Pari uutista perjantaille

FA Cupin uusintaottelun pelipäivä on varmistunut. Matkaamme Hullin vieraaksi kolme päivää Pohjois-Lontoon paikallispelin jälkeen eli tiistaina 8.3 ja ottelun alkamisaika on poikkeuksellisesti klo 21.00. Tämä johtuu UEFA:n säännöksistä, joiden mukaan Mestareiden liigan pelien kanssa samaan aikaan ei voi pelata muita otteluita.

Tästä johtuen televisioinninkin suhteen on epäselvyyttä. Jos oikein ymmärsin, niin ottelun ensimmäinen jakso tulee suorana ja toinen vasta puolelta öin Mestareiden liigan otteluiden loputtua. Näin ainakin Englannissa, mutta koskeeko sama myös kaikkia muita maita? Ehkä ja jos näin on, niin voi olla, ettei streamitkään pelasta tilannetta.

Piti ottaa jo eilen Elnenyn yhteydessä esille miehen kaukolaukaukset ja kuinka Wenger ilmeisesti heti yhden ottelun jälkeen koutsasi ne täysin pois uudelta hankinnaltamme. Debyytissään Burnleyta vastaan egyptiläinen laukoi muistaakseni neljä vai jopa viisi kertaa boksin ulkopuolelta ja osa yrityksistä oli ihan hyviä. Lisäksi miehen laukausta oli kehuttu jo ennen siirron toteutumista.

Ei mennyt kuin pari viikkoa ja managerimme selkeästi on kieltänyt kaukolaukaukset, sillä useista paikoista huolimatta Elneny ei laukonut enää kertaakaan boksin ulkopuolelta Hull ottelussa viime viikonloppuna. Tätä teoriaa tukee myös fakta, jonka mukaan me tarvitsemme koko liigassa eniten syöttöjä, jotta saamme pallon paikoille, josta maalit yleensä tehdään.

Toisin sanoen lyhytsyöttöpeli ja sivuttaissiirtely ovat managerimme taktiikka nopean ja suoraviivaisen hyökkäämisen sijaan. Ironista on vain, että harvoin pelatessamme suoraviivaisesti ja nopeammilla hyökkäyksillä ovat tulokset ja esitykset olleet kauden parhaita, esimerkkeinä vaikka ManU ja Bayern kotipelit.

B*rcan pelaajat Iniestan ja Piquen johdolla ovat vähemmän yllättäen alkaneet puhella Bellerinin korvaan tarinoita katalaani DNA:sta sun muusta. Tämä on se syy, jonka takia en hankkisi katalaanien junnuista ainuttakaan pelaajaa, vaikka laatua tuolla on paljon. Ei ole huono veikkaus, että ensi tai viimeistään sitä seuraavana kesänä Bellerin siirtyy takaisin kasvattajaseuraansa ottaen Dani Alvesin paikan.

Otetaan näin päivityksen loppuun ja perjantain kunniaksi pieni kevennys, joka tosin on mustansävyinen. Kyseessä on entinen juuttihyökkääjämme ja palkan kolminkertaistaminen nykyisestä 35 000 punnasta viikossa. Bendtner näyttää olevan matkalla Kiinaan ja näin olleen maailmasta löytyy mahdollisesta seura, joka maksaa jopa tuplasti sen mitä me maksoimme aikanaan. Ei tässä koko jalkapallomaailmassa ole enää mitään järkeä.

6 thoughts on “Pari uutista perjantaille

 1. Manulla nousi nippu unnuja avaukseen eilen kuten Isse kirjoitti ja löytyi sieltä joukosta heti vastuunkantajia ja sankareita. Vastus nyt oli mitä oli, mutta väittäisin provosoivasti, että Manulla on nyt 25 vuotta ollut akatemia paremmassa kuosissa kuin Arsenalilla, eikä Wenger kovasta uhosta huolimatta ole saanut mitään muutosta tähän asiaan. Viimeksi Arsenal tuotti itse mestaruuksien runkomiehiä ja maajoukkueen vakionaamoja 80-luvulla, kun homman organisoi ja pohjat teki Don Howe.

  Itse lasken tämän asian yhdeksi Wengerin merkittävimmästä epäonnistumisista. 90-luvun lopulla kun Arsenal tähän heräsi ja julisti muutosta, valiteltiin rajoitteita rekrytoinnissa tmv. mutta nekin ovat jo käsittääkseni poistuneet. SIlti nykyhetken junnuissa kaikki lupaavimmat on muilta seuroita kaapattuja, ei varsinaisesti tiukimmassa mielessä omia. Mikä mättää, Arsene?

 2. Tästä voi katsoa Elnenyn suoritukset Hull-pelissä: https://www.youtube.com/watch?v=fwfCoa1oNzw . Yksi laukaus, sekin boksin ulkopuolelta. Tämän lisäksi ei ollut käytännössä kertaakaan vetopaikassa, ainakaan sellaisessa, jossa laukaus olisi ollut syöttöä parempi ratkaisu. Laukausten määrän väheneminen voi selittyä esimerkiksi sillä, että Elneny pelasi Hull-pelissä Flaminin rinnalla vähän alempana verrattuna Burnley-peliin, jossa aloitti alhaalla pelaavan Coquelinin kanssa. Toinen mahdollinen selitys on se, että pelit ovat erilaisia, ja joissain peleissä pääsee ampumaan, toisissa ei. Tilastollista vertailua on relevanttia tehdä sitten kun pelejä tulee monta lisää, ei kahden jälkeen. Toki Wenkkua on kivaa syyttää Elnenyn maalintekoinnon tappamisesta.

  • Pahoittelut, olihan Hull-pelissä ainakin toinenkin laukaus, josta olisi pitäny tulla meille pilkku. En muista näkyikö se videolla.

 3. Timo, tosin hiljaista oli pitkään myös Munan akatemiassa: Beckhamin, Nevillen veljesten, Giggsin ja Scholesin lähes yhtäaikaisen esiinmarssin jälkeen oli vuosia, oikeastaan vuosikymmen, että ketään ei noussut parrasvaloihin. Nyt tosiaan siellä näyttää jtn tapahtuvan – tosin juutit Sparveineen oli lähes hjk-tasoa tuossa ottelussa.

  • Arsenalilla se hyvä rypistysjakso vaan puuttuu kokonaan. Olennaisesti eri tilanne siis. Onnistumista voi mitata hyvillä tasaisilla runkomiehillä tai sitten edes yhden varsinaisen supertähden kasvattamisella tai lähinnä pilaamatta jättämisellä.

   Tuntuu jo liki epätodennäköiseltä, ettei Lontoon kokoisesta paikasta löydy huippuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s