Siirtoikkunan viimeinen päivä, loukkaantumisia ja FA Cupissa jälleen hyvä arpa

Joskus tämä siirtoikkunan viimeinen päivä oli vielä kiinnostava, koska saattoi uskoa tai toivoa, että sieltä tulisi vielä joku hankinta ja mielellään vielä todellinen vahvistus. Nykyään tätäkään ei tarvitse enää jännittää, sillä Wenger ei joukkuetta vahvista, kun nelossija näyttää olevan hyvin hallussa.

Ainut jännityksen aihe on, että heikentääkö Wenger joukkuetta päästämällä Debuchyn jonnekin lainalle tai jopa pysyvällä siirrolla. Jos päästää, niin pysyvä siirto olisi parempi, sillä paluuta ei varmasti ole pelaavaan kokoonpanoon. Silti missään nimessä ranskalaispuolustajaa ei pitäisi päästää mihinkään, vaan joukkueen edun pitäisi mennä yksittäisen pelaajan intressien edelle.

Vähän oli managerimme ajoitus pielessä normaalista, kun ennen viikonlopun ottelua Wenger kertoi kuinka kaikki pelaajat Cazorlaa ja Wilsherea lukuun ottamatta ovat pelikuntoisia. Nyt Rosickylle 20 minuuttia lopusta oli liikaa ja tsekin kausi taitaa olla paketissa reisivamman takia. Olipa melkoinen yllätys..

Lisäksi Wilsheren uutisoidaan kärsineen takapakkia palattuaan harjoituksiin, joten kausi on myös käytännössä ohi. Eipä yllätä tämäkään ja jossain oli tilasto, että Wilshere on kaikista tämän hetken Valioliigapelaajista ollut eniten sivussa loukkaantumisten takia vuodesta 2013 lähtien. Ei ehkä olisi ollut niin huono ajatus myydä mies ylihintaan Manchester Cityyn toissa tai viime kesänä.

Gnabry on viimein kutsuttu takaisin Pulisin koirankopista. Hyvä näin, mutta miksi se kesti kuukauden verran, kun sama olisi pitänyt tehdä jo tammikuun alussa. Wenger puhui, että seuraavaksi saksalainen menee kuukauden tai parin lainalle johonkin ja tämä todennäköisesti tarkoittaa Championshipiä. Varmaan hyvä ratkaisu ja tuolta pelaajan saa takaisin jos tarvetta ilmenee toisin kuin Valioliigaan lainatessa.

Elneny esiintyi aivan kelvollisesti lauantaina, mutta samalla tuli selväksi, että ei egyptiläinen ole ratkaisu keskikentän alimmalle tontille. Kyseessä on selvästi enemmän box to box -pelaaja ja valitettavasti tämä ei kuitenkaan ole se mitä eniten olisimme tarvinneet.

Käsittämätöntä kuinka Wenger oikein hamstraa näitä keskikentän keskimmäisiä ja hyökkäävämmässä roolissa viihtyviä pelaajia sen sijaan, että ostaisi mitä joukkue todella tarvitsee. Keskikentän pohja ja hyökkääjä ovat ykkösprioriteetit mestaruustaistelussa pysymiseksi, niin managerimme ostaa halvan keskikenttäpelaajan Sveitsin liigasta ja toivoo parasta. Ja pahinta, että tämä sama on nähty niin useasti aikaisemminkin. Pelipaikat ovat ehkä vähän olleet eri, mutta lopputulos on ollut sama joka kerta ja niin luultavasti nytkin.

Itse Elnenyn esityksestä ei sinänsä ole pahaa sanottavaa. Selkeästi fyysisemmän pelityylin opettelu tulee ottamaan aikansa, sillä useampaan kertaan egyptiläinen hävisi kaksinkamppailut helposti. Liikettä kuitenkin näytti olevan mukavasti ja perussyötöt napsahtivat pelikavereiden jalkoihin hyvällä prosentilla. Lisäksi neljä vai viisi laukausta osoitti, että uusin hankintamme tykkää laukoa kauempaa ja laukauskin vaikuttaisi olevan ihan hyvä. Tosin luultavasti Wenger tämän ominaisuuden koutsaa nopeasti pois, kuten suurimmalta osalta muistakin pelaajistamme.

FA Cupissa arpa oli jälleen loistava ja kotiottelut saivat jakoa toissakauden finaaliuusinnalla Hull Cityn saapuessa Grovelle vajaan kolmen viikon päästä. Hull johtaa Mestaruussarjaa ja näyttää nousevan heti takaisin Valioliigaan, mutta olihan tämä silti hyvä arpa, kun muissa ottelupareissa vastakksin tulivat muun muassa Chelsea ja Manchester City.

Mainokset

17 thoughts on “Siirtoikkunan viimeinen päivä, loukkaantumisia ja FA Cupissa jälleen hyvä arpa

 1. Siirtoikkunan viimeisenä päivänä City ilmoitti sitten palkanneensa Pepin. Eli se siitä Arsenal-sadusta, joita on jossain hellitty.

  Pepin ihmepoikatarina ei voine jatkua ensi kaudella muuten kuin ylivoimaisella Cityn mestaruudella.

 2. Melko iso johtopäätös Elnenystä yhden ottelun perusteella. Coquelinille hyvä saada minuutteja ja kenties Elnenylle debyytti ei ihan niin kriittisessä roolissa oli helpompi antaa. Jos nyt vielä miettii tilannetta keskikentän keskustan osalta, kaksi pelaajaa loukkaantuneena ja Artetan sekä Flaminin sopimukset ilmeisesti kesällä loppumassa. Jos noiden kahden lisäksi Rosicky lopettaa/siirtyy muualle, niin ei niitä ukkoja liikaa sinne keskikentälle ole.

  Mielenkiintoista nähdä miten Cityssä reagoidaan pelaajien osalta tähän uutiseen, vaikka se on tainnut jo osalla olla tiedossa. Osa varmasti haluaa antaa hyviä näyttöjä, mutta ainakin yksi Yaya saattaa olla kaikkea muuta kuin mukava kaveri pukukopissa. Ei taida olla ihan parhaat muistot Pepistä.

 3. Rotsille viisikin minuuttia on liikaa – loukkaantuminen tapahtui 3-4 minuutin jälkeen, kun jamppa kirmaisi kentälle.

 4. Uskon että Elnenystä tuloo kyllä kovan luokan pelimies vaikka ei yhden matsin jälkee voi mitää varmaksi sanoa. Mutta ylöspäi kaveri pelaa kyllä hyvi ja eiköhä siperia opeta lisää fyysisyyttä täs kevään mittaan. Mutta kesällä onki sitte enempi ostettavaa ku keskikenttä siivotaa ylijäämätavarasta. Plus hyökkääjä. Ja Merte tuskin tuosta enää ”nopeutuu”

 5. On masentavaa, ettei Wenger osta fyysisyyttä keskikentälle. Kaksikamppailuvoimaa, juoksuvoimaa on jo kohtuullisesti.

 6. Kukapa meistä enää muistaa, että meillä on Sanogo, hattutempun mies on nyt Chartonissa loppukauden!

 7. Pihi on pihi vaikka voissa paistais!
  Tuskasta on. Ihmetellä täytyy tätä seuramme hankinta politiikkaa / vesijuoksuosaston leveyttä..
  Onko kukaan ymmärtänyt laskea kuinka paljon palkka yms. kuluja pitkäaikais toipilaat (ketkä eivät kuntoudu ikinä / hajoavat heti toivuttuaan) meille esim kausi kerrallaan tuottavat?
  Samalla rahalla saattaisi saada. myös nipun terveitä pelimiehiä…

 8. Todellakin, Eno, Sanogo. Ajax kyllästyi ja nyt sit championshipiin. Ja Depuchy matkalla Bordeaux’hön.

 9. Ihmeellinen luovutusmeininki sekä Wengeriltä että Debuchyltä panna homma poikki. Luulisi nyt että mestaruustaistelu kiinnostaisi, Debuchyllekin voisi napsahtaa helposti 3 kk peliputki vaikka ensi viikolla ja näytöt mahdollisia huipulla. Miksi paniikissa mennä heikompaan seuraan?

  Huolestuttavaa se, miten moni Arsenalin pelaaja on laskusihdanteessa tällä kaudella. Sanogo yllätyksettömästi lujimmassa, mutta kyllä Oxin, Gibbsin, Ospinan, Walcottin, Artetan, Debuchyn alavire on jyrkkää. Pitkäaikaisloukkaantuneet Rosicky, Welbeck, Wilshere vielä erikseen, pitkä tauko aina taannuttaa.

  Uransa suurinpiirtein parhaimmalla tasolle vetävät vain Özil, Monreal ja Coquelin. Kehittymistä kehittymistä vaatisi Wengerin strategian eteneminen.

  • Ja Bellerin, Campbell sekä tietyin varauksin Giruu.
   Uransa parhain taso olkoon tietysti mitä on.

   Muuten samaa mieltä, varsinkin pussyn siirrosta kotimaahan.

 10. Aivan naurettava toi Debuchyn laina. Jos miehestä piti kerran hankkiutua eroon, niin olis sitten myyty vaan suoraan pois. Vaikea kuvitella, että voi tehdä paluuta enää joukkueeseen antamiensa lausuntojen jälkeen (jos kerran pitää käytännössä omaa maajoukkueuraansa tärkeämpänä kuin seurauraa) ja sopparia tais kuitenkin olla vielä useampi vuosi jäljellä. Jos Bellerin nyt loukkaantuu tai formi jostain syystä dippaa, niin kyseessä on mielestäni sen luokan emämunaus, joka voisi hyvinkin muiden joukkueiden ollessa kyseessä johtaa valmentajan potkuihin. Käsittämätöntä toimintaa luopua joukkueen toiseksi parhaasta oikeasta laitapakista tilanteessa, jossa kerrankin olisi saumat liigassa ottaa ihan oikea pytty sen klassisen nelossijan ”Wenger-trophyn” sijasta. En tiedä kyllä mitä mieltä oikein olla tästä siirtoikkunasta, kun jotenkin tuntuu että ei tässä nyt joukkue kyllä ainakaan parantunut (varsinkaan lyhyellä tähtäimellä).

  • Tosi huolettomalta tuntuu. En keksi, miten joku muu kuin Chambers voisi vetää nyt paikalla, vanha kunnon Coq laitapakiksi on poissuljettu koska keskikenttä heikkenee liikaa. Ehkä se lisäbackup on sitten Flamini? Junnuista ei ole ketään heittää.

 11. Hankittiin Elneny, Debuchy lähti aika odotusti mutta hyökkäjä jäi hankimatta. Positiivista on ainakin se että eivät muutkaan hankkineet vahvistuksia siirtoikkunan aikana. Shitty, foxes manu tai Spurs jäi kaikki ilman hankintoja. Siiroja tapahtui eniten keski- ja pohjakastissa. COYG

 12. Njuu. eivät muutkaan saaneet hankintoja tehtyä, joka varmasti kyllä kertoo saatavuudesta ja siitä kuinka paljon ylihintaa joutuu tammikuussa maksamaan.

  Kääntöpuolella, nyt kun oltaisiin kerrankin vahvistuttu ja satsattu oltaisiin poistuttu voittajina tästä siirtoikkunasta.
  Kehtaanko edes spekuloida tai vähän märkää päiväunta kehittää..
  Kehtaan..

  Shitty jää nuolemaan näppejääjn ja odottelemaan ensi kauden Pepin taikoja.
  Meille aubemayang mättämään maaleja loppukaudeksi kärkeen, Tupla olisi ollut tarjottimella, mutta otetaan Muhis ja Wenger trophy.,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s