Pakkovoitto tarvittiin ja se myös saatiin

Arsenal – Newcastle 1-0 (0-0)

Mikään muu kuin kolme pistettä ei mestaruustaistelun kannalta tullut kysymykseen ennen ottelua ja onneksi saimme lopulta kolme pistettä, vaikka ottelu oli kaikkea muuta kuin helppo. Esityksemme oli todella kaukana parhaasta mahdollisesta tai edes hyvästä, mutta onneksi se lopulta riitti Cechin torjuntojen ja yhden kulmaosuman myötä.

Eilinen oli juuri sellainen voitto, joita on otettava jos mestaruudesta haluaa taistella loppuun asti. Newcastlen tasoiselle vastustajalle ei vain voi kotiottelussa menettää pisteitä, vaikka kohdalle ei satukaan hyvä päivä. Onneksi se maali tuli sieltä ja puolustuspelimme Cechin parin huipputorjunnan myötä hoiti loput.

Cech ja Koscielny olivat meidän ehdottomat ykköspelaajat eiliseltä ja se onneksi riitti kolmeen pisteeseen. Özil ei ollut parhaimmillaan, kuten ei oikeastaan kukaan muukaan hyökkäyspään pelaajista. Lisäksi Ox oli taas todella heikko saadessaan tilaisuuden avauksessa ja täytyy vain ihmetellä kuinka englantilaisen taso on laskenut hyvinkin dramaattisesti.

Hyvää kuitenkin on nykyään, että vaikea ottelu, jossa peli ei kulje pystytään jollain konstilla loppujen lopuksi kääntämään itselle. Näin ainakin ajoittain ja se on erittäin kova juttu ja erityisesti tämän vuoden liigassa siihen eivät monet joukkueet pysty tai ole ainakaan pystyneet. Valitettavasti Manchester City pystyi samaan eilen viimeisen 10 minuutin aikana kääntäen tappiotilanteen ensimmäiseksi vierasvoitoksi useaan kuukauteen.

Täytyy sanoa, että en edelleenkään usko meidän voittavan mestaruutta, mutta sen voittamiseen on tänä vuonna paras mahdollisuus sitten 2004 tappiottoman kauden. Pari todellista vahvistusta tammikuussa ja olisimme jopa ennakkosuosikkeja, mutta tämä on tietysti toiveajattelua tietäen managerimme siirtopolitiikan. Jos nelospaikka olisi vaarassa, niin vahvistuksia ja koviakin sellaisia olisi tulossa, mutta nyt sijoitus neljän joukossa näyttää varmalta, joten tuskin sieltä ketään todellista vahvistusta on tulossa.

Mielelläni olen väärässä, mutta mahdollista Elnenyn hankintaa en vielä laske sen luokan kaappaukseksi, että se todistaisi Wengerin tosissaan haluavan voittaa liigamestaruuden. Kunnon puolustava keskikenttämies ja hyökkääjä olisivat ne pelaajat, joita tarvitsemme tai muuten historia tulee toistamaan itseään ja loppukausi tulee olemaan tuskaista katsottavaa.

Tietysti hankinnatkaan eivät takaa mitään, mutta ne antaisivat mahdollisuuden ja ennen kaikkea ne todistaisivat Wengerin ja muun seurajohdon edes yrittävän tosissaan ja kaikilla olemassa olevilla resursseilla viimeinkin taistella liigamestaruudesta ihan loppuun asti sen sijaan, että toivotaan parasta loppukauden osalta, kuten aiemmilla kerroilla ja kausilla kun olemme olleet vastaavassa tilanteessa viimeisen 10 vuoden aikana.

Eilinen voitto oli tärkeä ja hyvä osoitus joukkueen venymisestä, mutta silti vain yksi ottelu. Kautta on jäljellä lähes puolet ja otteluohjelma on todella vaikea, joten tarvitsemme kaiken onnen ja ennen kaikkea meidän pitää käyttää kaikki olemassa olevat keinot joukkueen parantamiseksi, jotta mestaruuspokaali viimein palaisi Pohjois-Lontoon ainoalle oikealle puolelle.

WE ARE TOP OF THE LEAGUE!

9 thoughts on “Pakkovoitto tarvittiin ja se myös saatiin

 1. Eilinen peliesitys aiheutti mielipuolista kämmenien hikoamista ja myös polvet joutuivat kotistudiossa koville useiden pystyyn ponnahtamisten takia, joko valmiina tuuletukseen tai sitten totaalilakoamiseen ei auringon vaan kuun suuntaan. Polvet edelleenkin arkana, ehkä kotistudion alustassa olisi päivityksen paikka, jotta suuremmat vaivat eivät osu kohdalle.
  Kolme paunaa silti oikeaan sarakkeeseen ja se on ainoa millä on väliä. Mestaruuskannua keväällä juhliessa ei varmasti päällimmäisenä ajatuksena ole surkeahko kotiluolaesiintyminen harakoita vastaan.

  Ilon kautta!!!!

  Still Top of the league bitches 🙂

 2. Erittäin osuvasti kommentoitu 🙂
  Elneny on kuulemma läpäissyt medical tsekkauksen ja liittyy joukkueen vahvuuteen ensi viikolla.Katotaan tulisko minuutteja jo cup’in pelissä.
  Wenkku on lupaillu ainakin yhtä hankintaa Elnenyn lisäksi…saas nähdä, toivotaan laatua määrän sijaan

  • Elnenyn lisäksi? Mun mielestä wenger puhui vain ”ainakin yhdestä” eikä elnenyn lisäksi yhdestä…

   Anyway, wenger jopa saattaa tehdä hankintoja, kun nyt on paras pokaalisauma aikoihin ja on itsekin myöntänyt, että nykyjengi on liian kapea.

   Toki yksikin riittäisi, jos katseet suunnattaisiin Abu Dhabiin…

 3. No eihän se Oxin pelaaminen kovin korkealla tasolla ole. Tällä hetkellä kuitenkin ainoa Arsenalin pelaaja joka yrittää edes viedä palloa ylös ns. tempokuljetuksilla, kun Wilshere ja Alex ovat loukkaantuneena. Virheitä ja huonoja suorituksia kuitenkin tulee liikaa.

  Jos vertaa eilisessä pelisssä vaikka Wallcotiin niin eihän Theo tehnyt edes niitä virheitä. Ei saanut mitään aikaan. Ox sentään sai pelattua Giroudille yhden hyvän paikan. Jos Ox saisi muutaman onnistuneen suorituksen, niin ehkä se lukko voisi aueta.

  Ramseyn kanssa tuli luovutettua totaalisesti pari kautta sitten. Sitten Arsene näyttikin pitkää nenää.Oxin kohdalla en vielä luovuta. Wenger knows.

  • Tuosta joo.. Katselin eilen ottelua tylsistyneenä, kun mitään ei tapahtunut ja sitten kun Theo tuli vaihtoon ajattelin, että ”ai Theoki oli kentällä”. Kertoo jotain Theon otteista (toki myös omasta keskittymiskyvystäni), että kaveri kirmaa kentällä enkä edes tiennyt miehen olemassaolosta.

 4. Joo hemmetin elnenyn missä on Kallström pitää aina tuoda joku tuntematon sankari jostain kuka muistaa squillaci?

 5. Pientä huhun poikasta ilmassa hyökkääjän suhteen….
  Saksanmaalta P-E Aubameyang. Tehot ollu kohdallaan viime aikoina, kirjoittamaton kortti olisi tietysti sumujen saarilla.
  Ottaisin meille välittömästi…olis taatusti laadukkaampi kuin Chamakh, Bendtner…ketä näitä nyt on ollut..

 6. Aubameyangista taisi horista The Sun eli ei kovin luotettava lähde.

  Spuds jäi tasuriin Evertonia vastaan – tosin ainakin toisella puoliajalla toffees oli lähempänä maalia kuin spuds.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s