Tasapeli ei riitä, mutta auttaa sentään Leicesteriä

Tottenham – Arsenal 2-2 (0-1)

Voitto olisi ollut ainut tulos, jonka jälkeen olisi voinut sanoa meidän olevan vielä mukana jollain tapaa mestaruustaistelussa. Valitettavasti pää ei vain kestä joukkueella ja johtoasema ei loppujen lopuksi riittänyt kuin pisteeseen. Tietysti pistekin oli vajaalla tappioasemasta jotain, mutta valitettavasti vain se ei riitä mestaruutta ajatellen.

Onneksi sentään tasapeli tarkoittaa myös Tottenhamille kahta menetettyä pistettä, joten Ranierin ryhmä on nyt viisi pistettä loskanvalkoisia edellä ja kahdeksan meitä, kun kierroksia on jäljellä yhdeksän. Tottenhamilla lienee vielä jonkinasteinen mahdollisuus ihan puhtaasti matemaattisesti, mutta me olemme liian kaukana ja ongelma on, että edellä ei ole pelkästään yksi vaan kaksi joukkuetta.

Tuskin molemmat romahtavat lopuissa otteluissa ja lisäksi meidän pitäisi pelata lähes täydellinen loppukausi. Ei ole tapahtumassa, kun edessä on vierailut vielä muun muassa Manchesterin siniselle puolelle ja Upton Parkille sekä otteluiden voittaminen on ylipäätään ollut lähes mahdotonta jo pidempään oli vastassa kuka tahansa.

Coquelinin ulosajo oli eilen oikeutettu, mutta samalla linjalla olisi myös Dierin pitänyt vähän myöhemmin lentää ulos toisella keltaisella. Tämä meni väärin ehdottomasti ja kärsimme siitä, mutta ei se koko ottelua ratkaissut.

Meidän olisi ehdottomasti pitänyt pystyä parempaan alivoimalla. Ei voi vain olla mahdollista, että viidessä minuutissa vajaalla joutumisen jälkeen johtoasema on vaihtunut tappiotilanteeseen. Ennen muistan kuinka voitimme usein vajaallakin pelatessa, mutta nykyään tuota ei enää vain tapahdu. Toki tasapeliin nousemisesta pitää antaa tunnustusta, mutta ainut hyötyjä siitä on Leicester. Hyvä silti niin ja onpa Tottenhamin mestaruus sentään pari pistettä kauempana.

Monrealin penkittäminen tähän otteluun oli käsittämätön ratkaisu. Kuinka managerimme voi penkittää kauden ylivoimaisesti parhaan puolustajamme ja ylipäätään yhden parhaista pelaajistamme tällä kaudella juuri tähän otteluun? Kaikki muut pelit liigassa Wenger peluuttaa Monrealia, mutta ei sitten paikallispelissä, jossa on kovat panokset.

Gibbs onnistui ihan kohtuullisesti, mutta eihän tuossa päätöksessä ollut mitään järkeä, kun puolustuksesta oli jo poissa Koscielny ja Ospina oli jouduttu myös laittamaan maaliin. Ospinasta puheen ollen Cech olisi saattanut hyvinkin torjua Kanen johtomaalin. Ja tällä en tarkoita maalin menneen suuremmin kolumbialaisen piikkiin, mutta Cech on vain parempi ja ulottuvampi maalivahti.

Kokonaisuutena derby oli jälleen tapahtumarikas ja olisi voinut päättyä tasapelin sijaan kumman vain voittoon, kuten vaihtelevat tuloslukemat taululla osoittivat. Tappioputki saatiin poikki ja ei hävitty loskanvalkoisille, joten siihen täytyy jossain mielessä olla tyytyväinen. Isoin plussa oli sitten kuitenkin Tottenhamin mestaruusjahdin vaikeutuminen.

Loppujen lopuksi tasapeli kuitenkin tarkoitti meidän loppukauden olevan enää pelaamista sijoista 2-4, joka on aivan liian tuttua ties kuinka monen vuoden osalta. Tiistain FA Cup uusinta Hullin vieraana on ehdottomasti tällä hetkellä kalenterissa olevista se tärkein jäljellä oleva ottelu.

12 thoughts on “Tasapeli ei riitä, mutta auttaa sentään Leicesteriä

 1. Osaa tekstiä ymmärrän. Sitten taas tätä turhaa kitinää. Monreal on ollut aavistuksen väsynyt ja Gibbs pelasi vielä hyvin. Ospina otti muutaman hyvän seivin ja en ihan allekirjoita ettäkö Cech olisi sen kierteisen potkun tolpan juuresta napannut. Ja vielä Wenger on onnistunut tässä tapauksessa, kun Ospina on saanut pelejä edes muutamia alle eikä ollut vailla tuntumaa.

  Vaikka Wengerin toimet ovat osakseen aika typeriä niin ei sentäs kaikki.

 2. Monrealilla on kyllä ollut viime peleissä taso laskussa. Lisäksi gibbs Arsenal kasvattina ja edellisen ottelun maalintekijänä, ihan perusteltu veto avaukseen. Toki sössi sen yhden paitsion.

  Enkä myoskään minä Ospinaa syyyttäisi siitä Kanen maalista. Olihan se hyvä laukauskin. Ainakin maalivahtivalmentajat sanovat, että pidä se etukulma kiinni. Jos hyökkääjä pistää sen kierteellä yläkulmaan tolpan kautta, niin voi voi.

  Jokatapauksessa peli oli hyvin hallussa siihen kokkeliinin ulosajoon asti. Näitten yksittäisten pelaajien koomailut ovat kyllä maksaneet tällä kaudella paljon.

  • Maali oli toki hieno, mutta peli olisi pitänyt puhaltaa poikki, koska se joku loskanvalkoinen lähti hakemaan palloa selvästi paitsioasemasta. Eikä tämä ollut suosikkipoika Oliverin ainoa moka. Sinällään Kokkelin kummatkin virheet olivat oikein tuomittuja, joten siitä ei mitään kitinää. Molemmat virheet sellaisia, että olisi voinut välttää, mutta ei vain tehnyt niin.

 3. Niin ja näin Wengeristinä. Alkaa mullakin mitta täyttymään.

  Ei tämä joukkue mene yhtään eteenpäin. Sama joka vuosi.

 4. Peli ja tulos sikseen.
  Huolestuttavin tapaus mitä näin kentällä tapahtui kolmen vihellyksen jälkeen.
  Alexis marssi suoraan koppiin moikkaamatta faneja, kättelemättä vastustajaa saati onnittelematta muuta jengiä.
  Siihen kun yhdistää vielä selvän puskemisen lähes läpi koko ottelun. Pitäisikö tässä oikeasti alkaa huolestumaan kaverin tulevaisuuden suunnitelmista.

  • Ensisijaisesti täytyy olla huolissaan Alexisin peliesityksistä, vaikka maalin tekikin. Sama puskeminen on jatkunut jo koko alkuvuoden. Toivottavasti maali avasi patoutumia. Tosin ottelun jälkeinen käyttäytyminen ei tätä tue.

 5. Henkka kirjotti että alkaa mitta täyttymää ja on sellaset fiilikset että myös Alexisilla on alkanu käyrä nousta huippuunsa täs seuras. Taitaa olla useampiki kunnianhimoisempi seura miähen perässä. P.s länsiRomwichi kyykyttää munaa. Tuli sittenki positiivine vkl. Matsi loppuu näillä sekunneilla. Eli just ny. Länsiromwich voitti 1-0

 6. Ai helv., tiistaina jtn sieniliigaa joten ainakaan Viasatin tv-kanavilta ei ole tulossa vaikka onhan niillä se xtra-kanavakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s