Kolme toivetta toteutui

Arsenal – Sunderland 3-1 (1-1)

Voitto, ei loukkaantumisia ja minuutteja Reine-Adelaidelle. Nämä olivat toiveet ja jokainen toteutui, joten eiliseen pitää olla tyytyväinen. Etukäteen lähtötilanne oli selvä. Voitto piti ottaa ja samassa huilia olisi annettava muutamalle pelaajalle, joista tärkeintä se oli ehkä Özilille. Tämä saatiin ja lisäksi Ramsey sai reilun tunnin lepoa ja olihan Mertesacker kokonaan Özilin tapaan poissa kokoonpanosta sekä myös Monrealille lepo oli varmasti hyvä asia.

Ainoat kauneusvirheet omaan makuuni olivat Bellerinin peluuttaminen, sillä jos Debuchy pystyi olemaan penkillä, niin olisi mies voinut pelata. Muutenkin ranskalaista ei pitäisi missään nimessä päästää pois tämän tammikuun aikana, vaan tehdä selväksi, että miestä tarvitaan ja sopimus velvoittaa. Kerrankin Wengerin olisi laitettava joukkueen menestys yksittäisen pelaajan halujen ja ehkä edunkin edelle.

Eiliseen otteluun palatakseni Cech maalissa oli positiivinen yllätys, mutta se johtui kai ainoastaan Ospinan loukkaantumisesta ellei sitten kyseessä ollut vuosien varrella tutuksi tullut toimistoloukkaantuminen maalivahtiosastolla.

Hyvä kuitenkin näin, sillä Cechiä ei tarvitse kenttäpelaajien tapaan kierrättää ja eilenkin mies oli paikallaan ja otti muun muassa noin 80 minuutin kohdalla erittäin tärkeän torjunnan tai loppu olisi voinut mennä todelliseksi paniikiksi. Tämä siis tilanteessa, jossa Sunderland sai loistopaikan, kun ensin Atkinson jätti melko selvän rankkarin viheltämättä, kun Giroud kaadettiin loistavassa maalipaikassa.

Campbell oli mielestäni eilen meidän paras ja miehen kehitys on ollut huikeaa viime aikoina, kun vastuuta on tullut pakkotilanteessa. Campbell on parissa kuukaudessa osoittanut enemmän kehittymistä kuin Ox koko viiden vuoden aikana seurassa. Toki Bellerinin panos oli myös ratkaiseva ja yhtä hyvin espanjalaiselle voisi antaa ottelun parhaan pelaajan palkinnon.

Itse olisin peluuttanut Iwobin tilalla Reine-Adelaidea avauksessa, mutta Iwobi pelasi silti kelpo pelin ja antoi muutamia loistavia syöttöjä, joista esim. Walcott olisi voinut tehdä ja ehkä pitänytkin tehdä vähintään yhden maalin.

Plussaa Wengerille vaihdoista. Ne tulivat taas perinteiseen aikaan toki, mutta nyt toimivat. Ramsey ratkaisi ottelun lähes heti tultuaan kentälle ja tämä oli erittäin tärkeä ratkaisu manageriltamme.

Giroud oli heikko suurimman osan ottelusta, mutta sai silti nimensä maalitilastoon ottelun lopullisesti ratkaisseella maalilla ja tämä on hyvä asia. Hente sanoi puhuessamme hyvin asian Giroudin kohdalla, että ennen mies ei olisi tehnyt tällaisessa pelissä maalia, kun on muuten ollut pihalla, eikä edes päässyt paikoille, mutta tällä kaudella silti onnistumisia on loppujen lopuksi tullut heikommissakin otteluissa. Erittäin tärkeää joukkueen kannalta, sillä edelleenkin Giroud on se joukkueen ainoa todellinen hyökkääjävaihtoehto.

Nyt odotellaan seuraavan kierroksen arpaa ja toivottavasti vältetään ne pahimmat mahdolliset eli vieraspelit kärkijoukkueita vastaan ja lisäksi olisi suotavaa, että emme joudu myöskään esim. Stoken vieraaksi. Kotipeli jotain alempi sarjalaista vastaan olisi unelma-arpa ja mahdollistaisi mukavasti kierrätyksen.

Unelma kolmannesta peräkkäisestä FA Cup voitosta elää edelleen.

6 thoughts on “Kolme toivetta toteutui

 1. Hyvä kirjoitus!
  Honkaselle: kun pakkaset tappaa punkit ja siellä pohjoisessa on vielä enemmän, voitte elää punkitonta kesää ensi kesänä. Minua kuitenkin askaroittaa, miten käy lapamadon?

 2. Benik Afobe siirtyy Bournemouthiin 10m punnalla. Teki vuodessa 23 maalia divarissa siirryttyään sinne muodollisella summalla Arsenalista. Ehkä tässä on pieni osoitus ja toivonkipinä, että akatemian taso on nousussa ja jotain tulisi läpi. Tähän asti koulutettujen pelaajien taso on liikkunut valitettavasti divarin ja premierin tyven välimaastossa lähes täysin ja siirtosummat noudatelleet tätä tasoa.

  • Aika outo siirto oli aikanaan päästää afobe muualle,jotenki pidän sitä lahjakkaampana ku esim akpomia(joka kai toki nuorempi) mutta silti.toivottavasti afobe onnistuisi hyvin.tän hetken akatemia pelaajista dan crowley ja tää ajaxista tullu junnu vaikuttaa aina highlightien perusteella lupaavilta kavereilta.

   • Samaa mieltä 👍
    Tuleekohan afoben siirtosummasta yhtään puntia vielä Arsulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s