Maalinteko todellinen ongelma, mutta ei mitenkään yllättävä

Tiistain tappio ei ollut yllätys, vaan hyvin odotettu, mutta silti se kirpaisi ja syy oli yksinkertaisesti B*rcan tavallista heikompi esitys. Mahdollisuuksia olisi ollut, mutta valitettavasti meidän hyökkäyspeli on täysin surkeaa tällä hetkellä ja palloa ei saada maaliin millään.

Olemme tehneet viimeiseen kahdeksaan otteluun kuusi maalia ja kaksi otteluista on ollut vielä sarjatasoa alempana pelaavia joukkueita vastaan. Meidän hieno hyökkäävä pelityyli on enää myytti, sillä luin jostain tiedon, että kotiotteluissamme olisi nähty kolmanneksi vähiten maaleja tällä kaudella kaikista liigajoukkueista. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta ihan näppituntumalta kuulostaisi melko uskottavalta. Otamme enää hyvin harvoin kolmen maalin voittoja tai suurempia.

Puolustuspään osalta pärjäämme liigaa katsoessa kohtalaisen hyvin, vaikka isoissa peleissä tämäkin on usein ongelma, mutta hyökkäys on tosiaan se suuri ongelma tällä hetkellä. Eikä tämä ole mikään uusi asia, sillä Van Persien älytöntä myyntiä ei ole koskaan korvattu laatuhankinnalla. Käsittämättömintä on kuitenkin kuinka Giroud voi neljättä kautta putkeen olla joukkueen ykköshyökkääjä ja suurimman osan ajasta vielä ainut vaihtoehto. Ei sitä loppujen lopuksi tämän pitemmälle tarvitse edes lähteä etsimään syitä maalien vähyyteen.

Toki laituriosasto Sanchezia lukuun ottamatta on todellista nallipyssyosastoa. Lisäksi Walcott ja Ox ovat todellisia lasinilkkoja, kuten jälkimmäinen taas tiistaina osoitti. Oxin kohdalla kaava on koko Arsenal uran ollut sama. Aina kun tilaisuus tulee pelata avauksessa vähänkään useampi peli putkeen tulee myös loukkaantuminen ja niin tälläkin kertaa. Ilmeisesti miehen kausi on ohi, mutta jos rehellinen olen niin tuo ei joukkueen menestyksen kannalta ole ollenkaan huono asia. Oma valintani olisi Campbell aina ennen Oxia, vaikka ei costaricalainenkaan ole meidän avaukseen vaadittavalla tasolla jos tosissaan haluttaisiin voittaa kirkkaimpia pokaaleita.

Walcott on saanut 10 vuotta aikaa näyttää ja kehittyä, mutta ei ole koskaan noussut tarvittavalla tasolle ja kesällä olisi korkea aika myydä mies, sillä vielä voisi saada kohtalaisen summan ja samalla pääsisi eroon täysin ylimitoitetusta palkasta. Sama Oxiin, sillä viisi vuotta on tarpeeksi ja siinä ajassa pitää pystyä paljon parempaan kuin on nähty. Campbellin taas voi hyvin jättää rotaatioon, jossa tuo kelpaa hyvin.

Olen sanonut ennenkin tämän, mutta Elnenyn hankinta tammikuussa oli täydellinen esimerkki managerimme halusta voittaa tai paremmin sanoen sen puutteesta. Olimme mukana kolmessa kisassa ja erityisesti liigassa mestaruusmahdollisuudet olivat ja periaatteessa ovat vieläkin paremmat kuin lähes koskaan ennen. Tässä vaiheessa jokainen voittamiseen pyrkivä manageri hankkisi vähintään sen yhden tarvittavan kovan vahvistuksen ellei kaksikin, jotka meidän tapauksessa olisivat olleet puolustava keskikenttäpelaaja ja hyökkääjä.

Wenger sen sijaan hankkii Elnenyn kaltaisen täysin katsomattoman kortin ja loppujen lopuksi mies ei saa peliaikaa kuin FA Cupissa sarjataso alempana pelaavia joukkueita vastaan, eikä kaiken huipuksi mahdu penkille edes muun muassa B*rca ottelussa. Vakuuttavaa toimintaa ja sitten osa kannattajista väittää, että parempaa manageria ei vain olisi saatavilla.

No nyt seuraavan parin viikon aikana nähdään kuinka käy, kun edessä on vierailut Manchesteriin, White Hart Lanelle ja Goodison Parkille sekä FA Cupin uusinta sekä myös toinen osaottelu B*rcaa vastaan. Joukkue on Wengerin mielestä niin hyvä, että vahvistuksia ei tarvittu Cechiä lukuun ottamatta kesällä, eikä myöskään tammikuussa, joten mitään selityksiä ei pitäisi olla jäljellä. Toki Wengerin tietäen selityksiä löytyy aina tuomarista ja säästä lähtien kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan, kunhan vain huomio saadaan käännettyä pois managerimme omasta tekemisestä.

6 thoughts on “Maalinteko todellinen ongelma, mutta ei mitenkään yllättävä

 1. Näin jälkikäteenhän ajateltunahan toi van Persien myynti oli Wengerilta vuosisadan kauppa. 24milj puntaa 30 vuotiaasta hopeatukasta jolla oli vuosi sopimusta ja uraa huipputasolla jäljellä.

  Toki samaa mieltä, että siirtokorvaus olisi pitänyt käyttää johonkin muuhun kuin 12miljoonan ja 12 maalin perse pystyssä
  juoksevaan ranskikseen.

 2. Luen parhaillaan John Lydonin (Johnny Rotten) omaelämäkertaa. Ex-seksipistoolihan on innokas Arsenalin kannattaja ja mm. asui suurimman osan lapsuuttaan ja nuoruuttaan Finsbury Parkissa. No, hän vertaa kirjassa Wengeriä Malcolm McLareniin (r.i.p.) (Sex Pistolsin manageri): molemmat piehtaroivat omassa erinomaisuudessaan eikä hän luota tällaisten ihmisten arviointikykyyn. Lydonista itsestään voi olla montaa mieltä, mutta vähän toi osui ja upposi. Ainahan kun Arsenalilla menee jokin asia pieleen, Wenger alkaa meuhkata pitkällä managerikokemuksellaan eli antaa ymmärtää tietävänsä paremmin kuin muut.

 3. Asioilla on puolensa.
  Hyökkääjä ja maalintekijä ovat 2 täysin eri asiaa. Voisi kuvitella et kokenut manageri / menestystä janoava omistaja/seurajohto olisi tietoinen tästä asiasta, mut luulo ei ole tiedon väärti 🙂
  Henry tai Rvp, ei kumpikaan kuulu Giroud’in kans samaan lauseeseen.
  Asiasta kolmanteen: Mitä meidän akatemia oikein touhuaa? Tuntuu siltä, et oma koneisto ei tuota nykyään yhtään mitn.

 4. Liki kaikessa seuran toiminnassa tuntuu, ettei koneesta saada kovin liki maksimia ulos. Tasaista junnaamista. Junnut päätyvät divariin tai valion tyveen. Vaikka nyt Afobe kohautti siirrollaan, niin moniko Arsenalin pois päästämä oikeasti nousee tähtiin? Joku huutaa Kane, no joo. Joskus miesmuisti sitten Andy Cole. Cashley toki tähti, lieneekin paras oma kasvatti ainakin 20 vuoteen.

 5. Oliskohan junnu asiassa ongelma ettei saa vastuuta ykkösjoukkueessa. Tuntuu ainakin että Espaniassa ja Saksassa omat junnut pääsee näyttämään taitoja 17-19v. Meillä nuoret hyppii lainalta toiselle kunnes ei saa edes mahdollisuutta ja ikää on 22v. Iwobia ja muita vain kehiin rohkeammin sillä ei tuo paskemmin voisi mennä. Enkä tarkoita menään paska cuppia tai FA cuppis että kerralla kaikki sisään vaan ihan normaaliin peliin vaan mukaan ja mielummin alusta jolloin joukkue saattaa pelata paremmin. Oliko se Hullilla 16v kentällä ja pesi omat junnut menne tullen?

 6. Sen sijaan Muna joutuu laittamaan junnuja kentälle Torstailiigan otteluun, kun 12 pelaajaa loukkaantuneina. Saas nähdä, kuinka moni on sunnuntaina sivussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s