerit

 5. Mitäs siellä jo aletaan selittämään Mourinhosta ja van Gaalista? Jokainen tietää, että Mourinho on tähän mennessä koko uransa viihtynyt/pysynyt seuroissa 2-3 vuotta, sitten on harmonia mennyt tiimissä ja sitä myöten menestys. Tämän kauden mahalasku oli uran pahin, mutta ei ole vaikea veikata, että seuraavassa seurassakin kaksi kautta menee aika hyvin ja pokaalia saattaa pukata. Ihan mukavaa Wengerin kannalta, että Abran veikkaus Mourinhon kypsymsestä meni puihin, nyt siellä saattaa uhata managerikriisi pidempään ja pokaalit karttaa sinisiä pari vuotta.

  Lisäksi en kuullut kenenkään näkevän ennalta, että mestaruus menee oikein reilusti alle 90 pinnan, aika todennäköisesti jopa alle 80 pinnan. Arsenal on tähän asti pelannut nykymaksiminsa tasolla, tasaisuus ja ringin leveys ei riitä Wengerin opein huippupisteisiin millään, mutta nyt sitten tuli yllätyssauma. Olkaamme tästä lahjasta iloisia, eikä pilkata muita takinkäännöstä, koska siihen ei ole nähdäkseni mitään aihetta. Itse tosin pidän kiinni edelleen siitä, että kakkosija on todennäköisin hankalan vierasohjelman takia. Muutan arviotani aikaisintaan sitten, jos Stoke- ja Anfield-peikot ovatkin väistyneet.

  Wenger ei olisi säilynyt 2005 jälkeen managerina missään toisessa huippuseurassa näin kauan, siitä lienee enemmistö Arsenalin kannattajista samaa mieltä. Tulokset eivät ole olleet riittävän hyviä suhteessa panoksiin. Nyt voi vanha professori kuitenkin päättää pitkän uransa pienimuotoiseen pokaalisateeseen, jos onni on myötä. Ehkä siis jopa liigamestaruuteen, vain UCL on poissuljettu. Hyvä niin. Wengerin aika on kuitenkin väistämättä loppumassa. Ei seuran strategia voi olla uusia sopimus aina 3 vuodeksi ja odottaa väistämätöntä Wengerin terveyden pettämistä. Kassakaapissa lienee Wengerin kanssa tehty suunnitelma, miten ja koska manageri vaihdetaan (pienellä liikkumavaralla) ja sikäli on relevanttia keskustella muista managereista tällä palstalla, että itse ainakin uskon Wengerinkin hyväksyvän eläköitymisensä kesinä 2016, 2017 tai viimeistään 2018. Todennäköistä on, että aika pitkälle seuraajakin on selvillä, eikä se varmaan ole Bould.

  • Joo, jokseenkin juuri näin. Itse veikkaan kesää 2017 – jos tänä keväänä paukahtaisi liigamestaruus, lähtö voisi aikaistua.

   Kuten ainakin Timo on jo aiemminkin todennut, meidän kevätkauden otteluohjelma on hankalampi kuin Shittyn – tähän otti myös Sky kantaa eilen vaiko tänään. Eli kevätkauden pitää sujua paremmin kuin syksyn. Ja nopeastiahan tuo nähdään, kun pelaamme putkeen vieraissa Poolia ja Stokea vastaan muutaman päivän välein.

 6. Leverksuen tuskin myy Hernandezia missän olosuhteissa enkä usko että pelaajaa itseään kiinnostaa sillä Heranndez jos joku on istunut ihan tarpeeksi penkillä viime kausien aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s