Mitä kaikkea pitäisi tapahtua mestaruuden voittamiseksi

Aloitan toteamalla, että en usko meidän voittavan mestaruutta vaikka sitä lähes tyrkytetään muiden joukkueiden toimesta. Syyt ovat lähinnä Wengerin siirtopolitiikka niin kesällä kuin tämän tammikuunkin aikana. Tietysti muitakin ongelmia on, mutta ei mennä niihin nyt enempää.

Jos kuitenkin mietitään mitä pitäisi tapahtua, jotta olisimme sarjan päätyttyä vihdoin 12 vuoden tauon jälkeen mestari olisi se suurin piirtein seuraavaa.

Wenger ei edelleenkään suostu hankkimaan sitä tarvittavaa toista hyökkääjää Giroudin kaveriksi, kuten ei ole suostunut neljään vuoteen. Welbeckia ei lasketa, koska taso ei riitä ja vielä pahempaa mies näyttää liittyneen pysyvästi Rosickyn ja Wilsheren seuraksi vesijuoksuosastolle. Tämän takia Giroudin kunnossa pysyminen on avainasia, sillä muita vaihtoehtoja ei oikein ole. Toki Walcott, mutta taso on vielä heikompi pitkässä juoksussa ja kunnossa pysyminen tuottaa ylitsepääsemättömiä ongelmia. Lisäksi käyttöä on myös paljon laiturina.

Giroudin lisäksi kahden parhaan pelaajamme Sanchezin ja Özilin on pakko pysyä loppukausi kunnossa ja jaksaa pelata käytännössä kaikki ottelut. Tämä on erittäin epätodennäköistä ainakin Özilin kohdalla. Sanchez on nyt ollut sivussa kohta kahdeksan viikkoa, joten hyvällä tuurilla chileläinen jaksaa ja pysyy kunnossa loppukauden.

Kolmas tärkeä ja olennainen seikka on Coquelinin paluu. Ranskalainen on selvästi paikkansa paras ja Flaminin pelatessa koko joukkueen taso tippuu. Coquelin pitäisi saada kentälle mahdollisimman nopeasti ja tietysti miehen pitäisi pysyä muiden avainpelaajien tapaan kunnossa loppukausi.

Muista tärkeistä pelaajista Cazorlan paluu toisi ainakin vaihtoehtoja, mutta tätä en silti näe aivan niin tärkeänä kuin edelliset. On makuasia kumpaa halua peluuttaa keskikentän keskellä Ramseysta ja Cazorlasta. Riippuu varmasti myös osittain vastustajasta, mutta Wengerin tietäen Ramsey palaa oikealla laidalle heti espanjalaisen kuntouduttua, joten tämänkään takia en pidä Cazorlan paluuta niin tärkeänä.

Eri asia olisi jos Wenger vaihtelisi kaksikkoa vastustajan mukaan ja peluuttaisi molempia ainoastaan keskellä omalla paikallaan. Toki Cazorla on varsinkin on hyvä varamies Özilille kymppipaikalla, mutta laitaan ei pitäisi laittaa muita kuin Sanzchez, Campbell, Walcott, Ox, Welbeck ja Iwobi nykymiehistöstä.

Omien avainpelaajien kunnossa pysymisen lisäksi yhtä olennaista on muiden joukkueiden suorittaminen ja tällä tarkoitan lähinnä Manchester Cityä. Mestaruutemme on mahdollinen jos muut jatkavat yhtä heikosti, mutta jos Pellegrinin ryhmä saa vähänkään pidemmän voittoputken päälle, niin mestaruus päätyy jälleen Manchesterin siniselle puolelle.

Meidän taso on tämä nykyinen ja tällä kaudella se saattaa riittää kaiken mennessä nappiin, mutta paljon se vaatii onnea ja muiden alisuorittamista. Näin ei toki tarvitsisi olla kokonaan, sillä managerillamme olisi pelimerkkejä muuttaa tilannetta, mutta valitettavasti ei halua tai rohkeutta. Verrattuna samaan ajankohtaan kahden vuoden takaiseen jolloin johdimme liigaa, niin nyt kasassa taitaa olla pisteitä selkeästi vähemmän, oliko jopa seitsemän. Ei tuo nyt ainakaan osoita mitään huikeita kehityksen merkkejä.

7 thoughts on “Mitä kaikkea pitäisi tapahtua mestaruuden voittamiseksi

 1. Maalinteon pitäminen esille eli hyökkääjäkysymys on mielestäni hyvä, pelkistetty lähestymiskulma mestaruustaisteluun. Yleensä joukkueilla tehot katoavat loppukevään pokaalipaineissa ja jos maalinteko on kapeilla harteilla, sitä todennäköisemmin näin käy.

  Riittääkö siis Giroud, Walcott ja Sanchez tarvittavaan maalimäärään? Sitä sopii epäillä, varsinkin kun Giroud tuskin pystyy ensimmäisen puolikkaan tehotasoaan pitämään yllä. Perusteena miehen kaikki aiemmat kaudet, dippaus tulee aina. Theo on yössä, toki maaliputkia on tullut aiemminkin tyhjästä, mutta yhtä hyvin loukkaantumisia. Sanchezillakin on putkitaipumusta, mutta jos vammasta nyt toipuu, voi hyvin olettaa chileläisen olevan kauden toisen puolikaan joukkueen suurin maaliruisku.

  Muista ei valitettavasti tunnu olen suurta apua. Puolustajat tekevät aina jonkun maalin. Kolmikko Özil, Ramsey, Cazorla tekevät yhteensä 5-8 maalia, eli ei todellakaan paljon. Ox ja Campbell eivät uransa perusteella käytännössä tee maaleja, olisiko saldo max. 1-3 maalia kaksikolta kevääksi?

  Lähinnä tarvittavien maalien syntyminen perustuu taas ihmeenomaisiin sattumiin Wengerin pelikirjassa. Eli Giro jaksaakin kerran urallaan koko kauden ja maaleja syntyy n. 30. Tai Sanchez tekee 15-18 maalia tästä kesäkuuhun. Puolustus on siinä kuosissa, ettei 1-0 voittojen putki (eli yhden pelaajan ns. Ljungberg-efekti riittäisi) taida olla realismia.

  Olen Villen kannoilla. Vaatii suurta optimismia tällä miehistön laajuudella ja ottelu-ohjelmalla (heikko vierassaldo) uskoa mestaruuteen. Ennen kaikkea siis faktapohjaisesti perustellen. Se on eri asia kuin uskoa kivan asian toteutuvan sitkeästi.

 2. Huomaa kyllä, että sekä Leicester että spuds eivät riskeeraa valkkupelejä cupin takia – cupin uusinnassa lähinnä vaihtopelaajia avauksessa.

 3. Noin toimii osaava valmennus.Kierrätetään järkevästi ja pidetään paras miehistö isku kunnossa seuraavaa tärkeintä peliä silmällä pitäen.Meillä on paljon opittavaa 🙂

  • Silti kumpikaan ei ole ollut 20v Arsenalin yläpuolella sarjataulukossa kun kausi on päättynyt.

 4. Noin toimii joukkue, jolla on resursseja panostaa vain ja ainostaan yhteen tavoitteeseen. Liigaan.
  Toki järlevin panostuksen kohde, mutta voin vain kuvitella millainen metakka syntyisi jos lähdettäisiin puolustamaan kahta peräkkäistä FA cupia, u21 jengillä + Artetalla.

  Itse pidin ainakin kovasti Facupissa esiintyneestä ryhmästä. Sopivan laadukas ja mukavasti kierrätystä. Ei tarvinnut hinata tänäkään vuonna noissa kuluttavissa uusintaotteluissa.

 5. Älkää nyt jaksako noista kierrätyksistä. Mestaruustaistossa oleva Arsenal ei ole mikään nuorisuomikaikkipelaajoukkue vaan parhaat pelaavat ja sillä siisti.

  Minkään joukkueen rosteri ei kestä avainpelaajien loukkaaantumisia mestaruustaistossa joten riskillä on välillä mentävä.

  Viime FA cupissa oli juuri sopivan kierrätetty iskukykyinen joukkue. Liigassa kierrättäminen johtaa väkisin pistemenetyksiin kun mitään Derbyjä ei siellä enään ole

  • Nimenomaan parhaat pelaa ja kohta ei ole parhaita jäljellä. Joko loukki tai väsyneitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s