Vuorossa kauden viimeinen Pohjois-Lontoon derby huikein panoksin

Panoksia ja jännitteitä tämän päivän ottelusta tuskin puuttuu suuntaan tai toiseen. Kotijoukkue taistelee täysin mestaruudesta ja vastaavaa tilaisuutta on tuskin tulossa loskanvalkoisille ihan lähiaikoina. Sama periaatteessa pätee meihin, mutta pari viime ottelua on viimeistään osoittanut, että ei meillä ole joukkueessa sellaista asennetta ja taisteluntahtoa managerin esimerkin mukaisesti, että olisimme oikeasti mukana mestaruuskamppailussa.

Näkisin meidän roolin olevan enemmän kiusaaja tänään ja näin ollen auttaa Leicesteriä kohti liigamestaruutta. Tietysti paikallispeli on aina sellainen ottelu, että sitä ei saa hävitä missään nimessä, mutta kotijoukkueen mestaruusmahdollisuuksien takia tämä olisi entistä tärkeämpää tänään.

Toisaalta jos olen täysin rehellinen ja minulle annettaisiin vaihtoehto eteen, jossa Tottenham voittaa liigan, mutta me pääsemme Wengeristä viimeinkin samalla eroon, niin todennäköisesti suostuisin tuohon. Tämä on toki täyttä spekulointia, sillä molemmat näistä ovat kaukana varmasta jo yksittäisenä tapahtumana puhumattakaan molempien tapahtuvan samaan aikaan.

Sitten tarkemmin itse päivän otteluun. Saldomme Wengerin aikana White Hart Lanelle Tottenhamia vastaan on häkellyttävän heikko ottaen huomioon, että olemme aina olleet sarjassa korkeammalla kuin paikalliskilpailija ja ylipäätään ensimmäisen puoliskon ajastaan Wenger oli tappioton Tottenhamia vastaan tai ainakin hyvin lähelle tuota.

19 yrityksellä olemme onnistuneet voittamaan ainoastaan neljä kertaa tämän päivän areenalla. Todella heikkoa ja ei anna kovin suurta mahdollisuutta voitollemme ottaen huomioon tämän hetken tilanteen. Tottenham on viime ottelun tappiota lukuun ottamatta tai siitä huolimatta Chelsean kanssa sarjan kovakuntoisin ja eniten pisteitä kerännyt joukkue vuoden 2016 puolella. Lisäksi Wenger ei ole tainnut voittaa kertaakaan Pochettinon Tottenhamia liigaottelussa ja voitot argentiinalaisen Southamptonista jäivät myös ottamatta vieraskentällä.

Kokoonpanosta puhuttaessa meiltä ilmeisesti puuttuu lisäksi Cech ja Koscielny, joten ei voi kuin todeta neljännen tappion olevan jopa todennäköinen tai sanotaanko tasapelin olevan melkeinpä maksimitulos. Ilmeisesti kotijoukkue puolestaan saa suurin piirtein parhaan mahdollisen avauksen jalkeille, kun ainoastaan Vertonghen on sivussa loukkaantuneena.

Neljäs tappio putkeen olisi todella harvinaista, mutta Wenger on viime vuosina tiuhaan tehnyt näitä vähemmän mairittelevia ennätyksiä yhden jos toisenkin asian suhteen. Luulisi kuitenkin paikallispelin ja sarjatilanteen sytyttävän joukkueen tähän peliin. Valitettavasti en ole enää yhtään varma onko näin jos katsoo tätä kautta ja pienemmässä kuvassa vaikka viime viikonlopun ManU ottelua.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

70 thoughts on “Vuorossa kauden viimeinen Pohjois-Lontoon derby huikein panoksin

 1. Huamentapäivää Goonerit. Miäelenkiintoine päivä tulollaa. Blogistiltamme täyttä asiaa jälleen kerran. Kuin myös eilinen kirjoitus. Itselläni näkemysero verrattuna blogistiimme että mun mielestä joukkueemme ei tänä päivänä oo piiruakaan parempi kuin spursilla. Valitettavasti. Ne aiempien kausien matsit mitä oon nähny töttenhämin esityksiä on kertoneet monipuolisesta keskikenttä- ja hyökkäyspelistä. Puolustus on aiemmi ollu spursin kompastuskivi mutta valitettavasti Pochettino on saanu tän osa-alueen kuntoon. Näkisin mielelläni Pochettinon meidän peräsimessä. Mutta se siitä. Ajatelkaapa muute Gooneriveljet että aikaisempina vuosina oomme aika useinki olleet jo tähän aikaan kaudesta mestaruustaistelusta pihalla kuin kasteluletku ja olisimme ottaneet tämän sarjatilanteen kiljuen vastaan. 6 pistettä ei oo mahdoton ero kiinni kurottavaksi ku kierroksia on vielä 10 jäjellä. Ei ainakaa teoriassa mutta käytännös homma on kyllä aivan saatanan vaikia ku ottaa huomioon joukkueen kunnon, loukkaantumistilanteen jälleen kerran. Lisäksi jos/kun joukkueen sisällä alkaa avainpelaajilla olemaan tarve nostaa kytkintä kauden jälkee nii kyllähä se näkyy kaikes joukkueen tekemises. Joku kirjoitti tos aiemmi ettei Wenkku kaikesta oo vastuus mitä kentällä tapahtuu ja myös pelaajien on syytä kattoa peiliin omia tekemisiään. Tämä on myös totta mutta isoa kuvaa se ei muuta mihinkää siitä että wenkulle olis pitäny näyttää ovea jo monta vuotta sitte. Wenkkuha aina syyttää loukkaantumisia ku mestaruus alkaa karata. Ja ku on nähty että loukkaantumisia tulee nii olis saatana jo 2 vuotta sitte myyny ylijäämätavaran vittuun (Arteta, Rosicky, Theo, Ox, Sanogo yms pelimannit) ja ostanu iha oikiasti laatua. Elnenyä pidän edellee huippulahjakkaana josta meille tulee olemaa iloa myöhemmäs vaihees. 1 ottelu voi taas muuttaa voimasuhteita kummasti. Jos saamme tänää voiton raavituksi ja ketut kompuroi, on kaikki taas avoinna nii ihmeelliseltä ku se kuulostaaki. Tälläsis matseis nimenomaa näkyy materiaalin laajuus/laatu ja se on täysin wenkun käsialaa ketä meillä on ja minkätasoisia miehiä. Oon ollu jo monta vuotta vitun pessimistine joukkueeseen mitä tulee esim valkun voittamiseen, sieniliigan voitosta ny ei oo voinu ku nähdä märkiä unia ja syy on wenkun. Valkku olis/on viäläki voitettavis mutta nyt ku Cech on pois ja Kos on pois nii voi v..u sentään. Gabriel ja sprintteri Mertesacker tilkitsemäs Ospinan edessä. Santi telakalla ja jos vielä Özil tai Sanches loukkaantuu nii hyvää yätä. Tänää kuitenki toivotaa suurta ihmettä tapahtuvaksi ja turpaan spursille. COYG

 2. Jos laiva ei seilaa suoraan niin ensin katsotaan kuka on ruorissa. Kaikki gooneriveljet ja sisaret tuntevat varmasti sen verran jalkapalloa, että ymmärtävät managerin merkityksen joukkueen suorittamiselle. Esimerkkejä löytyy historiasta niinpaljon, ettei niitä palstalla mahdu luettelemaan. Viimeisimmät esimerkit ovat Chelsea ja Liverpool, jonka peli-ilme on muuttunut Kloppin aikana parempaan vaikka ei räjähdysmäisellä tavalla. Palstalla esitetyissä kommenteissa Wengerin tueksi tuodaan usein esille hänen aikaisemmat saavutuksensa. Niitä yhtään väheksymättä, koska ovat merkittävä osa seuran historiaa, muistutan mieliin, ettei Chelseassa edes edellisen kauden liigamestaruus riittänyt kun managerilta karkasi ote joukkueesta. Kun Wengerin käsiä ei seuran johdon puolesta ole ilmeisesti pahemmin sidottu niin mitä vaaditaan, että muutoksia tapahtuu.

 3. Oooospina
  Bellerin Merte Gabriel Gibbs
  Elneny!! Coq Ramsey Özil Alexis
  Welbeck
  subs: Campbell Chambers Flamini Giroud Monreal Walcott Macey
  COYG

 4. Haa, ei Arsenea ainakaan tänään voi siitä syyttää etteikö jotain yritetä tehdä….. Se mikä vaikutus näillä kokoonpano muutoksilla on, jää nähtäväksi….

 5. No hyvä. Vihdoin nähdään Elneny vähän haastavammassa matsissa ja parin kuukauden totuttelun jälkeen.

 6. Ei missään nimessä vakuuttava alku. Spurs hakee selvää useamman maalin voittoa, eikä 1-0 tulosta mitä vähän aavistelin.

 7. On se kiva nähdä kuinka Spurs kannattajat koittavat pistää Arsenalin täysin maan rakoon.. toivoisi meilläkin tapahtuvan tätä vastustajille.

 8. Mistä johtuu, että oli laidalla kuka hyvänsä niin aina jokaisessa pelissä laiturit menettelee vaarallisesti. Tässä pelissä sen on tehnyt jo molemmat laiturit..

 9. Osin vähän onnellakin hyvältä Spurs-paikalta vältytty. Lukemattomia palloja pystyyn ja sivuttain on kotijoukkue päässyt boksiin jo koittamaan.

  Ja siinä tuli sitten se avopaikka Lamelalle. Ei vielä maalia. Mutta ei tällä tavalla voi kestää.

 10. Welbeck on jälleen loistava puolustava hyökkääjä, mutta puolustajista ei pääse ohi millään.

 11. Danny boyn tekemisessä on meininkiä ja halua. Tuo ihan eri ulottuvuuden hyökkäyspeliin sekä korkeeseen prässiin kuin mitä Giruu pystyy tarjoamaan. Faarao pärjää oikein hienosti Kokkelin kaverina. Enemmän malttia omien hyökkäysten aikana kun taas Rambo höntyilee vastaavissa tilanteissa eikä ennakoi tilannetta jos pallonmenetys tapahtuu. Rambo laidalla on toiminut. Özil ja Alexis vielä isommin peliin mukaan. Pakka tiiviinä vaan loppuun asti.

  • Tavallaan Danny tuo, mutta korkeita palloja ei saa omille, joka tosin voi olla ihan ok tässä tilanteessa.. Giru sisään ja 2-0 kotiin.

 12. Arvasin, että Kane kaatuu ainakin kerran merkittävästi, osaa tehosta. Mutta olihan tuo aika oikeutettu Kokkelille.

  Näinköhän tämä taas kaatuu Arsenalin tappioksi, vai kestääkö sumppu?

 13. Heppoisesti tuli keltainen mutta kyllä tuon olisi voinut myös välttää. Ilmeisesti Coquelinin sipuli ei vaan kestänyt.

 14. Saatanan Kokkeli. Punakortin jälkeen viidessä minuutissa 2-1.

  Eli neljä tappiota viimeksi 2002. Kuten Virkkunen ystävällisesti muistutti.

 15. Ei ollut Spursilla mestarijoukkueen eleitä.. ylivoimalla tuossa tilanteessa päästää maalin. Surkeeta sanon minä…

 16. Tasuriin nousu hyvä ja kyllähän joukkueessa on sitä ”mental strengthiä” kunhan sitä vaan saadaan jotenkin kaivettua ulos. Mukana jahdissa ollaan, ainakin jollainlailla. Tosin pisteitä ei ole varaa juurikaan pudotella.

 17. Kyllä mun miälestä saadaa olla tyytyväisiä että noustii tasoihi ja saatii raavittua piste ku kuitenki kokkeli näki punasta jo 55 minuutilla. Spursiäki jännittää sittenki (hyvä niin)
  Ny viälä ku ketut ryssis oman matsinsa

 18. Hyvä osoitus siitä, ettei Spurs ole vielä kypsä välttämättä menemään Lontoon piikkiin saati mestaruuteen. Tyypillinen kova alkukuumotus heillä, mutta sitten vähän peli lopahti. Vastaavasti, Arsenal aloitti varovaisesti, hieman pelokkaasti, muttei murtunut. Ulosajo sekoitti kyllä liikaa omaa peliä, ei kahta maalia olisi saanut heti päästää. Mutta sitten sitä mental strenghtiä löytyi ja Spurs nollattiin ja viimeisteltiin vähistä paikoista se minimitarvittava.

  Aika tyypillinen myös tuo näille Wengerin joukkueille, että hirveä julkinen kepitys ja häpeä edeltävästi nostaa tasoa ja sisua alkaa taas löytyä. Miksi sisua ja asennetta ei löydy, kun pitäisi repäistä ero mestaruuskeväänä? En tiedä, todellakaan.

  Veikkaan, ettei Leicester ota täyttä pottia tänään.

 19. ..tuttaa sanoa, et ollaan tyytyväisiä tasuriin ja vielä nld-matsissa.Mut todellistahan tää on.
  ..tuttaa myös, ei olla edes lontoon mestareita, ellei voiteta liigaa…selskille hävittiin molemmat ja nld:t meni tasoihin.
  Ei tota muitten rämpimistä voi loputtomiin toivoa, sitä on nähty tällä kaudella jo yli odotusten. Meillä ei riitä paukut loppuun asti kuitenkaan, sen on tän kauden sulamiset jo osoittanut.
  Kyl mä rehellisesti toivon, et lestö voittas koko sarjan ja näyttäis isommille seuroille pitkää nenää..kontatkoon sit ensi kaudella nekin miten parhaiten osaavat.

 20. Ikävä kyllä uskon että Champpari-paikasta putoaminen on huomattavasti mestaruutta todennäköisempää. Mansen joukkueet ovat liian lähellä!

 21. Näin ottelun vasta nyt. Spudsin peli meni totaalisen sekaisin rambon takavasaran jälkeen ja sama näytti jatkuvan tokalla puoliajalla kunnes Coq. Ja lähes perinteiseen tapaan, kun meille ulosajo, vastustaja tekee nopeasti maalin, nyt vielä toisenkin. Sen sijaan käsikirjoituksen vastaista oli nousu vajaalla tasoihin.

  Kyllähän tässä shittyä ja jopa munaa tyrkytetään mukaan kärkikamppailuihin. Spudsilla ei näköjään kantti oikein kestä, meillä se ei ole kestänyt – saas nähdä, miten tästä eteenpäin.

 22. Hammers nousee jo kolmen pisteen päähän… Onnistuivat nousemaan evertonin vieraana 2-0:sta 2-3-voittoon – tosin toffees pelasi vajaalla noin tunnin.

 23. Mä taas, vielä tuosta Coqin toisesta varoituksesta: wenger totesi ottelun jälkeen, että Coqille oli korostettu tauolla juuri tuollaisten taklausten välttämistä. Tää on just Coqin huono puoli: varoituksiin johtavia taklauksia aivan turhissa tilanteissa.

  • Kokkeli on pelaaja tyyppi jota tarvitsemme. Kovaa pelaava pulustava pelaaja, joka ei säästä itseään eikä varsinkaan vastustajaa. Rapatessa roiskuu ja kortteja nousee keskimäärin herkemmin kuin esim. Diego Costalle. Virheetöntä pelaajaa ei oleaan.

   • Aivan. Ongelmana on pikemminkin se, että jos Coq ottaa lapun, ei ole ketään muuta, joka ottaisi vastaavaa roolia ja sallisi Coqin varoa ulosajoa. Elneny oli aika rauhallinen ja uskalsi syöttää perusvarmasti lyhyitä eteenpäin. Kaksinkamppailuvoimaa saisi kehittää vielä reilusti lisää, kuitenkin. Nyt kilpailee tosiaan enemmän Ramseyn kanssa ja koska Ramsey on Wengerin luottomies ja lädi, niin ihan helppoa ei ole walesilaista syrjäyttää.

 24. City on tosiaan teoriassa pinnan edellä ja Manu parin pinnan päässä. Hull-uusinta ja turha Barca-peli tulevat hankalaan aikaan, kuten oli tiedossa. Jos pelaajia putoaa pois riveistä, alkaa olla taas vaikeaa jo pelkästään sillä perusteella. Özil näyttää väsähtäneeltä ja Giro meni tuttuun tapaan katki ja toipuminen vienee vielä viikkoja. Eikä ainakaan Theosta tule apuja, kai.

 25. Hyökkäyksessä on pakko peluuttaa tuhnu-Dannya, joka ei maalaa paitsi kaksi kertaa kaudessa päällään, mutta karvaa oikea-aikaisesti ja aiheuttaa hämmennystä vastustajien alakerrassa. Niistä poikivissa huonoissa avauksissa on maalien siementä.

 26. Itse kyllä katselen työmyyrää ennemmin kuin hölkkää kärjessä jolta ei nyt muutenkaan maaleja ole näkynyt. Muuten positiivista oli avauskokoonpano mitä oli muutettu hyvin. Pahoin vaan pelkään että esitykset eivät jatku tälläisinä vaan tämä oli vain derbystä johtuvaa asennetta.

 27. Jaa, vastoin odotuksia Leicester raapi pakkovoiton. Nyt sitten ovat 8 pinnaa edessä. Eli jos Arsenal haluaa mestariksi, sinisten pitää hävitä kolme matsia enemmän kuin tykkimiesten: 9 pelissä. Ei kovin todennäköistä ja Arsenalillahan edelleen menossa 5 pelin voitoton putki, joten vähemmän kannattaisi miettiä miten muille menee.

  Ja vaikka Leicester sulaisikin, niin tuskin City ja Spurs kumpikin vetäisi samaan aikaan huonommin kuin Arsenal. Käytännössä mestaruus on mennyt. Ainoa pieni mahdollisuus on voittaa kaikki loput matsit ja niin ylivoimaisesti ja dominoivasti, että muita alkaa hermostuttaa. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että yksikin tappio lisää niin ero on jo toisellakymmenellä ja matseja olemattoman vähän.

 28. Eroa on vähemmän kuudenteen sijaan kuin kärkeen. Joukkue on kuitenkin henkisesti vahvimmillaan taistellessaan Wengerin pokaalista eli nelossijasta, joten siitä en ole vielä kovin huolissani. Toki Manu sai ilmeisesti hengen päälle nyt, mutta silläkin on vaikeita pelejä jäljellä. Ja Hammers ei yläpuolelle pääse.

 29. Tasan vuosi sitten Leicester oli vielä valioliigan jumbo. Tämä ja moni muu viime vuosien esimerkki panee epäilemään näitä iänikuisia puheita vuosikausien joukkueenrakennuksesta ja perustasta, joka tarvitaan. Ei ilmeisesti tarvita, nykyaika on projektivalmentajien aikaa.

 30. Joo-o, outo kausi jatkuu, mutta edelleen uskon, että leicesterille tulee mahalasku. Muista en sano mtn.

  • Sitä mahalaskua on jo kolmisenkymmentä peliä tässä odoteltu. Itse en kohta enää usko että sitä tuleekaan. Vetävät viimeiset pelit himmeellä hurmiolla. Ja niillä on tosiaan jo varaa muutama peli sössiäkin. Mutta menkööt päätyseinään asti vaan, kunhan loskapaskat ei voita mitään.

   • Tuo pieni ottelutauko lienee ollut tässä erittäin tärkeä, ettei Emirats-tappio lyönyt Leicesteria maihin. Sen sijaan se lamasi Arsenalin. Wenger voisi keksiä rehellisen selityksen, miksi.

 31. Kyllähän tilanne sarjataulukossa taitaa olla se, että mestaruus karkasi viikolla yhdeksän. Vaikea kevät tulee kaikesta huolimatta. Kevään ja kesän aikana paine Arsenea kohtaan nousee ja saattaahan tämän epäonnistumisen jälkeen olla jopa mahdollista, että Wenger vetäytyy sivuun…vai näinkö unen….??

  • Näet unen. Wengerillä on selitys jokaiseen epäonnistumiseen. Ja jos kassavirta pysyy hyvällä tasolla, Kroenkea ei vois vähempää kiinnostaa mitkään epäonnistumiset. Jos jäätäisiin CL-paikasta, voisi pientä pykimistä tulla mutta vain siksi, että jokunen kymppimiltsi jäisi saamatta.

   Kannattajien reaktiot eivät vaikuta kumpaankaan mitenkään.

 32. Issen kommentti osu ja uppos.Se on just näin. Wenger on mestari, antamaan lausuntoja tilanteesta kuin tilanteesta

 33. Varsinkaan kannattajien mölinä ja marssit kauden ulkopuolella ei vaikuta. Gazidis pannaan selittelemään. Mutta jos syksyllä katsomossa on väljää, kyllä Stan reagoi Ivanin puheluihin.

 34. Leicesterin meno muistuttaa 1990 luvun Blackburnin saagaa. Joukkue voitti liigamestaruuden ja seuraavalla kaudella hävisi mestarienliiga alkulohkon kaikki ottelut viimeistä merkityksetöntä peliä lukuunottamatta. Eikä ole sen jälkeen juuri juhlinut. Jos joukkue joka on pitänyt palloa hallussaan kaikki pelit huomioiden noin 43 prosenttia voittaa mestaruuden, ovat asiat huonosti.

 35. mieluummi kertamestaruus ketuille ku mestaruus spursille tai munalle. Tai munaha ei mestaruutta vie mutta jos voittaa huamenna nii on jo kantapäillä ja jos man keskusta voittaa rästimatsinsa nii ollaa taas Kroenke ja wenkun ihannesijalla 4. Siihen päälle jos voitettais fa-cup nii wenkulle väsätää 44 vuoden soppari ja siihe vielä 4 vuoden optio päälle. Tänää kyllä toi 1 pojo oli enemmä ku uskalsin odottaa. Vitun Barcamatsi täs viälä sotkemas kuvioita ku homma on jo paketis. Voidaa olla valkus tosiaa 2 tai 6. Mestaruutta emme tuu saamaa ku ketut jaksaa raapia voittoja tasasee tahtiin

 36. Vaikea edelleen oikeasti tajuta, että maaliskuussa Leicester City on 8 pinnaa Arsenalia edellä, eikä Arsenal ole edes vajonnut keskikastiin eli flopannut täysin. Ja Leicesterissä Ranieri on käyttänyt vain 19 pelaajaa, joista sitä paitsi 4 on pelannut alle 200 minuuttia. Eli todella suppealla ringillä on siellä menty.

  Ehkä tässä on klassinen hengen päälle saaminen ja se, että Leicester on varsin kokenut joukkue, ”viimeinen sauma” aika useallekin pelaajalle.Tosi moni on kolmenkympin molemmin puolin, myös Vardy jo 29. Eli ei noita pelaajia sieltä nyt ihan väkisin sieltä revitä suurseuroihin, pl. Mahrez ja Kante. Varmaan Vardyakin kyllä yritetään.

  Onko Arsenal siis liian nuori? Ei, vaikka aika monta n. kaksvitosta onkin. Tässä ”Leicester-katsannossa” Arsenal on liian paljon loukkaantunut, tarvittava yhteisymmärrys ei ehdi muotoutua kentällä, kun miehet vaihtuvat. Väsymyskään ei voi olla aivan ratkaiseva selitys, vaikka ne 7 UCL-peliä on erona Leicesteriin, mutta ei Cityyn ja Spursiin.

 37. Jotenkinhan toi Wenkun palli pitäis saada heilumaan.
  Turpiin tulee barcalta, se on selvää.Jos Hullilta tulee pataan, niin selittelyn tarve kasvaa entisestään.Mut ei sekään vielä muuta isoa kuvaa. Niin pitkään kun kotimatsit on loppuunmyytyjä, isot herrat senkun nautiskelee.
  Muna oli kuitenkin taas tänään tasollaan, jotain positiivista.
  Aika monta punaista nähtiin tällä kierroksella..alkaako pinna kiristää ja pelikuri rakoilla muuallakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s