Olisihan niitä hyökkääjiä jos vain haluttaisiin hankkia

Täytyy sanoa, että en tajua kuinka managerimme voi olla jälleen hankkimatta sitä tarvittavaa hyökkääjää tässäkin siirtoikkunassa, vaikka mestaruusmahdollisuudet ovat paremmat kuin todella pitkään aikaan. Jollain tavalla voi uskoa vielä, että nyt tammikuussa ei ole irrotettavissa mitään ihan maailmanluokan viimeistelijää, koska kausi on kesken. Tämäkin on vähän siinä ja siinä, mutta jos näin ajatellaan niin jättää se silti mahdollisuuksia vahvistaa hyökkäystämme monella tapaa.

Saatavilla olisi varmasti nuorempia ja lahjakkaita kärkipelaajia, jotka voisivat jo nyt auttaa ja olla tulevaisuudessa entistä parempia. Voisimme myös hankkia kakkoshyökkääjän Giroudille ja tämä ei maksaisi aivan mahdottomasti. Ei vain voi olla millään tapaa hyväksyttävää, että ties monettako kautta putkeen meillä ei useissa peleissä ole yhtään ainutta hyökkääjää penkillä, vaikka useasti se olisi enemmän kuin tarpeen. Tämä puhumattakaan siitä, että jos Giroud loukkaantuu.

Otan esimerkin. Viime kaudella Charlie Austin teki sarjasta tippuneessa QPR:ssä kahdeksantoista maalia. Todella kova saldo ja muutenkin mies olisi melkolailla verrattavissa Giroudiin isokokoisena hyökkääjänä. Olin aivan hämmästynyt, kun kuulin Southamptonin ostaneen miehen täysin pilkkahintaan pari päivää sitten. Neljä miljoonaa, kun viimekaudella ja kesällä hinta oli vielä reilusti yli 10 miljoonaa. Miksi Wenger ei ollut hereillä? Tähän hintaan mitään riskiä ei olisi ollut ja olisimme saaneet toisen hyökkääjän, joka on parhaassa peli-iässä 26-vuotiaana.

Jos homma ei olisi toiminut, niin omat ja todennäköisesti enemmänkin saisi myynnistä seuraavissa siirtoikkunoissa. Ja ei kannata tarttua nyt Austiniin nimenä ja ainoana vaihtoehtona, sillä samantapaisia varmasti olisi paljon muitakin jos managerimme vain haluaisi toimia ja todella yrittää parantaa joukkuettamme, jotta mestaruus olisi mahdollinen.

Valitettavasti Wenger toimii mieluummin jääräpäisesti oman ideologiansa mukaan, vaikka sen toimimattomuus on nähty lukuisia kertoja aiemmin. Samalla tämä siirtojen tekemättömyys jättää aina managerillemme sen selitysvaltin ja se varmaan on tarkoituskin. Jos Wenger tekisi hankinnat ja sittenkään emme voittaisi mestaruutta, niin jäljellä jäisi ainoastaan managerin kyvyt tai pikemminkin niiden puute esim. taktisella puolella. Tätä emme kuitenkaan koskaan saa nähdä, kun managerimme pelaa mieluummin varman päälle, eikä tee tarvittavia hankintoja, jolloin jää aina perusselityksenä muun muassa loukkaantumiset.

Mainokset

20 thoughts on “Olisihan niitä hyökkääjiä jos vain haluttaisiin hankkia

 1. Miksei hyökkääjäpulassa olevat Chelsea ja Manu ole ostaneet ketään maailmanluokan viimeistelijää tai Austinin tapaista ”kakkoshyökkääjää”? Esim. Austin ei varmasti halunnut isoonkaan seuraan istumaan penkille, mistä osoituksena täysi kiireettömyys lähteä QPRstä. Harva pelaaja edes halunnee siirtyä tammikuussa, saatika klubi myydä.

 2. Glen Kamara lähti sit lainalle Southendiin. Valitettavasti Glenistä ei taida koskaan tulla Arsenalin suomipelaajaa. Mutta Hugo Kedosta tulee!

 3. Kakkoshyökkääjiä meillä on periaatteessa Walcott joka on joutunut tuuraamaan Alexisia ja sitten Welbeck..

 4. Mikä on Theon taso tällä hetkellä, entä Welbsin? Ei noi kaverit aiheuta vastustajalle paljon pelotetta.
  Me tarvittas kliininen viimeistelijä, ei mitn tuhnua!

  • Walcott on joutunut pelaamaan täysin väärällä pelipaikalla. Joko oikea laita tai kärki.

 5. Vähän kaksivaiheisesti menee kierros. Manu häviää, mutta Spurs nousi voitoon. Spursillahan seuran maineesta on pidetty kiinni, Pochettinon kerrottua vuodenvaihteessa seuraavan 8 matsin ratkaisevan mestaruusmahdollisuudet, kaksi on jo sössity eli pientä lasagnea ilmaantui heti peliin. Toivoisi kyllä Spursin hyytyvän nopeasti, Arsenalin ja Spursin välinen mestaruuskamppailu on vähän kiusallinen. Mieluummin kisaa öljyseurojen kanssa.

  Austin iski heti voittomaalin. Ei ihan huono haku.

 6. Austin teki heti Sotonille. Vieläköhän LvG julistaa Munan olevan takaisin pokaalijahdissa?

  Hiukan meillekin paineita. Leicester ja Spuds voittivat eli huomenna ei perinteinen kotitasuri tappion pelossa oikein riitä.

 7. munan peli on kyllä täyttää kuraa.. Kaali saanut tehdä joukkueestaan täysin oman näköisensä. Ei jatkoon.

 8. Huomenna voitto ja podiumille.
  Nyt mitataan jälleen paineensietokykyämme.Vastassa pahasti alisuorittanut chelski, tunteita herättävä derby kyseessä.Voitto

 9. Afobe iskenyt jo kaksi maalia Bournemouthille kolmessa matsissa. Merkkejä kyllä ilmassa siitä, että taidettiin päästää väärä junnu pois seurasta.

 10. Cityn vierasvire ei vaan lähde lentoon. Uskomaton kausi menossa. Ehkä mestari on sitten Leicester, kun muut on näin huonoja.

  • Jos wenger jättää tammikuussa hankinnat Elnenyyn ja jos emme voita mestaruutta, niin ei ole vaikea keksiä, kuka sössi pahiten. Eli ei muuta kuin huomisesta aloitetaan reipas voittoputki.

 11. Austinin tulo tarkoittaa melkoisella varmuudella Longin lähtöä. Siinä olisi taas yksi mahdollisuus myös meille… Ihan paskapuhetta hölistä mitään siitä ettei Manu tai Chelsea osta ketään. Jos ei osta niin ei osta – ei se ole mikään veruke sille ettei itsekkään voi ketään hankkia. Vielä kovempaa paskapuhetta on se ettei aivotonta Walcottia parempaa hyökkääjää ole saatavilla missään. Esim. Venäjän liigasta tai Etelä-Amerikasta irtoaa kuka tahansa jos tarpeeksi maksaa. Ja muualtakin, jos Long ei kelpaa niin vaikka Bas Dost, Lacazette, Icardi… Tai miksei 50 milj. Griezmann. Nyt pitää ehdottomasti tehdä jotain, ettei jossiteltavaa enää tekemättömyyden suhteen jää.

 12. Ja jos sitä Aubameyangia tosissaan yritettiin niin kyllähän se kertoo siitä, että hyökkääjän tarve tiedostetaan. Tämä meni ilmeisesti puihin syystä tai toisesta – missä varasuunnitelma? Pakkohan sitä on olla muitakin optioita jos yksi siirtokohde menee ohi.

 13. Wengerin mielestä luottamusta nykyryhmään ei voi pettää tuomalla avauksen pelaajaa sisään. kukaan ei ole pettänyt Wengerin luottamusta 1-2 vuoden sisään samalla lailla kuin velttoilevat hölkkäkerhon jäsenet Arshavin ja Poldi. Togetherness jne.

  Tämä on tulkintani siitä, miksei mitään tehdä. Artetan, Rosickyn täysi ja rankka dippaus on tietenkin fakta, mutta menee iän piikkiin, eikä asenteen. Virhe tietysti, että nämä pidettiin, mutta ei Wenger piikkipaikalla koskaan myönnä mitään virheitä.

  Tässä nyt Arsene toivoo, että Sanchez, Cazorla ja Coq palaavat ja ratkaisevat ongelmat. Mutta kyllähän tässä tippuu vielä miehiä pois hyvää tahtia ennen kesää. Giron loukkaantuminen on erittäin erittäin todennäköistä.

 14. mietin tässä sitä että kun nyt taas pitäisi ostaa Icardit, Griezmannit ja kumppanit niin mitenkä tää homma menee? Me ilmoitetaan että ostetaan toi ja sitten omistaja myy sen kiltisti?

  Ei se homma niin toimi herrat ja rouvat. Itse toivoisin että tänään raavitaan kolme pistettä (kun nyt Lontoossa ollaan) ja katsellaan kärkipaikkaa. Mun mielestä kommentit siitä että ”muut sössii” ovat vähän turhia. Keskikastin jengit vaan ovat parantuneet viimeisessä viidessä vuodessa aivan helvetisti. Näissä Palaceissa ja Hammerseissä on nykyään jo ihan oikeita nimimiehiä ja toisaalta resursseja ostaa 20m miehiä. Toista homma oli vielä muutama vuosi sitten..

  Austin menee mun mielestä tähän Carlton Cole -kategoriaan. Ei jatkoon ja tuskin haluaisikaan penkille.. Ollia parempi ei ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s