Säälittävä ei ole riittävä sana kuvaamaan esitystämme ja ylipäätään tilannettamme

ManU – Arsenal 3-2 (2-1)

Tulos ei yllättänyt pätkääkään, vaan oli juuri se mitä ennakkoon veikkasin. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että ottaa tämä koville. Pelataan mestaruudesta ja joukkue ei ole liigassa pelannut hyvin yli kahteen kuukauteen ja kaiken lisäksi näyttää, että pelaajia ei managerin tavoin edes kiinnosta pätkääkään. No ymmärtäähän sen toisaalta jos manageri ei viitsi tehdä työtään, niin miksi pelaajienkaan pitäisi. Sama palkka tulee joka tapauksessa ja ovathan he miljonäärejä muutenkin. Joukkue on täysin managerinsa näköinen, vailla asennetta ja voittamisen tahtoa.

Eilinen ei jättänyt enää pienintäkään selityksen mahdollisuutta voitottomuuteen Old Traffordilla. Manun miehistö oli heikoin vuosikymmeniin ja Van Gaal on ollut surkea, mutta niin vain hollantilainen vei Wengeriä 100-0 taktisella puolella.

Meillä oli Wilsherea ja Cazorlaa lukuun ottamatta paras mahdollinen miehistö, joten loukkaantumisia ei käytännössä ollenkaan. Manulla sen sijaan sivussa oli 14 pelaajaa, muun muassa Smalling, molemmat laitapakit, Schweinsteiger, Young, Valencia ja Rooney. Tällä ei kuitenkaan ollut mitään väliä, vaan 18-vuotias liigadebytantti painoi puoleen tuntiin kaksi maalia ja lopulta vielä syötön myös voittomaaliin.

Niin ja Manun topparipari oli tosiaan Carrick ja Blind. Me ei saada käytettyä hyödyksi Manun täysin raajarikkoista puolustusta, mutta sen sijaan 18-vuotias Rashford saadaan meidän puolustuksen ja ennen kaikkea toppareiden toimesta näyttämään Messin kaltaiselta supertähdeltä tehoilla 2+1.

Selitys väsymyksestä on myös pois pelistä, sillä ottelu oli Manun kolmas seitsemään päivään ja meillä oli vielä lisäksi kaksi päivää enemmän palautumisaikaa edellisen ottelun jäljiltä.

Ei ole mitään väliä juoksuttaako ManU kentälle junnujoukkueen vai kahdeksan puolustajaa, kuten vuosia sitten. Häviämme joka tapauksessa ja varmaan häviäisimme, vaikka vastassa olisi Manun naisten joukkue. Ainoa ero olisi, että Girous saattaisi osua silloin.

Tuomaritoiminta oli myös harvinaisesti tasapuolista ja kotijoukkue sai lappuja siinä missä mekin, eikä kotijoukkue saanut pilkkua mihin on ehtinyt näissä peleissä jo vuosien varrella ehtinyt tottua. Mitään selityksiä ei ole enää jäljellä, mutta toki Wenger selitti Manun keskikentän maksaneen paljon rahaa. Just ja Sanchez ja Özil olivat ilmaisia. Entä miten ne kaikki muut junnut, joita oli puolet avauksesta ja penkki täynnä? Varmaan olivat kalliita ja onhan se epäreilua, että Rashford tienaa pari tonnia, kun Walcott ja Giroud nostavat samaan aikaan lähes 300 000 puntaa viikossa.

Käsittämätöntä kuinka media on ottanut Van Gaalin hampaisiin ja samaan aikaan Wenger pääsee taas kuin koira veräjästä. Manussa tämä meno on jatkunut nyt vajaa kaksi vuotta Van Gaalin johdolla, kun meillä samaa on katsottu noin 10 vuotta ja edellisestä liigamestaruudesta on vielä kaksi vuotta enemmän. Silti media on Van Gaalin kimpussa, eikä Wengerin. En voi ymmärtää.

Kertokaapa siis Wengerin kannattajat miksi mies on edelleen se oikea manageri meille ja ketään muuta ei kannata ottaa tilalle? Olisi todella mielenkiintoista kuulla perusteluja jos niitä löytyy ja nyt en tarkoita selittelyä, että ketään muuta ei olisi saatavilla tai Wenger ansaitsee aikaisemman menestyksen takia itse päättää kauanko jatkaa.

Niin sanotusti yksi rengas on enää jäljellä autossamme ja ei ole kaukana, että sekin tippuu reilun viikon päästä Hullia vastaan uusintaottelussa. Toki sitten Wenger onkin takaisin omimmalla alueellaan eli taistelemassa nelossijasta ilman mitään turhia häiriötekijöitä. Kannattaahan siitä nelossijasta kynsin hampain pitää kiinni, että tämä kaikki sama saadaan toistaa taas ensi vuonnakin.

Mainokset

16 thoughts on “Säälittävä ei ole riittävä sana kuvaamaan esitystämme ja ylipäätään tilannettamme

 1. Kamala esitys eilen. Isoin ongelma oli selkeästi keskikentän täydellinen puute, jota Sanchez yritti myöhemmin korjata valumalla paljon keskemmälle, mikä sitten kavensi peliämme vähän liikaa. Oma ratkaisuni olisi laittaa Ramsey oikealle alkukauden tapaan, josta kavensi sisään ja pelasi tuplaroolia myös ylimääräisenä keskikenttänä. Hyökkäyksemme kulkevat varsin harvoin oikean kautta nykyään, joten uskon että tuo peliryhmitys toisi lisää voimaa keskikentälle, ja myös mahdollisesti lisää tilaa Bellerinin nousuille. Alexis voisi jatkaa vasemmalle ja kunnossa pysyessään Welbeck kärjessä, koska muuten hyökkäyspää jäisi hitaaksi. Tietty voi varioida ja antaa Giroudin avata välillä.

  Jos kelkka ei kevään aikana enää käänny vaan syöksy jatkuu, on Wengerin aseman tottakai oltava uhattuna kesällä. Joka tapauksessa sopimusta on vuosi jäljellä, joten iso kesä on edessä vaikka ensi kaudelle miehen johdolla lähdettäisiinkin. En ole yleensä sen puolella, että suurta määrää pelaajia myydään ja hankitaan saman ikkunan aikana, mutta nyt lähtöpassit pitäisi kyllä tulla keskikentän Flamini-Arteta-Rosicky -akselille sekä hyökkäyspäästä Walcott saisi lähteä pysyvästi ja Ox mahdollisesti vaikka lainalle. Giroud ja Welbeck saavat kyllä jäädä mutta vähintään yksi keskushyökkääjä ja toinen myös laidalla pelaava kärki pitäisi hankkia. Käykö näin? Tuskin. AIna voi toivoa. Itse pidän Wengeristä sekä ihmisenä että valmentajana pitkälti samanlaisena idealistina ja siksi, että miehellä tuntuu olevan vetovoimaa pelaajahankintojen suhteen. Yhtä lailla Wenger on kuitenkin hyvin turhauttava hahmo. Liekö hankinnoissa ongelmana hänen saamattomuutensa vai klubin hierarkian haluttomuus käyttää liikaa rahaa, vaikka kuinka julkisesti huudellaan isoista käytettävissä olevista varoista.

 2. Täyttä romahdusta ei tule, vaan sitten kun kärki on karannut, voitetaan kuusi viimeistä peliä ja ero mestaruuteen on loppujen lopuksi vain 4 pistettä. Ja kaikki lähtee kesään pusero täynnä toivoa ja kaksi hankintaa vaille mestareina.

  • Ei ei, en antaisi enää Wengerille mahdollisuutta. Mutta jos Wenger haluaa jatkaa niin johto antaa jatkaa. Menee jankkaamiseksi, mutta kun rahaa tulee niin homma ei muutu. Koita siinä sitten olla kärsivällinen kannattaja.

 3. Theo Walcott on täysin turha pelaaja. Nostaa isoa palkkaa eikä koskaan tee muuta kun seuraa huuli pyöreenä muiden peliä. Kesällä myyntiin ja tehomies tilalle. Samalla heivataan Wenger, jotta joukkue vihdoin voisi nousta uudelle tasolle.

 4. En reissuni takia nähny eilistä matsia jote en voi sitä kommentoida mutta tapsa maalaili eile aika tummanharmaita sävyjä akselilta ramsey-theo eikä syyttä. Tartun aiheeseen ramsey. Mies on nopea ja juoksuvoimainen ja raataa ja taistelee pääsääntöisesti todella hyvällä asenteella. Ongelmat löytyvätkin kahdesta puuttuvasta osasta. Miehen tekniikka ei oo maailman huippua ja suurempi ongelma on vajavainen pelikäsitys. Muistan useammankin tapauksen jolloin miehellä pallo keskikentällä hieman enempi vasemmalla laidalla. Mies etenee ja etenee pallon kanssa eikä huomaa että vasen linkki on jo aikoja sitten liikkunut irti vastustajastaan ja oikeaoppisesti perse rajalla odottaa ramseyltä levitystä. Joo tuleehan se sitte joskus aikojen päästä ku vastustaja on jo ottanu meidän linkin uudestaa kiinni ja tooinr vastustaja on antamas linkille painetta yläpuolelta jote meidän linkki jää kahdentulen väliin ku syöttö tulee ja aika ja tila ajetaa umpeen jota seuraa vlitön pallon menetys koska ramsey itte jää häntä seuranneen vastustajan taakse syöttövarjoon. Siis todellinen ”kaveri kuseen syöttö”. Ensinnäki se levitys olis pitäny tehdä heti jolloin linkki olis saanu tilan ja ajan ottaa pallo haltuun ja tehdä omat ratkaisunsa. Ja pitäs ny saatana sen verran nähdä että ennenku syöttää että 2 miestä on jo iholla eli sillo aika ja tila on jossai muualla. Vittu ku meopetetaa jo 10 vuotiaita junnuja että pyritää luomaa 2 vs 1 ylivoima eikä perkele 1-2 alivoima tilannetta. Jos rambo olis syöttäny oikea-aikaisesti, niin syöttö olis ollu jopa nerokas koska linkki olis voinu syöttää nopeen seinän takas ja olis samalla sitonu itteensä 2 vastustajaa jolloin tilaa keskellä/toisella laidalla/ylhäällä. Nyt mies syöttää kaverille alivoima tilanteeseen jota seuraa aivan typerä pallonmenetys. En nyt tarkoita että oon miestä naulaamas yhden huonon syötön takia mutta oon nähny mieheltä samanlaisia tuhoon tuomittuja syöttöjä aikaisemmilta kausilta aivan tarpeeksi. Barca kuulemma miehestä kiinnostunu jos jokku juorut pitää paikkansa. Ovat varmaa iskeneet silmänsä miehen energisyytee mutta jos kauppa syntyy nii on siinä barcan junnukoulu La Masinalla vielä kädet täynnä töitä ennenku jampan aivot on saatu muun koneiston tasalle

 5. Kooste eilisestä katsottuna…olihan se aivan hirveetä kuraa!
  Perusasiat: otteluun valmistautuminen, taktiikka, asenne, taistelutahto…?

  Ja sit vielä perusselittelyt ala Wenger…muutosta näköpiirissä?

 6. Peruskuvahan on se, ettei minkäänlainen ottelun kääntäminen ole mahdollista, koska kollektiivinen palloton peli on pari kertaluokkaa varsinaisia huippujoukkueita jäljessä. Ei saada painetta, riistoja, horjutettua vastustajaa. Oisiko todella niin, ettei saada treenattua näitä asioita asiallisesti eli vaatimustaso ja tekemisen määrittely on liian alkeellisella tasolla? Toisaalta kuntotreeni ehkä muuten on liiallista, vai mitä sitten loukkaantumisia aiheuttaakaan?

  Tuntuu, että Wengeriltä tuo prässipelin valmentainen on epäonnistunut pahemman kerran. Eikä lääkkeitä löydy.

 7. Itse reissun päällä Intiassa ja piti ihan etsimällä etsiä majapaikka, josta löytyisi sellasilla satelliittikanavilla varustettu telkkari, että ton eilisen Manu -pelin pääsisi näkemään. Todella turhauttavaa toimintaa kyllä ja aivan mielettömän munaton esitys Arsulta. Sen lisäksi että Rashford piti meitä aivan pilkkanaan, niin eihän meillä tossa matsissa ollut oikeasti kuin kolme paikkaa joista 2 käytettiin ja yhen Monreal ampu alussa päin De Geaa. Ainoastaan surullista ettei ton tason joukkuetta vastaan saada luotua enempää paikkoja.

  Walcottin näin omien laskujeni mukaan pelissä mukana tasan kerran ja se oli kun menetti pallon, joka sitten johti Manun ekaan maaliin. Ihan järjetön ratkaisu peluuttaa Walcottia Giroudin tai Welbeckin edellä piikissä muutenkin, kun oli kuitenkin melko selvää että Manu tulee pelaamaan puolustamaan ja pelaamaan syvällä. Kaikkihan kuitenkin tietää, ettei Walcott osaa yhtään mitään muuta kuin juosta suoraan (mieluusti ilman palloa) ja vaikka nopeutta on tuplasti enemmän kuin Giroudilla, niin koska ei osaa driblailla ollenkaan niin ei voita yhtään 1 vs 1 -tilannetta edes sarjan huonoimpia pakkeja vastaan.

  Welbeck taas pelasi mielestäni hyvin jo toisen pelin peräkkäin ja oli aktiivisesti mukana meiningistä ja pirteän näköinen aina pallon saadessaan. Mielestäni ehdoton ykköskärki tällä hetkellä kun Giroud ja Walcott ei tunnu saavan palloa maaliin. Ymmärsin kyllä, että Wenger vaihtoi miehen pois jos ei ole vielä koko matsin kunnossa, mutta miksi Iwobi sisään eikä vaikka Campbell? Ehkä sitten ajatteli että Iwobi tuo joukkueeseen ns. Rashford -ilmiön ja käy iskemässä heti pari maalia ja kääntää pelin. Pari harhasyöttöä taisi jäädä kuitenkin Iwobin saldoksi pelistä.

  Aika kehno viikko tulosten kannalta kyllä, onneksi sentään täällä aurinko paistaa, lämpöä riittää ja olut on kylmää, niin ei tarvi kuitenkaan aivan vaipua epätoivoon. Aletaan nimittäin tällä hetkellä olla aika pitkälti sen 1 tappion päässä siitä, että katseet voi liigassa pikkuhiljaa kääntää jo ensi kauteen ja kun tällä hetkellä joukkueesta lähinnä Özil ja Cech pelaavat hyvin ottelusta toiseen, niin vaikea nähdä että tässä mihinkään hirveän pitkään voittoputkeen päädyttäisiin. Itseäni ei ainakaan hirveästi FA Cup lämmitä ja sen pytyn tuoma rajahyöty on laskenut huomattavasti kahden edellisen jäljiltä. Itse olen toivonut Wengerin eroa jo vuosia, mutta eiköhän se kääkkä ainakin ensi kauden roiku mukama valittamassa 4. erotuomarille siitä, kun toppatakin vetoketju on mennyt rikki.

 8. Pakkoha meidän on voittaa mestaruus koska meidän joukkuees on peräti 2 professoria. Toine on penkillä joka matsis antamas ohjeita ja toine proffa käy kentällä aina ku vesijuoksultaa ehtii/pystyy. Eikös tälläki kaudella n 10 min ajan prof rosicky käyny
  ratkomas jalkapalloiluun liittyviä tehtäviä ja ajatelkaa minkälaista dominointia tulevat kaudet tuo tullessaa kun prof rosicky tuosta vielä vanhemmite viisastuu. Wengeristä ny puhumattakaa. Joku maallikko olis ehkä näkevinää että joukkueemme pitäis uudistua mutta vitun posket sanon minä. Kun proffa sanoo ettei uusia miehiä tarvita nii niitä ei sillo tarvita. Kyllä se on professori joka nämä yhtälöt osaa parhaite ratkoa.

 9. Gazidis rynnisti sitten kuiskimaan Telegraphille ja 115/75 m hankinnat edessä ja epäonnistuneiden pelaajien poisto. Juuri sitä, mitä kannattajat haluavat kuulla. Syylliset siivotaan ja kaikki on taas hyvin ja syytä optimismiin löydyttävä. Paitsi että suurimmat tekijät eli manageri ja boardi jatkavat kuin ei mitään.

  Ja ei tarvinne edes korostaa, että huhuja ja media spinniä tässä vaan. EI Wenger ole koskaan kyennyt mitään kunnollista osto- ja myyntiliikettä yhdessä kesässä perustamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s