12 vuotta ilman mestaruutta

Nyt tuli vastaan niin loistava kirjoitus Onlinegoonerin forumin kautta (alkuperäinen lähde Daily Mail), että on pakko lainata vaikka pituutta on reilusti:

2004-05 – two points clear before the defeat at Old Trafford that ended their unbeaten run in October. By January they were 10 points behind Chelsea. Finished second.

2005-06 – Never really in the title race – three wins in a row to end the season saw them pip Spurs to fourth place on the final day.

2006-07 – Never in the title race – by the time they went on a seven-game unbeaten run to end the season, they were already 22 points off the pace – it did ensure them a Champions League place though.

2007-08 – A win over Birmingham would have kept Arsenal top of the league in January, but Eduardo’s leg-break, William Gallas’ temper, and the late penalty are all the stuff of legend. By the time they lost to Chelsea two months later they were six points off the pace, while defeat at Old Trafford in April made it nine. Finishing with four wins in a row meant the final gap was only four points, but the title was well out of reach.

2008-09 – In January Arsenal were within touching distance of the leaders but three consecutive draws against Everton, West Ham and Tottenham saw them fall too far off the pace, and they were never in the race again that season.

2009-10 – Top of the league on March 20, Arsenal drew with Birmingham and Man City and lost to Spurs, Wigan and Blackburn in their next six fixtures. By May they were 11 points off the pace.

2010-11 – Before their Carling Cup final defeat by Birmingham, Arsenal were a point off the top. They won just two of thier last 11 league games and eventually finished fourth.

2011-12 – Out of the title race before they’d ever really been in it and were 10 points behind Tottenham in February before a startling run saw them overtake their rivals and hold on until the final day, denying them Champions League football.

2012-13 – Already 15 points off the pace by the start of December, Arsenal were seven points behind Tottenham, and in fifth, when they lost the north London derby in early March. But eight wins and two draws in their last 10 games saw them get Champions League football, yet again, by a point over their rivals.

2013-14 – Arsenal topped the league almost constantly throughout the first half of the season, by as many as seven points at the end of November. Even after conceding six goals at Manchester City in December they ended the year on top. They were top going into the game at Anfield that saw them destroyed 5-1, but by the time Chelsea hammered them 6-0 a month later they were seven points off the pace. They finished the season with five straight wins, but by then the title was a three-way fight between Chelsea, Liverpool and Man City.

2014-15 – Chelsea had run away from Arsenal by Christmas, and while the Gunners had an excellent second half of the season – winning 13 of their 19 games to finish third, it was never going to be enough.

Yllä on kaudet viimeisen mestaruuden jälkeen ja sama kaava toistuu kerta toisensa jälkeen aina tähän päivään ja kauteen asti. Puoli kautta saattaa mennä hyvin, mutta koko kausi on mahdottomuus ja jos tammikuussa johdamme sarjaa tai olemme lähellä kärkeä, niin romahdus on tapahtunut joka ikinen kerta.

Kyse ei le mistään yksittäisestä kaudesta, vaan samaa on nyt todistettu Wengerin johdolla yli vuosikymmenen ajan ja tämä tulee olemaan kahdestoista kausi ilman mestaruutta, vaikka kilpailijat lähes tyrkyttävät pokaalia pelaamalla ennätysheikkoa kautta.

Jos yllä oleva listaus ei herätä ajattelemaan ja näkemään, että managerinvaihdon aika olisi ollut jo vuosia sitten, niin tuskin mikään sitä tekee. No kenties Tottenhamin mahdollinen meidän yläpuolelle sijoittuminen tai Leicesterin mestaruus. Miten Wenger voisi nämä selittää? Ei ainakaan öljyrahoilla tai ylipäätään rahalla, sillä Tottenham ja erityisesti Leicester painavat aivan eri sarjassa meidän kanssa esim. palkkabudjetin, mutta myös tulojen suhteen.

Kaikista masentavinta yllä olevasta huolimatta on huhut, joiden mukaan Wengerille oltaisiin tarjoamassa jatkosopimusta. Tällä kaudella tosin julkistamista tuskin enää tehdään, sillä tilaisuus meni siinä vaiheessa kun menetimme sarjan kärkipaikan.

Ylipäätään eron huomaa verrattuna kilpailijoihin, että me tyydymme tähän keskinkertaisuuteen Wengerin johdolla, kun muut hommaavat Kloppin, Guardiolan ja Ancelottin tapaisia huippumanagereita. Aina se ei mene putkeen, mutta muut sentään yrittävät, kun me tyydymme osaamme. En sano varmasti, mutta ei ole kaukana, että tämän blogin kirjoittaminen loppuu itseltäni samana tai seuraavana päivänä jos ja kun Wenger vielä tekee jatkosopimuksen.

Toisensuuntaisiakin huhuja on liikkeellä, mutta valitettavasti en näe näissä olevan mitään totuuspohjaa.

Mainokset

21 thoughts on “12 vuotta ilman mestaruutta

 1. Ajattelinpa ihan samoin kuin tämän jutun kirjoittaja, että jos Wenger tekee jatkosopimuksen niin otan avioeron Arsenalista ja haen uuden rakkaan, sillä en jaksa enää kiduttaa itseäni tällä vuosikymmentä kestäneellä piinalla. Nyt kun Guardiola tulee Valioliigaan niin on suht koht helppo ennustaa minne seuraavat kolme mestaruutta mahdollisesti menevät, ellei sitten Kloppin pojat yllätä. On myös helppo arvata miten suuresti heidän joukkueensa tulevat ensi kaudella vahvistumaan, ja yhtä helppo on ennustaa mitä tapahtuu Arsenalissa jos Wenger on managerina….ei yhtään mitään.

 2. Älä sentään lopeta bloggaamista. Ota se vaikka terapiana kun ahistaa. Olen samaa mieltä manageristamme ja hänen vaikutuksestaan tuloksiin. Managerin vaihto ei tosin ole helppo ratkaisu ja siinä voidaan joutua vielä syvempiin ongelmiin. Esimerkkinä vaikka Graeme ”täystuho” Souness, jota Liverpool toppari Glenn Hysen kuvaili paskapääksi. Taisi olla muuten ensimmäinen manageri joka sai Liverpoolista potkut. Tällä hetkellä taitavat huiput olla kiinni muualla.

 3. Kloppi meni liverpooliin ja tämän tekeminen voidaan tuomita vasta ensi kauden jälkeen, tällä hetkellä ei vedä hommaa eteenpäin. Mourinhon tyyppistä tähdenlentoa en haluaisi nähdä.. Mutta sekin olisi parempi kuin nykyinen Arsenal jossa omistaja vetää omaan taskuun ja Urheilu saavutukset on toissijainen tavoite.

 4. Villen viimeinen linkki on mielenkiintoinen ja olisipa totta. Tässä olisi ollut loistava sauma Wengerille luoda nahkansa, hankkia isolla rahalla 2-3 täsmävahvistusta ja korjata mestaruus kuleksimasta. Sitten eläkkeelle hymy huulilla.

  Nyt näyttäisi Wenger poistuvan aika pitkälti näyttämöltä idealistisena häviäjänä. En tiedä ketä se lämmittää lopettaa väkisin, sitten joskus joko terveyden pettäessä tai saadessaan käytännössä potkut. Reseursseja on kerätty, mutta ei näköjään Wengeriä varten.

 5. Aika sama fiilis kuin muilla kirjoittaneilla, eli jos Wenger kirjoittaa uuden sopparin niin sekoan itse ainakin täysin. Olisi muutenkin AW:n ihan hyvä lähteä kun vielä voi poistua edes suhteellisen kunniakkaasti, eikä tuhota pitkittämällä uraansa kaikkea sitä työtä jonka on Arsenalissa tehnyt. Jo tällä hetkellä esimerkiksi Invincibles-kausi toimii jo lähinnä sivuhuomautuksena puhuttaessa Wengerin urasta ja päällimmäisenä ihmisille tulee mieleen se, että mies surffaa Arsenalin peräsimessä vuosikymmeniä ilman mestaruutta.

  Itse olisin ainakin valmis vaikka hetkelliseen pelillisen tason laskuun, jos uuden managerin tulo tätä tatkoittaisi ihan jo muutoksen takia. Arsenal-fanina turhauttavinta on mielestäni juuri se, että mikään ei koskaan muutu. Groundhog day- vain jatkuu ja jatkuu, kun vuodesta toiseen pelillinen menestys sekä syyt ja selitykset siihen miksi ei mene paremmin kuin ennen ovat käytännössä identtisiä.

  Realistina tietysti ymmärrän, että Arsenalin johto varmasti pitää Wengeristä: Kuluttaa vähän rahaa pelaajasiirtoihin ja käytännössä takaa sen neljän parhaan joukkoon sijoittumisen Valioliigassa ja ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle pääsemisen CL:ssä. En siis yhtään yllättyisi jos Wengerille leivottaisiin uusi sopimus.

  Melkein siis tältä kaudelta toivoisin Arsenalilta joko mestaruutta tai täyttä romahtamista, ne nimittäin saattavat olla ainoat keinot päästä Wengeristä eroon.

 6. Hyvät gooneriveljet- ja sisaret. En saata hyväksyä luopioasennetta. Jalkapallo ei ole taistelua elämästä ja kuolemasta. Se on paljon enemmän. Wenger ei ole yhtä kuin Arsenal vaan Arsenal on enemmän kuin Wenger. Sydämemme sykkii Arsenalille, ei Wengerille.
  Ja sitten asiaakin. Palstalla on ollut merkittävä teema Wengeristä eroon pääseminen. Ideoita seuraajaksi ei juuri ole esitetty ja ne vähät nimet joita on esitetty, ovat jo menneet muualle. Mikäli Wengeristä hankkiudutaan eroon täytyy seuraaja olla jo tiedossa. Itse olen blogistin kanssa samoilla linjoilla. Joukkueen suoritusten ailahteleminen noin pitkällä aikajanalla vaatii managerin vaihtoa. Tällä hetkellä vakavasti otettavia vaihtoehtoja ei ole tiedossani. Onko ajatuksia?

 7. Hyvä listaus tuo Villen lainaus. Ei noita katkeria pettymyksen kausia enää niin tarkasti jaksa muistaa. Varsinkin kun koko Fabregasin ajan oikeastaan mielellään unohtaisi. Heikko, selittelevä ja nypläilevä oli se Arsenal.

 8. Piksi on Arsenalin seuraava manageri, mikäli wenger tämän(kin) asian päättää. Piksi eli Dragan Stojkovic oli wengerin oppipoikana Japanissa ja valmentaa nykyisin Kiinassa.

 9. Hyvä kirjoitus Villeltä ja lainaus palautti mieleen monia pettymyksen täytteisiä kausia…
  Onhan noita valmentajia liikkunut lähivuosina paljonkin…Kuten esim mainitut Klopp, Pep ja Ancelotti.
  Kumma juttu, et muut jengit pystyvät valmentajan/managerin vaihdoksiin, mutta me emme.
  Kaikki on Wenkun mielestä hyvin…
  Tammikuussa markkinoilla ei ollut yhtään wordclass tason hyökkääjää.No onneksi Welbs alkaa olla taas pelikunnossa, hän on Wenkun silmissä wordclass tasoa!
  Ja Rosickyn kausi on taputeltu.Uusi loukkaantuminen ja soppari umpeutuu kesällä. Hyvä ja hieno pelaaja, mut koko Arsenal ura huomioiden ollut enemmän ”altaassa” kuin kentillä.Eikä Rosicky ole sarjassaan ainut.
  Ei tätä tammikuun konttausta pysty hyväksymään, saati sitten ymmärtämään.

 10. Kaksi seuraavaa kierrosta on mielenkiintoisia:
  Jos Leicester voittaa molemmat pelinsä ja Arsu häviää Bornemouthille, kaula johtajaan on kasvanut 11 pisteeseen.
  Jos City pelaa molemmat tasan ja me voitamme molemmat, olemme liigan kärjessä, jos voitamme jomman kumman ottelun 2 maalilla.
  Jos Manu voittaa molemmat ottelunsa ja me häviämme molemmat, olemme pudonneet kuudenneksi.
  Jos hottentotit voittaa molemmat ottelunsa ja me molemmat ja City ja Les pelaavat tasan, sarjaa johtaa Tötterström.
  Mielenkiintoista…..

  • Ja jos lehmällä ois pyörät, se olisi maitoauto… Spekulointi on aina paikallaan. Jos voitamme kauden loput ottelut, nostamme kolme kannua toukokuussa. Mutta vain siinä tapauksessa, että Leicesterin pitää jäädä vähintään kerran tasuriin meille koetun tappion lisäksi.

 11. Kyllä Arsenalilla on varmaan short list -tulevista managereista. Onhan boardin jäsenet koulunsa käyneet, siellä on opetuslistalla riskienhallinta ja varmaan vähän joka seura heräsi tähän asiaan jo aikoinaan Houllierin romahdettua Poolissa näyttävästi.

  Mielenkiintoista on vain se, mitä nimiä siellä listalla on ja kuinka he ovat saatavilla kun aika on. Ja se, kuinka monta vuotta Wenger saa romahtaa hyvistä asemista ja tehdä seuran toistuvalla häviäjyydellään hieman naurettavaksi. Puuttuu tosiaan enää se Spursin mestaruus, niin Arsenal on Englannin ”suurista” se suurin häviäjä. City heräsi ikuisesta unestaan jo aiemmin.

 12. Mun tätillä on muuten munat ja on transvestiitti. Mutta se kannattaaki töttennamia.
  Eno spekuloi asiaa, hyvin mielenkiintoiset seuraavat kierrokset tiedossa.
  Kärkitilat heittää hyvinkin häränpyllyä, toivottavasti näiden kliimaksikierrosten jälkeen ollaan kärempänä.

  Itse en ole koskaan poistunut Emiratesilta, että Arsenal olisi hävinnyt. Ja lestör-peliin menossa, tietää siis hyvää 😉 Ugh.

   • Ymmärtääkseni, toivotaan niin ja nähdään.
    Clock End, Block 123, Upper tier, row 10, seat 887
    Ei ne nuo Arsenal Finlandin hallituksen jätkät paljon viestittele näistä hommista. Ne on kettumetsällä Wengerin ja Gazidiksen kanssa… 🙂

  • Kun tuon Issen jo tykeillä tapasin, olisiko niin, että honkasen pojankin voisi nähdä lestör-peliä tykinruokana siinä arsenalin kaupan edessä tuntia ennen pelin alkua?

   • Odotinkin (vuosia), että vanhempana ehdotat tapaamista.
    Mutta jos Issen tapasit niin eikö se jo riitä? 😉

    Ok. Tykeillä ens viikon sunnuntaina klo 11 Greenwichin aikaa.
    Minä huudan Unclea niin huuda sinä boyta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s