Seuraavat kolme peliä kertovat paljon

Kolme seuraavaa ottelua liigassa kertovat todella paljon siitä mitkä ovat mahdollisuutemme tai onko joukkue oikeasti kasvanut verrattuna edellisiin vuosiin. Liverpool huomenna vieraissa, sunnuntaina Stoke vieraissa ja ensi viikon sunnuntaina Chelsea kotona.

Todella vaikeita otteluita ainakin jos katsotaan viime kausien tuloksia. Aiempaan peilaten varmaan huominen Anfieldin vierailu on ollut se eniten pisteitä tuonut ja tämä ei tarkoita, että sielläkään olisi kulkenut erityisen hyvin, vaan tulokset Chelseaa vastaan kotona ja erityisesti Stokea vastaan vieraissa vain ovat olleet äärimmäisen surkeita vuosikaudet.

Jos puhutaan ihan puhtaasti pistetavoitteesta, niin kuusi on minimi, jolla voi sanoa ettei mitään ole menetetty. Seitsemän tai yhdeksän olisi jo loistava saavutus, mutta todennäköisesti pelkkää päiväunta. Laskutapoja pisteiden suhteen on monia, mutta itse en vain jaksa uskoa edes tuohon kuuteen pisteeseen. Veikkaisin pistesaldon olevan jotain yhden ja neljän väliltä.

Jos ajatellaan, että Stoken vieraana on taas tuloksena se joka vuotinen tappio, niin silloin huomenna pitäisi kaatua Liverpool ja sama puolentoista viikon päästä Chelsean kanssa. Mahdollista, mutta hyvin epätodennäköistä ja jotenkin näenkin avainasemassa olevan sunnuntaisen Stoken vierailun. Siellä tappioputki pitäisi saada viimein poikki, mutta tasapelikään ei oikein riitä. Ei todellakaan tule olemaan helppoa, sillä molemmat Manchesterin joukkueet ja Chelsea ovat muun muassa hävinneet Stoken vieraana tällä kaudella ja heillä ei ole edes meidän tappiohistoriaa taakkana.

Ehkä hiukan odotetustikin Liverpool leiristä kantautuvien uutisen mukaan loukkaantuneista pelaajista osa palaakin jo huomenna kehiin. Välillä oli puhetta, että Kloppilla ei olisi yhtään topparia käytettävissä, mutta ilmeisesti Sakho ja Kolo Toure ovat kunnossa. Toki tämäkin on meille etu normaaliin verrattuna, sillä Skrtel ja Lovren ovat ainakin omissa papereissani Liverpoolin paras topparipari.

Toppareiden lisäksi Liverpool on saamassa myös Hendersonin takaisin, joten suurimmat ongelmat sillä näyttäisi olevan hyökkääjien ja hyökkäävien pelaajien kanssa, kun varmuudella sivussa ovat Coutinho ja Sturridge sekä myös Ings ja Origi varavaihtoehdoista.

Meillä ei pitäisi olla uusia loukkaantumisia ja saksalaispelaajamme saivat lisäksi huilata viikonlopun ottelun samoin kuin Monreal, joten lähtökohdat huomiselle pitäisivät kaiken järjen mukaan olla hyvät. Pelaajia vertailemalla ottelun pitäisi kääntyä meille, mutta se ei ole niin yksinkertaista. Liverpoolilla on parempi manageri ja se ei olekaan ihan pieni asia.

10 thoughts on “Seuraavat kolme peliä kertovat paljon

 1. Tuohon Kloppin ihannoimiseen liittyen.
  Paljon on ollut puhetta, siitä kuinka Wenkula ei muuta taktiikkaansa ikinä eikä ketään vastaan, vaan mennään samalla ryhmityksellä ja samalla taktiikalla vuodesta ja ottelusta toiseen ja mitä lie… Kuulostanee tutulta.
  Ihan paikkaansa pitävää kritiikkiä ollut, ehkä nykyään vähemmän kuin ennen, mutta pitää kyllä paikkaansa.
  Tähän liittyen eikös Klopp pelaa myös aina täysin munaravia / gegenpressiä? Koko jengi pinkoo täysiä vihun kenttäpuoliskolla niin kauan, että takareisi tai keuhkot revähtää.
  Tähän mennessä toki enemmän takareisiä mennyt kuin keuhkoja ja muita ruumiinosia.
  Ilman Santia konehuoneessa varmasti meidän pelinrakentelu tökkii pahasti ja Flamini tulee lahjoittamaan useita vaarallisia vastaisku paikkoja. Myös Rambo saisi luvan jättää ne ylimääräiset kosketukset väliin ja pelata yhdellä kosketuksella palloa eteenpäin özilille.
  Saa nähdä luovutetaanko pallonhallinta heikolla konehuonella operoivalla maksalaatikolle ja yritetään pystypalloja Theolle ja Campbelille..

  Summasummarum, molemmilla managereilla on kyllä omat vikansa, mutta itse kutsuisin niitä vikoja: tyyliksi.

 2. Itsekin näen manageri”vertailun” olevan blogistillemme tyypillistä provoilua. Vertailukriteerit Kloppin paremmuuteen?

 3. Kovalla summalla kyllä Afobe siirtyi Bournemouthiin, jostain taisin jopa lukea että kyseessä on seuran siirtoennätys. Varsinkin kun miehellä ei ole yhtään Valioliigapeliä vyöllä niin aika järkyttävän kalliilta ainakin omaan korvaan kuulostaa. Tietty sylkenyt maaleja ihan mukavaan tahtiin alemmilla sarjatasoilla ja suhteellisen nuori kaveri on kyseessä, mutta nämä seikat eivät kyllä mielestäni ole mikään tae sille, että maaleja tulisi myös Valioliigassa. Hinnassa on omaan silmään klassista ”lädilisää” aika poskettomasti, tosin varmasti myös ne tulevaisuudessa häämöttävät TV-rahat näkyvät tässä diilissä (jos nyt Bournemouth onnistuu vain pysymään Valioliigassa). Toivon tietysti pelaajan ja seuran kannalta parasta, koska Bournemouth on mielestäni jostain syystä todella sympaattinen joukkue ja omaan mentaliteetin ”once a gooner, always a gooner” (Paitsi ehkä Nasrin ja Adebayorin tapauksissa 😀 ). Toivottavasti tulee hyvä ja viihdyttävä matsi Poolia vastaan ja Arsenal lähtee rohkeasti hyökkäämään ja hakemaan kolmea pistettä, eikä koita varmistella mitään vierastasuria. COYG!

 4. Nyt on aika karistaa Stoke-kirous. Kirous, joka ei ole mitään muuta kuin pehmeyttä. Eri Stoken managerit ja pelaajat ovat saaneet taottua Stoken yleisölle sen, että Arsenal on liigan kaksinaamaisin ja vastenmielisin joukkue, jonka kohtaaminen on kuin cup-finaali, rehdin brittiläisen jalkapallon sota mannermaista kieriskelyä ja ininää vastaan. Yleisö ottaa innolla osaa tuomarin manipulointiin, jossa jokainen kotijoukkueen pikkusika menee vihellyksettä ja kortin arvoiset rikkeet jäävät vain vapaapotkuiksi. Vastaavasti jokaisesta tykkimiehen kostotaklauksesta ja provosoinnista ulvotaan punakorttia, koska ”pää ei kestä kovia rehtejä taklauksia”.

  Wenger on sinänsä aiheellisella valituksellaan ja voimakkaalla edelleen aiheellisella kauan sitten antamallaan reaktiolla Ramseyn tilanteeseen auttanut kovasti Pulisia ja nyt vähemmälti Hughesia. Stokessa rakastetaan vihata Arsenalia ja Wengerin hapanta naamaa taas yhden painitappion jälkeen.

  Tässä ei auta muu kuin miehistyä, pelata kovaa mutta puhtaasti ja takoa muutamassa perättäisessä matsissa murskalukemat taululle. Loppuu se yleisön ja lehdistön mölinä ja tuomarit alkaa viheltää taas tavallisesti. Samantyyppinen asetelma oli vähän aikaa sikamaisia otteita käyttänyttä Fat Samin Boltonia vastaan, mutta se lukko murtui. Nyt on aika murtaa tämäkin.

 5. On stoken fanit kyllä ihmissaastaa,ei vaa vittu mitenkää pysty ymmärtää sitä vihellystä ja buuausta ramsaylle,säälittävää touhua.

 6. Ja kappas,afobe heti bournemouthin avauksessa.sekä meidän lainamies jon toral osunu taas birminghamille,jollaa sentää lainapesti menossa nappiin.

 7. Yllätyksillä alkoi kierros. Villa voitti ja Manu puutui lopussa tasuriin. Liecesterin nelospaikan saumat vaan paranee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s