Ljungberg mukaan junnuvalmennukseen ja Chelsea Oxin perässä :)

Freddie Ljungberg on liittynyt seuran junioripuolen valmentajiin. Ilmeisesti Henryn tapaan mies suorittaa valmentajatutkintoa ja on aloittamassa uraa sillä saralla. Joka tapauksessa hienoa saada lisää entisiä loistavia pelaajia mukaan seuran toimintaan tavalla tai toisella.

Jokin aika sitten oli vielä tilanne, että mukana ei ollut ketään ja se oli todellinen sääli, sillä niin paljon loistavia vaihtoehtoja olisi viimeiseltä 20 vuodelta ollut tarjolla. Onneksi nykyään Bouldin lisäksi Henry ja Pires on tuttuja naamoja harjoituskentällä ja Freddie nyt viimeisimpänä liittyy joukkoon. Tämä on ehdottomasti positiivinen asia, kun entisiä pelaajia ja seuralegendoja saadaan toimintaan mukaan. Se tuo tietynlaista jatkumoa toimintaan.

FA Cupin merkeissä mennään tämä viikonloppu Sunderlandin saapuessa huomenna Grovelle. Ensi kautta ajatellen tuli eteen Sky:lla mielenkiintoinen uutinen, jonka mukaan videotarkastusten määrää saatetaan lisätä ja juuri FA Cup olisi ensi kaudella se paikka, jossa asiaa kokeiltaisiin. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta ja saa nähdä toteutuuko asia. Yleensähän viimeistään UEFA ja FIFA ovat olleet näitä vastaan, mutta onneksi siellä on viimein vaihtuneet Blatter ja Platini, joten tilanne ei ole enää sama kuin ennen.

Allardyce aikoo selkeästi huomenna laittaa kentälle kakkosmiehistön tai sitten mies on moneen kertaan puhunut täyttä puuta heinää lehdistölle. Jotenkin en jaksa uskoa tähän, vaan liigassa säilyminen on se ykkösprioriteetti ja kolme peliä viikon sisään olisi vain liikaa samoille pelaajille.

Sunderlandin parhaiden pelaajien puuttuminen tietysti helpottaa meidän tilannetta, mutta silti jatkopaikka ei ilmaiseksi tule. Meillä tulee todennäköisesti olemaan kentällä useampi vähemmän pelannut, jotka saavat näytönpaikan. Sama tietysti koskee vierasjoukkuetta ja täytyykin toivoa, että meidän tilaisuuden saavat pelaajat käyttävät sen paremmin hyödykseen.

Iwobi varmaan saa junnuista tilaisuuden, vaikka paljon mieluummin näkisin Reine-Adelaiden saavan minuutit, koska mies on huomattavasti lahjakkaampi. Myös Gnabry olisi oma valintani ennen Iwobia, jolle en vain näe uraa kuin jossain Championshipin joukkueessa korkeintaan.

Junnujen lisäksi peliminuutit ja näytönpaikka ovat tärkeitä varmasti myös Chambersille sekä Oxin olisi vihdoin syytä onnistua jos nyt ylipäätään on kentällä. Pitäisi olla, mutta aivan yhtä hyvin Wenger voi tällä kertaa laittaa Campbellin avaukseen.

Perjantaikevennys saatiin siirtohuhuista, kun Chelsean väitetään olevan Oxin perässä Hiddinkin hakiessa korvaajaa mahdollisesti myytävälle Hazardille. Tämä olisi huikea kauppa meidän kannalta jos Oxista saisi vaikka 30 miljoonan verran. Eivätkö ottaisi Wilsherea myös samalla hinnalla..

14 thoughts on “Ljungberg mukaan junnuvalmennukseen ja Chelsea Oxin perässä :)

 1. En nyt niin naureskelisi huhuille Oxista. Toki todennäköisesti juuri tämä huhu on roskaa. Mutta pääasia on tässä se, että monikin valmentaja näkee esim. Arsenalin lädeissä suurta kehityspotentiaalia, jonka kaivamisessa Wenger on epäonnistunut. Eikä Wenger ole 20 vuodessa saanut aikaan ainoastakaan edes keskitason lädisupertähteä (vrt. Bale, Rooney, Owen ym). Wilsherestä oltiin varmoja että uusi Pirlohan siitä syntyy, eikä olisi voitu olla enempää väärässä. Wengerin tilasto on tässä umpisurkea, vaikka sai muokata akatemian mieleisekseen jo 90-luvun lopulla.

 2. Lähteinä Oxin siirrolle taisi olla Daily Star ja The Sun, joten tuskin hirveästi faktapohjaa on tässä jutussa ja taitaa olla lähinnä palstatilan täytettä. En tietysti pistäisi yhtään pahakseni vaikka lähtisi, niin saataisiin joku parempi pelaajaa rosteriin. Englantilaiset pelaajat ovat mielestäni muutenkin erittäin yliarvostettuja ja lädien pitäminen joukkueessa vain englantilaisuutensa vuoksi on lähinnä askel taaksepäin. Oxista tai Wilsherestä tuskin kuitenkaan on koskaan mitään maailmantähtiä tulossa, kun ovat jatkuvasti loukkaantuneena. Wilsheren kanssa en vielä ole täysin menettänyt toivoa, mutta Ox ei ole mielestäni kehittynyt ollenkaan siitä, kun aikanaan tuli Arsenaaliin ja vaikea nähdä miehen olevan tulevaisuudessakaan mitään muuta kuin ylipalkattu rosteripelaaja. Tämä on tietysti sääli, mutta on allekirjoittaneen mielestä yksinkertaisesti liian tehoton laituriksi ja liian epävarma keskikentälle.

  • No, nyt on kuitenkin FA nähnyt viisaaksi asettaa sellaisen asian kuin kiintiöt.

   Lisäksi kannattaa ehkä sen verran pitää silmiä auki jalkapallon ulkopuolelle, että jos Britannian EU-äänestys päätyisikin eroon, niin työvoiman vapaalla liikkuvuudella pyyhitään persettä ja lädikiintiöt voidaan nostaa melko korkeiksikin nationalistisessa huumassa.

 3. Taidetaan nähdä Kamara kentällä tai ainakin kokoonpanossa. Wenger ei ollut päästänyt kaveria suomen maajoukkueen mukaan.

 4. Siirtohuhuja on ammuttu sen verran alas, että tämä Egyptin ihme jäänee ainoaksi hankinnaksi sitten. Tietty viimeisenä päivänä joku epätoivoinen vedätysyritys, joka ei mene läpi.

  Wenger toki vahvisti Elnenyn olevan varma hankinta, vaikkei nettisaitilla vielä loista. Vaikea innostus. Kerrankin komppaan Mersonia, korkeintaan squad player, ei muuta.

 5. Jospa ovi käykin ulospäin…länsi kinkku on kuulemma Artetan kintereillä, aikuisten oikeesti.Ox ulos samasta luukusta ja Jack kaupan päälle, alkais mahtua tuoretta verta rosteri on 🙂

 6. Taidan pelata liikaa tunnetasolla, mutta katsoisin itse vielä nuo Ox ja Jack -kortit loppuun. Eli Oxille järkevää peliaikaa ja katsottas Jackin ’uus tuleminen’

 7. Ennemmin aina tusina-Joel ulos kuin Ox. Wilsheren loukkaantumishistoria on vertaansa vailla Diabyn lähdettyä piikkipaikalta, joten pikku hiljaa projekti Jack alkaa olla virtaa vailla. Viimeistään 2017 pois.

 8. Härmäläiset perusjuntit myymässä kaikki englantilaiset pois 🙂

  Itseä tuo nyt ei haittaisi , mutta veikkaisin pelipaikalla elävien vetävän herneen nenään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s