Kolmas tappio putkeen – tällä kertaa häviö Swansean kakkosmiehistölle kotikentällä

Arsenal – Swansea 1-2 (1-1)

Alkuun nostan kädet pystyyn ja pahoittelen heikkoja vetovihjeitä. Olin liian positiivinen tuloksen suhteen ja sitä tapahtuu harvoin, mutta Wenger on vajonnut jo sille tasolle, ettei Swansean reservitkään kaadu Grovella. Tiedossa on hieno lauantai-iltapäivä White Hart Lanella.. Onneksi peli on aikaisin, joten täytyy varata vain tarpeeksi juomaa kaappiin.

Eilen yritystä oli tasan johtomaaliin saakka, jonka jälkeen ilmeisesti oletettiin voiton tulevan kuin itsestään. Eipä tullut tälläkään kertaa, vaan putoamistaistelussa oleva vastustaja nousi tappioasemasta voittoon ja täysin oikeutetusti ottaen huomioon meidän toisen jakson ala-arvoisen esityksen.

Swansean kakkosmanageri veti pidemmän korren Wengeristä vieraiden ykkösmiehen ollessa poissa sairastelun takia. Swansean sijaiskäskyttäjä vaihtoi taktiikkaa heti meidän johtomaalin jälkeen muuttaen kahden kärjen taktiikan yhteen ja sai samalla keskikentälle lisää voimaa. Näytti toimivan, mutta Wenger ei koskaan edes harkitse mitään tällaista oli vastustaja tai tilanne mikä tahansa. Ryhmitys on aina tämä sama p*ska 4-3-3 tai 4-5-1, miten tuota nyt haluaa kutsua.

Campbellin peluuttaminen eilen osoitti vain kuinka pihalla managerimme on pelaajavalintojen suhteen. Campbell on saadessaan tällä kaudella viimein tilaisuuden onnistunut parhaiten oikealla pelanneista laitureista, mutta siitä huolimatta hyvän jaksonsa aikana managerimme yhtäkkiä päätti alkaa peluuttaa surkeassa vireessä olevaa Oxia sekä Walcottia mieluummin. Hyvinpä on toiminut ja eilinen vain osoitti, että Campbell on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin nämä kaksi muuta sankaria. Ja eilenkään Campbell ei olisi pelannut ilman Oxin niin odotettua loukkaantumista.

Campbellistä päästään eilisen vaihtoihin, jotka olivat taas jotain niin käsittämätöntä, että sitä ei vain ymmärrä. Campbell oli hyökkäyspäässä ainut, joka oli onnistunut tekemään maalin ja muutenkin esitys oli hyvä ja pirteä. No tietenkin Wenger vaihtaa miehen pois ja jättää Giroudin kentälle, joka ei ole osunut nyt 10 otteluun ja eilenkin näki ensimmäisen puoliajan kolmen loistavan missatun paikan jälkeen, että ranskalainen ei tänään maalia tee. Onneksi sentään tästä vaihdosta managerimme sai buuaukset kotiyleisöltä.

Jos Welbeck olisi tullut toiseksi kärjeksi, niin olisin jollain tavalla ymmärtänyt Giroudin kentällä pitämisen Campbellin sijaan. Nyt Welbeck tietenkin tuli kuitenkin laituriksi, sillä eihän Wenger koskaan muuta ryhmitystä. Toinen vaihto oli sitten yhtä huono, kun Sanchez vaihtui Walcottiin. Taisi Walcott koskea kaksi vai kolme kertaa palloon. Chileläinen on kaukana parhaasta, mutta silti osui kaksi vai kolme kertaa maalin kehikoihin ja oli silti Campbellin ohella aktiivisin ja ehkä paras hyökkäyspään pelaajamme. Kolmas vaihto, ai niin eihän sellaista edes tehty. Ei ilmeisesti ollut tarvetta, kun homma toimi niin hyvin.

Yksi asia on hävitä Manun reserveille ja junnuille vieraissa, mutta en sanoisi kotikentällä häviämisen Swansean kakkosmiehistölle olevan yhtään sen mairittelevampaa. Ja tällä en todellakaan tarkoita kummankaan olevan millään muotoa hyväksyttävissä tai perusteltavissa.

Olemme täysi vitsi nykyään Wengerin johdolla. Olemme täysi vastakohta siitä joukkueesta, joka managerimme puheiden mukaan olemme. Olemme nyt pelanneet 15 ottelua joulukuisen Manchester City voiton jälkeen ja en muista ainuttakaan ottelua, jossa olisimme esiintyneet hyvin. Aivan käsittämätöntä ja kertoo kuinka Wengerillä ei vain ole enää mitään otetta pelaajiin.

Nyt todistetaan vain niitä tapahtumia, mitkä on voinut nähdä jo vuosien ajan. Niin kauan kuin Wenger jatkaa tämä sama touhu ja tulokset saavat jatkoa sekä suunta on hiljalleen laskeva, eikä mistään kehityksestä tai paremmasta huomisesta kannata edes puhua.

20 thoughts on “Kolmas tappio putkeen – tällä kertaa häviö Swansean kakkosmiehistölle kotikentällä

 1. Pariin edellisen kommenttiketjun kommenttiin liittyen:

  Tapsa, Stojkovic koutsaa nykyään Kiinan rahaliigassa. Liekö enää kiinnostusta muualle.

  Stan ja rahat: tosiaan emirates täyttyy turisteilla, kun se on Lontoon ainoa iso stadion, johon matkanjärjestäjät yms. saavat helpohkosti lippuja. Mutta jo ensi kaudella tässä tulee kilpailua, kun Hammers siirtyy olympiastadionille. Ja lähivuosina kilpailua ”irtokatsojista” tulee lisää, kun Spuds ja chelski pykäävät omansa.

 2. Isse, aivan sama: Japani tai Kiina. Kaukana kumminkin. Dragan on Arsenen oppipoika nro 1 ja edelleen salettiin seuraajaehdokas nro 1. Sitten 4-5 vuoden kuluttua. Aikaisintaan.

  Stan ja rahat: Ei jaksa puhua enää kummastakaan. Puhutaan urheilusta… Ai niin, mehän ollaan Arsenal. Ei silloin saa puhua urheilusta kuin korkeintaan nelossijan muodossa.

  • Samaa mieltä. Piksi Djoikovic on sit joskus otsikoissa: Jättiyllätys – Arsenalin uusi manageri ei olekaan kukaan huippukoutsi… Mut tätä saamme odottaa vielä piiitkään. Ensin wengerin on tehtävä ainakin nämä: Pisin tappioputki, jääminen spudsin taakse sarjataulukossa, hävitä FC Lahdelle Torstailiigassa…

 3. Ja huippumanagerimme väittää että fanit suhtautuvat liian intohimoisesti seuraan. Mitä ihmettä? Jos pelaajat esiintyisi samalla intohimolla niin tulokset olisi eri luokkaa. Toisaalta en ihmettele, Wenger on yhtä kiinnostunut jalkapallosta kun Mikel Arteta eteenpäin syöttämisestä. Wengerin aneemisuus ja fokusoiminen palkan nostamiseen tarttuu koko ryhmään.

 4. Sinänsä Arsenen kommenteissa pelin jälkeen oli ideaa, että jos yksikin kehikkoon osuneista olisi kääntynyt maaliin niin peli olisi saattanut kääntyä meille…..
  Mutta kun katsotaan kokonaisuutta. Omiin päin aivan lapasia, maalinteko todella vaikeaa, huonot vaihdot jne. Tämän kauden jälkeen Wenger on äärimmäisen kovassa paikassa faneilta tulevan painostuksen kanssa.

 5. Mielenkiintoista tässä on ehkäpä se, mitä hätäviestintää seurasta puskee. Tulokset on niin huonoja, ettei niistä ole puheenaiheeksi, vaan pelkästään kannattajien raivon aiheeksi. Joka vuosi asemat menetetään lammasmaisten esitysten takia tiiviiseen putkeen ja sitten manageri levittelee avuttomana käsiään!

  Eli näitä kausarinmyynti”uutisia” on pakko laittaa jo maalis-huhtikuussa tuuttiin ja vältellä viimeiseen asti mahdollisia positiivisten pelaajien myyntihuhuja. Sikäli helppoa, että positiivisia pelaajia ei enää juuri ole kannattajien mielestä. Lähinnä Cech, Bellerin ja Özil ja noistahan jo spanskin myyntihuhut on käynnistyneet. Sanchez pelaa niin huonosti, että tekee selväksi ettei kannattajien kannata kaivata, normitemppu.

  Eikä loukkaantumisista ole apuja. Cazorla on siis oman ilmoituksensa mukaan pelikuntoinen huhtikuun alussa, managerin mukaan ei ehkä ollenkaan tällä kaudella. Wilsherella murtui elokuussa pohje, josta yleensä palataan kuukaudessa, Jackilla menee koko kausi. Onkohan miehellä pelimotivaatio enää kohdillaan vai miten tämä on selitettävissä? Alkaa nyt vasta juoksemaan ja set back on selviö muutamassa viikossa. Arteta on niin huono, että manageri keksii toimistoloukkaantumisia ja mies istuu ilmeisesti täydellä palkalla valmennuskursseilla mennäkseen kesällä Pepin apuvalmentajaksi. Rosicky, tuo huippuvahvistustsemppaaja, antoi seuralle 18 minuuttia koko kaudessa.

 6. Paljon mussutusta tuosta, että Emiratesin sikahinnoilla Arsenal ei saa edes maaleja aikaiseksi kotona (19). Ainostaan City on kyennyt mättämään reilusti kotiyleisön edessä. Mutta Arsenal ei ole yksin, peräti 12 joukkuetta jää alle 20 maalin kotikentällä tässä vaiheessa kautta, mikä on kyllä heikko lukema millä tahansa mittarilla.

 7. Kuten olen aikaisemmin todennut, Arsenalilla on S-kirous: Swansea, Soton, Selski, Sity, sonderland, Stoke, Äsjiikoo.

 8. Mutta mikäs hätä meillä on. Joku aiemmi kirjoitteli että nimenomaan sen takia ollaa saatu huippunimiä(?) seuraan koska valmentajana on Wenger (lue professori) joten imu kesällä seuraan on TAAS varmaan aiva valtavaa. Mikä on tietysti ymmärrettävää. Kukapa sitä ny ei haluaisi professorin tiimiin. Yks sellane pieni kysymyksen poikane on tullu mieleen asian tiimoilta. Minkäköhä takia nämä huiput kute Rvp, Nasri, Sagna, Fabregas on sitte lähteny pois seurasta. Minkä vitun takia ku kerta viimeinki maailman parhaan oppiin pääsivät? No. Joku vois luulla että Wenger ei muka olisikkaa maailman paras manageri mutta ompas. Ja sen lisäksi asessori. Eiku professori. Nää pelaajat ei vaa pystyny sisäistämää proffan antamia ohjeita jote nää oliki joukkueen heikoimpia lenkkejä ja joutivatki lähtiä. Onneksi jäi Arteta, asessori-professori nro 2 eli taistelun ruumiillistuma Rosicky, Mr monipuolisuus eli Ox, Mr elohopea alias Mertesacker.Täs on sellaane runko jonka varaan passaa rakentaa. Ei kai kukaa vaa epäile ettemmekö voittaisi ensi vuonna(kin) valioliigaa?

  • Tunnistan itseni ainakin vaikka en tiedäkään tarkoititko minua. Ainakin Özil ja Sanchez ovat maininneet asiasta tuohon suuntaan. En kuitenkaan pidä Wengeriä maailman parhaana managerina ja olen sitä mieltä että hänen pitäisi astua sivuun kauden jälkeen.

   Tuohon miksi nuo ko. pelaajat lähtivät joukkueesta niin syitä oli varmasti monia ja niitä ollaan täälläkin monesti käsitelty.

   Muuten viime aikaiseen vireeseen ottaen kantaa niin tämä meni vähän kuin pelkäsikin eli karun Barca tappion jälkeen ei pystytty kasaamaan itseä ManU otteluun ja kierre vain syvenee. Luultavasti Camp Noulta kaivetaan joku tasapeli tai niukka voitto ja siitä alkaa ”nousu” kun kaikki on jo menetetty ja mitään ei voida enää voittaa!

   • Hudson, kirjoitukseni ei ollut tarkoitus mollata ketää tai kenenkää mielipiteitä. Kunhan analysoin näitä parhaiden pelaajien tuloja ja lähtöjä

 9. Nämä koutsin ylistämiset ovat aika tavanomaista huttua seuranvaihdon yhteydessä. Tosin meillä niissä tuppaa olemaan ripaus Pohjois-Koreaa.

 10. Wengerin ja seuran toiminta, sekä viimeaikaiset otteet kentillä on puskemassa monta kannattajaa syvän masennuksen partaalle, minut mukaan lukien.
  Wenkulla ei yksinkertaisesti ole menestysnälkää ja kun sitä ei ole, asia ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen.
  Mitä surkeampaa peliä, sen enemmän olutta matsin aikana.Mitäpä muutakaan tässä kannattaja pystyy tekemään

 11. Täällä ainakin maistuu suussa vieläkin eiliselle. Tuli siinä muijakin haukuttua vielä illan päälle, joten voi sanoa että ”hyvin” meni. Arsenalin ongelmat kulminoituu Wengeriin, se on selvä mutta SKY:n sivuilla oli hyvä artikkeli ja tilastoja siitä missä on Arsenalin suurimmat ongelmat. Niistä saa kyllä pelaajatkin ottaa osansa, koska ei managerikaan aivan kaikkeen pysty kuitenkaan vaikuttamaan.

 12. Nyt kannattaa tehdä Wengerille muutaman vuoden jatkopahvi, säästetään sopimusneuvotteluissa kun näytöt tällä hetkellä hetken aikaa heikommat.

 13. Eiköhän ne vuodenvaihteen huhut tiedä sitä, että jatkopahvi Wengerille on jo tehty. Munasivat kun eivät julkistaneet samoin tein, sarjakärjessä. Nyt ilmoitusta touko-kesäkuussa ei tervehditä innostuksella. Kauniisti sanottuna,

 14. Noo,nykyinen soppari julkistettiin vasta kauden päätyttyä, kun edellinen soppari veteli viimeisiään. Eli voimme ehkä odotella tätä ilouutista vielä reilun vuoden. Vuosipalkaksi ehkä 10 miltsiä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s