Mestareiden liigassa tie pystyyn jälleen – jatkopaikan kohtalo ratkesi jo eilen

Arsenal – B*rca 0-2 (0-0)

Ei mitään uutta auringon alla. Tämä oli tiedossa jo arvonnasta lähtien, mutta lähinnä pelitapahtumat ja kuinka tappio tuli ottavat koville. B*rca oli kaukana parhaasta eilen, mutta siitäkään huolimatta emme pystyneet tekemään maalin maalia puhumattakaan ottelun voittamisesta tai edes pitämään omaa päätä puhtaana.

Wenger myös totesi meidän jälleen toistaneen samat virheet eli vastustaja iskee vastaiskulla, kuten muun muassa Monaco teki viime kaudella useampaan kertaan samassa vaiheessa kisaa. On myös täysin selvää, että meidän viimeistely on aivan kauheaa, kun palloa ei saada viidestä metristä maaliin edes maalivahdin jo ollessa maassa makaamassa. Meidän on pakko käyttää tällaiset paikat näissä otteluissa, kun taas B*rcalla ja kumppaneilla on varaa missata avopaikkoja, kuten Suarez ja Neymar eilen tekivät.

B*rcan avausmaali vain osoitti asian, että Wengerin johdolla samat virheet toistetaan ja turha odottaa parempaa huomista. Ensimmäisessä maalissa keskikentällä oli parikin paikkaa laittaa peli poikki taktisella rikkeellä, mutta tätä ei tehty ja muutaman sekunnin päästä kolisi omissa. Tämä on nähty niin usein ennenkin, eikä se tule muuttumaan niin kauan kuin Wenger on managerina. Vähän sama kuin managerimme sanoi ennen ottelua, että miehen ideologia ei vain anna periksi pelata 0-0 tulosta, vaikka se olisi järkevää.

Saldomme Mestareiden liigan jatkopeleissä ja erityisesti niiden ensimmäisissä osaotteluissa viimeisen viiden vuoden aikana on katastrofaalinen. Viisi peliä, viisi tappiota, kaksi tehtyä maalia ja 14 päästettyä. Yritä siinä sitten mennä jatkoon toisessa osassa, ei ole onnistunut ennenkään ja ei tule onnistumaan tälläkään kertaa.

Tähän liittyen olisi toivonut, että Neymarin loppuhetkien pusku olisi mennyt sisään, jolloin Wenger olisi saattanut kierrättää edes muutaman pelaajan osalta Camp Noulla. Nyt managerimme myönsi meidän olevan 95 % varmuudella ulkona, mutta siitä huolimatta samalla puheista sai sen kuvan, että parhailla tullaan pelaamaan ja tämä luultavasti maksaa liigassa pisteitä ja ehkä FA Cupissa jatkopaikan.

Parempi voitti ja meni jatkoon, mutta täytyy muutaman vuoden tauon jälkeen taas sanoa, että eilistä katsoessa tuli mieleen taas se kaikki minkä takia tuo B*rca on niin oksettava joukkue. Ikuinen filmaaminen ja tuomarille mussuttaminen joka tilanteessa tapahtui mitä tahansa. Lisäksi tuomari eilen oli juuri sellainen vässykkä, joka täysin suosii tuota. Jalkapallo on tietääkseni kontaktilaji, mutta eilen siitä ei ollut tietoakaan, vaan lähes aina vieraiden pelaajan menettäessä pallon ja/tai kaatuessa pilli soi oli pallonriisto kuinka puhdas tahansa.

Seuraavana vuorossa ManU ja täytyy sanoa, että pelkään pahinta. Yleensä joukkue on reagoinut todella huonosti näihin tappioihin Mestareiden jatkopeleissä. Vastassa on heikko ManU todellisessa loukkaantumiskriisissä, mutta pahoin pelkään meidän silti pystyvän häviämään tai vähintäänkin nyhjäämään tasurin sunnuntaina. Perusselitys on sitten, että annettiin kaikki keskiviikkona ja pelaajat olivat vähän väsyneitä ja näin oravanpyörä jatkaa kulkuaan Wengerin johdolla.

13 thoughts on “Mestareiden liigassa tie pystyyn jälleen – jatkopaikan kohtalo ratkesi jo eilen

 1. Harmittaa kyllä kuin oravaa ilman pähkinöitä, mutta ei se ollut aw joka menetti pallon, ei ollut aw joka ei tehnyt ekassa tilanteessa taktista rikettä, eikä ollut aw kenen puikoista vampyyri laittoi pallon eikä edes ollut aw joka ei vieläkään rikkonut juostuaan boltmaisesti paikalle Boxin reunalla.
  Muuten ugh

  • Ei se oli vain aw, joka hankki pelaajat ja on valmentanut näitä vuosikausia ja samat virheet toistuvat koko ajan.

 2. Mitenköhän tämän muotoilisi jotta läpäisee Villen tiukan seulan… Aluksi täytyy kyllä kiittää Villeä sitkeydestä kirjoittaa lähes päivittäin, mutta… Kuten Wenger, blogisti alkaa toistaa itseään. Osin syystä, osin todennäköisesti vanhojen tapojensa orjana. Kukaan ei usko että kaikki seurassa tapahtuva on noin synkkää kuten kirjoittaja antaa ymmärtää. Ja että kaikki kentällä tapahtuva olisi yksinomaan ja vain managerimme syytä. Tottakai hän valitsee pelaajat ja antaa heille taktiikan, mutta ammattimehet vihreällä veralla sen kuitenkin loppujen lopuksi toteuttavat tai sitten eivät.
  Ratkaisuja ? Ensinnäkin Ville : harkitse julkaisujen harventamisesta jos tuntuu ettei ole mitään uutta sanottavaa. Toisekseen, managerin asema on vakavasti harkittava keväällä kauden jälkeen. Siitä olen samaa mieltä monen muun kanssa. Kolmanneksi pelaajia olisi myös syytä jo vaihtaa. Tässä vaan tulee vastaan yksi ongelma. Laatu maksaa. Ja sillä saa nykyään vain teknisen puolen, ei välttämättä laadukasta asennetta peliä ja varsinkaan seuraa kohtaan.
  Ja lopuksi eräs pointti joka tulee kenties ensi kaudeksi jo eteen : Britannian EU-jäsenyys. Miten mahdollinen liitosta eroaminen vaikuttaa työmarkkinoihin eli pelaajien siirtoihin ? Joku viisaampi voisi miettiä asiaa ja kirjoittaa siitä. Asiantuntijoita löytyy varmasti blogin lukijoista. Mutta kaikesta huolimatta… Arsenal till we die. Eikö niin ?
  Ja anteeksi jos joku ei ymmärrä tai pahoittaa mielensä. Eilinen matsi oli… Niin. Odotettu mutta silti surullinen.

 3. Tiukka seula 🙂 🙂 🙂 Onhan noita poistettuja kommentteja tämän blogin historiassa vajaan 9 vuoden aikana kolme vai neljä kappaletta.

  Ehkä itsensä toistaminen blogissa osittain johtuu siitä, että samat tapahtumat toistuvat Arsenalissa kausi toisensa jälkeen ja kauden tapahtumat on pääpirteissään pystynyt ennustamaan jo ennen kauden alkua usean vuoden ajan.

  Toki olen samaa mieltä, että olen varmasti liiankin kriittinen Wengerin suhteen välillä, mutta toisaalta en sitten ymmärrä näitä kommentteja, että managerin asemaa pitää harkita kauden jälkeen. Ei todellakaan näin, vaan vaihto olisi pitänyt tehdä jo vähintään viisi vuotta sitten ellei aikaisemminkin.

  Laatua olisi mahdollsita ostaa, kun kassassa on pari sataa miljoonaa ja olemme esim. Forbesin listalla seitsemäs maailman varakkaimpien seurojen joukossa. Halua ei vain managerilla ole ja mieluummin tyydytään näihin Elnenyn kaltaisiin hankintoihin niin jää aina selityksiä kun menestystä ei tule.

  Loppuun päivitysten tiheydestä. Tuskin tulee olennaisesti muuttumaan niin kauan kuin tätä jatkan. Tarkoitus on alusta asti ollut Henten kanssa päivittää tätä melkeinpä päivittäin. Jos et jaksa lukea, niin kannattaa vaihtaa suosiolla Arseblogiin tai muihin. Ja kuten jo aiemmin sanoin, että jos ja luultavasti kun Wenger saa jatkosopimuksen saattaa tämä blogi loppua omalta osaltani siinä vaiheessa.

  • Mutta siis kuten kaikki tiedämme että Wenger ei ole selkeästi päävastuussa hankinnoista. Tuntuu että johtoporras antaa penniä aina juuri sen verran että Wenger saavuttaa nelossijan ja kaikki siitä ylöspäin on vain plussaa. Tietysti Wenger on suostunut tähän asemaan, mutta kukapa ei kun siitä maksetaan.

 4. Miten tämä pelillinen toistuva ongelma ei ole Wengerin vika? En yhtään epäile, etteikä hän yrittäisi tosissaan voittaa UCL:n, mutta keinot on todella loppu. Päästetyt maalitkin ovat jo melko lailla identtisiä eli vastustajat tuntevat Wengerin Arsenalin.

 5. Eikös seurajohto viime kesänä antanu medialle varta vasten infoa että seuralla on hilloa kassas 200 milliä ja että kaikki pelaajat on ostettavissa Messiä ja Ronaldoa lukuunottamatta. Ja jos Wenkku iha oikeasti suostuu tähän kädestä suuhun ruokintaan niin se on kyllä tuon ikäiseltä managerilta jo täyttä munattomuutta. Taloudellisia huolia ei pitäis miehellä olla ku tienaa millejä joka vuosi. Mestareiden liigaa emme ikää tuu voittamaa wenkun alaisuudessa. Tosin barcaa vastaa tippuis moni muuki joukkue vaikka eiline ei läheskää parasta barcaa ollukkaa. Valkun suhteen kaikki avoin koska kaikki on kontanneet. Sauma voittaa ja sauma jäädä taas sijalle 4. Voi vittu sentää jos loskanvalkoiset kohottaa kannua ja me ollaa 4 ja özil pakkaa laukkunsa. Ku real kosiskelee nii se pistää jannun ku jannun funtsaamaa. Fa-cup ei siinä enää paljoa paina. Mutta kute sanoin. Myös me voidaa nostaa kannua ja töttenhötti 4. Mutta Elnenystä tuloo pelimiäs. Sanokaa mun sanoneen

 6. Nyt kaikki keskittyminen muna peliin, kun sieniliiga on osaltamme käsitelty.
  Ei kukaan voi väittää tosissaan, et me nakutettais kataloniassa 3 maalia ja pidettäis oma maali puhtaana, ei edes Wenger, eikä seurajohto!
  Tötterströmmin pelaaminen on ollut tosiaan pelottavan tehokasta, mut kohta ne loskanpaskaset lakoaa normitasolleen, se on niin fakta.
  Munaa vastaan testataan jälleen meidän henkistä kanttia.Samanlainen setti kehiin kun syyskierroksella, niin
  voidaan irvistellä lvg:n enkeleille huolella!

 7. Itte näen että munalla on aika laadukas materiaali kasas. Meinaan paperilla. Mutta Lvg ei saa sitä tehoja irti ja hyvä niin. Taitaa Lvg;lläki olla parasta ennen päiväys jo takanapäin

 8. Vai onko kyse näissä hommissa siitä, että Arsenal reagoi huonosti pokaalien eliminaatioon? Useinhan tässä vaiheessa käy niin, että kaikki menee 2-4 viikossa.

  • Nythän on taas sunnuntaina klassinen vastaiskun paikka. Tällaiset takaiskut tuppaavat vain johtaa usein siihen, että seuraavaan otteluun lähdetään erityisen varovaisella taktiikalla, joka johtaa tasapeliin. Muna on kuitenkin selkeästi hoidettavissa.

   • Ja väsy ei käy mistään syystä: muna pelaa vielä huomenna Torstailiigan matsin ja tod.näk. ykkösjengillä. Ja pelasivat myös ma fa cupin ottelun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s