Edellisten kausien virheet toistetaan tammikuussa ja näin ollen lopputuloskin on todennäköisesti sama

Täytyy sanoa sunnuntain tasapelin edelleen harmittavan ja olisimme tarvinneet ehdottomasti sen kolme pistettä, sillä piste on kuitenkin lähempänä tappiota kuin voittoa ja tasapeleillä ei liigaa voiteta. Tarkemmin ajatellen ehkä enemmän harmittaa kuitenkin Liverpool peli ja siinä jo perinteeksi tullut tasoitusmaali loppuhetkillä. Kolme pistettä Anfieldiltä ja tasuri Stoken kanssa olisi ollut aivan ok. Näin ei vain käynyt ja venymistä olisi tarvittu jommassakummassa, mutta siihen ei pystytty ja tuloksena on heikot kaksi pistettä.

Sunnuntaina Elnenyn tilanne osoitti juuri sen mitä pelkäsinkin tai tiesin tapahtuvan uuden hankitamme suhteen. Mestaruustaistelu on menossa juuri nyt, eikä tulevaisuudessa, joten olisimme tarvinneet pelaajan, joka on heti valmis kentälle ja auttamaan joukkuetta.

Valitettavasti managerimme valitsi kuitenkin taas toivotaan toivotaan -ratkaisun ja halpisvaihtoehdon tasonsa osoittaneen laadun sijaan. Tämä tulee luultavasti maksamaan kalliisti loppujen lopuksi ja sunnuntaina uusi hyvä pelaaja Flaminin tai Oxin tilalla olisi voinut olla avain kolmeen pisteeseen. Kertoohan se paljon, kun aivan surkeassa vireessä oleva Ox menee kentälle ennen Elnenyä, eikä Wenger uskaltanut sitten antaa minuutteja edes vaihdosta, vaan jätti mieluummin yhden vaihdon käyttämättä.

Elnenystä saattaa kehittyä hyvä tai jopa loistava pelaaja, mutta todennäköisesti se ei auta meitä tämän talven ja kevään aikana, vaan pahimmassa tapauksessa miehen peluuttaminen ja totuttelu Valioliigaan maksaa pisteitä ja sitä kautta mestaruuden.

Eihän tässä silti ole mitään uutta, vaan näin Wenger on toiminut aina jälkimmäisen puolikkaan aikana seurassa ollessaan. Kaudella 2007-2008 meillä oli loistava paikka voittaa mestaruus, mutta tuolloinkaan tammikuussa ei tullut hyökkääjää ja kaiken huipuksi managerimme myi Lassana Diarran keskikentältä, jolloin korvaajaa Flaminille tai Fabregasille ei ollut heidän odotetusti loukkaannuttua ylipeluutuksen seurauksena. Kuulostaako tutulta ja Diarran tilalle voi vaihtaa nimen Debuchy nyt.

2010-2011 kaudella olisimme myös tarvinneet vahvistuksia, kun tammikuussa olimme hyvissä asemissa mestaruustaistossa, mutta managerimme toiminta siirtomarkkinoilla oli tuttua ja niin oli lopputuloskin toukokuussa.

Viimeisin esimerkki on kahden vuoden takaa kaudelta 2013-2014, jolloin johdimme liigaa tammikuussa, mutta kaikki näkivät, että tarvitsemme uuden hyökkääjän ja mielellään myös puolustavan keskikenttäpelaajan. Kumpaakaan ei tullut ja näin ollen meidän mestaruustaistelu oli ohi jo hyvissä ajoin ennen kevättä. Ja Sanogo oli usein avauksessa ja näin tapahtui myös Mestareiden liigan jatkopelissä Bayern Munchenia vastaan.

Tämä kausi on aivan samoilla raiteilla kuin kaksi vuotta sitten pelattu. Toki nyt Elneny on hankittu, mutta pahasti näyttää, että ei egyptiläinen ole se palanen, joka tulee homman ratkaisemaan. Toki tällä kaudella muut konttaavat paljon enemmän kuin aikaisemmin, josta paras osoitus on Tottenhamin mestaruustaistossa mukana oleminen. Sen tapahtuminen vaatii huippujoukkueilta todella heikkoa kautta, kuten Timo eilisissä kommenteissa loistavasti asian ilmaisi.

Tämän takia onkin entistä hirveämpi katsoa kuinka Wenger ei vain voi luopua periaatteistaan ja ostaa sitä tarvittavaa hyökkääjää ja tasonsa osoittanutta puolustavaa keskikenttäpelaajaa, jotka antaisivat meille loistavan mahdollisuuden mestaruuteen viimeinkin. Mieluummin managerimme toivoo parasta ilman hankintoja ja lopputuloksen siitä olemme nähneet liian useasti ennenkin.

Mainokset

8 thoughts on “Edellisten kausien virheet toistetaan tammikuussa ja näin ollen lopputuloskin on todennäköisesti sama

 1. Muutaman ihan hyvän blogin jälkeen palattiin taas itkuosastolle. Lienee sopivaa, että samana aamuna arseblog kirjoitti asioista, jotka antavat aihetta optimistisuudelle kevään mestaruustaistossa.

  Elnenyn tilanne sunnuntaina ei osoittanut yhtään mitään. Itse olin ainakin ihan tyytyväinen, ettei miestä lyöty suoraan avaukseen korkeintaan parin päivän harjoitustaustalla stadionille, jossa lokaa tulee niskaan moninkertaisesti esim White Hart Laneen verrattuna. Paha sanoa, pelaako Chelsea-pelissä, mutta itse varmaankin löisin avaukseen vasta Burnley-pelissä. Toisaalta Ram-Flamin kemia ei ole ollut kovin kunnossa, joten jos harjoituksissa sujuu uudella pojalla tarpeeksi hyvin, niin miksei jo tänä sunnuntaina. En myöskään usko, että esim blogistin himoitsema Wanyama, jonka pallotekniikka on korkeintaan Flaminin tasolla, olisi suuremmin Britannialla loistanut. Pitää nyt muistaa, että emme edes päästäneet yhtään maalia.

  Wengerin toiminta joissain tammikuissa on ollut kyllä todella turhauttavaa, siitä olemme samaa mieltä. Tässä ikkunassa on kuitenkin vaikea nähdä, että hyökkäyspäähän olisi tarjolla ketään kovin merkittävästi joukkuetta vahvistavaa pelaajaa. Chelsea on varmasti liikenteessä kärkipään vahvistuksen perässä, eikä sinnekään ole vielä ketään löytynyt. Huhuissa on ollut WBAn penkille jumittunut Berahino, mikä kertoo jo valinnanvaran vähyydestä.

  • Ja lisätään vielä, että Walcott on ollut todella yössä jouduttuaan korvaamaan Alexisia laidalla. Nyt kun Vauva-Joel on osoittautunut hyökkäyspään ansioiden lisäksi Ramseymäiseksi työmyyräksi, voisi kärkikolmikko Alexis-Theo-Campbell saada hyvää jälkeä aikaiseksi. Giroudkin oli alkukaudesta todella tehokas tullessaan penkiltä sisään, ja väsymys alkaa varmasti painaa nyt kun avauksen pelejä on tullut alle jo todella monta putkeen.

   • Ymmärrettävästi Giroudilla voi jalka painaa, mutta ei se pitäisi olla kovin vaikea tehtävä hankkia hyökkääjää joukkueeseen, kun penkillä ei ole ollut pitkään aikaan ketään.

    Kuka tahansa kohtalaisen hyvä hyökkääjä parantaisi tilannetta ja osoittaisi, että nyt halutaan voittaa mestaruus. Toinen ns. Giroud tai jopa varamies ranskalaiselle olisi huomattavasti parempi tilanne kuin nykyinen, että Iwobi on ainut hyökkäyspään vaihto ja kaukana hyökkääjästä.

 2. Syyt Elnenyn hankintaan juuri nyt lienevät siinä, että hän oli nyt saatavilla helpohkosti, koska kovin moni seura ei tammikuussa hanki tulevaisuuden pelaajia – kesällä olisi voinut tulla hintakilpailu. Toinen syy voi olla se, että Flamini tarvitsee tuuraajaa eikä wenger oikein luota Chambersiin tai jopa enää Artetaankaan – tosin Artetan päästäminen kentälle pool-ottelun lopussa oli historian klassisimpia mokia.

  • No jaa. Monet ovat huudelleet kolmannen topparin perään, mutta se olis valuttanut joukkuetta vielä syvemmälle, mikä olisi vaan helpottanut pitkien pallojen pelaamista Bentekelle. Vaihdoissa ei mielestäni ollut syy tasoitukseen, vaan siinä että puolustuslinja makasi liian alhaalla, niin kuin Wenkku taisi mainitakin jossain välissä.

 3. Voiko joku kertoa minulle miksi Debuchy ei koskaan saa vastuuta. Samalla tavalla voisi hyödyntää kuin Gibbsiä vasemmalla. Tai nostaa Bellerin ylemmäs ja Debu alas. Pelituntuma on todnäk todella pahasti hukassa ja sitten kun se paniikki tulee niin ollaan kusessa.

  Nyt ilmeisesti menossa lainalle ja Bellerin loukkaantuu varmasti heti. Ei mitään järkeä.

 4. Debuchy tulee saamaan pian vastuuta, Villaan lainalle. Ihmetellä täytyy totakin Debun kopittamista, vaikkakin Bellerin on pelannut hyvin. Vastuunjakaminen ja kierrättäminen ei tosin ole ikinä kuulunu Wenkun vahvuuksiin…
  Monreal on tehny 3 vuoden jatkopahvia, tämän voi lukea hyväksi uutiseksi.
  Chelskin rotta Costa meni ilmeisestikään lasarettiin viikonloppuna..Pientä toivoa lienee, et ukko ei olis pelikunnossa sunnuntaina…syyskierroksen peli on vielä turhan tuoreessa muistissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s