Mestaruustaistoa matemaattisesti

Leicester jatkoi eilen illalla voittojen tiellä, vaikka joukkueen esitys ei ollut lähelläkään sitä mitä se usein on tällä kaudella ollut. Pisteitä nihkeästä 1-0 voitosta saa kuitenkin saman verran ja tuskin montaa kettujen kannattajaa, pelaajaa tai Ranieria tyylipisteet kiinnostavat tässä vaiheessa kautta.

Ranierin ryhmän eilinen voitto tarkoitti sen olevan edelleen samat viisi pistettä Tottenhamia edellä, jotka oli ennen viikonloppua. Pelit vähenevät, mutta ero pysyy samassa, joten jokainen tällainen kierros on todella iso asia Leicesterin kannalta.

Katsotaan alkuun tilannetta meidän kannalta ja mitä pitäisi tapahtua, että voittaisimme mestaruuden. Olemme 11 pistettä jäljessä ja voimme kaikki loput pelit voittamalla saada 27 lisää kasaan. Tämä tarkoittaa, että Leicester saisi kerätä korkeintaan 16 pistettä kahdeksasta ottelusta eli 24 mahdollisesta pisteestä, kahden pisteen keskiarvo ottelua kohden.

Leicesterin pistesaldo voi hyvin jäädä tuohon 16 pojoon tai jopa vähän alle, mutta samalla on aivan varmaa, että emme kerää täyttä 27 pistettä, joten Leicesterille riittää todennäköisesti alle 10 pistettä kahdeksasta ottelusta pitääksemme meidät takana. Tai jos katsotaan vaikka 10 viimeistä otteluamme on epävarmaa saammeko koko loppukaudella kasaan ylipäätään 11 pistettä, joka on tämän hetken ero. Lisäksi vaikka aivan huikeasti ohittaisimme Leicesterin, niin kuinka todennäköistä on Tottenhamin myös konttaavan samaan aikaan?

Tottenham on se Leicesterin selvästi suurin ja oikeastaan ainoa uhka ja miltä näyttää tilanne sen suhteen? Molemmilla joukkueilla on samat kahdeksan ottelua jäljellä eli pinnoja jaossa 24 kappaletta. Leicesterillä viisi pistettä enemmän, mutta Tottenhamilla selkeästi parempi maaliero eli käytännössä ero on neljä pistettä, kun tasapisteissä Pochettinon ryhmä juhlii mestaruutta.

Näin ollen 20 pistettä takaisi Leicesterille mestaruuden, vaikka Tottenham voittaisi kaikki jäljellä olevat ottelut. Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan ja Tottenhamin voisi olettaa keräävän maksimissaan ehkä saldon 5-2-1 tai jotain tuon suuntaista eli noin 17-18 pistettä. Tämä tarkoittaa, että kettujen pitää saada kasaan 14-15 pistettä, joka tuloksina on viisi voittoa tai neljä voittoa ja kaksi tasapeliä.

Selkeästi Leicester on lukujen valossa ennakkosuosikki, mutta Tottenhamilla on edelleen mahdollisuudet jos se pystyy pelaamaan vahvan loppukauden ja samalla Leicesterin meno hyytyy. Toivottavasti tätä ei nähdä, mutta selvää on mestaruuden olevan enää kahden kauppa. Lähes koko maailma ja ennen kaikkea me goonerit olemme varmasti äärimmäisen vahvasti Leicesterin kelkassa, sillä toinen vaihtoehto on karmea.

Mainokset

18 thoughts on “Mestaruustaistoa matemaattisesti

 1. Jatketaan Villen mielenkiintoista analyysiä. Mikäli loppukausi menisi niillä tuloksilla, mitä noin kuukausi sitten ennustin, lopputaulukko olisi seuraava:

  Leicester 79
  Spurs 75
  Man City 72
  Arsenal 71

  Eli on todellakin niin kuin Ville sanoo, että mestaruuteen meille riittää todennäköisesti vain voitto kaikista lopuista peleistä. Potentiaalisia pistemenetyksiä Leicesterille ovat Southampton (h), West Ham (h), ManU (a) ja Everton (h). Näistä 4 tasuria olisi tuo 8 pisteen menetys. Spursilla on vielä hankalia pelejä tulossa Liverpool (a), ManU (h), Stoke (a) ja Southampton (h), eli kyllä tiukkaa tekee heilläkin tavoittaa Leicester, jos se ei menetä enempää kuin 8 pistettä loppukaudella. En laskisi myöskään Cityä vielä täysin ulos mestaruuskuvioista, he saattavat hyvinkin vielä kehittää 9 voiton loppukirin. Aika paljon riippuu ensi sunnuntain paikallispelistä. Ja jokerina pohjalla on vielä Chelsea, josta saattaa tulla kuninkaantekijä. Nimittäin kukin noista kolmesta kilpailijasta joutuu vielä käymään tänä keväänä Stamford Bridgellä. Nämä kaikki ennustin kuukausi sitten Chelsean tappioiksi, toivottavasti olin väärässä.

 2. Sehän se tän paskan kruunaisikin jos spudsit mestaruuden vie , hyi vittu mutta se ei voi olla etäällä.
  Nauta 🐮 -Stania tämäkään ei millään tavalla liikuttaisi jos me samalla nelossijalle yllämme.
  Brittipelureille ja kannattajille se sensijaan olisi kova paikka.

  Tosiaan pitää toivoo et ketut homman hoitaa niin säästymme tuolta uhkakuvalta.

 3. Jos Leicester jatkaa eilisen tyylistä pelaamista, on kyllä täysin mahdollista, että pupellus alkaa.

 4. Kannattajille on tosiaan kova paikka, jos ja kun mestari on joko Leicester tai Spurs. Wengerin rahabluffin alastomuus paljastuu ja myös toistuva valmennuksen virheellisyys, kun sama syöksyjakso toistuu joka kausi pilaten kauden.

  Todennäköisesti Wenger joutuu vähän tyhjentämään kassaa kesällä vaimentaakseen myrskyävää kritiikkiä. Mutta eipä hankinnoista kummempaa apua ole, kun Alexisin kaltaiset pelaajatkin valmennetaan luokattomaan vireeseen. Eikä kyllä seuran vetovoima ole kummoinen. Viimeistään tämä puppelointi kera Özilin ja Alexisin kaltaisten tähtien narautti Wengerin ja leimasi loppu-urakseen häviäjäksi. Häviävään seuraan ei vaan muodostu jonoa.

  • Paitsi että nykyfutaajat juoksevat lähinnä rahan perässä – puhumattakaan agenteista. CL-status voi olla jonkinlainen houkutin, mutta siirtosumma ratkaisee seuratasolla ja pelaajia kiinnostaa palkka ja vielä erityisesti se, että ovat seuransa kovapalkkaisimpia. On todella harvassa ne pelaajat, jotka hakeutuvat muilla kriteereillä. Joo, barca ja Real kiinnostavat kaikkia – mutta rahan voimalla sielläkin mällätään.

  • Mä olen edelleen sitä mieltä että arsenalissa pelaajilla on liian helppoa. Jokaisella pelaajalla pitäisi olla uhkana joutua penkille. Meillä joutuu penkille vain siitä että käyttäytyy huonosti joka on hyvin naurettavaa.

   • Niin, mutta ei se nyt niin helppoa tässä kohtaa ole, kun kausi on munattu ja melkein jokainen kannattajien sylkykuppina. Colneyssä voi olla leppoisaa, mutta ei se häviävän tähtijoukkueen osana oleminen helppoa ole muuten elämässä. Siksi kesällä pois haluajia varmasti löytyy.

   • Ehkä meidän pitää tässä tilanteessa vilkuilla enemmän olan yli taakse päin kuin elää fantasioissa voittoputkista ja spudsin tai kettujen konttaamisesta. Jos meidän esitykset loppukaudesta jatkuvat yhtä sekavina kuin viime viikkoina, tekee sen kuuluisan nelossijankin turvaaminen tiukkaa. Jopa Manulla ja Liverpoolillakin on Manc:n ohella saumat kylvettää meidät.

 5. Arsene on Nero!

  Pelailtiin löysä peli watfordia vastaan jotta päästään hopealle liigassa. Tai pronssille. Spurs on omasta mielestäni menossa mestaruuteen. Ketut ottanee hopeaa. Toivottavasti Pena ei ole oikeassa ja Manc/Pool puske myös ohi.

  Mutta kaikesta huolimatta Arsene on Nero!

 6. WBA-ottelu sit siirtyi yli kuukaudella ja pelataan 21. huhtikuuta – torstaina. Onks tässä jtn FA:n kettuilua ja totuttelua Torstailiigan matseihin… Anyway, tosi pöljää, että ottelumäärä on pitkään eri kuin useimmilla muilla joukkueilla.

 7. Barca-pelin pressistä suora lainaus managerilta: ”I have no doubt about my huge motivation. I built the club, and the way I did it was with hard work. I had no external resources,” he added.

  “If you compare the club when I arrived and how it is today it is moved forward, and without any help from anybody.

  “I am more motivated than the day I arrived, and I feel even more the pressure and the responsibility to keep this club moving forward.”

  Olisko eroamassa? Ei kai. Joitain faneja vähän närästi tuo ”I built the club”.

 8. Tuo omassa erinomaisuudessaan kieriskely on kyllä synkkää ja säälittävää. Minä ja minä. Ja kun siinä on vielä vahva selittelyn maku, niin voi pojat, missä suossa olemme.

 9. Minä perustan oman jalkapalloseuran. Sen nimi on ME and arsenal. Minä olen sen puheenjohtaja ja manageri. Minä painan omaa seurajulkaisua minulle. Minä, minä, minä minäminäminäminä….

 10. Siinä sitä sitten miettii seuran kannattamista, joka ei pyri tekemään parastaan kannattajille.. Ottaa fanien rahat ja vittuilee päin naamaa. Noh ehkä en ota tätä niin vakavasti kuitenkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s