FA Cupia viikonloppuna, Cech ja Kroenke

Hiljalleen lauantai ja FA Cupin ottelu Sunderlandia vastaan alkavat lähestyä. Aloitamme cup voiton puolustamisen ja samalla haemme kolmatta voittoa putkeen, joka oli ennätyksellinen tai kerran aiemmin tämä on tapahtunut, mutta siitä on kulunut reilusti yli 100 vuotta, jolloin olosuhteet olivat jotain aivan muuta kuin nykypäivänä.

Sunderland tulee todennäköisesti lepuuttamaan osaa ja ehkä isoakin osaa normaaleista avauksen pelaajista, sillä sen päätavoite on liigassa ja viikon sisään, sillä on lauantain lisäksi kaksi vierasottelua sarjassa. Tästä aiheesta Allardyce avautuikin jo muutama päivä sitten lehdistölle ja ellei mies puhunut aivan puuta heinää, niin vierailijoiden kokoonpano ei tule todellakaan olemaan paras mahdollinen.

Samansuuntaisia viitteitä on kuulunut meidän puolelta, sillä Wenger on antanut eniten pelanneille pelaajille ylimääräisiä lomapäiviä ja usean pelaajan arvellaan olevan kokonaan kokoonpanon ulkopuolella lauantaina. Mitään varmistusta virallisilta kanavilta ei tähän ole tullut, muta vahvasti esim. Bellerinin tämä twiitti osoittaisi siihen suuntaan.

Kierrätys on varmasti hyvä asia viikonlopun osalta kunhan se pysyy järkevänä, eikä koko joukkuetta vaihdeta, sillä se on aivan liian suuri riski. Maksimissaan puolet vaihtamalla meillä pitäisi olla edelleen loistava tilaisuus päästä jatkoon kakkosmiehistöllä pelaavaa Sunderlandia vastaan.

Itseäni harmitti jo todella paljon kuinka Liigacupista tuli lähtö sen takia, että kokoonpano oli surkea ja lisäksi managerimme ei saanut kokeneempia pelaajia kiinnostumaan kilpailusta edes vähää alusta. Jos sama tapahtuu lauantaina FA Cupissa, niin asia on vielä moninkertaisesti pahempi.

Cech näyttää arvostavan FA Cupia ja haluaa neljän aiemman voiton lisäksi viidennen ja samalla ensimmäisen meidän väreissä, mutta valitettavasti loistava tsekkimaalivahtimme todennäköisesti joutuu istumaan penkillä viikonloppuna. Perinteisesti Ospina varmaan saa tilaisuuden, vaikka siihen ei olisi mitään syytä. Cech on selkeä ykkönen, eikä tarvitse lepuutusta, joten miehen pitäisi ehdottomasti pelata.

Cechistä puhuttaessa tilastotkin osoittavat, että uusi ykkösmaalivahtimme on tällä kaudella ollut aivan liigan parhaimmistoa ellei jopa paras maalivahti. Tämä ei nyt tietysti tule yllätyksenä jos meidän pelejä ja ylipäätään Valioliigaa on seurannut tarkemmin.

Lopetetaan uutisella Kroenkesta, joka pitää hyvin pitkälle paikkansa ja osoittaa vain mitkä ovat miehen tavoitteet urheilubisneksessä. Todella valitettavaa, että tällainen mies omistaa seuramme.

7 thoughts on “FA Cupia viikonloppuna, Cech ja Kroenke

 1. Niin no aika harva tahtoo rahojansa kuluttaa muiden vuoksi. Ja tämä on sitten kusipäisyyttä? Tämä tyyli on kuitenkin huomattavasti parempi kuin celssi, city, barsa ja real yms.

  En kuitenkaan väitä että Arsun tekeminen olisi jotenkin täydellistä. Kaukana siitä.

  • Tämä on vähän kyseenalaista, kun muut omistajat käyttävät omaa rahaa seuroihinsa kun meillä taas omistaja yrittää tehdä rahaa ja nostaa konsultointipalkkioita sun muita seuran kassasta.

   Mieluummin kannattajana maksaisin alhaisempia lippujen hintoja ja katsoisin parempia pelaajia sen sijaan, että omistaja yrittää vain seurallamme tehdä rahaa.

   Toki asia ei ole näin yksinkertainen, mutta periaatteessa tuo on ero Abramovichin ja kumppaneiden touhussa Kroenkeen. Samalla se on näkynyt melkoisesti pokaalien määrässä viimeisen 10 vuoden ajan.

   • Ajattelen lähinnä niin että meillä pidetään turhia pelaajia (Rosi ja kumppanit) ja kassassa lojuu turhaan rahaa. Ja kuten sanoit lippujen hinnat suhteessa seuran tasoon on älytön.

 2. Lähtökohtaisesti Arsenalin tapa on parempi ja kestävämpi – City ja Chelsea palaavat peruspuurtajiksi sinä päivänä, kun nykyinen omistaja häipyy. Toki voi tulla toinen öky tilalle tai nykytilanne jatkua vuosikaudet, mutta toiminta on tietyllä tavalla huteralla pohjalla. Meillä jatkuvuus on jokseenkin taattu, kun tulovirrat tulevat muualta kuin omistajan taskusta.

  Tällä en tarkoita, että Kroenke olisi hyvä omistaja – kaukana siitä.

 3. Tere tulemast, jos kyseessä on Fredrik L. oli näkyvä ja tehokas niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hieno mies!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s