Scouttihankinta Leicesteristä ja lippujen hinnat puheenaiheena

Vielä on ehkä liian aikaista mennä sunnuntain Leicester otteluun ja sen ennakointiin tarkemmin. Sarjajohdossa olevasta Leicesteristä kuitenkin puheen ollen olemme hankkineet kettujen arvostetun scoutin omaan tiimiimme.

Entisen kettujen scoutin ansioksi on laskettu muun muassa Vardyn, Mahrezin ja Kanten löytäminen. Ei huono näyttö, vaikka ei asia ole näin yksinkertainen ja siirtoon vaikuttaa aina moni muukin asia. Silti miettiessä meidän viime aikojen hankintojen olleen Gabriel, Elneny ja sitä ennen jotain Sanogoa niin tuskin hirveästi scouttiosaston päivittäminen ainakaan voi olla haitaksi. Nykyisethän etsivät managerimme mukaan 24/7, mutta ketään ei vain löydy, joka vahvistaisi joukkuetta.

Veikkaan ongelman vain olevan se sama tässä asiassa niin kuin lähes kaikissa muissakin tässä seurassa. Manageri päättää täysin kuka hankitaan ja siinä on aivan sama mitä scoutit, kakkosmanageri tai apuvalmentajat sanovat. Tietysti jos Wrigglesworth on erikoistunut tuntemattomimpien pelaajien hankkimiseen voisi se sopia paremmin Wengerin ideologiaan. Tietysti se on nähty, että jos joku ehdottaa tai suosittelee manageriamme tekemään jotain, niin silloin mies ei varmasti sitä tee.

Ylipäätään uuden scoutin hankinta on kuitenkin positiivinen asia, vaikka se kestäisi sitten uuden managerin tuloon saakaa, että tästä saadaan todellinen hyöty irti.

Lippujen hinnat ovat olleet mediassa enemmänkin esillä kuin meidän surullisen kuuluisa kausikorttien lisämaksu, joka sitten peruttiin seuran saadessa tarpeeksi kritiikkiä asiasta. Liverpoolin kannattajat protestoivat seuran aikoessa nostaa kalleimmat liput 77 puntaan uudessa Kop katsomossa.

Tapaus on saanut medianäkyvyyttä ja viikonloppuna 10 000 tai jopa 15 000 Poolin kannattajaa käveli 77 minuutin kohdalla ulos kotipelissä Sunderlandia vastaan protestina suunnitteilla oleville hinnankorotuksille. Oli mitä mieltä tahansa Liverpoolin kannattajista, niin ainakin he osaavat tehdä jotain sen sijaan, kun me goonerit vain tyydymme osaamme ja maksamme maailman kalleimpia lippuja, vaikka taso kentällä ei ole 12 vuoteen ollut oikea suhteessa lippujen hintoihin.

Muutenkin Wengerin ääliömäisesti kommentoi kuinka ensi kaudeksi voimaan tuleva uusi tv-sopimus ei tule alentamaan lippujen hintoja, koska ylimääräinen raha tulee menemään pelaajahankintoihin. Kuinka tyhmänä Wenger meitä kannattajia oikein pitää?

Meillä on jo ennestään yli 200 miljoonaa kassassa ja lisää tulee roppakaupalla tv-sopimuksen parantuessa 70 prosenttia edelliseen verrattuna. Siitä huolimatta kesällä emme ostaneet yhtään kenttäpelaajaa, emmekä nyt tammikuussa kuin viiden miljoonan toivotaan toivotaan -pelaajan, joka hädin tuskin mahtuu edes vaihtopenkille. Tämä kaikki kaudella, kun mestaruusmahdollisuudet olisivat olleet paremmat kuin kertaakaan 12 vuoteen. Silti managerimme väittää ihan tosissaan, että lippujen hintoja ei ole varaa laskea, koska kaikki raha menee pelaajahankintoihin. Kuinka typerä ja todellisuudesta irtaantunut voikaan olla..

5 thoughts on “Scouttihankinta Leicesteristä ja lippujen hinnat puheenaiheena

 1. Jos Wenger sanoi ”ylimääräinen raha”, hän tod.näk. tarkoitti, että nykyiseen kassaan ei kosketa, vaan pelaajahankinnat on tehtävä sillä ”ylimääräisellä rahalla”…

  Anyway, asiasta toiseen: leicester-ottelun tuomarina on Martin Atkinson. Tyyppi on jostain syystä Uefan suosiossa ja viheltää myös ensi kesän EM-kisoissa, mutta meillä ei ole kulkenut Atkinsonin kanssa – viimeksi on voitettu QPR, kun jamppa on meidän matseja viheltänyt.

  Olen tässä ihmetellyt, miksi meidän matseihin ei ole osunut tällä kaudella Phil Dowd kertaakaan. Tsekkasin valkun tilastoista: ei yhtään matsia muutenkaan – onko lopettanut?

  Samaiset tilastot osoittavat, että Mike Dean on tuomaroinut toiseksi eniten tällä kaudella. Kertoo aika paljon Valkun tuomaritoiminnasta.

 2. Mehän emme tiedä esim. jos Wenger saa seurajohdolta ylimääräistä boonusta itselleen kun pidättäytyy mittavista pelaajahankinnoista? Seuran johdolle riittää se kun päästään joka vuosi Mestareiden liigaan. Näin virtaa raha managerin ja omistajien taskuun, ja faneista ei tartte välittää niin kauan kun katsomot on väkeä pullollaan. Näin se bisnes pyörii noudattaen samaa kaavaa vuodesta toiseen.

  • Jos nyt taas otetaan faktat peliin niin ainoa nosto Arsenalista omistajien taholta on tuo kolmen miljoonan konsulttipalkkio. Ei osinkoja, ei pääomanpalautuksia, ei omien osakkeiden ostoja.

   Toki salaliittoja voi rakentaa, siinä ei sinällään ole mitään pahaa. Mutta mikähän oikeasti olisi insentiivi palkita manageria siitä, ettei ulosmittaa seuran potentiaalia?

   Jos me voitetaan sunnuntaina, niin mun mielestä mestaruuskamppailun osalta näyttää suhteellisen hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s