Revanssi Southamptonista?

Eilisen jälkeen riittäisi aiheita mistä kirjoittaa. Siirtoikkunan sulkeutumisesta ja Debuchystä aina Guardiolaan. Taidan kuitenkin palata näihin vasta huomenna tai mahdollisesti torstaina, koska tänään on kuitenkin vuorossa pelipäivä Koemanin Southamptonin saapuessa Grovelle.

Southamptonista on muodostunut sen Valioliigaan paluun jälkeen meille samanlainen peikko vieraskentällä kuin Stoke on ollut jo vuosia. Emme ole voittaneet St Mary’s Stadiumilla kertaakaan Sotonin noustua takaisin liigaan nelisen vuotta sitten. Onneksi tänään kuitenkin pelataan Grovella etelärannikon sijaan.

Toki myös Grovelta Southampton on hakenut voiton viime kaudella Liigacupin ottelussa. Sen sijaan liigassa ottelut ovat päättyneet kotivoittoon, vaikka tiukkaa on ollut välillä, kuten viime vuonna jolloin Sanchez teki voittomaalin 89 minuutin kohdalla. Tämä on jäänyt mieleen erityisen hyvin siitä syystä, että satuin olemaan paikan päällä ottelussa.

Paljon pitää muuttua reilun kuukauden takaisesta, jotta saamme kolme pistettä tai edes pisteen. 4-0 tappio oli äärimmäisen ruma, mutta ei paljoakaan liian suuri ottelutapahtumien perusteella, vaikka Wenger yritti perinteisesti laittaa tappion kokonaan tuomareiden piikkiin.

Viimeksi olimme alusta asti heikompi joukkue lähes joka osa-alueella. Tällä kertaa asenteen, liikkeen ja halun voittaa kasinkamppailuja pitää olla aivan toisenlainen. Samoin valmennuksen toivoisi keksineen jotain taktista muutosta, sillä Southampton tulee pelaamaan todennäköisesti täysin samalla tavalla eli ottamaan Özilin tarkasti kiinni kahdella puolustavalla keskikenttäpelaajalla ja muutenkin vierasjoukkueen voisi veikata prässäävän melko aktiivisesti ja korkealta. Lisäksi Southampton varmasti yrittää hyödyntää Merten hitautta viime kohtaamisen tavoin nopeilla vastaiskuilla jos linjamme pelaa taas totutun korkealla.

Viime otteluun verrattuna vastustajamme on saanut kärkeen Austinin, joka saattaisi olla tänään ensimmäistä kertaa avauksessa uuden työantajansa väreissä. Itse veikkaan kuitenkin Longin avaavan, sillä miehen saldo meitä vastaan on hyvä vuosien varrella. Toki Austinillakin on kahdessa pelissä kaksi maalia meitä vastaan, joten ei tuokaan huonosti ole.

Ylipäätään onhan tämä täysin käsittämätön tilanne, että Southamptonilla on paremmat kärjet ja varsinkin laajuutta hyökkääjän tontille enemmän kuin meillä. Vaihtaisin Giroudin, Walcottin ja Welbeckin välittömästi Austiniin, Pelleen, Longiin ja loukkaantuneena sivussa olevaan Rodriqueziin.

Meidän kannalta positiivista on Sanchezin paluu ja ilmeisesti mies on avauksessa tänään, vaikka pelasi vain muutama päivä sitten noin 80 minuuttia. Chileläisen tärkeyttä ei voi vain liikaa korostaa ja ehkä miehen pelaaminen antaa myös Özilille enemmän tilaa, sillä nyt vastustaja ei voi vain keskittyä yhden pelaajan kiinniottamiseen, jolla sai meidän hyökkäyspelin täysin vaarattomaksi viime keralla.

Avauksessa ainut kysymysmerkki on, että pelaako oikealla Walcott vai Campbell. Costaricalainen ansaitsisi paikan näyttöjen perusteella, mutta perinteisesti Wenger ei niistä paljoa piittaa, joten luultavasti Theo löytyy avauksesta, vaikka on ollut aivan surkea jo pidempään.

Kesällä ei tarvittu vahvistuksia kenttäpelaajien osalta ja sellaiseksi en laskea myöskään Elnenyä mestaruustaistelua ajatellen, koska mies ei mahdu kentälle, joten managerimme on selkeästi sitä mieltä, että tämä nykyinen joukkue on riittävän hyvä voittamaan mestaruuden. Nyt olisi aika näyttää se ja olisi syytä aloittaa heti tämän päivän ottelusta.

COME ON YOU GUNNERS!!!

63 thoughts on “Revanssi Southamptonista?

 1. Itse näkisin ihan mielelläni keskikentän pivotissa Coquelinin ja Elnenyn, Ramsey oikealla ja Theo piikissä. Özilin ja Alexisin rinnalla tuo kaksi toimivat alkukaudesta hyvin.

 2. Theo koiran koppiin hetkeksi! Tekisi hyvää kehittää toimistoloukkaantuminen ja sitten vaihdosta ensi pelissä kehiin

 3. Muuten sama mieltä mutta noi pelle ja kumppanit ei välttämättä oo yhtään sen parempi hyökkääjiä kuin meidän pojat

 4. Eikös Mertellä ollut professional foul eli vain yhden matsin pelikielto, joka hoitui fa cupin ottelussa.

 5. ”Vaihtaisin Giroudin, Walcottin ja Welbeckin välittömästi Austiniin, Pelleen, Longiin ja loukkaantuneena sivussa olevaan Rodriqueziin”, en kyllä vaihtais Giroudia vaikka saisi nuo kaikki. Giroud 12 maalia – Austin+Pelle+Slong 12 maalia

 6. Mites viime kausi esim. Austinin ja Giroudin välillä, vaikka englantilainen pelasi sarjasta tippuneessa joukkueessa? Pelle taisi tehdä myös muutaman.

  • Niin. Taitaa olla tarjoilu hieman eri luokkaa kauniille koukkunokalle.
   Kyllä mies on eliittiä omassa roolissaan, mutta kovin yksipuolinen.
   Siitä huolimatta olivier maalaa tänään!

 7. Peukut päivitykselle!
  Wenkku heitti jälleen letkeän kommentin:”We need better injury luck”…
  Tuurillahan ne laivatkin seilaa. . .
  En mä mikään Wengerin ykkösfani ole, mikä on varmaan jo huomattu. Mut totean samaan hengenvetoon, et on se vanha Jäärä tehnyt ja aikaan saanut paljon hyvääkin. Ja hyvä huumorintaju hänellä näyttää olevan 😉
  Kaikesta huolimatta, tänään otetaan 3 pojoa. COYG

 8. Tämä nyt ei liity tähän päivään mitenkään, mutta kerron silti. Olin viikonlopun Budapestissa ja katsoin matsin paikallisten Goonereiden kanssa heidän omassa pubissaan Arena Cornerissa. Sisustus lähes yksinomaan Arsenal tavaraa, muutamaa Ferencevaros paitaa lukuunottamatta. Paikalla ehkä parikymmentä henkeä ja kannustus melko asiallista. Maalien tullessa meteli vähän yltyi. Ihan käymisen arvoinen paikka kuitenkin, jos satutte Budapestiin. Pääsin kuvaankin paikallisten kanssa.

 9. Cech
  Bellerin Gabriel Kos Monreal
  Flamini Ramsey Campbell Alexis
  Giroud
  Subs
  Ospina Gibbs Mertesacker Chambers Coq Ox Theo
  Kyllä lähtee!

 10. Jotenkin vähän surullista, että Elneny ei mahdu edes penkille samaan aikaan kun Flamini rokkaa avauksessa. Mutta näillä mennään, COYG!

  • Sotonilla on tässä pelissä selvä ja kirkas voittomahdollisuus, koska keskikenttä on tänään heikko ja topparit mitä on. Toivottavasti hyökkäys on terässä.

   • Arsenalilla tässä pelissä selvä ja kirkas voittomahdollisuus, koska keskikentän hyökkäysvoima on erinomainen ja veskari torjuu kaiken 🙂

 11. Kyllä 0-4 turpasauna pitäisi inostaa melkoisen tsemppiin, kun vastamatsi on vain muutaman viikon päästä.

 12. Molemmat tärkeimmät mestaruuskilpailijat jo johdossa. Wengerin olisi syytä jo harkita eroamista.

 13. Siinä lähti Bellerinin keskityksestä liki varma maali. Miten Özil ei onnistunut tökkäämään sisään?

 14. Paineet kasvavat, jos taukoon mennessä ei maalia tehdä. Etenkin jos muilta kentiltä puoliaikatulokset kantautuvat pelaajien korviin.

 15. Kyllähän tuossa pirteää kirmailua oli, mutta syöttöpeli on aika vaatimatonta. Soton sumputtaa keskiakselin aivan täydellisesti ja Arsenal ei löydä osaamista laidoille millään paria Bellerinin keskitystä lukuunottamatta. Campbell on olllut surkea, ansaitsisi pikaisen vaihtokomennuksen.

 16. Ikävä olla realisti, mutta itse asiassa joka peli on ollut nihkeä sitten joulunalus-ManCity-pelin. Kyseessä on selvä formin putoaminen. Ainoan debatin alaisen poikkeuksen tekee osa Pool-pelistä, eikä siinäkään kuin ehkä kolmannes matsista sujunut ja lopputulos tunnetusti huono.

 17. Foster toki torjui hienosti, mutta Giroud antoi siihen myös mahdollisuuden – veto oli aika löysä.

 18. Alkaa pian olla jo aika piinaava katselukokemus. Gabrielilta jo sellainen avaus, että puppelointilusikallinen alkaa olla tosiasia.

 19. Ja manselaiset on molemmat voitossa kiinni, samoin lestö ja töttenhöttikin.
  Tästä on nyt vaan kaivettava voitto, tyylillä ei niin väliä.Muuten aletaan karkaamaan mestaruusjunasta

 20. Fosterista tehdään sankaria. Olisi kiva, jos saataisiin yksikin terävä veto – no nyt oli, mut tietty pakki just kohdalla.

 21. Yritin olla positiivinen ennen ottelua. Ei ois kannattanut. Kaikki muut kärkisijoilla olevat voittivat. Tää sössittiin. Ja Taivainen ylistää fosteria, joka toki pelasi hyvin mutta myös annettiin mahdollisuus nousta sankariksi. Ekan jakson Özilin paikkoja lukuunottamatta puskut vedot olivat sellaisia puolittaisia, jotka veskarin kuuluukin torjua.

  Hohhoijaa spudskin meni jo ohi. Mikä seuraavaksi?

 22. Neljä peliä kolme pistettä. Jaksoin vielä tähän asti uskoa, että ehkä tänä vuonna… Mut ei enää.

 23. Mitä sai aikaan Valcot kun tuli Campbellin tilalle? Ei yhtään mtään. Onneksi maalinteko ei ole Wengrin porukalla ongelma, kolme nollapeliä valkussa putkeen. Taittaa nelos sijakin olla kovan työn takana.

 24. Hitto mitä pupellusta kyllä taas kerran. Nää matsit vaan yksinkertaisesti pitäisi voittaa jos haluaisi oikeasti kamppailla mestaruudesta. Gabriel oli kyllä melkoisen epävarma puolustuksessa, vaikka takaiskuilta säästyttiin. Ehkä peluuttaisin itse kuitenkin jatkossa Merteä Koscielnyn parina.

 25. Ai joo, Theo. Toivoin heppua Campbellin tilalle, mutta eihän siitä tullut mitään. Theo sai yhden selkeän maalipaikan, jonka sössi – muuten ei ollut pelissä mitenkään mukana.

 26. Kun tulee liigassa paineet, Arsenal taipuu. Sen pituinen se. Kyllä pyyhe lentää kehään tällä vireellä. Tämä oli yksittäinen peli, mutta oma peli on tökkinyt jo yli kuukauden. Ja lisäksi todella moni pelaaja on epävireinen, mikä on täysin Wengerin valmennustiimin syy. Jotain on taas väärin valmennettu, kun kauden kriittisimmilä hetkillä vire on kuin keskikastin jengillä. Sitä ei keväämmällä enää paikata, vaikka ”miehekäs kiri” saattaa jonkun sijan ja UCL-paikan pelastaa ja hämätä jotkut odottamaan taas kuola valuen ensi kautta – Wengerin johdolla.

  Esimerkkinä laiturit. Joukkueen ykköslaituri on kankeana pitkähkäkön loukkaantumisen seurauksena, mutta kaikki muut laiturit ovat aivan hirveää kuraa tasollisesti. Aivan sama vaikka siellä peluuttaisi Gibbsiä, mitään ei tehtäisi paremmin.

 27. Joo-o. Kyllä on tuskaista pelien seuraaminen tällä hetkellä. Vituttaa jo oikeastaan valmiiksi ennenkuin peli edes on alkanut.

 28. On kyllä monta asiaa pielessä. Özilillä on todella kuiva jakso menossa, Alexis vain puskee, theo on ihan kadoksissa eikä rambon virekään kummoinen ole. Tästä jos noustaan voittoputkeen, on pienen ihmeen aihe.

 29. Eikä Wengerkään voi enää vedota juuri mihinkään – loukkaantumisiin, huonoon dumariin tai siihen, että olimme vuoden 2015 paras joukkue. Ilman voittoa neljä matsia, ilman maalia kolme. Karua, todella karua.

  Karummaksi tekee vielä se, että spuds on nyt liigan kovavireisin joukkue. Taivainen ennusti, että jossain kohtaa sössivät – saas nähdä. Leicesterkin on noussut pienestä taantumasta.

 30. Arsenal alkaa voittamaan taas pelejä sitten kun todellinen mestaruussauma on mennyt ohi. Pari peliä ehkä munitaan vielä ja sitten kun on 10 pinnaa kärkeen nykäistään taas 8-10 pelin voittoputki ja jäädään mestarista 5p ja sijoitus on 3-4. sitten voidaan taas rakennella pilvilinnoja loistavasta kevät vireestä ja odottaa mestaruutta ensi kaudella. Mental Strenght!!!

 31. No voi voi perus shit muna hiipii viereen Bournemouth pitäisi nyt kaatuu isolla numero spuds maali ero huolestuttaa

 32. Wenger: “We have to respond quickly and win our next game.” Kuulostaako tutulta? Jokseenkin samat sanat tulivat Soton-tappion jälkeen. Ja seuraavaksi oli silloinkin vastassa Bournemouth. Wengerillä on vähän kela jäänyt päälle.

 33. Onneksi ei sentään hävitty. Oon uusi tällä foorumilla, joten kertoisko joku mitä toi COYG tarkottaa? Onks se sama kun jollain joukkueella oli YNWA?? Bournemount voitetaan seuraavassa pelissä COYG!!!!

 34. Haaveilin, että tällä kaudella saisi jännittää pitempään menestystä kuin normihelmi-maaliskuulle. En tarkoita FA cupia, joka itse asiassa lämmittää vielä vähemmän tällä kaudella kuin aiemmin.

  Mutta ei. Mestaruusjuna karkaa nopeasti ja Barca rökittää. Se lopettaa sen pienen lämpimän tunteen, mitä Arsenalin seuraaminen aiheuttaa ja ollaan taas Villen linjoilla miettiimässä, miten tämän IKUISUUDEN toistuvan kaavan saisi murrettua?

  Voisiko tämä nopeasti lähestyvä Barca-matsi hyydyttää joukkueen? Uskovatko ne voivansa venyä jatkoon? Vai onko tämä tammikuu vain väsymystä ja uskon loppumista Pool-notkahduksessa?

  Selitykset karkaavat, miten tässä näin nopeasti näin kävi. Toki maaleja tekevä uusi kärki olisi voinut auttaa, kun suurimmaksi ongelmaksi nyt kirkastui surkea viimeistely.

  • Juu, hienoa. Nyt kannattaa luovuttaa kun ollaan jo helmikuun kolmannessa päivässä! Vanha viisaus Timolle: aina voi luovuttaa.

   • En muuten ole ainoa, jos avaat silmäsi. Turhan moni kannattaja ripottelee tuhkaan päälleen, johtuen surkeasta pelaamisesta eikä (vielä) piste-erosta. Tätä jokakautista rämpimisjaksoa on katsottu yli 10 vuotta, eikä Wenger keksi mitään lääkettä. Pelkkiä tyhjiä sanoja joka vuosi.

 35. Turhautuminen on suurin tunne tällä hetkellä ja epätoivo katsoessa eilistä peliä. Toiveessa on että jollain ihmeellä vire alkaisi löytymään seuraavassa pelissä ja ”kiri” alkaisi jo helmikuussa.
  Itse ymmärrän että mestaruutta ei tullut niinä aikoina kun joukkueen talous piti saada tasapainoon ja kun avainpelaajat halusivatkin yhtäkkiä lähteä joukkueesta, mikä varmasti järkytti Wengeriä. Mutta viimeiset kolme kautta ovat olleet sellaisia milloin olisi pitänyt pystyä iskemään ja tekemään nousu siihen mestaruustaisteluun.

 36. Timo, tuo kommentti ei ollut pelkästään sinulle vaan ylipäätään. 5 pistettä on paljon kärkeen, mutta kuitenkin vielä saavutettavissa oleva ero. Sarja on erittäin tasainen ja muutkin kärkijengit menettävät vielä pisteitä. Minäkin olen turhautunut eiliseen nollanollaan, ja on selvää että meidän pelin pitää parantua. Minusta ei kuitenkaan ole vielä syytä luovuttaa kauden osalta, vaan taistella loppuun asti. Luovuttamalla me ei ainakaan mestaruutta voiteta.

  Minusta meidän fanien olisi myös syytä huomioida se, että nousimme sarjakärkeen joulukuussa coqin ja sanchezin ollessa telakalla. Miksemme siis voisi nousta vielä heidän ollessa pelikuntoisia? Kyllä tän on vielä käännyttävä. Tottenhotit on huonoja, Vardy on tähdenlento ja City me voitetaan keskinäisessä. Tuolla voitolla noustaan sarjakärkeen ja viimeisellä kierroksella otetaan 4-0 voitto putoamiseen tuomitusta Villasta.

 37. Kaikki on vielä mahdollista, mutta ei kai kenenkään tarvitse hyväksyä tämmöistä puppelointia joukkueelta? Varsinkaan kun tämä tapahtuu vuodesta toiseen ja vahvistuksia ei hankita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s