Piste sentään, mutta se ei vain riitä mestaruustaistelussa

Stoke – Arsenal 0-0

Yksittäisenä otteluna ajateltuna eilinen tulos ei ole mikään katastrofi. Vieraspiste Stokelta on enemmän kuin kumpikaan Manchesterin joukkue tai vaikka surkeaa kautta pelaava seuraava vastustajamme Chelsea sai Britannia Stadiumilta.

Silti nämä jatkuvat pistemenetykset vieraskentällä alkavat tuntua ja käyvät kalliiksi. Olemme voittaneet yhden ainoan vierasottelun kuudesta viimeisestä ja se ei todellakaan riitä. Kaiken huipuksi tuo ottelu oli umpisurkeaa Aston Villaa vastaan. Pisteitä on tippunut muun muassa West Bromwichia, Norwichia ja Southamptonia vastaan Liverpoolin ja eilisen lisäksi. Ei todellakaan riittävän hyvää tekemistä katsoi asiaa miltä kantilta tahansa.

Eilisen tiesi vaikeaksi otteluksi ja entistä vaikeamman siitä teki Özilin ja Sanchezin puuttuminen. Özilillä on joku lievä vamma. Saa nähdä pitääkö tämä vamman lievyys paikkansa vai onko vamma samantapainen kuin Sanchezin kolmen viikon takareisivamma, jota chileläinen on nyt parannellut seitsemän viikkoa.

Esityksemme avausjaksolla oli heikko ja emme saaneet peliämme kulkemaan oikein millään tapaa missään vaiheessa. Silti Campbell pelasi taas yhden loistavan pystysyötön, jolla Giroud oli nokikkain Butlandin kanssa, mutta ei saanut palloa maaliin. Tässä on se ero Giroudin ja todellisen huippuhyökkääjän välillä. Tuosta paikasta pallo pitäisi laittaa sisään, sillä se saattaa hyvinkin olla ero pisteen ja kolmen välillä.

Pidin joukkueen asenteesta ja esityksestä siinä mielessä, että vastattiin kotijoukkueen kovaan peliin heti ottelun alusta asti. Useina muina vuosina olemme vain tyytyneet osaamme ja poimineet palloa verkosta, kun Stoke on rymistellyt. Nyt laitettiin vastaan samalla mitalla ja pyrittiin myös vaikuttamaan tuomariin, jotta vihellykset olisivat edes jollain tavalla tasapuolisia.

Cech oli meidän paras ja pelasti pisteen, sillä paremmat maalipaikat Stokella oli kuin meillä koko peliä katsottaessa. Monreal jatkoi loistavia otteita ollen taas paras kenttäpelaajamme. Hyökkäyspäässä oli hiljaista ja Walcott oli umpisurkea ja kukaan muukaan ei saanut paljoa aikaan.

Toisella jaksolla oli vähän parempi jakso, mutta sitä ei pystytty hyödyntämään ja jostain käsittämättömästä syystä Giroud oli usein jommassakummassa laidassa, jolloin meillä ei ollut ketään keskellä ja maalinteko oli entistä epätodennäköisempää ellei suorastaan mahdotonta.

Käsittämätöntä taas kuinka Wenger käytti toisen vaihdon lisäajalla ja jätti kokonaan kolmannen käyttämättä. No toisaalta, kun managerimme ei vain osaa vaihtaa, niin ehkä loppujen lopuksi näin on parempi.

Onhan tilanne surkea, kun joukkueessa ei ole vaihtopenkillä kuin kokematon junnu Iwobi keskikentälle hyökkäävään rooliin ja ei ainuttakaan hyökkääjää. Ja tällä en tarkoita haukkua Iwobia, sillä eilen mies oli 20 minuutissa parempi kuin Walcott on ollut kahteen viime peliin.

Tämän tilanteen ei pitäisi olla mahdollista koskaan meidän kokoluokan ja resursseilla operoivan seuran kohdalla, mutta niin vain tätä samaa on nähty jo vuosikausia. Eilenkin varmasti hyökkääjä penkiltä olisi tuonut jotain uutta peliimme, mutta eihän tämä ole mahdollista, koska Wenger ei semmoista suostu hankkimaan, vaan pelaa jo neljättä kautta oikeastaan pelkällä Giroudilla. Täysin anteeksiantamatonta toimintaa.

Nyt kasassa kaksi pistettä kuudesta mahdollisesta tässä kolmen kovan ottelun putkessa. Enää emme siis voi saadakaan sitä kuutta pinnaa jota pidin vähimmäistavoitteena ja osoituksena, että joukkue on mennyt eteenpäin. Pahasti näyttää, että saldo jää kahteen tai kolmeen pisteeseen, joka ei vain riitä katsoi asiaa kuinka tahansa. Tietysti Chelsea saattaisi kaatua jos kaikki tähdet ovat kohdallaan ensi sunnuntaina, kun Mourinho ei ole enää joukkueen manageri.

12 thoughts on “Piste sentään, mutta se ei vain riitä mestaruustaistelussa

 1. Iwobi kyllä koikkelehti ihastuttavasti, varsinkin heti kentälle saavuttuaan. Toisaalta oli junnumaisen pelokas sitten lopun hätähetkillä.

  Itse mietin tällä hetkellä, etttä kumpi oli surkeamp eilen.
  Theo vai Ox. Perusteluja en edes viitsi kirjoittaa. Ei yksinkertaisesti aika riitä.

  Hyvä taistelu kyllä joukkueelta. Ramsey varsinkin laittoi lapikasta sääreen koko ottelun ajan ja Flamsterkin heräsi horroksestaan ja laittoi pari tuttua liukkaria. Harmi, että korttia ei tullut vieläkään. 😉

 2. ”Tässä on se ero Giroudin ja todellisen huippuhyökkääjän välillä.” et ole tosissas? Kerranki paikka ei edes ollut mitenkään varma, veskari peitti loistavasti. Muita paikkoja kaudella kyllä on ollut mistä Girun olisi pitänyt pistää sisään.

  Tällä kaudella Giroud on pelannut loistavasti kaiken kaikkiaan. Isoissa peleissä onnistunut ja muutenkin asenne ja tekeminen ollut hyvällä tasolla.

 3. Poolin viime hetken tasoitus ottaa enemmän pannuun kuin eilinen pistejako. Nyt on vaan pakko hoitaa Chelsea. Kaksi vaikeaa vieraspeliä on nyt pois alta eikä tullut turpiin ja edelleen sarjan kärjessä.
  Leicester tippuu helmikuun aikana mestaruusjunasta, kun kohtaa Stoken, Man Cityn, Poolin ja Arsenalin.
  En oikein ymmärrä Campbelliin kohdistunutta kritiikkiä eilisessä viestiketjussa. Kaveri on ollut jo parin kuukauden ajan yksi parhaista pelaajista joukkueessa ja menee ainakin mun papereissa laitureista selkeästi Theon, Oxin ja Welbeckin edelle. Kaverilla on pelisilmää, kohtalaisen hyvä laukaus, työmoraali ja nopeuttakin riittää. Tilanne vähän samanlainen kuin Kokkelin kanssa – lainapesteissä ei vakuuttanut, mutta miten sitten kävikään.

 4. Eilistä tulosta voi stoke historiaan verraten pitää jopa hyvänä.Mutta ero hyvän ja parhaan välillä tuli taas todistetuksi.
  Me ollaan oltu tällä kaudella hyviä, mut jos me halutaan nostella keväällä valkun voiton kunniaksi kannua…Niin meidän pitäs voittaa pool maalilla, ei tasuria.Meidän olis pitäny pystyä tekee eilen 1 ja voittaa, ei tasuria.
  Mikä ero on hyvällä ja parhaalla?
  Hyvä on tyytyväinen keskinkertaisuuteen, paras ylittää itsensä!

 5. Jos muut ovat sellaisia, että Spurskin alkaa näyttää mestariehdokkaalta, niin aika heikosti menee Arsenalillakin. Pakosti.

 6. Edelleenkin vaikuttaa siltä, että joukkue, joka saa aikaiseksi jonkinlaisen voittoputken, hoitaa pokaalin. LvG:hän yhdellä pool-voitolla ilmoitti Munan mukaan pokaalijahtiin – mikä lähinnä kielii epätoivoisesta yrityksestä viedä huomiota pois joukkueen ongelmista.

  Kyllähän ensi sunnuntain ottelu näyttää suuntaa – ovatko pienet väsymisen merkit taaksejääneitä, saadaanko samaan otteluun sekä hyökkäys että puolustus toimimaan jne.

  • Arsenalin kantti on niin paperia, että pienen kaulan ottamisen jälkeen seuraisi välitön hermostunut konttausvaihe. Nämä kolme matsia olisivat voineet toimia henkisen kasvun ja hitsautumisen paikkana, joka EHKÄ johtaisi johonkin suurempaan, mutta nyt tilaisuus meni jokseenkin täysin ohi nihkein esityksin. On jopa pelättävissä, että Wenger tyytyy Chelseaa vastaankin tappion välttämiseen, koska häviö nimenomaan ”kadottaisi momemtumin”.

   • Roikkuu todnäk siitä onko Özil ja Alexis pelikunnossa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s