Täältä täyslaidallinen Wengerin suuntaan ja aiheesta viime aikojen perusteella

Wengerin käytös viime aikojen heikkojen tulosten johdosta meitä kannattajia kohtaan on ollut taas todella ala-arvoista. Ensin managerimme on ainoa manageri liigassa, joka avoimesti puolustelee korkeita lippujen hintoja ja sitä kuinka uusi ennätyksellinen tv-sopimus ei tule alentamaan lippujemme hintoja. Ottaen huomioon meillä olevan vielä kaikista kalleimmat liput muutenkin. Kuvottaa, kun muut managerit ovat lausunnoillaan olleet pääasiassa kannattajien puolella tai vähintäänkin tajunneet olla liiemmin kommentoimatta.

On melko erikoista kuinka Wengerillä löytyy asiaan kuin asiaan aina sanottavaa oli se sitten kyseessä siirtomarkkinat ylipäätään, doping jalkapallossa tai yleinen taloustilanne. Aina löytyy kommentti, mutta sitten kun kysytään mitä mieltä mies on kannattajien häneen kohdistamasta kritiikistä ja Hull ottelussa jälleen näkyneestä lakanasta, jossa vaaditaan managerinvaihtoa, ei kommenttia enää löydykään, vaan vastaus oli seuraava:

Asked why the supporters have done it, he bristled: I don’t care. I do not want to speak about that because it is always the same story. I told you already sometimes the press conferences are very boring and it is enough now. If you have any questions, you ask anybody else but you don’t come back to me with that.

Kaikesta löytyy mielipide, mutta sitten kun kysytään suoraan miehen mielipidettä miksi kannattajat eivät ole tyytyväisiä ei olekaan enää mitään selitettävää, eikä asiasta saisi kysyä uudestaan. Hitto mikä diktaattori ja luulee ilmeisesti päättävänsä mitä häneltä saa kysyä lehdistötilaisuudessa ja mitä ei.

Myös tummennettu kohta, että managerimme ei välitä kannattajien mielipiteistä vain kertoo lyhykäisyydessään kaiken oleellisen missä mennään. Miehelle on tärkeintä, että oma pankkitili kasvaa vuosi toisensa jälkeen ja voittaminen siinä sivussa on aivan toissijainen asia, kuten tuloksista näkyy.

Swansea pelin loputtua managerimme myös näytti todellisen luonteensa. Osa kannattajista buuasi aivan oikeutetusti kotitappiolle, kun vastassa oli putoamisvaarassa oleva joukkue melkoisella kakkosmiehistöllä, emmekä siltikään saaneet pinnan pinnaa kotipelissä ja alla oli nöyryyttävä tappio Manun junnuille ja rotaatiomiehille. Buuaamisen seurauksena managerimme vain näytti sarkastisesti peukkua yleisöön päin ja näin ollen viestitti, että ei kunnioita kannattajien oikeutta ilmaista mielipiteitä millään tavalla. Muistaako joku vastaavaa käytöstä muiden joukkueiden managereilta?

Edellisten lisäksi managerimme on ehtinyt parin viime viikon aikana syyttää kannattajia ja selitellä mahdollista heikkoa menestystä, sillä että kannattajat eivät ole tyytyväisiä ja osoittavat mieltään heikkoja tuloksia vastaan ja tulokset voivat tämän takia jatkossa olla heikkoja. Klassinen veto ja tämä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun tämä sama kuullaan managerimme suusta.

Maanantaina managerimme myös menetti hermonsa lehdistötilaisuudessa ja esille tuli perinteiset jutut 35 vuoden kokemuksesta managerina toimimisesta. Kaikista mieleenpainuvin asia ja suurin vale oli kuitenkin tämä:

I am humble enough every day to question myself, to accept my mistakes – and believe me, I do that.

Ei hyvää päivää.. ihan oikeasti. Miten kukaan voi ottaa enää todesta mitään mitä Wenger sanoo tuon jälkeen jos nyt on voinut enää muutenkaan vuosiin. Mies ei kestä pienen pientä kritiikkiä mistään, eikä muuta toimintatapojaan missään olosuhteissa tai todella vähän liian ja silloinkin yleensä liian myöhään. Nyt kuitenkin Wenger väittää olevansa nöyrä ja hyväksyvänsä virheet ja ottavan niistä opiksi. Emä- ja kalavaleetkin ovat pieniä verrattuna managerimme juttuihin.

Mainokset

21 thoughts on “Täältä täyslaidallinen Wengerin suuntaan ja aiheesta viime aikojen perusteella

 1. Minulla oli nuorna miesnä single, joka tökkäsi aina samaan paikkaan. Vaikka kuinka toivoi, että kappale jatkuisi eteenpäin ja ennen kuulumattomaan kohtaan, sitä ei vain tapahtunut. Blogistimme on juuttunut tähän Wenger-uraansa eikä pääse siitä eteenpäin.

  Sama näköalattomuus ja synkkä luovuttaminen henkii näissä kirjoituksissa kuin mitä koko yhteiskunnassa. Ankeeta on. Ja synkkä lama. Valo ei plkahda missään. Umpisurkean manageri. myötä koko touhu on turhaa ja kannattaisi luopua vaikka koko sarjapaikasta kaiketi heti. Not!

  Pää ylös ja selkä suoraksi. Pelejä on vielä vaikka kuinka.

 2. Miksi tässä arvioit nyt pelkästään blogistia, eikä Wengerin käytöstä, joka oli aiheena? Ei edes Wengerin menestys tai menestymättömyys, vaan se, minkä kuvan Wenger antaa itsestään ja valitettavasti samalla seurasta kommenteillaan?

  Tilannehan ei ole muuttunut vain kentällä ja valmennusmetodeissa Wengerin 20 vuoden Englannin uran aikana. Wenger oli aikoinaan sulavimmasta päästä, sivistynyt, lukenut ja nokkelan sanavalmis. Nyt ei sanoa näin. Ja muutkin osaavat puhua fiksuja, puhua jopa PR-kieltä. Wenger maalaa itsensä nurkkaan dinosaurusmaisilla kommenteillaan. Jos välittää seurasta, vaikea noille on hymistellä.

  • Timo osuu blogi-maailman ytimeen. Onko hedelmällistä vain kritisoida blogistia (tai kommentteja) vai esittää vasta-argumentteja. Mun mielestä jälkimmäinen on kiinnostavampaa. Mielelläni lukisin perusteluja, joiden mukaan wengerin viimeaikaiset kommentit ovat hyviä ja kannatettavia.

 3. Lähdekritiikki ja medialukutaito ovat hyviä taitoja meille itse kullekin. Kenen tahansa suuhun löydetään (kun halutaan) omiin mielipiteisiin ja kantoihin sopivia lausumia. Ja niitä sopivia kantoja voidaan toistaa totuuksina kerta toisensa jälkeen.

 4. Njuu.
  Usein olen sitä mieltä, Ville tovereineen on liian mustavalkoisia näiden asioiden suhteen, mutta kyllä tässä on vaikea olla eri mieltä.
  Wenkun sanomiset ja lausunnot on jo pitkään olleet kyllä ihan vehkeestä ja niillä yritetään epätoivoisesti saada itselleen työrauhaa.
  Papan on vaikea ymmärtää sitä että maailma on muuttunut ja media ennenkaikkea.
  Pappa ei

 5. Wenkun viime vuosien lausuntoja on tod näk meistä jokainen lukenut tuutista jos toisestakin. Lähteestä riippumatta, selitykset / lausunnot on pitkälti Villen viitoittamalla linjalla.
  Totta on sekin, minkä Isse taisi mainita, et Wenger on ”menneen ajan” miehiä.
  Eli hän oli 10-20 vuotta sitten ajan hermolla ja managerin työn ytimessä, mutta viimeiset 10 vuotta on tultu jyrkkää alamäkeä alas..maailma on muuttunut, Wenger ei..Toimintatavat ja tulokset vahvistavat tämän.
  Noh, tynkä kierros alkoi kuitenkin maukkaasti, norwich-city kiikareilla!

 6. Eikös Wenger barcan pelin jälkeen syyttänyt pelaajia virheistä? Taktiikka oli sovittu ja jossain vaiheessa se repesi juuri siitä kohtaa mistä ei pitänyt.

  Ymmärrän sen että Wengerin olisi jo aika siirtyä sivuun ja uutta verta tilalle, mutta aina en jaksa kuitenkaan osoittaa miestä sormella huonon tuloksen jälkeen. Tällä kaudella ollaan taas nähty kuinka vaikea valioliigassa on menestyä. Toiset seurat puppeloi isolla rahalla hankittujen kokoonpanojen kanssa.

  Ei se Kloppin tuominen seuraan olisi välttämättä mestaruutta tuonut, mutta edes jotain vaihtelua!!! Tällä hetkellä on vitun tylsää seurata seuran toimintaa. Lippujen hinta on korkea ja vastine on mitä?

  Olen siis edelleen sitä mieltä, että Wenger ulos, mutta kyse on johtoportaasta ei Wengeristä..

 7. Joo kyllähän Villen blogit pääsääntöisesti negatiivisia on varsinki ku kyseessä on Wenkku ja omasta puolestani sanon että iha syystäki. Ensinnäki lippujen hintojen puolustaminen kalleilla pelaajahankinnoilla on törkeää fanien älykkyyden loukkaamista. Hilloa kassas vaikka kuinka perkeleesti ja kesän plus tammikuun hankinnat yhteensä pauttiarallaa 20 milliä. Cech ja Faarao kumpiki loistavia hankintoja joten siitä plussaa managerille.
  Mutta mitä sitte ku ne ei vaa yksinkertaisesti riitä.
  Plus nämä Wenkun suorat kommentit ettei välitä fanien kommenteista ja kritiikistä on käsittämättömiä.
  Nimimerkki arsumies kyseenalaistaa Villen julkaisemat Wengerin antamat kommentit koska lähdettä ei oo mainittu.
  Meinaakko arsumies että Ville on tehny ”Alexander Stubit” ja veivannu lausunnot omasta päästään?
  No, uskon että Ville kyllä viälä paljastaa meille ”tietolähteensä”.
  Sitten arsumies kritisoi pessimistisyydestä blogistia.
  Ittte kutsuisin sitä realismiksi. Wenkun aikana emme tuu valkkua tai sieniliigaa voittamaan ja perustelut ovat seuraavat.
  Uudistumme liian vähän ja liian myöhään jotta olisimme valmiita voittamaan mestaruuksia.
  Siis yksinkertaisuudessaan emme ole riittävän laadukas joukkue varsinkaan ku loukkaantumisia tulee emmekä edes avauksen suhteen. Arsumies näkee asiat positiivisemmin mikä on hyvä asia
  mutta jos uskot että voimme voittaa Wenkun aikana valioliigan tai sieniliigan niin nyt sitten perusteluja.
  Pelkästään se että on ja pitää olla positiivinen niin se ei riitä.
  Annatko arsumies argumentteja, kiitos?

 8. Vähän kehää tämä pyörii. Pääasiassa kommentoidaan muiden kommenttien huonoutta, joka ei johda mihinkään. Jos wengeriä on siteerattu väärin, helposti luulisi löytävän samasta asiasta wengerin kommentin, jossa hän oikeasti sanoo asiansa. Ja vaikka täällä lähdettä ei olisikaan mainittu – toki pitäisi mainita ja mielellään linkin kera.

  Mutta ns. asiaan: Shitty jatkoi mukavasti pupeltamista.

 9. Faneilla on oikeus ilmaista näkemyksensä, se on selvä. Yhtä selvää on myös se, että niin kauan kuin board on Wengerin takana, ei mitään tapahdu. Lisäksi Arsenalin manageria tai taktiikoita ei valita katsomosta. Wengerillä on myös oikeus olla piittaamatta kaikista mielenilmauksista mikäli hän niin haluaa. Toki asian voi kääntää niinkin, että riittävä painostus saattaa lopulta laittaa muutoksen käyntiin ja Arsene siirtyy tyylikkäästi kauden päätteeksi sivuun.

 10. Tässä jo ensimmäiset: edelleen mukana Valioliigan mestaruustaistossa, FA-cupin Webley-keikka 90 minuutin takana. Sieniliigassakin mukana vaikka tietysti kolmen maalin rykiminen ja oman pään pitäminen puhtaana vaikeaa muttei mahdotonta. Kummempaakin on tapahtunut, katso vaikka spudia.

 11. Totta ihmeessä kannatan uudistumista, joka saattaa jopa olla kehittymistä 🙂

  Mutta silti odotan rispektiä sille, jolle se kuuluu. Piresgun sanoo, että Wengerin avulla emme tule Valioliigaa voittamaan. Mikä sen muka estäisi? Jonkun kerran olen nähnyt senkin ihmeen jo tapahtuneen:

  FA Premier League (3): 1997–98, 2001–02, 2003–04
  FA Cup (6): 1997–98, 2001–02, 2002–03, 2004–05, 2013–14, 2014–15
  FA Community Shield (6): 1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2015
  Premier League Manager of the Season:[350] 1998, 2002
  Premier League Manager of the Month: March 1998, April 1998, October 2000, April 2002, September 2002, August 2003, February 2004, August 2004, September 2007, December 2007, February 2011, February 2012, September 2013, March 2015, October 2015

  Lähde: Wikipedia

 12. Kyllähän Wengerin meriitit kovia on, kieltämättä. Ja jotenkin kaksi viimeisintä FA Cupin voittoa tuntuu unohtuvan monilta. Arsene on harmillisesti jäänyt omien tapojensa vangiksi ja jättänyt ne pari profiilihankintaa tekemättä. Nyt en tarkoita mitään 170cm pitkää pipo päässä pikkunätti kikkailijaa vaan sellaista isoa, vahvaa rouhijaa. Sellaista pelaajaa joka illasta toiseen johtaa joukkuetta esimerkillään, niinkuin vaikkapa Vieira. Valitettavasti sellaisia hankintoja ei taideta enään Arsenen aikana nähdä ja samalla taitaa jäädä isoimmat pokaalit saavuttamatta.

 13. Okei. No, kuren Wenger tänään sanoi (Daily Cannon): respect isn’t popular any more. Vastauksena Schelesin heittoon.

 14. Kiitos arsumiehelle asiallisista vastauksista/perusteluista ja historian kertaamisesta. Minäki oon nähny arsun voittavan mestaruuksia Wenkun aikana ja oon ollu aiemmin jopa wenkku-fani.
  Joo ja Wenkulla on meriittejä.
  Valitettavasti isommat meriitit Fa-cupia lukuunottamatta kaukana vuosien takana kuten tilasto kertoo.
  Kaikki kunnia Wenkulle menneistä saavutuksista. Ja jatkumona:
  ennen oli ennen ja nyt on nyt. Viimeisestä mestaruudesta aikaa12 vuotta ja vaikka matemaattiset edellytykset valkun voittamiseesn on vielä olemassa, on ne heikonlaiset.
  Barcan etenemisen jatkoon sieniliigassa ens viikolla estää vain ydinsota joukkueemme loukkaantumistilanteen ja vireen ollessa se mikä se nyt on.
  Hieno homma faneille jos voitamme Fa-cupin ja historiallista jos tulis 3. pysti siitä kisasta peräjälkeen ja se on se joka voi tapahtua.
  Se mikä estää meitä Wengerin johdolla voittamasta valkkua on Wenger. Perustelu sama ku aina ennenki: Liian vähä liian myöhään (joukkue ei oo tarpeeksi tasokas voittamaan mestaruutta koska ailahtelee liikaa)
  Vuoden valkkuvalmentaja pystit myös oikeutettuja (onko muuten niin ettei Wenkku voittanu vuoden valkku-pystiä kaudella 2003-04 jolloin emme hävinny matsin matsia?)
  Loppukaneettina: Litti oli aikoinaa aiva huikea pelaaja ja myös meriittejä löytyy. En kuitenkaa näe littiä enää pelaavan missää maailman huippuseuroissa. Summasummarum: aika aikaansa kutakin

 15. Chelskin mahkut millekään eurokentille päättyi sit kolmessa vuorokaudessa. Kovin pahasti ei viitsi kuitenkaan kettuilla, kun onnistuimme chelskille häviämään kahdesti.

  • toinen mr beanin takia, toinen, kun tämä ns. kasetti ei kestänyt.
   Huomenna Emiratesilla voitto kotiin, enkä tarkoita Voitto-nimistä kissaa…
   COYG

  • Silläkään ei kannata kettuilla, koska ovat erittäin tärkeässä roolissa ns kuninkaan tekijänä loppukautena.

 16. Luovuttaja on se joka hyväksyy wengerin touhua ja selittelyä. Te jotka puolustatte wengeriä, oletteko tyytyväisiä 4.sijaan? Se joka kritisoi wengeriä on yleensä se jolla on paloa ja kunnianhimoa. Voiko joku oikeesti olla niin sokea ja kuuro ettei huomaa ettei keisarilla ole vaatteet?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s