Edes Elnenyn siirtoa ei saada pakettiin – niin tyypillistä meidän siirtopolitiikalle

Jokin tässä meidän siirtopolitiikassa mättää ja pahasti. Tällä kertaa huhujen mukaan olimme hyvissä ajoin liikkeellä, mutta siitäkin huolimatta edes Sveitsin liigasta ei saada ostettua pelaajaa ilman, että hommaan menisi tuhottomasti aikaa.

Muut joukkueet saavat siirtoja tehtyä suhteellisen kivuttomasti ja nopeastikin, mutta meillä se ei vain ole mahdollista ellei sitten alla ole 8-2 rökäletappio pari päivää ennen siirtoikkunan sulkeutumista tai tammikuussa nelossijapokaali näyttäisi olevan vaarassa.

Nythän pelataan ainoastaan mestaruudesta, joten miksi sitä tekemään niitä kahta tarvittavaa hankintaa ja vieläpä ajoissa. Perinteiset selittelyt, että pelaajia on palaamassa sairastuvalta, mutta samalla täysin sivuutetaan, että uusia loukkaantumisia tulee varmasti vähintään samaan tahtiin ja todennäköisesti enemmänkin kuin porukkaa palaa pelikuntoon.

Aika kuvaavaa, että avasin tämän artikkelin NewsNow:n kautta ja ehdin hetken lukea ennen kuin tajusin jutun olleen kirjoitettu jo syyskuun alussa siirtoikkunan sulkeuduttua. Silti valitettavasti se ei paljoa mene pieleen ja kuvaa täydellisesti meidän siirtopolitiikkaa ja sitä kautta kuinka voittaminen ei todellakaan ole se ykkösasia.

Positiivisempi uutinen sen sijaan on Monrealin todennäköinen jatkosopimus, sillä mies on ottanut vasemman pakin tontin täysin ansaitusti itselleen ja esitykset ovat lähes poikkeuksetta olleet hyviä jo pidempään. Espanjalaisen tasonnosto on selvästi auttanut puolustuspeliämme ja enää vasemmalta ei tulla huippupaikoille turhan helposti, kuten Gibbsin pelatessa.

Seuraava ottelu tulee nopeasti ja se onkin todella tärkeä monessa suhteessa. Ottelu Liverpoolia vastaan on aina huippupeli ja toisekseen tällä kertaa ottelu on sarjankin kannalta erittäin tärkeä molemmille. Liverpoolilla on harvinaisesti jopa enemmän loukkaantumisia kuin meillä ja siltä tulee puuttumaan useita tärkeitä pelaajia keskiviikkona. Tämän on aivan pakko näkyä jossain ja siitä on pystyttävä ottamaan hyöty irti.

En todellakaan tarkoita, että ottelusta voi odottaa helppoa, mutta täytyyhän muun muassa Skrtelin, Hendersonin, Coutinhon ja Sturridgen puuttumisen jossain näkyä. Tuossa on koko Liverpoolin keskikaistan parhaat pelaajat ja meillä tilanne olisi sama jos poissa olisivat Koscielny, Coquelin, Özil ja Giroud. Näistä ainut keskiviikkona sivussa olevan on Coquelin, joten onhan joukkueiden tilanteissa melkoinen ero ja kerrankin se on meidän eduksi loukkaantumisten osalta.

9 thoughts on “Edes Elnenyn siirtoa ei saada pakettiin – niin tyypillistä meidän siirtopolitiikalle

 1. Arsenal ei viihdy yleensä ollenkaan Anfiledilla, mutta nyt on pakko olla erittäin hyvä tilaisuus napata täydet pisteet. Poolilla on loukkaantumisia ja huono jakso muutenkin, tuttu alakulo on palaamassa seuraan. Seuran sisällä tunnutaan alistuvan siihen, ettei Klopp saa revittyä tusinatavarasta ihmeitä esille ja jälleen kerran menestymättömyyden jakson jälkeen odottaa uusi jälleenrakennnus. Iso luuta lakaisee siellä kesällä ja moni pelaaja saa lähteä.

  Poolin kannalta tietysti Arsenal-matsi on ainakin henkisesti tärkeä ja tärkeällä hetkellä: onko suunta yhtään oikea eli kaatuuko sarjajohtaja? Vamasti yritystä on, mutta vaikka Klopp on taktisesti parhaimmillaan nimenomaan kärkijoukkeueita vastaan, kyllä tämä matsi nykyvoimasuhteilla olisi voitettavissa.

  Pelkään, että Wengeriä voi jähmettää peräkkäiset kolme kovaa matsia. Kolme tappiotakin on realismin rajoissa ja se pitää tietysti välttää eli pelata varmuuden vuoksi tasuria. Stokehan on vielä astetta vaikeampi erittäin vihamielisen yleisön ja sen luoman paineen takia. Tuntuvat aina vaan pääsevän sekä Arsenalin pelaajien että tuomarien ihon alle Britannialla.

  • Arsenalilla taitaa olla yksi tappio viimeisestä kahdeksasta vierailusta Anfieldille (vain liigapelit), eli ei se nyt mikään valloittamaton linnakekaan ole viime vuosina ollut. Paha paikka toki, mutta ei mitenkään mahdoton.

 2. Toivottavasti Elnenyn diili saadaan pian pakettiin. Luultavasti lähinnä tällä hetkellä kyse työlupa-asioista, kun ainakin joidenkin lähteiden mukaan oltaisiin sopimusneuvottelut sekä pelaajan, että seuran kanssa saatu sorvattua maaliin. Mielenkiinnolla odotan, mitä uutta pystyy joukkueeseen tuomaan. Kuten varmasti moni muukin, en ollut ikinä kuullutkaan miehestä ennenkuin aloin Youtuben kautta stalkkaamaan siirtohuhujen ensimmäistä kertaa nostaessa päätään muutama viikko takaperin. Odotukset eivät tosin allekirjoittaneella ole tätä siirtoa kohtaan kummoiset, mutta eivät ne olleet kyllä kieltämättä Koscielnyn, Monrealin tai Coquelinin kohdallakaan kun miehet tuotiin Arsenaliin (Coq tosin oli Arsenalin pelaaja tietysti lainalla ollessaankin, mutta ainoa mielikuva miehestä oli peluutus ManUa vastaan surullisen kuuluisassa 8-2 matsissa), joten toivon etten taaskaan tiedä mistään mitään ja mies yllättää positiivisesti.

 3. Ymmärrän sen että tammikuussa kannattaa ottaa vain täysin varmaa laatua. Mutta miksi sitä ei löytyisi. Varsinkin tässä tilanteessa kun voidaan voittaa vielä kaikki merkittävät pokaalit.

 4. Kyllä sitä laatua on nytkin markkinoilla, enemmän tässä jahkailussa on taas kyse managerimme saamattomuudesta ja ennen kaikkea haluttomuudesta.
  Sanchez ei ole pelikunnossa maksa-allasta vastaan, toivotaan että stoke matsissa mies olis täydessä tikissä

 5. Tietämättä asioiden taustoja, kyllä se nyt on jotenkin paksua väittää, että hommat ei toimi kun Arsenalin toimisto-osasto etunenässä Wenger on saamaton.

 6. Kaikille muille voittajakandidaateille tuli lähes yhtä helppo arpa. Kovia puolivälieriä/välieriä pedataan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s