Leicesterin menestys paljastaa Wengerin heikkoudet täydellisesti

Tappiottoman kauden 2003-2004 jälkeen olemme saaneet kuulla Wengeriltä selityksiä kuinka Abramovichin rahat, sheikkien öljyrahat ja stadionimme rakentaminen ovat olleet syynä siihen miksi emme ole menestyneet paremmin emmekä voittaneet ainuttakaan liigamestaruutta 12 vuoden aikana. Suurin selitys on aina ollut raha, eikä mikään muu.

Siksi onkin aivan käsittämätöntä kuinka managerimme voi nyt sanoa jotain tällaista:

You reproach me about not buying big names but you support the team who has no big names. Leicester is a fantastic example that football is not only about just spending money. It is the quality of work. Leicester is a very good example for our league.

Lisäksi managerimme juuri väitti, että lippujen hintoja ei voi alentaa, koska kaikki raha menee pelaajahankintoihin. Ei Wengerin puheissa ole enää mitään järkeä, kun mies yrittää epätoivoisesti kääntää kaikki asiat itselleen parhaiten sopivaksi, vaikka samalla se tarkoittaa itsensä pussiin puhumista kerta toisensa jälkeen entistä pahemmin. Kuinka kukaan vakavasti otettava toimittaja ei uskalla nostaa näitä aiheita esille? Käsittämätöntä.

Wengerin uusimmat kommentit Leicesteristä ja siitä kuinka raha ei olekaan tärkeää romuttavat kaiken mitä mies on selitellyt viimeisen reilun 10 vuoden aikana. Sinänsä managerimme on oikeassa, että raha ei todellakaan ratkaise kaikkea, kuten Leicester osoittaa. Se vain samalla todistaa, että Wenger ei vain ole kykenevä enää kasaamaan mestarijoukkuetta, vaikka aikaa ja rahaa on ollut käytössä Leicesteriin verrattuna kymmenkertainen määrä.

Leicester oli vuosi sitten sarjan viimeisenä ja lisäksi vaihtoi manageria kesällä, vaikka kevät sujui pelillisesti loistavasti. Ei voida siis puhua, että jatkuvuus managerin paikalla olisi jotenkin avainasemassa, vaikka kaikki meillä sitä yrittävät aina mainostaa. Sanoisin ennemmin muiden seurojen esimerkkien näyttävän, että menestystä tulee suuremmalla todennäköisyydellä managerien tehdessä muutamien vuosien pituisia keikkoja seuroissa eläkevirkojen sijaan.

Leicesterin menestys sijoittui se lopulta mihin tahansa sarjataulukossa on lopullisesti näyttänyt kuinka Wenger ei vain pärjää enää aivan kirkkaimmista pokaaleista kilpailtaessa. Jos rahaa ei käytä siirtoihin tai sitä käyttää väärin (ylisuuri palkkabudjetti) täytyy asiaa kompensoida muilla tavoilla.

Taktiikoiden, harjoittelun, rotaation, peliin valmistautumisen, vastustajan vahvuuksien ja heikkouksien huomioimisen, erikoistilanteiden, scouttauksen ja monen muun asian on oltava sitten huippuluokkaa, jotta menestys on mahdollista. Valitettavasti edellä mainituista asioista aivan liian moni meillä on jopa surkeaa tai ainakin liian keskinkertaista.

Ja se tärkein puuttuu täysin manageriltamme eli halua menestyä ja tehdä kaikki mahdollinen resurssien sallimissa rajoissa voittamisen eteen. Jos tätä ominaisuutta ei managerissa ole, niin se pakostakin heijastuu pelaajiin edes vähän ja jo se on liikaa tällä tasolla.

7 thoughts on “Leicesterin menestys paljastaa Wengerin heikkoudet täydellisesti

 1. Ylen toisena pelinä helmikuussa (23.2.) nähdään englantilaisen Arsenalin ja espanjalaisen Barcelonan neljännesvälierien ensimmäinen osa.

  Saas nähdä, jääkö toiseen peliin mitään jännitettävää? Vai ratkaistaanko jo ekassa osassa murskavoitolla jatkopaikka?

 2. Omasta mielestäni tämä Arsenalin kassan kerääminen voi hyvin päättyä massiivisen ”konserniavustuksen” maksamiseen Kroenken imperiumille jonain hetkenä. SIinä mielessä pokaalit voivat hyvinkin kiinnostaa Kroenkea, että pokaalihumussa kuppaus menee läpi vähemmillä protesteilla.

  Lisäksi Arsenalilla on sen omistajasta riippumatta pitkä perinne tulkita liigamestaruus nimenomaan niin päin, ettiei vahvistuksia todellakaan nyt tarvita. Suurseuroissa tämä lähetymistapa ei luonnollisestikaan päde.

 3. Olis Stan tinkiny kauppahinnan edes 450:n, niin olis jääny 50£ uuteen hyökkääjän! !
  On tää hurjaa touhua. Todetaan vielä se tosiasia, et Stan’ia ei vois vähempää kiinnostaa Arsenalin menestyminen.Tärkeintä hänelle on että sijoitettu pääoma poikii voittoa.

 4. Nyt TV-oikeuksien arvo on kasvanut suoraviivaisesti 25 vuotta ja vieläpä varsin jyrkästi tällä vuosisadalla, vaikka moni ammattilainenkin uskoi katon tulevan aika pian vastaan. Ja samalla parhaiden jalkapalloseurojen arvo on kasvanut yhtä reippaasti. Kroenken sijoitus siis kasvaa melkein tekemättä mitään ja siksi tällainen tasainen manageri joka saa seuran nimen UCL-arvontapottaan joka syksy on erittäin arvokas. UCL näkyvyys kannattalee brändiä. Toki Wengerillä on heikkoutensa, nykyään esim. mediasuhteet, koska hän on ns. nähty ja selitykset ja suhtautuminen ei miksikään muutu.

  Vaan eipä Kloppia auta paljon loistava mediapreesens, kun tulokset menee mönkään.

  Naurattaa myös Nevillen täysi fiasko Espanjassa, eipä tule punditista mestarivalmentajaa. No, ensi yritys vasta, mutta stigma tuli. Vaikka Neville ja vaikkapa Steve McClaren ovat fiksun oloisia persoonina ja saaneet oppinsa suurilta valmentajilta, eipä se tee vielä suurta valmentajaa.

 5. Joo, toi Kroenken maakauppa on hillitön ja tietty lämmittää kaikkia Arsenalin kannattajia.

  Ja entäs tämä: Diaby is back! Oltuaan 506 vuorokautta pois pelikentiltä, hän pelaa huomenna (torstaina) Ranskan cupin matsissa – ellei nyt sitten loukkaannu lämmittelytreeneissä.

 6. Peukut Diabylle! Ei miestä voi ainakaan huonosta asenteesta moittia. ..toivotaan ettei paikat repsahda alkuverkassa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s