Vuodenvaihteen otteluruuhka ohi ja tammikuun siirtoikkuna avainasemassa

Southampton ottelua lukuun ottamatta tulokset joulun ja uuden vuoden aikaan olivat hyviä ellei jopa loistavia. Koemanin ryhmäkin olisi ollut täysin voitettavissa, kuten joukkueen edelliset ja meidän kohtaamisen jälkeiset ottelut ovat näyttäneet. Silti yhdeksän pistettä neljästä ottelusta oli kohtalaisen hyvä saldo ja sitä paransi se, että City oli yksi voitetuista joukkueista. Tämä oli erityisen tärkeää, sillä näyttää erittäin vahvasti, että Pellegrinin ryhmä on se pahin uhkaaja ja edelleen se todennäköisin mestari tällä kaudella.

Loukkaantumisten kannalta peliruuhka meni yllättävänkin hyvin, sillä Flamini taisi olla ainoastaan sivussa Bournemouth ottelun lievän loukkaantumisen takia, mutta kaikki muut ovat kovasta pelitahdista huolimatta pysyneet kunnossa. Tätä ei olisi voinut veikata tai uskoa ennen joulua, mutta erittäin hyvä näin, sillä emme kestäisi enää yhdenkään avainpelaajan pidempää poissaoloa.

Loukkaantumisista puhuttaessa sivussa on edelleen pitkään suurin osa vesijuoksuosastosta, mutta onneksi se paras pelaaja loukkaantuneista eli Sanchez lienee jo lähellä paluuta. Wengerin mukaan chileläinen saattaa olla mukana jo ensi viikonlopun FA Cup ottelussa Sunderlandia vastaan. Tämä olisi todella loistava uutinen ja näin ollen Sanchez saisi yhden ottelun pelituntumaa ennen kuin liigassa ensi viikolla kohdataan Liverpool ja Stoke vieraissa.

Siirtohuhuissa Elnenyn tilanne näyttää koko ajan lähestyvän ratkaisua, joten vielä on jopa pieni toivo, että mies pelaisi jo lauantaina. Toki tämä on enemmän toiveajattelua, sillä meidän siirtopolitiikan tuntien tästäkin voidaan saada vielä viikkojen vääntö ja kaiken huipuksi kai edelleen tarvitaan se työlupa, sillä en ole asian suhteen ainakaan nähnyt mitään uutta kirjoitettavan.

Onlinegoonerissa on hyvä artikkeli tämän tammikuun siirtoikkunan merkityksestä vähän laajemminkin kuin mestaruustaitelun kannalta. Jutussa pohditaan kuinka parhaat pelaajamme Sanchez ja Özil reagoivat jos Wenger toimii, kuten ennenkin eli jättää vahvistukset hankkimatta, vaikka mestaruutta suorastaan tarjotaan kilpailijoiden puolesta.

Vaikea uskoa, että Sanchez tai sen enempää Özil katsovat hyvällä jos vahvistukset jäävät hankkimatta ja sen seurauksena talven aikana nähdään taas perinteinen sulaminen piikkipaikalta nelossijalle. Jos viime kauden jälkeen Sanchez antoi lausuntoja, että oli pettynyt kauteen FA Cupin voitosta huolimatta, niin pian käy niin ettei tänä kesänä homma jää puheen tasolle, vaan pöytään lävähtää siirtopyyntö.

13 thoughts on “Vuodenvaihteen otteluruuhka ohi ja tammikuun siirtoikkuna avainasemassa

 1. Arsenal on päättänyt keskeyttää Serge Gnabryn kauden mittaiseksi suunnitellun lainan West Bromwich Albionissa.

  Toi on kyllä hämärä miten toi ura noin lopahti. Tietysti pitkä loukkaantuminen mutta silti…..

 2. Tuo Villen nostama pointti sekä Sanchezin että Özilin käynnistyvistä sopimusneuvotteluista on hyvä. Kummallakin on laajalti ottajia ja kumpikin on tottunut nostelemaan pokaaleja, halunnevat niitä lisää. Tuskinpa suostuvat tekemään jatkoja, ennen kuin näkevät kevään pokaalijahdin tuloksen ja ehkäpä tammikuun ja kesän siirtoikkunat. Ja kummankin onnistuneen superhankinnan jatko seurassa on tärkeää, he ovat avainasemassa nousussa takaisin mestaruustaistelujoukkueeksi ja menettäminen olisi uskottavuudelle suuri isku. Samaa tasoa olisi pakko joka tapauksessa ostaa lisää.

  Dortmundin huhuttu kärki tuoreilla maalimäärillä olisi hyvä. Taaksepäinmenoa olisi vain se, että kumpikin uusi hankinta olisi ANC-kelpoinen, mikä on iso miinus.

 3. Itse jouduin kuuklaamaan tuon Gabonin. Ei yleissivistys riittänyt sijoittamaan kartalle. No afrikastahan se löytyi. Puoltoista miljuunaa asukasluku. Tiedä sitten miten usein pääsee arvokisoihin?

  Ja ei kai Egyptikaan taida pelata nykyään pelata kauheasti maaotteluja? Eikö siellä ollut jotain terroritekoja katsomoissa.

 4. Yllätyin, kun Benitez nousi vielä suurseuratasolle valmentamaan, mutta tulos on odotettu ja potkut kai on jo annettu. Kun huhujen mukaan Mourinho on jyrkästi jo kieltäytynyt Real Madridin kosiskeluista ja Guardiola ei sattuneesta syystä käy, niin ovat liemessä. Real Madridillahan ei ole mitään omaa valmennuskulttuuria kuten Barcalla (Cruiffin pystyttämänä, tosin), joten ei ole mistä ottaa.

  Suuri voittaja on se, joka on saanut Guardiolan houkutelluksi ensi kaudeksi. Muille jää valmentajaruletissa heikko käsi. Blancilla on kysyntää, mutta jäänee Pariisiin. Jos Mourinho kuitenkin halutaan sinne, niin Blanc lienee joko Manun tai Madridin valmentaja.

 5. Zidane taitaa olla väliaikainen ratkaisu Realissa, mutta saas nähdä.

  Jotain ihan muuta: Arsenal-Sunderland ensi la Viasat Sport Finlandilla.

 6. Toi Abameyang (vai mite se kirjotetaa) olis kyllä hyvä hankinta tai näin ainaki yhtäkkiä tuntuis. Aikaha sitte näyttäis mite onnistuis mutta usko mieheen on kova. Nuori ja nälkäinen kaveri ja nopea ku mikä. Mutta turha täs tietysti vielä tarkemmi spekuloida jos vasta jollai huhu asteella. Aiheesta toiseen nii Benitezin potkut nyt tuskin kellekää mikää jättiylläri. Ennemminki aikoinaa yllätti että miksi se ylipäätään Realii valittii mutta sehä taas on realin ongelma. Mutta näen asian samoin näis hankintojen suhteen että laatua pitäis nyt saada ja mialuummin heti 2 laatuhankintaa. Vaikkapa tuo Abameyang (jos saatavilla ja aiemmin (kesällä) huhuttii myös Reusia. Nää olis mielestäni laatujamppoja kumpiki mutta saas nähdä jääkö wenkun hankinnat egyptiläiseen ja voihan se olla myös huippuhankinta. Jostai muuten otti silmään että näiden viimeksi tehtyjen tv-soppareiden myötä myös valkun pahnanpohjimmainen sais peräti 134 milliä? Voiko pitää paikkaansa? Soppariha tais olla useamma miljardin joten vois pitää paikkansa mutta kuinka nää tuloutetaa ja millä ajanjaksolla? Onko kellää Goonerilla tarkkaa tiatoa? Meinaa että jos meidän pohjakassa on jo 200 millä ja siihen viälä tv-sopparihillot nii pitäis jumalauta olla varaa tehdä pari huippuhankintaa. Mutta kute sanottua nii voisko joku viisaampi valaista mite tää potti menee ja millä jaksotuksella?

  • Tv-sopparin summia en nyt jaksa kaivella, mutta tuo 200 miltsin kassa oli kauden alussa – ja siitä nyt maksellaan muutakin kuin pelaajahankintoja.

 7. No asiantuntia ja sisäpiiritiedoissahan tämä on ollut jo hieman aikaa ollut julkista tietoa. Guardiola valmentaa arsenalia kesästä 2016 lähtien.

  Toivottavasti Wenger vetää hyvän joutsenlaulun.

  Ihan vaikka Villelle vittuillakseen 🙂

 8. Niin, jalkapalloromantikot ovat jo pitkään ehdotelleet, että Guardiola olisi kiinnostunut Arsenalin valmentamisesta. Olin tulossa tähän myöhemmin ja tässä Pepin uran epävarmuuden kuukausina asiaa voi käsitellä moneen kertaan.

  Kysymys kuuluu, onko Guardiolan ja Wengerin välillä erityistä suhdetta? Ei. Jos joku olettaa näin, kertokoon. Eri ikäluokan kaverit, Guardiola on Barcan mies henkeen ja vereen ja aloitti muiden ohella Barcan hollantilais-katalaani- possession-pallon. Ennen Wengerin siirtymistä tähän junaan. Barcan ideologian aivot on hollantilaiset, mutta useampi katalaanivalmentaja on tähän hyvin opetettu. Wenger on vain myöhäisherännyt, joka on valmentanut monenlaisia pelitapoja ja valitsi possession-pelin viime vuosikymmenellä, koska se näytti voittavalta ja koska hänellä olis yksi katalaanien pelitavan prototyyppi Fabregas käytettävissään. Vaan ei siitä mitään oikein valioliigaoloissa tullut.

  Vaikea nähdä, miksi Guardiola pitäisi Wengeriä siinä määrin isähahmona, että haluaisi ”jatkaa” näistä lähtökohdista Wengerin työtä. Työtä, jossa ei barcalaisesta näkökulmasta ole mitään ihmeellistä. Guardiolasta on toistaiseksi näyttöä, että haluaa valmiiksi kivikovan materiaalin, ison siirtokassan ja liki valmiiksi taputellun mestaruuden, haasteena on lähinnä UCL:n voittaminen eri seuroissa ja siten oman kuolemattomuuden metsästys.

  Arsenalin kannalta taas häiritsee monta asiaa. 1) Pepi on Barcan mies henkeen ja vereen, eikä aiemman uran kannalta pitkää sitoutumista Arsenaliin ole odotettavissa. 2) Löyhä moraali, käytti itsekin dopingia pelaajaurallaan. 3) Haluaa käyttää paljon rahaa (edellä) 4) on näyttöä siitä, että kannustaa pelaajiaan ilmaisemaan tunteitaan pelin aikana (=mussuttamaan systemaattisesti tuomareille) ja vaikuttamaan tuomarien päätöksiin korttien ja pilkkune suhteen (=kannattaa filmaamista). Huono ennuste valioliigan tuomarien suhteen.

  Toki asian voi nähdä idealistisemminkin, Arsenal ”puhdistaa” Pepin mielen ja muutaman vuoden jälkeen mies kokee Arsenalin kodikseen, samaan tapaan kuin Wenger monien vuosien jälkeen. Todennäköistä? Eipä varmaan.

 9. Isselle kiitos vaikka ei ihan täsmätietoa tullukkaan. Joo se 200 milliä oli summa mitä yleisölle annettii ymmärtää että on käytettävis, Ja tottakai ittekki sen tiädän että tuli sitä tvsopparihilloa mitä tuli nii eihän kaikkia tiätenkää voi laittaa uusien pelaajien ostoon. Suurin osa menee ainaki varmaan meillä näihi henkilöstö (palkkakuluihin) ja vain ihmetellä sopii minkätakia näitä eläkeläisiä (rosicky, arteta, flam) yleensä pidetää ringis mukana tuomas taloudellisia rasitteita ku ei nää jampat enää pysy kunnos eikä näiden liike-energialla tai pikemminkin sen puuttumisella enää mestaruuksia hankita. Puhumattakaa siitä että näide jälleenmyyntiarvo on hetken päästä aivan perseestä. Pari vuotta sitte olis jo pitäny Rosicky ja arteta myydä eikä flamillekaa mitää uusia soppareita. Tietysti 2 jamppaa olis pitäny hankkia jo tuolloin tilalle ja nyt se on väistämättä edessä. Elneny ny pitäis olla varma mutta kesällä viimeistää 1 laatujamppa keskikentälle lisäksi jos ei jo nyt. Loppiaisia Gooneriveljet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s