Walcottin kapteeninauha kertoi kaiken oleellisen

Meidän kapteenitilanteen on tiedetty jo pitkään olevan täysi farssi. Muutamia vuosia taaksepäin kaikki kapteenit myytiin kerta toisensa jälkeen muualle. Sitten valitaan kapteeneiksi pelaajia, joiden taso ei riitä alkuunkaan, eikä johtajuutta ole nimeksikään. Sitten on Arteta, joka ei mahdu pelaamaan, eikä edes pysy kunnossa enää yhtään.

No mikäpä yllätys tämä on, kun managerimme on sanonut, ettei arvosta kapteenin roolia, vaan näkee kentällä mieluummin 11 kapteenia. Ihan hyvä ajatus varmaan teoriassa, mutta kun meillä ei ole edes sitä yhtä puhumattakaan yhdestätoista.

Tämä Chelsea pelin Walcott episodi oli kaiken huippu tässä kapteenisekoilussa. Minkään muun joukkueen kapteeni ei antaisi nauhaa noin keskinkertaiselle ja kaukana johtajatyypistä olevalle pelaajalle kuin Walcott. Olisiko esim. Terry toiminut vastaavasti ja antanut nauhan vaikka Oscarille? Ei varmasti olisi ja ei todella pidäkään. H*lvetti mitä touhua, kun mestaruustaistossa ja muutenkin yhden kauden suurimman kotiottelun alla mietitään jotain Theon juhlapeliä ja keskittyminen on siinä.

Olisi Merten ehkä kannattanut keskittyä vähän enemmän itse peliin, niin olisi pysynyt kentällä yli vartin. Samoin kapteeninauha ei ainakaan vaikuttanut mitenkään positiivisesti Theon esitykseen, vaan esitys oli täyttä kuraa kuten ties montako aiempaa ottelua.

Jatketaan vielä Walcottista. Tämä kaveri kuvaa monellakin tapaa nykyjoukkuetta ja koko seuran nykyistä identiteettiä. 10 vuotta seurassa ja näytöt ovat kaikkea muuta kuin vakuuttavat, mutta silti taskussa on 140 000 punnan sopimus, joka on aivan äärimmäisen ylimitoitettu.

Walcottin tehot liigassa keskimäärin ovat 4,8 maalia kaudessa, joka on surkea saldo ja ei oikeuttaisi edes puoleen tuosta palkasta. Ihan vertailun vuoksi eräs Kane pelaa naapurissa 30 000 punnan viikkopalkalla. Walcott on 26-vuotias ja moneen vuoteen on ollut turha puhua enää mistään lupauksesta tai kehittyvästä pelaajasta, vaikka näin kuulee edelleen puhutttavan. Walcott on mitä on ja ei muutu siitä kuin huonompaan suuntaan, kun elää täysin nopeutensa ansiosta.

Jo viime peleissä on näkynyt merkkejä, että mies ei juokse enää yhtä mielellään pystyyn tai lähde haastamaan kuljetuksilla puolustajia. En tiedä onko se kiinni heikosta vireestä vai nopeuden heikkenemisestä. Jos kyseessä on edes vähän jälkimmäistä, niin mahdollisimman nopea myynti pitäisi olla ainut vaihtoehto. Toki itse myisin joka tapauksessa, koska tilalle saisi paremman kärjen tai laiturin puolella siitä summasta mitä miehestä edelleen todennäköisesti saisi.

Walcott on täysin hyödytön jos vastustaja pelaa matalalla linjalla, sillä tekniikka ja peliäly ovat niin puutteellisia, että mitään tehokkaita ratkaisuja on turha odottaa. Tasaisuus loistaa poissaolollaan ja sitä voisi odottaa 140 000 punnan mieheltä ja pelaajalta, joka on parhaassa peli-iässä. Pari hyvää suoritusta kaudessa, mutta vastapainoksi moninkertainen määrä otteluita, joissa mies on lähinnä rasite omalle joukkueelle, kun hyökkäyspäässä ei tapahdu mitään ja puolustaminen ei kiinnosta. Tähän lisättynä lukuisat loukkaantumiset, joiden takia mies on ollut sivussa varmaan noin puolet Arsenal urastaan ovat sellainen yhtälö, että hälytyskellojen olisi pitänyt soida managerin päässä jo vuosia sitten.

Walcotin toiminnassa on myös äärimmäisen raivostuttavaa jatkuvat haastattelut ja ulostulot muun muassa kuinka tappiosta otetaan tai on otettu opiksi, kun totuus on täysin päinvastainen. Puheet mestaruustaistelusta ja kaikesta muustakin voisi jättää huomattavasti vähemmälle ja antaa tekojen kentällä puhua puolestaan. Tämä ei tietysti toimi, sillä teot ovat hyvin harvinaisia ja niillä ei pitkälle ratsasteta.

Walcott on ehdottomasti pelaaja, joka pitää korvata paremmalla laiturilla/hyökkääjällä jos joukkuetta on tarkoitus todella parantaa. Ehkä meillä on varaa pitää mies vaihtopelaajana, mutta toisaalta siihen miehen palkka on aivan liian suuri, joten myynti olisi ainoa oikea ratkaisu kesällä, kun miehestä todennäköisesti saisi vielä englantilaisuuden takia melkoisen siirtosumman.

6 thoughts on “Walcottin kapteeninauha kertoi kaiken oleellisen

  1. Walcottia ei ylimitoitetun palkkansa takia ole varmasti edes hirveän helppo myydä muiden seurojen rasitteeksi. Käytännössä ostajajoukkueen tulisi olla joku Valioliigan isoista joukkueista, ehkä City ensimmäisenä tulee mieleen potentiaalisena ostajaehdokkaana. Aika harvassa ovat kuitenkin joukkueet, jotka pystyvät tai varsinkaan haluavat tarjota tuon kokoista viikkopalkkaa pelaajalle, joka ei ole mikään todellinen supertähti, mestaruuksien takaaja tai edes se muiden ylöspäin katselema johtaja kentällä ja pukukopissa. Rikkaimpien lädikiintiöitä täytteleviä Valioliigaseurojen lisäksi voisin kuvitella Walcottin herättävän ulkomailla kiinnostusta korkeintaan jossain öljyrahoissa kahlaavassa PSG:ssä ja ainoastaan siinä tapauksessa jos nyt sattuisi tarve olemaan Walcottin kaltaiselle pelaajalle, mitä epäilen kun Lucas Moura jo joukkueesta löytyy. Luulen siis että pääsemme nauttimaan Walcottin heikoista otteista vielä pitkään, olikos se nykyinen soppari nyt vissiin vuoteen 2019 saakka.

  2. Walcottin myynti on taas näitä sohvamanagerin näkemyksiä. Miehen asemaa ei Briteissä juuri kyseenalaisteta, joten myyntiä ei ole näköpiirissä. Mennään taas kategoriaan, jossa suomalaisen etäfanin mielipide ei paina (tämä ei siis viittaa Villeen, vaan yleisesti aihealueisiin, joita Suomesta on vaikea ymmärtää).

    Mitä taas tulee siihen ettei AW arvostaisi kapteenia, niin tästä olisi kiva lukea tai kuulla suora lainaus. Minä väitän, että kyseinen heitto blogissa on täyttä hevonpaskaa ja nyt yritetään vaan väkisin keksiä negatiivista Wengeristä. Jos miettii meidän kapteeneja viimeisen 15v aikana, niin kyllä siellä aikamoisia tekijöitä on ollut. Myös Artetan roolin kyseenalaistaminen on typerää, koska Suomesta tuota ei voi arvailla. Tottakai asiaa voi kommentoida, mutta silloin kommentti menee hevonpaskaa-kategoriaan.

  3. Pääasiassa Walcott on ollut hyvä kun on ollut terve ja saanut pelata omalla paikallaan. Wenger vois koittaa laittaa Chambersin ja Kokkelin nyt alemmas, Ramsey sinne laitaan, Walcott kärkeen ja Alexis+Özil omalle paikalleen. Giruulle vähän huilia.

  4. Jenkon lainapesti valui sitten hukkaan, kun loppukausi menee polvea parannellessa. Mahdollisesti ensi syksykin. Kannattaisi ostaa suosiolla kakkospakki oikealle Bellerinin taakse ja unohtaa Debuchy ja Jenkinson, joiden uraa loukkaantumiset vievät taaksepäin ja penkillä ei vireeseen enää pääse.

  5. Muistuttaisin, että Arsenal on englantilainen joukkue, jonka tärkein kannattajakunta (eli eniten pääsylippuja ostava yleisö) tulee Lontoosta. Jos jokainen britti vaihdettaisiin muiden maiden suuruuksiin, älämölö olisi melkoinen. Joitakin, siis useita vuosia sittenhän Arsenal taisi olla ensimmäinen joukkue valkussa, jolla ei avauksessa ollut yhtään brittiä. Tätä ei enää selvästikään haluta toistaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s