Kausi ohi, vaikka pelejä kaksi kuukautta jäljellä

Arsenal – Watford 1-2 (0-0)

Eilen hävisi sitten viimeinenkin mahdollisuus pokaaliin tällä kaudella, kun sarjanousija Watford kävi hakemassa jatkopaikan kotistadioniltamme. Wenger peluutti jopa harvinaisen kovaa miehistöä, kun avauksesta löytyivät sekä Sanchez että Özil. Ainoastaan Bellerinin ja Monrealin voi sanoa puuttuneen parhaasta saataville olevasta avauksesta. No tietysti Welbeck myös, mutta ainoastaan siitä syystä, että meidän tehokaksikko Walcott ja Giroud 270 000 punnan viikkoansioillaan ovat aivan naurettavan heikkoja. Vaihtaisin molemmat Ighaloon ja Deeneyn milloin vain, jopa pelkkään Ighaloon.

Eilinen oli juuri sitä samaa mitä tässä on nähty nyt joulukuun Manchester City voitosta lähtien lähes poikkeuksetta. Olemme voittaneet neljä viimeisestä neljästätoista ottelusta ja kaksi voitoista on tullut Championshipin joukkueita vastaan ja Hullia vastaan toki tarvittiin kaksi yritystä. 10 kierrosta sitten johdimme liigaa kahdella pisteellä, mutta olemme saaneet piste per ottelu tahdilla kymmenessä kierroksessa kasaan 10 vaivaista pistettä ja nykyään taistelu on taas tiukasti nelossijasta.

Wengerin kootut selitykset olivat taas samasta muotista kuin aikaisemminkin. Joukkue antoi kaikkensa. Jep, ainakin viimeisen viiden minuutin ajan, mutta se harvemmin riittää voittoon. Managerimme ei myöskään ehtinyt reagoimaan kuulemma Watfordin maalien välillä vaihdoilla tai taktiikkamuutoksilla. Melko erikoista, sillä maalit eivät tulleet kahden minuutin sisään, vaan välissä taisi olla 14 minuuttia. Jos tuossa ajassa ei ehdi muuttaa mitään, niin olisi korkea aika jättää eroilmoitus.

Sitten tietysti managerimme yritti kaikin mahdollisin konstein väittää taas tämän olevan vain yksi tappio ja sitä se ehkä olikin FA Cupissa, mutta kyse ei olekaan tästä vaan kokonaisuudesta ja tämän Wenger sivuuttaa täysin. Kaikki on aina vain yksi tappio vahinkona tai erikoisissa olosuhteissa tapahtui sama kuinka montaa kertaa tahansa lyhyen ajan sisään.

Tuskin on sattumaa, että Watford on ollut surkea vuodenvaihteen jälkeen, mutta juuri meitä vastaan onni kääntyi. Eikä ainoastaan joukkueena, vaan Ighalon maalijyvä oli ollut pahasti hukassa tämän kalenterivuoden puolella, mutta totta kai meitä vastaan maalin tekeminen ei tuota mitään vaikeuksia.

Voin sanoa rehellisesti, että enää eilisen jälkeen en välitä kuinka muutos managerin paikalla tulee tapahtumaan. Aivan sama kunhan se vain tapahtuu ja mahdollisimman nopeasti.

Onneksi viime aikoina lehdistössä on alkanut olla aivan eri tavalla keskustelua ja kirjoittelua managerimme asemasta. Myös potkuja tai ainakin vaihtoa on suoraan vaadittu jo useamman tahon puolelta ja paine näyttää vai kasvavan, eikä Wengerin oma toiminta helpota yhtään asiaa, kun mies ei kestä kritiikkiä pätkääkään, vaan menee täysin lukkoon ja puolustuskannalle kerta toisensa jälkeen.

Kausi on taputeltu ja toivon suoraan, että emme ole edes neljän joukossa, sillä se on se mikä pitää Wengerin managerin paikalla ensi kaudellakin. Oikeastaan menen vielä pidemmälle ja sanon, että enää ei haittaa vaikka häviäisimme kaikki kauden loput ottelut selvin numeroin jos sillä saataisiin muutos aikaan. Jokainen piste ja voitto vain pitkittää väistämätöntä ja mahdollisesti tarkoittaa pahimmassa tapauksessa jatkosopimusta jo vuosia sitten otteensa täysin menettäneelle managerillemme.

Mainokset

26 thoughts on “Kausi ohi, vaikka pelejä kaksi kuukautta jäljellä

 1. Laitan uudelleen edelliseen päivykseen laittamani viestin:
  ”Judge me in May”. Mayday! Mayday! Mayday!

 2. Paul Scholes totesi, että viimeinen asia mitä hän haluaa Manulta nähdä on se, että seurassa tyydytään neljänteen sijaan liigassa ja FA cupin voittoon. Niin tekee Arsenal. Eipä tarvitse ilakoida niistäkään. Komppaan blogistia.

  • Kuinka monta lähtee kesällä Özilin lisäks. Jos Wenger ei lähde niin sitten lähtee parhaat pelaajat enkä yhtään sitä huonolla katso.

 3. Tietysti tässä on pelaajilla iso rooli. Jos he tekevät ns. Chelseat nyt jäljellä olevissa peleissä, Wengeriä ei pelasta enää mikään. Yrityksen puutteen ja nelossijan menettämisen yhtälöä ei voi ohittaa, koska kannattajista 90% tunnistaa kuvion.

  Mutta koska Wenger lienee oikeasti ihan mukava mies ja on kohdellut pelaajiaan hyvin, tuskin tätä ilmiötä nähdään. Vaan tulee se nipin napin neloseksi triumfi, taas kerran.

 4. Niin, kun sopimusta on jäljellä, ihan noin vain ei lähdetä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että pelaajatkin haluavat sen nelossijapokaalin, koska silloin HEKIN varmuudella pääsevät pelaamaan ensi kaudella sieniliigaa. Voihan haluja olla siirtoonkin, mutta tässä vaiheessa kenelläkään tuskin on selkeää tietoa, minne. Chelskin kohdalla tilanne on toinen: Kun hävisivät PSG:lle, varmistui se, että CL-fudista ei ole tarjolla Länsi-Lontoossa ensi kaudella. Kun vielä hävisivät evertonille, ei ole torstailiigaakaan – jos se nyt ketään edes kiinnostaa.

  Wenger kyllä tekee kaikkensa täyttääkseen Villen toiveen: Parhaalla jengillä Barcelonaan ja sit ”heavy legs” -selitykset Toffees-matsin jälkeen. Ei mitenkään Arsenaliin liittyen: On sinänsä erikoista FA:lta tv-soppareineen, että CL-ottelun molemmin puolin on vain kaksi välipäivää.

  • Mutta ilmiselvästi syksyllä osaa (isoa osaa) Chelsean pelaajista ei kiinostanut syksyllä enää leikkiä Mourinhon kanssa. Ja antoivat kauden mennä reisille.

 5. Kaudesta näyttää tulevan sitten todellinen mahalasku vaikka odotukset olivat syystä suuret ja kasvoivat kauden puoliväliin asti. Syytä tähän on varmasti monia eikä ollenkaan vähiten Arsenalin manageri! Joku punainen lanka valmentamisesta puuttuu kun nykyinen joukkue ei käytännössä ole mennyt yhtään eteenpäin näinä kolmena vuotena kun se on yhdessä ollut. Osasyynä asiaan on varmasti se että Wenger ei ole tunnettu ns. täsmä valmennuksesta vaan antaa pelaajien toteuttaa itseään kentällä huomattavasti enemmän kuin huippumanagerit nykyisin. Myös se että on liian monta rautaa tulessa koko ajan varmasti vaikuttaa asiaan. Huolehtii liikaa taloudesta sun muista asioista.

  Jos tiputaan kärkinelikon ulkopuolelle, saattaa olla mahdollista että Wenger pakotetaan lähtemään jo kesällä mutta muussa tapauksessa uskon että kesällä 2017 astuu uusi manageri ruotuun ja Wenger astuu takavasemmalla, ehkä johonkin nimellisvirkaan seurassa.

 6. Noh kohta barcaa viedään 3-0 vieraissa ja taas kaikki ovat hetken hiljaa. Mielenkiintoista vain että kumpi aloittaa Iwobi vai Elninja..

 7. Ja oikeastaan on aivan sama ketä Wenger lyö avaukseen barcaa vastaan. Rumat lukemat on saletti ja tod näk vähintään 1 lisä loukkaantuminen on melko varmaa.
  Tässä saadaan jännittää oikein tosissaan riittääkö pisteet 4 sijaan!

 8. Mä en usko, että Barca viitsii edes lähteä täydellä höökillä, vaan säälii Arsenalia tai lepuuttaa muuten vaan asenteellisesti. Kuitenkin, jos nyt ihmeenomaisesti Arsenal tuikkaisi avausmaalin, kotijoukkueella on turboa mitä vääntää vaikka kolme seuraavaa maalia. Periaatteellisesti matsi on kuitenkin merkittävä, koska jälleen yksi kisa on siinä ja Wenger joutuu myöntämään (ilmiselvän) asian.

 9. Niin. selvää on ollu että Fa-cupin voitto tai totuttu 4 sija pitää wenkun peräsimes. No nyt Fa-cup on menetetty joten toivoa sopii että loppukaudesta tulis totaali mahalasku ja jäätäis sijoille 5-8. Se tietäis todnäk ainaki Özilin lähtöä ja ehkä Sanchesin mutta kuhan se vaa tietäis potkuja wenkulle.
  Jos jäädää sijalle 4 kuten hyvinki voi käydä ja ku Jose ilmeisesti alottaa munan peräsimes nii wenkun kusetus ja dissaamine alkaa välittömästi. Jose antaa medialle infoa että arsusta ei oo haastajaksi jos se ei tee 4 huippuhankintaa ja wenkku itsepäisyyttään hankkii korkeintaa yhden niinku nähty on jote taaperrus jatkuu kaudesta toiseen.
  En tiädä millä perkeleellä muute ton wenkun sais lähtemää ku täysin surkeella loppukaudella

 10. Herätys! Wenkku ei lähde mihinkään ennen kuin diili on lusittuna ja tuskin lähtee sittenkään vaan Stan the Silent Wanker Kroenke laputtaa kaverilleen vielä 2-3 vuoden pahvin 7-8 milj punnsn vuosiliksalla. Nyky-Arsenal on nääs ihan ekaks bisnestä ja sitten ehkä vähän jopa urheilua. Bisnes sujuu hienosti ja seuran tilillä makaa yli 150 milj puntaa odottamassa osinkojen jakoja. Mahtavaa sanos Stan & co!

  Kroenken viimeisimmät lausunnot ovat täysin mauttomia ja ovat omiaan suututtamaan jo valmiiksi nykytouhuun täysin kypsät goonerit (joo, kuulun niihin). ”En ostanut Arsenalin osake-enemmistöä voittaakseni pokaaleita”. Voi s…tana! En viitsi edes linkittää noita juttuja, siksi paljon samaa p…kaa on eri medioista luettavissa. Ja siitä Villen kanssa tismalleen samaa mieltä, että tehoduo Giroud-Walcott äkkiä myyntiin. Tosin kuka noita haluaa ostaa? Bournemouth tai Hull? Ja pannaan Chambers ja tämä Brasilian todelliben toppari-ihme Kaapriel samaan pakettiin. Morjes.

 11. Leicester se vain jyrää. Maali tehdään myös epäonnistuneen vapaapotkun jälkeen ja tietty saksipotkulla.

  Juu, ei wenger mihinkään lähde. Tietty uusi tilanne olisi se, jos CL-paikka jäisi saamatta ja sen myötä useampi kymmenen miljoonaa puntaa. Toki se olisi helppo paikata myymällä pari pelaajaa. Sen sijaan ostopuolella on enää vaikea säästää…

 12. Näin se valitettavasti on ja sit joskus ku wenkku joutuu väistymää nii varmaa siitä leivotaa joku urheilutoimenjohtaja tai pahimmas tapaukses talouspäällikkö jote rahahanat o kiinni ja pysyy
  Tyhmähän se ei oo koska saa sen 7-8 miiliä per kausi ilma tulosvastuuta
  Täysidioottiha se olis jos tosta itte lähtis nykimää.
  Mutta en en tiädä mitä perkeleen pahaa me goonerit ollaa tehty että meitä rangaistaa vuadesta toisee näin munattomalla managerilla

  • Ei me mitään pahaa olla tehty. Isoin ongelma on Stan Kroenke. The Silent Wanker. Järkyttävää, että kaikista maailman raharötköistä just tuo tumputtaja tulee Arsenaliin. Voi v…tu! Aivan sama kuka muu kunhan ei Stan Kroenke, mutta eihän tämä farmari mihinkään lähde rahasammon äärestä ja Arsene on just sopiva Stanin tarkoitusperiin. Kroenke-Wankerille on yks p…kan hailee, että mitä goonerit mouhoaa. Stan naureskelee viiksiinsä ja kävelee taas huomenna pankkiin tsekkaamaan tilit ja taseet.

   • Näin se on Stanin joukkueet eivät ole millään saralla pokaalirohmuja. Ainoa isompi pokaali taitaa olla Stanley Cupin voitto 2001 Colorado Avalancelle – tosin viiksivallu osti seuran 2000 eli ehkä ekalla kaudella(an) ei vielä ehtinyt tuoda tasapaksuisuuden kulttuuria. Sittemmin on ollut hiljaista.

 13. Helpostipa se kokematon ja pieniryhmäinen Liecester katkeaa. Tai hetkinen, ei katkeakaan. Ilmeisesti oikealla valmennuksella nykyään jätkät pysyy vireessä koko kauden.

  • Ja tehot ovat kohdillaan. Tilanteita ei ole juuri ollenkaan, mutta 1-0-johdossa ovat. Sen sijaan Newcastle sössii hyvätkin hyökkäykset järjettömillä syötöillä.

   Noo, kevättä on vielä runsaasti edessä.

 14. Liecesterillä viikonloppuna kohtuu vaikea Palace vieraissa. Spurs voittaa Bournemouthin. Mutta kahden viikon päästä Spurs joutuu Anfieldille. Sieltä nokkaan ja alkaa olla sinisillä lähellä.

  Nythän tuo pieni kaula ja ennen kaikkea matsien väheneminen pelaa jo Leicesterin puolesta todella voimakkaasti, jos vaan raapivat pisteitä. Muut miettivät vaan Leicesterin romahdusta, sen puuttumista ja oma peli katoaa. Näin käynee Spursillekin. Eikös Ferguson lohkaissut jo, että Leicester sinetöi mestaruuden kolme kierrosta ennen kauden loppua?

  • En ole kovin montaa Leicesterin ottelua tällä kaudella nähnyt, mutta tämänpäiväisen perusteella voi vain ihmetellä, että joukkue on piikkipaikalla. Aika epämääräistä kohellusta ja vain newcastlen surkeus näyttää tuovan voiton.

   • Ja lisäänpä vielä: Joskus aiemmin arvelin, että Leicester nimenomaan kompastuu näihin ns. heikompiin vastustajiin. Se oli väärä arvio, sillä nehän pelaavat kaikkia vastaan ikäänkuin altavastaajina: Leicesterillä on valkun alhaisimpia pallonhallintaprossia ja heikoin syöttöprossa, joka tulee siitä, kun puolustuksesta roiskitaan purkupalloja.

 15. Leicester pystyy ottamaan 1-0 voittoja vähillä tilanteilla ja sekavallakin pelillä. Jotain siellä tehdään paremmin kuin esim: Arsenal. Toisaalta katsoen yksittäisiä pelaajia niin kyllähän Robert Huth kävelisi Arsenal avaukseen heittämällä. Ehkäpä se ero tulee juuri näistä tietyistä, sopivan ronskeista pelaajista, jotka Wenger on jättänyt hankkimatta.

 16. Ei tota Lestön menoa voi kun ihmetellä.
  Tosiaan 1 kuti kohti vastustajan maalia ja 3 pointsia lisää. Tehokasta se on paikkoihin nähden ainakin. Tuloksestahan sitä pelataan..Tuskin Lestön porukkaa piinaa se, et peli ei ole kaikkein kauneinta / näyttävintä.Totuuden kertoo sarjataulukko.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s