FA Cup, uusintaottelu, otteluohjelma ja priorisointi kilpailujen välillä

FA Cup viikonloppu oli ja meni, vaikka ManU pelaakin vielä oman ottelunsa tänä iltana. Seuraavan kierroksen arvonta suoritettiin tästä huolimatta jo eilen ja hyvä arpaonni sai jatkoa, sillä Watford kotipelissä ei todellakaan ole huono tulos. Tämä tietysti edellyttää, että Hull kaatuu uusinnassa ja tämä on jopa vaikeampi ottelu näistä kahdesta.

Uusintaottelun pelipäivä on vielä päättämättä, koska asiassa on ilmeisen monta muuttujaa pelikalenterin ollessa melkolailla täysi muutenkin. Huhuissa vaihtoehdoissa on pyörinyt 2.3, jolloin liigapeli Swanseaa vastaan siirrettäisiin myöhempään ajankohtaan. Toinen taas olisi 8.3 tai 9.3, mutta tässä taitaa tulla esteeksi muut Mestareiden liigan ottelut, koska UEFA:n sääntöjen mukaan silloin ei saa muita otteluita pelata. Täysin järjetöntä ja kai niitä on joskus pelattu, jolloin FA vain joutuu maksamaan sakon asiasta.

Kolmas vaihtoehto on, että uusinta pelataan vasta FA Cupin kuudennen kierroksen varsinaisena pelipäivänä. Tässä tapauksessa vain sitten se kuudennen kierroksen ottelu olisi taas pelaamatta ja homma vain pitkittyy entisestään. Saa nähdä mihin päädytään, mutta joka tapauksessa lähiaikoina otteluita on tiedossa paljon.

Toisaalta uusinta on huomattavasti parempi kuin tippuminen, joka kävi muun muassa Tottenhamille eilen. Näin ollen tälle kaudelle ei tulla näkemään paikallispeliä FA Cupissa Liigacupin tapaan, vaikka näin aiemmin veikkasin.

Uusintaottelussa ongelmaksi vain muodostaa ajankohta ja se mihin Wenger priorisoi. Kakkosjoukkueella eli samanlaisella kokoonpanolla kuin viikonloppuna tippuminen voi olla hyvin lähellä. Kentälle pitäisi saada vähintään muutama pelaaja ykkösavauksesta. Valitettavasti vain näin tuskin tapahtuu, kun ohjelmassa on vierailut Manchesteriin, White Hart Lanelle ja Barcelonaan samoihin aikoihin.

Jos ihan rehellinen olen, niin tämän takia toivoisin Mestareiden liigan jatkopaikan ratkeavan jo huomenna. Ja tällä tarkoitan vierailijoiden selkeää voittoa, mutta ainoastaan siitä syystä, että en jaksa uskoa millään jatkopaikkaan, kun sen sijaan viimeisimmän arvontatuloksen myötä FA Cup olisi hyvinkin voitettavissa.

B*rcaa vastaan tilanne on kuitenkin se, että mikäli häviämme maalilla, saamme tasurin tai parhaassa tapauksessa voitamme maalilla ei mikään näistä tule riittämään toisessa osassa, vaan siellä tulee rumat lukemat, kuten aiemminkin. Liigan ja FA Cupin kannalta olisikin ehkä parempi, että homma ratkeaisi jo huomenna, jolloin kierrätystä voisi tehdä nimenomaan toisessa osaottelussa. No Wengerin tietäen tuskin mies kierrättäisi, vaikka huomenna häviäisimme viidelle maalilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s