Liigapelien paluu FA Cupin ja euro-otteluiden jälkeen

Kamppailu mestaruudesta käy tiukkana ja lähtökohdat viikonloppuun eivät ole meitä suosivat, sillä matkaamme Manchesteriin Old Traffordille, jossa olemme voittaneet viimeksi liigaottelun noin 10 vuotta sitten.

Samaan aikaan pahimmat kilpailijat pelaavat kotonaan heikompia joukkueita vastaan. Tottenhamin kotivoitto Swanseasta on todennäköisin tulos samoin kuin Leicesterin voitto surkeassa vireessä olevasta Norwichista. Kolmas kilpailijamme eli Manchester City ei pelaa ollenkaan liigaottelua, sillä se kohtaa huomenna Liigacupin finaalissa Liverpoolin.

Tässä on nyt legendaariset romahduksen ainekset kasassa taas kerran. Ensin ulos Mestareiden liigasta ja siihen perään tippuminen taistelemaan jälleen kerran ainoastaan nelossijapokaalista sekä vielä kaiken kruunaisi tappio Hullille uusintaottelussa.

Valitettavasti tähän kaikkeen on ainekset olemassa, sillä yleensä joukkue ei ole reagoinut mitenkään hyvin näihin tappioihin Mestareiden liigan jatkopeleissä. Lisäksi otteluohjelma on vaikea lähiaikoina, kun kohtaamme huomenna Manun, ensi viikolla Tottenhamin ja sitä seuraavalla Evertonin ja kaikki vieraskentällä.

Ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että nyt on pakko saada tuloksia, sillä edes tällä harvinaisella kaudella ei muiden heikot esitykset kanna meitä maalilinjan yli mestareina jos emme saa omaa peliä kulkemaan. Lisäksi managerimme ei hankkinut ketään tammikuussa, joten uskoa on selvästi joukkueen olevan tarpeeksi hyvä. Nyt se vain pitäisi kerrankin osoittaa kentällä puheiden sijaan.

En usko näin käyvän, mutta onhan se mahdollista ja homma pitäisi todellakin aloittaa huomenna Manua vastaan. ManU on heikoimmillaan vuosikymmeniin ja lisäksi sen loukkaantumislista on yli 10 pelaajan pituinen, kun sivussa on Rooneysta alkaen lukuisia tärkeitä pelaajia.

Leicester – Norwich ottelun tulos on tiedossa jo oman pelimme alkaessa eli jos hyvin käy olisi tilaisuus mahdollisesti ottaa liigan kärkipaikka itselle. Tämän toteutumiseksi toki molempien sekä Leicesterin, että meidän kanssa samaan aikaan pelaavan loskanvalkoisen naapurimme olisi jäätävä tasapeliin. Ehkä näin voi toisen kohdalla tapahtua, mutta todella vaikea uskoa molempien menettävän pisteitä, vaikka tätä kautta katsoessa ei tuotakaan vaihtoehtoa voi missään nimessä sulkea pois.

6 thoughts on “Liigapelien paluu FA Cupin ja euro-otteluiden jälkeen

  1. Asian hahmottamista voisi helpottaa se, että Arsenalin teoreettinen maksimipistemäärä on vain 87 pinnaa. Ja neljä joukkuetta aika tasoissa niukoin keskinäisin matsein. Kyllä mestaruus menee tuollaisella 82 pinnalla, uskoisin. Ei Arsenal voi enää pudottaa monessakaan pelissä kahdestatoista pisteitä. Neljä pinnaa pitäisi Manu-Spurs kombosta saada ja Everton voittaa ilman muuta.

  2. Tätä ei olekaan minusta vielä keskusteltu. Tässä BBC:n jutussa käsitellään menneitä sulamisia kauden tästä vaiheesta ansiokkaasti. Ja Wengerillä on uusi selitys valmiina. Tapping up eli viholliset ovat lähestyneet ilman lupaa parhaita pelaajia kesäsiirron suhteen ja sekoittaneet keskittymisen. Selityksen ihmeellisyys on minusta siinä, että nyt manageri on varma, ettei näin tällä kertaa ole. Onko hän nähnyt pelejä viime aikoina? Esim.Sanchezin surkea vire voisi selittyä tällaisella hyvinkin. Ei se mitään merkitse, jos Özil ja Sanchez ovat ”positiivisia” uuden sopimuksen suhteen, jos sitä nimeä pahviin ei ala koskaan kuulua.

    Tosin nyt vaikuttaa pikemminkin siltä, että ihan perinteinen otteluohjelman vaikeus riittää kaatamaan mestaruusunelman.

    http://www.bbc.com/sport/football/35680304

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s