FA Cup vuorossa ja Burnley Grovelle

Ennakkoasetelmat ovat hyvin selvät ja ei ole mitään epäselvyyttä kumpi joukkue on massiivinen suosikki ottelun voittajaksi. Tässä piilee usein vaara erityisesti meidän kohdalla, kun joukkue ilmestyy kentälle sillä asenteella kuin olisi voittanut ottelun jo ennen kuin sitä on pelattu.

FA Cup oli ennen kauden alkua se todennäköisin ellei jopa ainut pokaalimahdollisuus ja on sitä edelleen. Tämä tarkoittaa, että täytyy toivoa managerimme ja pelaajien ottavan päivän ottelun ja ennen kaikkea vastustajan tosissaan.

Burnley pelaa ehkä tällä kaudella sarjatasoa alempana, mutta sillä on lähes viime kauden joukkue kasassa Ingsiä ja muutamaa muuta lukuun ottamatta. Lisäksi vastustajamme on viime aikoina ollut kovassa iskussa voittaen neljä viimeisestä viidestä ottelustaan.

Lisäksi joukkueen pelaajistosta löytyy muuan Joey Barton joka kerran ellei parikin on saanut meidän pelin sekaisin ainoastaan olemalla ihan oma itsensä. Tämän suhteen on kaikkien syytä olla tarkkana ja varsinkin nuorempien pelaajien, jotka eivät välttämättä tiedä miehestä niin paljoa tai eivät ainakaan ole ennen pelanneet vastakkain.

Oma valintani avauskokoonpanosta olisi jotain tämän näköistä:

Cech

Debuchy-Gabriel-Koscielny-Gibbs

Elneny-Flamini-Ramsey

Campbell-Giroud-Iwobi

Maalivahtia en näe mitään syytä vaihtaa, mutta Wenger todennäköisesti peluuttaa Ospinaa jos kolumbialainen on pelikuntoinen. Toivottavasti ei maksa jatkopaikkaa tai uusintaottelua. Penkiltä antaisin peliaikaa Coquelinille ja Sanchezille noin puolen tunnin verran, jotta kaksikko tai ainakin Sanchez olisi jo avauksen vaatimassa kunnossa tiistaina Southamptonia vastaan.

Ihannetilanteessa peliaikaa voisi antaa myös muun muassa Oxille, Rosickylle ja vaikka Reine-Adelaidelle, mutta nämä vasta sitten jos jatkopaikka on saatu varmistettua. Varmuuden vuoksi ottaisin myös Özilin penkille jos homma ei menekään halutun käsikirjoituksen mukaan.

Hyvä valmistautuminen, oikea määrä rotaatiota, pelaajat oikeille paikoille ja asenne kuntoon niin en näe Burnleylla olevan juurikaan mahdollisuuksia. Sitten jos yksi tai useampi näistä jää uupumaan, niin voi tulla vaikeakin ottelu.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

27 thoughts on “FA Cup vuorossa ja Burnley Grovelle

 1. Iha toisesta aiheesta. Tuli täs eile-toissapäivänä tietoon että eniten vihaamani joukkueen (muna) ex-peluri Nemanja Vidic lyö hanskat tiskiin. Tarkastelin tos Vidicin uraa ja saavutuksia. Munassa vietettynä aikana 5 valioliigan mestaruutta ja 1 sieniliigan mestaruus. Munas vietetyt vuodet 2006-2014. Ferkku valkkuna. TOISTAN: 5 VALKKUMESTARUUTTA JA 1 SIENILIIGAN MESTARUUS. Managerina Ferguson. Vuodet 2006 – tähänpäivään. Managerina Arsene Wenger. VVALKKUMESTARUUKSIA 0 KERTAA, SIENILIIGAMESTARUUKSIA 0 KERTAA. FA-CUP VOITTO 2 KERTAA. Ihan vaa johdannainen kysymys jotka jotku ovat heittäneet ilmoille? Kumpi on parempi manageri? No kumpikohan perkele? Eli täs vielä hieman apuvälineitä tähän kritiikkiin ja pessimistisyytteen josta varmaan muako on ”syytetty” eikä kyllä iha aiheetta. Mun nähdäkseni kyllä pessimistisyys ja realistisuus on kyllä menny jumalauta iha käsi kädessä täs seuras viimeiset 11 vuatta. Ja joku laitto kommentin että tammikuus on vaikeampi hommata pelaajia. Niin varmasti on. Olisko viime kesänä tai jo aiemmi voinu herätä ostoksille. Nythä taas ei tarvetta oo kuka loukkaantuneet paranee iha silmissä. Jote viime vuasien näytön perusteellla oon näin pessimistinen (lue realistinen) mahdollisen valkun voittamisen suhteen. Ja ku Eno tivas että mistä tätä pessimistisyytä kaivetaan niin sanon iha suaraan että menneiden vuasien realiteeteista. Jote jatkokysymys Enolle. Mistä positiivinen asentees wenkun tekemiseen kumpuaa? Jotai sellasta briljanttia oot wenkun tekemises nähnyt mitä meiltä ikuisilta pessimisteiltä on jääny näkemättä. Siis viimeiset 11 vuatta. Mitenkä se näkyy menestymisenä???? Vai onko meidän yleisin sijoitus eli 4 sija tämän kaliiberin joukkueelle ”menestymistä”?

 2. Budapestissa ollaan. Matsia kattomaan Unkarin fan clubin kantapaikkaan Arena Corner pubiin. Saas nähdä minkälainen mesta ja meno paikassa on?

 3. Niin, hyvä kysymys. Ferguson on yksi jalkapallohistorian nälkäisimmistä valmentajista, ei häntä kiinnostanut mikään muu kuin pokaalit ja hän kohteli siksi pelaajia tiukasti ja oli varmasti boardille hankala vastus eri väännöissä. Sanon vastus, koska Ferguson ajoi itselleen maksimaalisia resursseja ja jätti esim. talouden muiden huoleksi. Toki hän saattoi osoittaa, että massiivisesti kasvanut kassavirta oli suuresti hänen ansiotaan, kun sponsorit jonottivat seuran ovella kantaakseen rahansa sisään.

  Wengerhän ei ole tällainen, tietenkään. Hän kehittää seuraa ja ajattelee isoa kokonaisuutta. Näin on sanottu ja nykyään managerin suurimmaksi ansioksi kaiketi lasketaan Arsenalin muuntaminen globaaliksi jättiläiseksi. Mutta: onko se transformaatio miten onnistunut? Rahaa tulee sisään paljon enemmän kuin ennen, tosin niin tulee kaikilla valioliigaseuroilla ja kärkiseuroilla erityisesti. Stadion on iso ja komea, mutta lippujen hinnat liian korkeat aidoille paikallisille, katsomossa on Lontoon Cityn eliittiä. Ennen kaikkea, koska on seuran mielestä taas aika keskittyä siihen jalkapallopuoleen ja edes yrittää riuhtaista kaula muihin, nousta Englannin ykkösseuraksi? Edes hetkeksi? Eikö se kuitenkin ollut tämän Wengerin suuren suunnitelman (unohtamatta Diamond Dannya) perimmäinen tarkoitus? Wenger operoi pitkälti samalla ajatusmallilla kuin millenniumin aikaan, saman hintaluokan pelaajia, vain palkat on paisutettu. Ja on ne kaksi poikkeusta, mutta mihin jäi v. 2015 megatähtihankinta? Missä on punainen lanka?

 4. Ospina
  Chambers Gabriel kos gibbs
  Coq Elneny iwobi ox alexis
  Giroud
  Subs:
  Cech Monreal Bellerin Arteta Rosicky Theo Campbell

  Olisin kyllä heittänyt Cech’in tolppien väliin,
  mut kaikesta huolimatta, POSITIIVISUUDEN kautta, voitetaan tänään, vähintään parilla maalilla COYG

 5. Olipa mellevä veto Chambersilta. Pallo on kyllä viihtyny kivasti Burnleyn kenttäpuoliskolla. Kos pelas yllättävän pehmeästi sen aikasemman läpiajotilanteen. Yleensä jamppa on hoitanu ne 100-0

 6. Harmittaa sanoa, mutta Oxlade-Chamberlain ei tuo mitään lisää Arsenalin joukkueeseen… Tiedän, että se lahjakkuus on jossain olemassa, mutta tällä hetkellä joukkueen heikoin lenkki.

 7. Hyvin mäkin oon matsia katsellut.. Kun Arteta tulikokkelin tilalle, ni tajusin ensimmäistä kertaa, että Coq ollut kentällä. Ei näin.

   • Jooh.. Näin arvelinkin. Yleensä Coq pelaa roolissaan hyvin nimenomaa silloin, kun pelaajaa ei edes huomaa. Hyvä näin.. kaveria ollut ikävä.

 8. Wenkulla oli kädet sidottu hankintojen suhteen pitkään.Turha vertailla velka Manuun.Katotaan tästä seuraavat 5v…Mukava nähä Rocy kehissä.Olihan Feeguson yx parhaista ikinä.Mut putosivat champparistä ja hävisivät yhen 8p eron (muutamaa kierrosta ennen)chelskille maalierolla.Eli oli silläkin heikot hetkensä ja olivat ulkona CLstä usempaan otteeseen ,varsinkin jatkokierroksilta.Tänä vuonna otetaan tupla ja pannaan kunnolla hanttiin Barcalle,toivottavasti toki voitetaan.

  • kyllä tuolla paikalla tykkään jo nyt enemmän kuin Rämsistä. Pallo liikkuu nopeasti, vedot vain sisään niin hyvä tulee..

  • Kaikista tärkeintä oli, että pallo liikkui lähes poikkeuksetta eteenpäin. Puolustussuuntaan tapahtui muutamia virheitä (ei mitenkään järisyttäviä), mutta hyökkäysuuntaan mielenkiintoinen lisä.

 9. No ei vielä ihan tällä puremalla mene Ramseyn edelle, mutta varsin itsevarma esitys. Sammakkosyötöt vähemmälle.

  Niin ja mentiin jatkoon! Coyg!

 10. Barca näyttikin tuossa urheiluruudussa hienot kieriskelyt Atleticoa vastaan ja punakortti viuhui. Sitä samaa se on Arsenalia vastaankin ja kaikki ovat kamalan hämmästyneitä.

  • Hyvä peli. Muhis pelasi kelvollisesti huomioiden vastustajan tason. Aluksi vähän jännitti ja palautti lähinnä palloa, mutta rohkeutta tuli peli edetessä lisää ja kaikki vedot heti parempia kun esim oxin joka toki pelasi parhaan pelinsä pitkään aikaan.
   Taso ei silti riitä läheskään.
   Iwobin haluan nostaa esille. Kyllä oli hyvä suoritus honkkelilta.
   Tuolla raamilla ja tekniikalla on lupa odottaa jo ensi kaudella ihan läpimurtoa.
   Jatkossa ollaan!

 11. piresgun412:lle: Vastasit itse kysymykseesi kun käytit teistä pessimisteistä ilmaisua ”ikuisesti pessimisti”. Minä en vain jaksa olla pessimisti, jos olisin, pakahtuisin varmaan omaan mahdottomuuteeni. Minulle olisi aivan mahdotonta jotenkin elää tuollaisessa negatiivisesti maailmaan suhtautuvassa maailmassa – tässä tapauksessa Arsenaliin ja erityisesti asenteessa Wengeriin.
  Näen Wengerissä puutteita ja omasta mielestänikin hän on tehnyt omalaatuisia asioita, virheitä, mutta ei ´minulla päällimmäinen ajatus ole ”Wengerin on erottava välittömästi”.
  Asiasta nopsajalkaan: El Ninjon ensiesiintyminen oli positiivinen yllätys, ei virheetön, mutta miellytti erityisesti se, että joukkueessa on nyt joku, joka yrittää laukoa myös boxin ulkopuolelta. ja sihtikin oli parempi ensikertalaiseksi parempi kuin Oxilla, joka edelleen jahtaa kultajyvää….
  COYG

 12. Enolle: Ymmärsit varmaa itseki pointin mitä tarkoitin kirjoittaessani ”ikuisilta pessimisteiltä”. En mäkää odota että me tai mikää muukaa jengi voitais olla jatkuvasti vallankahvassa, Se miksi niin pessimisti oon sen suhteen ettemme mielestäni oo valmis voittamaan valkkua on se että wenkku ei tee tai suoraan sanoen yritäkkää antaa kaikkensa ja puhun nyt vaa siirtomarkkinoista. Kyllä mun miälestä pitää tai olis pitäny jo aiemmin satsata vielä rajummin hankintoihi vaikken mitää van gaalin päätöntä ostopolitiikkaa kannatakkaa. Ja nyt vielä ku asemat on näinki hyvät mitä ne nyt on. Se miksi oon pessimisti on iha pelkkää logiikkaa: Sama valmentaja joka on vetäny 11v ilman mestaruutta jatkaa samoilla linjoilla eli hankintoja liian vähä liian myöhään. Joten en yksinkertaisesti näe että mikään muu kuin jo sama moneen kertaan koettu lopputulema olis palkintona. Siis sijat 2-4. Tässä viälä tämä meidän loukkaantumissuma joka toistuu joka perkeleen vuosi. Alkukaudesta povasin sijaa 5 joten oon näköjään muuttunu ittekki positiivisemmaksi. Joka tapaukses Eno arvostan myös sun ajatuksia ja odotuksia vaikka meillä erilaisia odotuksia jatkosta onki. Näillä mennää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s